Gość jolka Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Marzec 2015 Moj domek Budujemy go właśnie My też zaczęliśmy budowę. A gdzie budujecie? Cytuj
Gość Bielak Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Marzec 2015 Proszę o przesłanie rysunków z dokładnymi wymiarami pomieszczeń na adres lukaszbielak7@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Marzec 2015 Proszę o przesłanie rysunków z dokładnymi wymiarami pomieszczeń na adres lukaszbielak7@wp.pl Witam Materiały prześlę w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj
Gość krzyssis Napisano 18 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Marzec 2015 Witam, czy jest możliwość zmiany w projekcie tak aby zmniejszyć nieco pow. użytkową do 100 m2 np. przez dodanie garderoby?? Podoba mi sie projekt a chciałbym skorzystać z dofinansowania MDM. Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Marzec 2015 Witam, czy jest możliwość zmiany w projekcie tak aby zmniejszyć nieco pow. użytkową do 100 m2 np. przez dodanie garderoby?? Podoba mi sie projekt a chciałbym skorzystać z dofinansowania MDM. Witam Zmniejszanie powierzchni użytkowej budynku wiąże się z redukcją powierzchni lub likwidacją niektórych pomieszczeń w domu. Aby zmniejszyć powierzchnię użytkową należy rozważyć przesuwanie ścian zewnętrznych budynku. Takie zmiany można wprowadzać na etapie adaptacji projektu. Przekształcenie jednego z pomieszczeń na garderobe nie zmieni powierzchni użytkowej, ponieważ garderoba również jest wliczana do tej powierzchni. Projekty kwalifikujące się do programy MDM można znaleźć pod tym adresem: https://www.dobredomy.pl/projekty/mieszkanie-dla-mlodych/ Pozdrawiam Cytuj
Gość krzyssis Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Marzec 2015 Witam, czy jest możliwość zmiany w projekcie tak aby zmniejszyć nieco pow. użytkową do 100 m2 np. przez dodanie garderoby?? Podoba mi sie projekt a chciałbym skorzystać z dofinansowania MDM. Witam Zmniejszanie powierzchni użytkowej budynku wiąże się z redukcją powierzchni lub likwidacją niektórych pomieszczeń w domu. Aby zmniejszyć powierzchnię użytkową należy rozważyć przesuwanie ścian zewnętrznych budynku. Takie zmiany można wprowadzać na etapie adaptacji projektu. Przekształcenie jednego z pomieszczeń na garderobe nie zmieni powierzchni użytkowej, ponieważ garderoba również jest wliczana do tej powierzchni. Projekty kwalifikujące się do programy MDM można znaleźć pod tym adresem: https://www.dobredomy.pl/projekty/mieszkanie-dla-mlodych/ Pozdrawiam Witam, jaki jest czas i koszt zmian w projekcie polegających na przesunieciu scian zewnetrznych tak by zmjejszyc powierzchnie użytkową? Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2015 Witam, jaki jest czas i koszt zmian w projekcie polegających na przesunieciu scian zewnetrznych tak by zmjejszyc powierzchnie użytkową? Witam Proszę o kontakt w tej sprawie bezpośrednio z architektami pod adresem mailowym info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość jot Napisano 6 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Kwiecień 2015 witam, czy pomieszczenie gospodarcze można zamienić na kotłownię na paliwo stałe, i czy w kuchni można dodać szyb kominowy żeby podłączyć kozę z fajerkami, założeniem jest kuchnia, która może działać w razie braku prądu i gazu, pozdrawiam! Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Kwiecień 2015 witam, czy pomieszczenie gospodarcze można zamienić na kotłownię na paliwo stałe, i czy w kuchni można dodać szyb kominowy żeby podłączyć kozę z fajerkami, założeniem jest kuchnia, która może działać w razie braku prądu i gazu, pozdrawiam! Dzień dobry, Tak, istnieje możliwość zmiany systemu ogrzewania, należy jednak wcześniej zorientować się w wymiarach kotłów na paliwo stałe i upewnić się, że wybrany model zmieści się w zaprojektowanym pomieszczeniu gospodarczym. Należy również wygospodarować miejsce na gromadzenie opału. Wykonanie dodatkowego szybu kominowego, w celu podłączenia kozy, również jest możliwe. Takie zmiany należy wprowadzać do projektu na etapie adaptacji u lokalnego architekta. Cytuj
Gość Natalia Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 15 Kwiecień 2015 Proszę o wysłanie zestawienia materiałów do stanu surowego zamkniętego zawierające ilości materiałów i koszt budowy na adres natalia.mackiewicz1@gmail.com Pozdrawiam! Cytuj
Dobre Domy Napisano 16 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 16 Kwiecień 2015 Proszę o wysłanie zestawienia materiałów do stanu surowego zamkniętego zawierające ilości materiałów i koszt budowy na adres natalia.mackiewicz1@gmail.com Pozdrawiam! Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Ewelina Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Kwiecień 2015 Proszę o wysłanie zestawienia materiałów do stanu surowego zamkniętego zawierające ilości materiałów i koszt budowy na adres ewelinapiszczek@gmail.com. Dziękuję Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Kwiecień 2015 Proszę o wysłanie zestawienia materiałów do stanu surowego zamkniętego zawierające ilości materiałów i koszt budowy na adres ewelinapiszczek@gmail.com. Dziękuję Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 26 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Kwiecień 2015 Witam! Mam mała prośbę czy mógłbym otrzymać szczegółowe wymiary wszystkich pomieszczeń ? grzetab@tlen.pl z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam:) Cytuj
Dobre Domy Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 27 Kwiecień 2015 Witam! Mam mała prośbę czy mógłbym otrzymać szczegółowe wymiary wszystkich pomieszczeń ? grzetab@tlen.pl z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam:) Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Maj 2015 Witam, czy mogę prosić o szczegółowe wymiary poszczególnych pomieszczeń? na maila zawojak@vp.pl z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Maj 2015 Witam, czy mogę prosić o szczegółowe wymiary poszczególnych pomieszczeń? na maila zawojak@vp.pl z góry dziękuję i pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Monika Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Maj 2015 Witam, czy mogę prosić o szczegółowe wymiary poszczególnych pomieszczeń? na maila zawojak@vp.pl z góry dziękuję i pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam A czy istnieje możliwość posadowienia domu na płycie fundamentowej ? Czy macie Państwo taką wersję projektu czy zmisn dokonuje projektant adaptujący ?Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Maj 2015 A czy istnieje możliwość posadowienia domu na płycie fundamentowej ? Czy macie Państwo taką wersję projektu czy zmisn dokonuje projektant adaptujący ? Pozdrawiam Witam Na etapie adaptacji projektu można zmienić sposób posadowienia budynku - my niestety nie posiadamy takiej wersji projektu. Pozdrawiam Cytuj
Gość Agnieszka Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 16 Maj 2015 Witam. Poproszę o rysunki szczegółowe i plany poglądowe. agna.lew@interia.eu Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Maj 2015 W niedługim czasie postaram się wysłać rysunki szczegółowe. Cytuj
Gość Gość Napisano 24 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Maj 2015 Witam! Proszę o przesłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń, zestawienie potrzebnych materiałów oraz ogólnie wszystko co możecie Państwo darmowo udostępnić, aby bliżej poznać projekt budynku.Pozdrawiam. darasw@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 25 Maj 2015 Witam! Proszę o przesłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń, zestawienie potrzebnych materiałów oraz ogólnie wszystko co możecie Państwo darmowo udostępnić, aby bliżej poznać projekt budynku.Pozdrawiam. darasw@wp.pl Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 31 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 31 Maj 2015 Witam, mam działkę o szerokości 18,4m czy jest szansa żeby ten domek zmieścić na takiej działce. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj
Dobre Domy Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Napisano 1 Czerwiec 2015 Witam, mam działkę o szerokości 18,4m czy jest szansa żeby ten domek zmieścić na takiej działce. Pozdrawiam Agnieszka Witam Rezygnując z okien na elewacji garażowej (w garażu i na strychu), lub zastępując ja luksferami, zyskuje Pani 1m na szerokości działki. Dodatkowo można zwęzić garaż o 52cm - pytanie, czy nie będzie on zbyt wąski dla Państwa. Proszę podać adres mailowy - podeśle szczegółowe rysunki. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi