Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 248
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Bielak
Napisano

Proszę o przesłanie rysunków z dokładnymi wymiarami pomieszczeń na adres lukaszbielak7@wp.pl

Gość krzyssis
Napisano

Witam, czy jest możliwość zmiany w projekcie tak aby zmniejszyć nieco pow. użytkową do 100 m2 np. przez dodanie garderoby?? Podoba mi sie projekt a chciałbym skorzystać z dofinansowania MDM.

Napisano

Witam, czy jest możliwość zmiany w projekcie tak aby zmniejszyć nieco pow. użytkową do 100 m2 np. przez dodanie garderoby?? Podoba mi sie projekt a chciałbym skorzystać z dofinansowania MDM.

Witam

Zmniejszanie powierzchni użytkowej budynku wiąże się z redukcją powierzchni lub likwidacją niektórych pomieszczeń w domu.

Aby zmniejszyć powierzchnię użytkową należy rozważyć przesuwanie ścian zewnętrznych budynku. Takie zmiany można wprowadzać na etapie adaptacji projektu.

Przekształcenie jednego z pomieszczeń na garderobe nie zmieni powierzchni użytkowej, ponieważ garderoba również jest wliczana do tej powierzchni.

Projekty kwalifikujące się do programy MDM można znaleźć pod tym adresem: https://www.dobredomy.pl/projekty/mieszkanie-dla-mlodych/

Pozdrawiam

Gość krzyssis
Napisano

Witam Zmniejszanie powierzchni użytkowej budynku wiąże się z redukcją powierzchni lub likwidacją niektórych pomieszczeń w domu. Aby zmniejszyć powierzchnię użytkową należy rozważyć przesuwanie ścian zewnętrznych budynku. Takie zmiany można wprowadzać na etapie adaptacji projektu. Przekształcenie jednego z pomieszczeń na garderobe nie zmieni powierzchni użytkowej, ponieważ garderoba również jest wliczana do tej powierzchni. Projekty kwalifikujące się do programy MDM można znaleźć pod tym adresem: https://www.dobredomy.pl/projekty/mieszkanie-dla-mlodych/   Pozdrawiam

Witam, jaki jest czas i koszt zmian w projekcie polegających na przesunieciu scian zewnetrznych tak by zmjejszyc powierzchnie użytkową?

Napisano

Witam, jaki jest czas i koszt zmian w projekcie polegających na przesunieciu scian zewnetrznych tak by zmjejszyc powierzchnie użytkową?

Witam

Proszę o kontakt w tej sprawie bezpośrednio z architektami pod adresem mailowym info@dobredomy.pl

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

witam, czy pomieszczenie gospodarcze można zamienić na kotłownię na paliwo stałe, i czy w kuchni można dodać szyb kominowy żeby podłączyć kozę z fajerkami, założeniem jest kuchnia, która może działać w razie braku prądu i gazu, pozdrawiam!

Napisano

witam, czy pomieszczenie gospodarcze można zamienić na kotłownię na paliwo stałe, i czy w kuchni można dodać szyb kominowy żeby podłączyć kozę z fajerkami, założeniem jest kuchnia, która może działać w razie braku prądu i gazu, pozdrawiam!

Dzień dobry,

Tak, istnieje możliwość zmiany systemu ogrzewania, należy jednak wcześniej zorientować się w wymiarach kotłów na paliwo stałe i upewnić się, że wybrany model zmieści się w zaprojektowanym pomieszczeniu gospodarczym. Należy również wygospodarować miejsce na gromadzenie opału. Wykonanie dodatkowego szybu kominowego, w celu podłączenia kozy, również jest możliwe. Takie zmiany należy wprowadzać do projektu na etapie adaptacji u lokalnego architekta.

• 2 weeks later...
Napisano

Proszę o wysłanie zestawienia materiałów do stanu surowego zamkniętego zawierające ilości materiałów i koszt budowy na adres natalia.mackiewicz1@gmail.com

Pozdrawiam!

Napisano

Proszę o wysłanie zestawienia materiałów do stanu surowego zamkniętego zawierające ilości materiałów i koszt budowy na adres ewelinapiszczek@gmail.com. Dziękuję

Napisano

Witam! Mam mała prośbę czy mógłbym otrzymać szczegółowe wymiary wszystkich pomieszczeń ? grzetab@tlen.pl z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam:)

• 2 weeks later...
Gość Gość
Napisano

Witam, czy mogę prosić o szczegółowe wymiary poszczególnych pomieszczeń? na maila zawojak@vp.pl z góry dziękuję i pozdrawiam

Gość Monika
Napisano

Witam, czy mogę prosić o szczegółowe wymiary poszczególnych pomieszczeń? na maila zawojak@vp.pl z góry dziękuję i pozdrawiam
Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym.   Pozdrawiam

A czy istnieje możliwość posadowienia domu na płycie fundamentowej ? Czy macie Państwo taką wersję projektu czy zmisn dokonuje projektant adaptujący ?Pozdrawiam

Napisano

A czy istnieje możliwość posadowienia domu na płycie fundamentowej ? Czy macie Państwo taką wersję projektu czy zmisn dokonuje projektant adaptujący ? Pozdrawiam

Witam

Na etapie adaptacji projektu można zmienić sposób posadowienia budynku - my niestety nie posiadamy takiej wersji projektu.

Pozdrawiam

Gość Agnieszka
Napisano

Witam. Poproszę o rysunki szczegółowe i plany poglądowe. agna.lew@interia.eu

Pozdrawiam

Gość Gość
Napisano

Witam! Proszę o przesłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń, zestawienie potrzebnych materiałów oraz ogólnie wszystko co możecie Państwo darmowo udostępnić, aby bliżej poznać projekt budynku.Pozdrawiam. darasw@wp.pl

Napisano

Witam! Proszę o przesłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń, zestawienie potrzebnych materiałów oraz ogólnie wszystko co możecie Państwo darmowo udostępnić, aby bliżej poznać projekt budynku.Pozdrawiam. darasw@wp.pl

Witam

Materiały prześlę w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

Gość Gość
Napisano

Witam, mam działkę o szerokości 18,4m czy jest szansa żeby ten domek zmieścić na takiej działce.

Pozdrawiam

Agnieszka

Napisano

Witam, mam działkę o szerokości 18,4m czy jest szansa żeby ten domek zmieścić na takiej działce. Pozdrawiam Agnieszka

Witam

Rezygnując z okien na elewacji garażowej (w garażu i na strychu), lub zastępując ja luksferami, zyskuje Pani 1m na szerokości działki. Dodatkowo można zwęzić garaż o 52cm - pytanie, czy nie będzie on zbyt wąski dla Państwa. Proszę podać adres mailowy - podeśle szczegółowe rysunki.

Pozdrawiam