Gość Magda Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Lipiec 2015 Witam. Podłączam się do prośby o wysyłkę zdjęć i wyliczeń kosztów budowy. goska.oska@gmail.com Pozdrawiam, Gosia Również przyłączam się do prośby. Projekt zakupiony, czekamy na pozwolenie. Mój adres: tara_21@o2.pl Z góry ślicznie dziękuję Cytuj
Gość Paweł Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Lipiec 2015 Witam forumowiczów! Rozważamy z małżonką kilka projektów i jesteśmy bardzo zainteresowani zdjęciami z realizacji Alfy III. Bardzo proszę o przesłanie na adres: misterti@o2.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj
Gość Gość Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Napisano 17 Grudzień 2015 Witam, poproszę o wysłanie kosztów budowy całkowitej dla projektuAlfa III z zestawieniem wszystkich materiałów na adres ooolinka@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Grudzień 2015 Witam, poproszę o wysłanie kosztów budowy całkowitej dla projektuAlfa III z zestawieniem wszystkich materiałów na adres ooolinka@gmail.com Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Barek Napisano 1 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 1 Styczeń 2016 Czy wszyscy posiadacze alfy wysłali by mi zdjęcia i dopisali koszt budowy domu w stanie surowym i o wszystkich zmianach na porsche911@vp.pl Cytuj
Gość Hubert Napisano 1 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 1 Styczeń 2016 Witam, przejrzałem masę projektów i Alfa III jest jednym z kilku, do których ciągle wracam. Również chciałbym poznać koszty budowy tego domu. Jeśli jest możliwość wysłania zestawienia kosztów / materiałów, to błbym wdzięczny. Adres vethubert@gmail.com Pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Barek Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Styczeń 2016 Hubert prześlesz kosztorysz na porsche911@vp.pl Cytuj
Gość Aleksandra Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Styczeń 2016 Witam, czy ktoś buduje Alfę w woj. mazowieckim? Cytuj
Asia Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Luty 2016 witam serdecznie, jesteśmy w trakcie budowy alfy, mamy dopiero fundamenty ale od wiosny zaczynamy pełną para. Chciałam się zapytać czy mają Pani jakieś super wskazówki do przekazania i podzielenie się swoimi spostrzeżeniami? Czy jest możliwość udostępnienia nam do obejrzenia kilka zdjęć domu zewnątrz jak i wewnątrz. Wewnątrz interesuje mnie najbardziej kuchnia i łazienka. Każda wskazówka będzie na wagę złota, oto mój mail zabka127@interia.pl, pozdrawiam Cytuj
Gość renata Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Luty 2016 Witam. Przesłałam kilka zdjęć. W razie pytań proszę o kontakt. Pozdrawiam witam też zastanawiam się nad tym projektem można prosić zdjęcia na maila grzesieklena@interia.pl wprowadzała pani jakieś zmiany?pozdrawiam Cytuj
Gość renata Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Luty 2016 Witam. Dawno mnie tu nie było ale mam duzo ważnych informacji. Właśnie skończyliśmy robote z wszystkimi instalacjami i z płytkami. Drzwi zamówione. Kuchnia sie projektuje, niedługo schody. Ale z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że mimo tylu zmian nie wszystko jest tak jak chcielismy i popełniliśmy DUŻO błędów. A dwa największe to wielkość kotłowni i brak pralni. Mimo powiększenia kotłowni o wymiar wnęki, którą usunęliśmy kotłownia jest za mała na wieś!!!!!!!!! Po wstawieniu pieca i zasobnika i z tymi wszystkimi rurkami dosłownie nie ma się gdzie ruszyć. A pamiętajcie , że powiększaliśmy kotłownię. Jeśli ktoś zdecyduje sie na ten projekt to powiększcie kotłownie kosztem wnęki i pokoju obok łazienki a z tego co Wam zostanie zróbcie pralnię. To był mój największy błąd i teraz bardzo tego załuję. Okna w dachu doświetlającego schody nie potrzeba. Jest wystarczająco jasno z tym na półpietrze. Zdjęcia mamy prawie z każdego etapu (jakłby ktoś chciał cos zobaczyć) Pozdrawiamy Ania z Mężem poproszę zdjęcia na grzesieklena@interia.pl Cytuj
Gość renata Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Luty 2016 Witam , Lubin (woj.dolnosl.) posiadam w budowie dom alfa III stan surowy zamknięty , i troszke więcej . jak by ktos miał jakies pytanie, to pisac smiało . pozdr. witam można prosić zdjęcia na grzesieklena@interia.pl i zmieniał pan coś w środku? Cytuj
Gość renata Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Luty 2016 Witam. Przesłałam kilka zdjęć. W razie pytań proszę o kontakt. Pozdrawiam witam też zastanawiam się nad tym projektem można prosić zdjęcia na maila grzesieklena@interia.pl wprowadzała pani jakieś zmiany?pozdrawiam nic mi nie przyszło:( Cytuj
Gość renata Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Luty 2016 Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam witam także poproszę grzesieklena@interia.pl projekt już zamówiony teraz czekać na pozwolenie i ruszamy z alfą Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Luty 2016 witam także poproszę grzesieklena@interia.pl projekt już zamówiony teraz czekać na pozwolenie i ruszamy z alfą Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Ania Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 16 Luty 2016 Witam. Dawno tu nie zaglądałam i nie wiem na czyje posty odpowiadałam.Z góry przepraszam jeśli ktoś nie doczekał się odpowiedzi i zdjęć . Jeśli nadal ktoś jest zainteresowany to proszę o maila na adres pinsleep@poczta.fm Pozdrawiam Ania z mężem Cytuj
Gość Mieczyslaw Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Luty 2016 Witam, czy ktoś buduje Alfę w woj. mazowieckim? Witam Ja buduję w woj. mazowieckim. Dostaję wiele pytań dotyczących domu. Chciałbym napisać że jeszcze nie mam wykończone w środku więc zdjęcia wrzuce jak juz cos będzie W tym roku zamirzam sie wprowadzić na wakacje. Zamieszczę tu parę zdjęć z zewnatrz. Pozdrawiam wszystkich tych nie zdecydowanych i zdecydowanych na ten piekny dom ALFA lll Mieczyław Cytuj
Gość renata Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 27 Lipiec 2016 Witam Ja buduję w woj. mazowieckim. Dostaję wiele pytań dotyczących domu. Chciałbym napisać że jeszcze nie mam wykończone w środku więc zdjęcia wrzuce jak juz cos będzie W tym roku zamirzam sie wprowadzić na wakacje. Zamieszczę tu parę zdjęć z zewnatrz. Pozdrawiam wszystkich tych nie zdecydowanych i zdecydowanych na ten piekny dom ALFA lll Mieczyław i jak tam mieszkacie już na swoim?mozna jakieś zdjęcia prosić na grzesieklena@interia.pl Cytuj
Gość Łukasz Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Grudzień 2016 Witam. Dawno mnie tu nie było ale mam duzo ważnych informacji. Właśnie skończyliśmy robote z wszystkimi instalacjami i z płytkami. Drzwi zamówione. Kuchnia sie projektuje, niedługo schody. Ale z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że mimo tylu zmian nie wszystko jest tak jak chcielismy i popełniliśmy DUŻO błędów. A dwa największe to wielkość kotłowni i brak pralni. Mimo powiększenia kotłowni o wymiar wnęki, którą usunęliśmy kotłownia jest za mała na wieś!!!!!!!!! Po wstawieniu pieca i zasobnika i z tymi wszystkimi rurkami dosłownie nie ma się gdzie ruszyć. A pamiętajcie , że powiększaliśmy kotłownię. Jeśli ktoś zdecyduje sie na ten projekt to powiększcie kotłownie kosztem wnęki i pokoju obok łazienki a z tego co Wam zostanie zróbcie pralnię. To był mój największy błąd i teraz bardzo tego załuję. Okna w dachu doświetlającego schody nie potrzeba. Jest wystarczająco jasno z tym na półpietrze. Zdjęcia mamy prawie z każdego etapu (jakłby ktoś chciał cos zobaczyć) Pozdrawiamy Ania z Mężem Dzień dobry. Czy mógłbym prosić o podesłanie chociaż kilku zdjęć wnętrza domu oraz jak wygląda na zewnatrz? Pozdrawiam. szwajkowski85@wp.pl Cytuj
Gość Łukasz Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Grudzień 2016 Witam.Poszukuję osoby która budowała dom wg projektu Alfa III (lub w wersji z garażem), wykańczając dom z zewnątrz w sposób identyczny jak wygląda on w projekcie (sztukateria, etc). Będę wdzięczny za jakiekolwiek zdjęcia.Pozdrawiam Łukaszszwajkowski85@wp.pl Cytuj
Gość Patrycja Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Luty 2017 Witam. Dawno mnie tu nie było ale mam duzo ważnych informacji. Właśnie skończyliśmy robote z wszystkimi instalacjami i z płytkami. Drzwi zamówione. Kuchnia sie projektuje, niedługo schody. Ale z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że mimo tylu zmian nie wszystko jest tak jak chcielismy i popełniliśmy DUŻO błędów. A dwa największe to wielkość kotłowni i brak pralni. Mimo powiększenia kotłowni o wymiar wnęki, którą usunęliśmy kotłownia jest za mała na wieś!!!!!!!!! Po wstawieniu pieca i zasobnika i z tymi wszystkimi rurkami dosłownie nie ma się gdzie ruszyć. A pamiętajcie , że powiększaliśmy kotłownię. Jeśli ktoś zdecyduje sie na ten projekt to powiększcie kotłownie kosztem wnęki i pokoju obok łazienki a z tego co Wam zostanie zróbcie pralnię. To był mój największy błąd i teraz bardzo tego załuję. Okna w dachu doświetlającego schody nie potrzeba. Jest wystarczająco jasno z tym na półpietrze. Zdjęcia mamy prawie z każdego etapu (jakłby ktoś chciał cos zobaczyć) Pozdrawiamy Ania z Mężem Witam, chciałabym pobudować Alfę II, czy prosić o zdjęcia z każdego etapu budowy patrycjasiekierska@wp.pl Cytuj
Gość Adela Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Napisano 6 Maj 2017 Witam. Dawno mnie tu nie było ale mam duzo ważnych informacji. Właśnie skończyliśmy robote z wszystkimi instalacjami i z płytkami. Drzwi zamówione. Kuchnia sie projektuje, niedługo schody. Ale z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że mimo tylu zmian nie wszystko jest tak jak chcielismy i popełniliśmy DUŻO błędów. A dwa największe to wielkość kotłowni i brak pralni. Mimo powiększenia kotłowni o wymiar wnęki, którą usunęliśmy kotłownia jest za mała na wieś!!!!!!!!! Po wstawieniu pieca i zasobnika i z tymi wszystkimi rurkami dosłownie nie ma się gdzie ruszyć. A pamiętajcie , że powiększaliśmy kotłownię. Jeśli ktoś zdecyduje sie na ten projekt to powiększcie kotłownie kosztem wnęki i pokoju obok łazienki a z tego co Wam zostanie zróbcie pralnię. To był mój największy błąd i teraz bardzo tego załuję. Okna w dachu doświetlającego schody nie potrzeba. Jest wystarczająco jasno z tym na półpietrze. Zdjęcia mamy prawie z każdego etapu (jakłby ktoś chciał cos zobaczyć) Pozdrawiamy Ania z Mężem Witam, chciałabym pobudować Alfę II, czy prosić o zdjęcia z każdego etapu budowy patrycjasiekierska@wp.pl Czy można prosić o kontakt na adela.ksiezarczyk@gmail.com ? Cytuj
Gość joga Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 17 Lipiec 2017 Witam, piszę o informacje o realizacji tego domu - j.gaj89@gmail.com. Można prosić o zdjęcia ? Cytuj
Gość Adam Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Napisano 21 Sierpień 2017 Witam. Poszukuję osoby która budowała dom wg projektu Alfa III (lub w wersji z garażem), wykańczając dom z zewnątrz w sposób identyczny jak wygląda on w projekcie (sztukateria, etc). Będę wdzięczny za jakiekolwiek zdjęcia. Pozdrawiam Łukasz szwajkowski85@wp.pl Dzień dobry, Czy mógłbym prosić o podesłanie kilku zdjęć z realizacji Państwa domu? Pozdrawiam, Adam; adam.wieciech@gazeta.pl Cytuj
Gość Ewa Napisano 22 Sierpień 2017 Zgłoszenie Napisano 22 Sierpień 2017 Witam wszystkich, my dopiero zaczynamy budowę Alfy III na płycie fundamentowej. Trochę pozmienialiśmy w projekcie, najwięcej w elewacji, na dole powiększyliśmy pom. gosp. kosztem pokoju przy łazience, przekształcając go w pralnię. Z pomieszczenia gosp. Jest dodatkowe wyjście z domu, które połączymy pergolą z wolnostojącym garażem. W pom. Gosp planujemy też okno 90x150. Okno w jadalni wydłużyliśmy do podłogi. W salonie takie samo okno: 240x230. W łazience na parterze okno wyrównaliśmy z pozostałymi. Na górze okna o szer. 120x160 i 50cm do parapetu. Połączyliśmy 2 pokoje w jeden, powiększylismy pokoik kosztem holu. Drzwi wyjściowe powiększone o świetlik nad nimi, wszystkie drzwi w elewacji wyrównaliśmy z oknami. Elewację będziemy robić podobną, jak w projekcie, zamiast cokolu kamień naturalny, zastanawiamy się nad kolorystyką. Na dzien dzisiejszy płyta fund. Kosztuje nas 17 tys. Robimy ją sami. Zakładamy zamknąć sie w 20 tys. We wrzesniu ściany. Jak będziemy miec wiecej zdjec moge zainteresowanym wyslac. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi