Gość Adam Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Rozglądam się za dobrymi oknami. Jakich producentów okna polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mieczyslaw Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Polecam okna JEZIERSKI. Teraz w cenie dwu szybowych jest trzecia szyba !!! Ja własnie kupiłem 3 szybowe profil Elita ze wszystkimi bajerami, taniej niż 2 szybowe w oknoplaście i Avante ! Naprawde zjeździłem wielu przedstawicieli i wybrałe najlepsze okna oraz najtańsze :)/> W kwietniu będą mi montować :D/> Pozdrawiam Mieczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mariusz Napisano 29 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Jeżeli ktoś szuka na terenie Mazowsza (okolic warszawy) bardzo dobrych okien oraz jeżeli komuś zależy na ciepłym domu to zapraszam na stronę www.innowacyjneokna.pl Oraz zachęcam do zapoznania się z aktualna promocją gdzie do okien energooszczędnych(pasywnych) ciepły montaż jest gratis. http://www.innowacyjneokna.pl/aktualnosci/102-promocja-na-okna-energooszczedne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAN234 Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 ja kiedyś słyszałem o firmie Stolbud ponic całkiem niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrko Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Mam u siebie okna Stolbuda i muszę przyznać, że jak za swoją cenę są bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmielczarek Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 U mnie do dziś postawione są okna firmy "superokno" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaeascannethaminc Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 w kwietniu rozpoczynam budowe domu i zastanawiam sie nad najlepszym rozwiazaniem ogrzewania parametry domu: - budynek o wym. 8m na 8m nie podpywniczony, bez poddasza uzytkowego, pow. uzytk. 48m2 - sciany 25cm YTONG styropian 10cm - dach czterospadowy kryty dachowka o pow. 102m2 - strop drewniany ocieplony wata szklana - 2 pokoje, aneks kuchenny, lazienka, kotlownia, przedpokoj pytanie teraz czym taki domek ogrzac? caly czas mysle nad gazem z butli zewnecznej bo brak przylacza gazu ziemnego od razu powiem ze jestem zmarzluchem i w domku musi byc min. 24 niezaleznie od mrozu. ile orientacyjnie bedzie na miesiac kosztowalo ogrzanie tego domku gazem? czy jest jakas lepsza alternatywa dla ogrzewania w tym przypadku kociol zasypowy odpada? za wszelkie rady i uwagi bede wdzieczny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pearlofMari Napisano 22 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Tez mieszkam w bloku z duzej plyty i zastanawiam sie czy wymienic na nowsze centralne ogrzewanie. Czy nie wplywnie to negatywnie na stare okna i sciany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archauboli1988 Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 To może ktoś powie jakie parametry powinny nas interesować jeżeli chcemy wybrać okna? Na co konkretnie zwrócic uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Joanna Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 My mamy okna Internorm, które poleciła nam firma Tissu z Warszawy http://www.tissu.com.pl, u której zamawialiśmy projekt. Wcześniej nie znaliśmy tej firmy. Są trochę droższe od innych, ale super wykonane i można robić większe przeszklenia niż standardowo. Wyszły super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monikqq Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Mi polecił okna i drzwi firmy https://www.bertrand.pl znajomy inwestor, Ostatnio robił 3 szeregówki i mówił że to dobre okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podolska Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 Zastanawiam się nad wymianą okien w domu - doradźcie mi proszę, czy lepszym wyborem będą okna aluminiowe czy drewniane. Dodam, że PCV nie wchodzą w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzes Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 Bierz okna drewniane, jeśli mogę kogoś polecić to https://czapliccy.eu/oferta/okna/ wykonują okna drewniane na zamówienie w rejonach Warszawy i Białegostoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bywaleccc Napisano 22 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2019 W dniu 28.11.2018 o 15:25, podolska napisał: Zastanawiam się nad wymianą okien w domu - doradźcie mi proszę, czy lepszym wyborem będą okna aluminiowe czy drewniane. Dodam, że PCV nie wchodzą w grę. z ciekawości? dlaczego nie PVC? korzystałeś kiedyś z okien aliminiowych? jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrunger Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 Wiele osób podaje tutaj linki, a ktoś poważnie rozważył, czy lepsze są jakieś tańsze okna trzyszybowe, czy też okna dwuszybowe z wyższej półki? Bo to mnie nurtuje bardzo. Co raz głośnie słychać o tzw. domach pasywnych, gdzie to jakby jest standardem, ale nie słyszałem, żeby ktoś takowy dom wybudował w Polsce ze względu na koszt inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość antonny80 Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 Ja jestem zwolennikiem okien PCV. W trakcie budowy domu sporo czytałem i pytałem wśród znajomych. Tego typu okna wydawały się dal mnie najlepszą opcją. Z perspektywy czasu - to był strzał w dziesiątkę. Brak problemów zarówno ze szczelnością, jak i jakością wykonania. Co do marki to u mnie jest Drutex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
budowlaniec Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Istotny jest profil i okucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ela Napisano 28 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2019 Witam, chciałabym podpowiedzieć innym inwestorom , opierając się na własnych doświadczeniach. Otóż szukając okien do naszego nowobudowanego domu odwiedziłam różne salony, po czym miałam okropny mętlik w głowie... przecież każdy sprzedawca mówił, że jego produkt jest najlepszy... A mnie interesowały tak naprawde 3 cechy: okna ciepłe (energooszczędne), bezawaryjne i solidne. Ostatecznie zdecydowaliśmy się z mężem na okna firmy Vetrex - w ich sklepie dostaliśmy bardzo szczegółową ofertę i wytłumaczono nam dokładnie jak będzie wyglądał montaż co wzbudziło nasze zaufanie. Fakt faktem, że była to jedna z droższych ofert, ale stwierdziliśmy, że za niską ceną zapewne podąża słaba jakość. Dziś nie zmieniłabym decyzji - mieszkamy już w nowym domu a użytkowanie tych okien to sama przyjemność, w domu jest cichutko, nic nie wieje przy oknach, klamki chodzą jak mercedesy ;) Warto zapłacić więcej i wiedzieć za co. Polecam okna Vetrex z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okna szczecin Napisano 25 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2019 Ja mogę polecić dobre okna okna szczecin Okna są siedmiokomorowe pcv trzyszybowe. Dodatkowo oferują bramy garażowe automatyczne jak i drzwi oraz rolety elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Monika Napisano 15 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2019 Witam, polecam okna PCV produkowane przez firmę MADES z Grudziądza, solidna stolarka i montaż, wszystko poszło sprawnie, firma godna polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Renata Napisano 28 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2019 A ja kupiłam okna Drutex w małej firmie w Dobrym Mieście i jestem z nich bardzo zadowolona. Polecam Okna Olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 27 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2019 Ja postawiłem na stolarkę Schuco firmy Kapica z Opola. To dobrze znana marka okienna, ich rozwiązania są dobrze dopracowane i bardzo trwałe. W projekcie domu mamy duże okna i wyjście na taras, panowie z Kapicy doradzili mi ten system: https://www.kapica.pl/wp-content/uploads/2016/10/folder-drzwi-pcv-hst_ct70_i_si82_pl.pdf Poświęcili mi dużo czasu, wyjaśnili co w naszym przypadku będzie najlepsze i nie pomylili się, drzwi są bardzo szczelne i ciepłe, a poza tym mają niski próg, który ułatwia przechodzenie i wygląda bardzo elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dusz.bosz Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Jezierki fajne promocje i okazej się tam trafiaąja przy mojej budowie udało mi się za dwie kupić jeszcze jedną gratis:) gruznet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartosz Napisano 4 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2019 Jeśli chodzi o okna z wyższej półki, osobiście wybrałbym aluminiowe, bo są trwalsze i bardziej praktyczne w utrzymaniu. Nie mówiąc o nowoczesnym designie – taka stolarka może osiągać wysokość całego piętra i mieć przy tym bardzo wąskie ramy. Warto spojrzeć np. na realizacje tego producenta okien w systemach Schuco: http://www.rim.com.pl/rezydencje/ Taka architektura jest teraz bardzo na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcel Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 Ja do okien dachowych musiałem zamawiać mini żuraw żeby zamontować. Nie dało się ich wnieść więc nie było innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi