Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 208
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam, czy do tego projektu jest możliwość podpiwniczenia?

Witam

Piwnice do budynku można doprojektować na 2 sposoby:

1. na etapie adaptacji projektu, we współpracy ze swoim architektem

2. zlecić doprojektowanie naszym architektom - jest to usługa dodatkowo płatna. W sprawie szczegółów prosimy o kontakt mailowy na adres info@dobredomy.pl

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

witam czy nadziałce o szer 19,50m mogłabym postawic ten dom czy jest szansa go zmniejszenia????

Gość zainteresowany
Napisano

Jaka jest klasa energetyczna tego projektu? Mam na myśli EP. Czy istnieje jakaś wersja tego projektu z bardziej nowoczesnym "lookiem"? Układ domu bardzo mi pasuje, ale wygląd jak projekty sprzed 10 lat :)

Napisano

witam czy nadziałce o szer 19,50m mogłabym postawic ten dom czy jest szansa go zmniejszenia????

Witam, po likwidacji okien w garażu i na strychu do granicy działki można zbliżyć się na 3m. Wtedy wymagana szerokość działki będzie wynosiła 19,22m. Pozdrawiam.

Napisano

Jaka jest klasa energetyczna tego projektu? Mam na myśli EP. Czy istnieje jakaś wersja tego projektu z bardziej nowoczesnym "lookiem"? Układ domu bardzo mi pasuje, ale wygląd jak projekty sprzed 10 lat :)

Witam, Ep wynosi 91,98 [kWh/(m2 x rok)]. Wersji nowoczesnej nie posiadamy. Polecam zapoznać się z podobnymi projektami: Tuliusz Nowy, Susan, Amoniusz. Pozdrawiam.

• 5 weeks later...
Gość Łukasz
Napisano

Witam! Mam pytanie odnośnie wysokości ścianek kolankowych nad częścią mieszkalna wraz z wykuszem(jaka jest różnica wysokości pomiędzy tymi scianami) i garażem w projekcie realny2 lustro.Pozdrawiam

lukasz_bialecki@tlen.pl

Napisano

Witam! Mam pytanie odnośnie wysokości ścianek kolankowych nad częścią mieszkalna wraz z wykuszem(jaka jest różnica wysokości pomiędzy tymi scianami) i garażem w projekcie realny2 lustro.Pozdrawiam

lukasz_bialecki@tlen.pl

Witam

Ścianki kolankowe w domu Realny II mają się następująco:

- 74 cm nad wykuszem

- 130 cm na pozostałej powierzchni mieszkalnej

- 47 cm nad garażem

Pozdrawiam

Napisano

Witam!

Dziękuję za informację mam jeszcze jedno pytanie czy podane przez Pana wysokości ścianek kolankowych w projekcie realny podane są bez wylewek i murlaty?

Pozdrawiam! Łukasz

Napisano

Witam!

Dziękuję za informację mam jeszcze jedno pytanie czy podane przez Pana wysokości ścianek kolankowych w projekcie realny podane są bez wylewek i murlaty?

Pozdrawiam! Łukasz

Dzień dobry,

wysokości ścianek kolankowych podajemy po wykończeniu wszystkich warstw - zarówno podłogi, jak i dachu. Pozdrawiam!

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Poproszę o wysłanie rysunków szczegółowych na adres pawel.jasielski@gmail.com

Czy istnieje możliwość przeniesienia kominka na ścianę dzieląca pokój dzienny z kotłownią ( tak jak jest to zrobione w projekcie Milena ) ?

Napisano

Poproszę o wysłanie rysunków szczegółowych na adres pawel.jasielski@gmail.com Czy istnieje możliwość przeniesienia kominka na ścianę dzieląca pokój dzienny z kotłownią ( tak jak jest to zrobione w projekcie Milena ) ?

Witam. W dniu dzisiejszym wyślemy rysunki szczegółowe i zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego.

Przeniesienie kominka jest możliwe. Zmianę tego typu może wprowadzić architekt na etapie adaptacji. Pozdrawiam

Napisano

Witam serdecznie, jeżeli to możliwe to również prosiłbym o przesłanie szczegółowych rysunków technicznych na adres macieksupel23@wp.pl

z góry dziękuję i pozdrawiam.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Gość Marcin
Napisano

Witam serdecznie, jeżeli to możliwe to również prosiłbym o przesłanie szczegółowych rysunków technicznych na adres czarnyk132@gmail.com z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

Witam serdecznie, jeżeli to możliwe to również prosiłbym o przesłanie szczegółowych rysunków technicznych na adres czarnyk132@gmail.com z góry dziękuję i pozdrawiam.

Witam. Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam.