Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość rommaa
Napisano

u mnie jutro wieniec,wiecie co to oznacza.......:)

a domek jest cuuuudny,SUUUPEER!!!!!!!!!

o jaaaaa to genialnie gratuluje;) mogłabym prosić o kilka fotek na maila?jsulicka@tlen.pl

Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością;)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

ja tez bardzo zachęcam do wstawiania zdjęć;)z pewnością przydadzą sie przyszłym inwestorom. Sądzę ze juz niedługo bede mogła wrzucić zdjęcia fundamentów;)

Pozdraiwam

• 3 weeks later...
Napisano

Witajcie milosnicy Arkadii

Bardzo podoba mi sie ten projekt i myslimy o budowie tego domu. Znalazlam link do tego samego projektu pod inna nazwa. Kosztorys jest duzo nizszy i teraz zastanawiam sie jaki jest faktyczny koszt budowy tego domu. Mialam nadzieje zmiescic sie w 300 000 ze wszystkim. Czy Waszym zdaniem jest to mozliwe? Napiszcie prosze na leonda1@wp.pl

A oto link o ktorym mowialam

www.pprojekt.pl/projekt1041-ambrozja_i,opis.html

Z gory dziekuje

Gość mariusz
Napisano

ambrozja to nie arkadia , to nie te same domy , aczkolwiek wnetrze jest to samo ale spojrz na elewacje i dach -niebo(arkadia) -a ziemia (ambrozja)

Napisano

witam,

tak jak obiecałam wczesniej wstawiam fotki z prac nad arkadią;) www.jk.arkadia.mojabudowa.pl

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Witam,

Bardzo podoba mi się projekt domu Arkadia(idealne wnętrza), jednak poszukuję domu bez garażu. W arkadii garaż jest poniekąd "dobudowany" do domu. Myślicie,że można wprowadzić zmianę i usunąć garaż? czy taka zmiana będzie kosztowna? Może lepiej i taniej będzie wykonać projekt indywidualny?

• 2 weeks later...
Napisano

Witam.

Jak jest jakaś gotowa Arkadia

w małopolsce to chętnie podjadę

zobaczyć ją. marcinpodhale@interia.pl

Napisano

Witam,

Bardzo podoba mi się projekt domu Arkadia(idealne wnętrza), jednak poszukuję domu bez garażu. W arkadii garaż jest poniekąd "dobudowany" do domu. Myślicie,że można wprowadzić zmianę i usunąć garaż? czy taka zmiana będzie kosztowna? Może lepiej i taniej będzie wykonać projekt indywidualny?

Witam,

Istnieje możliwość opracowania przez naszą pracownię wersji projektu Arkadia bez garażu. Temat został już podjęty, ale niestety nie mogę, w chwili obecnej, podać, kiedy taka wersja pojawi się w naszej ofercie.

Jak tylko będę miała informacje na temat tej wersji umieszczę je na naszym forum.

Pozdrawiam

Napisano

witam

będziemy budować Arkadię, niestety w planie zagospodarowania jest zapis, że pokrycie dachu ma być w odcieniach brązu/ czerwienie. Czy pracowania mogłaby wykonać inną wersje elewacji i dachówki? W cieplejszych odcieniach?

Pozdrawiam

Kasia

Napisano

witam

będziemy budować Arkadię, niestety w planie zagospodarowania jest zapis, że pokrycie dachu ma być w odcieniach brązu/ czerwienie. Czy pracowania mogłaby wykonać inną wersje elewacji i dachówki? W cieplejszych odcieniach?

Pozdrawiam

Kasia

Witam,

W chwili obecnej nie mamy w planach zmiany kolorystyki prezentacji projektu Arkadia. Zapraszam Panią do obejrzenia prezentacji projektu https://www.dobredomy.pl/projekt/eurydyka . Może okaże się ona pomocna w podjęciu decyzji o wyborze kolorystyki dla planowanego domu.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Gość marcin
Napisano

Witam.

Planujemy zakupić projekt Arkadia ale chciałbym zobaczyć

wcześniej wybudowany obiekt. Jeżeli jest taka możliwość

to przyjadę zobaczyć. Małopolska lub inne.

Mój adres marcinpodhale@interia.pl

Napisano

Witam!

Od lutego 2010 budujemy Arkadię jestesmy na etapie wstawiania okien. Szukalismy projektu domu ok.roku ten wydaje sie nam wymarzony. To domek przepiękny - budowa Wielkopolska. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych Arkadią.

Napisano

Witam!

Od lutego 2010 budujemy Arkadię jestesmy na etapie wstawiania okien. Szukalismy projektu domu ok.roku ten wydaje sie nam wymarzony. To domek przepiękny - budowa Wielkopolska. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych Arkadią.

Witam,

Zachęcam do umieszczania zdjęć z budowy domu Arkadia na naszym forum internetowym oraz do nadesłania ich do naszej pracowni w celu wzięcia udziału w konkursie fotograficznym. Szczegóły na stronie https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny

Pozdrawiam

Gość rommaa
Napisano

Witaj Lila;)

Świetnie że krąg budujących Arkadie się powiększa;)macie jakiś zbior zdjęci krorym mozecie się pochwalic:)Czym kryjecie dach?Zostawiacie otwarta kuchnie? U nas dzis stawiaja ścianki działowe (ostatni etap w 2010). Okna i reszta w przysłym roku;)

Pozdrawiam

Justyna

justin_20@tlen.pl

Witam!

• 5 weeks later...
Napisano

Witam! Jeśli ktoś buduje arkadie w małopolsce(okolice Krakowa) bardzo chciałbym zobaczyc ten projekt w rzeczywistosci. Proszę o kontakt!!! Mój adres: rempala@onet.pl

Napisano

Witam też zakupilismy projekt domu Arkadia,byłaby możliwośc przesłania zdjeć z budowy.Mój email monikada@tlen.pl.Dziekuje

• 1 month later...
Napisano

czesc my tez w małoposlce okło nowego sącza

Witam! Czy jest możliwość podjechania do Was, oglądnięcia budowy i ewentualnej konsultacji. Bardzo proszę o kontakt rempala@onet.pl
  • 3 weeks later...
Gość rommaa
Napisano

Witam

Buduję Arkadię - jestem na etapie wstawiania okien. Projekt ogólnie fajny, co do szczegółów:

- poddasze można by powiedzieć idealne, duże pokoje, duża łazienka, fajny strych;)

- parter hmmm- wg mnie niedopracowany - najbardziej mnie irytują nastepujace sprawy, na które warto bylo by zwrócic uragęprzed budową:

= podciągi pod którymmi można byłoby postawić ścianę a nie obok sciany, dla zobrazowania problemu rusunek poniżej,

gdzie kolorem niebieskim zaznaczony jest podciąg zaś kolorem czerwonym

www.hostuje.net/file.php?id=f171c25fcb64bf85b5cde642dc363dcc

1.w wiatrołapie i łazience pusta przestrzeń miedzy sciana a podciągiem =konieczność zabudowy płytami katron-gips

2. w sypialni na dole ściana obok podciagu, co jednocześnie zmusza nas do zabudowy karton-gips

= rura kanalizacyjna - spadowa do górnej łazienki- przy schodach na ścianie telewizyjnej, którą aby przeprowadzić pod

umywalkę, należy: albo przebić się do sypialni obok która znajduje się tuż pod łazienką, albo przebić się do górnej

sypialni i tam dopiero do łazienki obok - suma sumarum szum wodu bedzie słyszalny albo w salonie, albo w sypialni na

dole.

= kominy - a zwłaszcza od kominka, w salonie- mógłby być wbudowany w sciankę - zyskałoby się ok 20 cm i bylo by szersze

przejście z korytarza dokuchni z tyłu kominka w teraz jest ok 85cm;/

Pozdrawiam

rommaa

Gość mfifi
Napisano

hej,właśnie ruszamy z budową 'lustra',jak wyjdzie zobaczymy.

Witam! My też przymierzamy się do tego projektu i mam pytanko czy ktoś, może podesłać mi jakieś zdjęcia z realizacji? oraz napiszcie co sądzicie o kuchni czy będzie ustawna bo jakaś taka dziwna się wydaje! Mój e-mail to mfifi@o2.pl Pozdrawiam i czekam na jakieś fotki, opinie na temat domku. Czy podnosiliście, ściankę kolankowa?

Gość Lila
Napisano

Witam! My też przymierzamy się do tego projektu i mam pytanko czy ktoś, może podesłać mi jakieś zdjęcia z realizacji? oraz napiszcie co sądzicie o kuchni czy będzie ustawna bo jakaś taka dziwna się wydaje! Mój e-mail to mfifi@o2.pl Pozdrawiam i czekam na jakieś fotki, opinie na temat domku. Czy podnosiliście, ściankę kolankowa?

Gość Marek
Napisano

Witam my rozpoczeliśmy budowe w pażdzierniku 2010 dziś juz jest robione pokrycie dachu .a teraz do ataku w środku . Pozdrawiam wszystkich