Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Okna - jakie najlepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...
Gość Mieczyslaw
Napisano

Polecam okna JEZIERSKI.

Teraz w cenie dwu szybowych jest trzecia szyba !!!

Ja własnie kupiłem 3 szybowe profil Elita ze wszystkimi bajerami, taniej niż 2 szybowe w oknoplaście i Avante !

Naprawde zjeździłem wielu przedstawicieli i wybrałe najlepsze okna oraz najtańsze :)/>

W kwietniu będą mi montować :D/>

Pozdrawiam

Mieczysław

• 7 months later...
Napisano

Jeżeli ktoś szuka na terenie Mazowsza (okolic warszawy) bardzo dobrych okien oraz jeżeli komuś zależy na ciepłym domu to zapraszam na stronę

www.innowacyjneokna.pl

Oraz zachęcam do zapoznania się z aktualna promocją gdzie do okien energooszczędnych(pasywnych) ciepły montaż jest gratis.

http://www.innowacyjneokna.pl/aktualnosci/102-promocja-na-okna-energooszczedne.html

• 3 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
Napisano

w kwietniu rozpoczynam budowe domu i zastanawiam sie nad najlepszym rozwiazaniem ogrzewania

parametry domu:

- budynek o wym. 8m na 8m nie podpywniczony, bez poddasza uzytkowego, pow. uzytk. 48m2

- sciany 25cm YTONG styropian 10cm

- dach czterospadowy kryty dachowka o pow. 102m2

- strop drewniany ocieplony wata szklana

- 2 pokoje, aneks kuchenny, lazienka, kotlownia, przedpokoj

pytanie teraz czym taki domek ogrzac? caly czas mysle nad gazem z butli zewnecznej bo brak przylacza gazu ziemnego

od razu powiem ze jestem zmarzluchem i w domku musi byc min. 24 niezaleznie od mrozu.

ile orientacyjnie bedzie na miesiac kosztowalo ogrzanie tego domku gazem?

czy jest jakas lepsza alternatywa dla ogrzewania w tym przypadku kociol zasypowy odpada?

za wszelkie rady i uwagi bede wdzieczny.

pozdrawiam

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Gość Joanna
Napisano

My mamy okna Internorm, które poleciła nam firma Tissu z Warszawy http://www.tissu.com.pl, u której zamawialiśmy projekt. Wcześniej nie znaliśmy tej firmy. Są trochę droższe od innych, ale super wykonane i można robić większe przeszklenia niż standardowo. Wyszły super.

• 3 years later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano
W dniu 28.11.2018 o 15:25, podolska napisał:

Zastanawiam się nad wymianą okien w domu - doradźcie mi proszę, czy lepszym wyborem będą okna aluminiowe czy drewniane. Dodam, że PCV nie wchodzą w grę. 

z ciekawości? dlaczego nie PVC? korzystałeś kiedyś z okien aliminiowych? jak się sprawują?

• 2 weeks later...
Napisano

Wiele osób podaje tutaj linki, a ktoś poważnie rozważył, czy lepsze są jakieś tańsze okna trzyszybowe, czy też okna dwuszybowe z wyższej półki? Bo to mnie nurtuje bardzo. Co raz głośnie słychać o tzw. domach pasywnych, gdzie to jakby jest standardem, ale nie słyszałem, żeby ktoś takowy dom wybudował w Polsce ze względu na koszt inwestycji. 

• 2 weeks later...
Gość antonny80
Napisano

Ja jestem zwolennikiem okien PCV. W trakcie budowy domu sporo czytałem i pytałem wśród znajomych. Tego typu okna wydawały się dal mnie najlepszą opcją. Z perspektywy czasu - to był strzał w dziesiątkę. Brak problemów zarówno ze szczelnością, jak i jakością wykonania. Co do marki to u mnie jest Drutex.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Witam, chciałabym podpowiedzieć innym inwestorom , opierając się na własnych doświadczeniach. Otóż szukając okien do naszego nowobudowanego domu odwiedziłam różne salony, po czym miałam okropny mętlik w głowie... przecież każdy sprzedawca mówił, że jego produkt jest najlepszy... A mnie interesowały tak naprawde 3 cechy: okna ciepłe (energooszczędne), bezawaryjne i solidne. Ostatecznie zdecydowaliśmy się z mężem na okna firmy Vetrex - w ich sklepie dostaliśmy bardzo szczegółową ofertę i wytłumaczono nam dokładnie jak będzie wyglądał montaż co wzbudziło nasze zaufanie. Fakt faktem, że była to jedna z droższych ofert, ale stwierdziliśmy, że za niską ceną zapewne podąża słaba jakość. Dziś nie zmieniłabym decyzji - mieszkamy już w nowym domu a użytkowanie tych okien to sama przyjemność, w domu jest cichutko, nic nie wieje przy oknach, klamki chodzą jak mercedesy ;) Warto zapłacić więcej i wiedzieć za co. Polecam okna Vetrex z czystym sumieniem.

• 4 weeks later...
Gość okna szczecin
Napisano

Ja mogę polecić dobre okna okna szczecin Okna są siedmiokomorowe pcv trzyszybowe. Dodatkowo oferują bramy garażowe automatyczne jak i drzwi oraz rolety elektryczne. 

• 3 weeks later...
Gość Monika
Napisano

Witam,

polecam okna PCV produkowane przez firmę MADES z Grudziądza, solidna stolarka i montaż, wszystko poszło sprawnie, firma godna polecenia

• 1 month later...
  • 5 weeks later...
Napisano

Ja postawiłem na stolarkę Schuco firmy Kapica z Opola. To dobrze znana marka okienna, ich rozwiązania są dobrze dopracowane i bardzo trwałe. W projekcie domu mamy duże okna i wyjście na taras, panowie z Kapicy doradzili mi ten system: https://www.kapica.pl/wp-content/uploads/2016/10/folder-drzwi-pcv-hst_ct70_i_si82_pl.pdf Poświęcili mi dużo czasu, wyjaśnili co w naszym przypadku będzie najlepsze i nie pomylili się, drzwi są bardzo szczelne i ciepłe, a poza tym mają niski próg, który ułatwia przechodzenie i wygląda bardzo elegancko.

Napisano

Jeśli chodzi o okna z wyższej półki, osobiście wybrałbym aluminiowe, bo są trwalsze i bardziej praktyczne w utrzymaniu. Nie mówiąc o nowoczesnym designie – taka stolarka może osiągać wysokość całego piętra i mieć przy tym bardzo wąskie ramy. Warto spojrzeć np. na realizacje tego producenta okien w systemach Schuco:  http://www.rim.com.pl/rezydencje/ Taka architektura jest teraz bardzo na czasie. 

• 4 weeks later...