Gość pawel.kulek@gmail.com Napisano 14 Grudzień 2020 Zgłoszenie Napisano 14 Grudzień 2020 Kochani Hawanowicze prośba ogromna.... Główkuje nad tym jak wykończyć sufit w salonie... Więźba dachowa jak w projekcie... Platwie, jętki i wieszaki wystrugane aż szkoda chować tego pod regionem..... Chciałbym to zrobić jak na wizualizacji projektu ale nie wiem jak.... Cytuj
Borys Napisano 15 Grudzień 2020 Zgłoszenie Napisano 15 Grudzień 2020 Witam. Rzeczywiście żal chować całą tą konstrukcję, tym bardziej jeśli lubi się mieć tak wyeksponowane drewno. Rzecz jest do zrealizowania, ale niestety czasochłonna. Chciałem zlecić wykonanie tego jakiejś firmie, ale rozwiązania które mi "fachowcy" proponowali nie spełniały zupełnie naszych oczekiwań. Postanowiłem więc sam zmierzyć się z tym wyzwaniem. Nie ukrywam, że pomogło mi posiadane doświadczenie, ale też trzeba było się wykazać niemałą inwencją twórczą kiedy chodziło o zabudowanie przestrzeni pomiędzy dwoma jętkami, gdzie odległość to zaledwie 6 cm. i jeszcze mały skos pomiędzy jętkami a płatwią. Przede wszystkim szczelne odseparowanie drewna od regipsu taśmą do połączeń ślizgowych. Potem pozostawienie małej szczeliny pomiędzy drewnem a masą szpachlową. Drewno musi mieć pozostawioną przestrzeń by mogło pracować. Jestem również odrobinę perfekcjonistą, więc na regips dwukrotnie położyłem gładź. Trochę szlifowania, gruntowanie, wypełnienie szczelin i połączeń akrylem wysokiej jakości, malowanie x2... ale po odfoliowaniu drewna szczęka opadła :O. Pracy rzeczywiście trochę zeszło, ale teraz za każdym razem kiedy siedząc w salonie zadzieram głowę do góry to z uśmiechem myślę, że warto było poświęcić każdą minutę. ☺️ Pozdrawiam 1 Cytuj
Maniulka Napisano 28 Grudzień 2020 Zgłoszenie Napisano 28 Grudzień 2020 Borys, sufit przepiękny, świetna robota! Czy możesz pokazać zdjęcie z dalszej perspektywy? Cytuj
Meloody1 Napisano 28 Grudzień 2020 Zgłoszenie Napisano 28 Grudzień 2020 Dnia 15.12.2020 o 22:49, Borys napisał: Witam. Rzeczywiście żal chować całą tą konstrukcję, tym bardziej jeśli lubi się mieć tak wyeksponowane drewno. Rzecz jest do zrealizowania, ale niestety czasochłonna. Chciałem zlecić wykonanie tego jakiejś firmie, ale rozwiązania które mi "fachowcy" proponowali nie spełniały zupełnie naszych oczekiwań. Postanowiłem więc sam zmierzyć się z tym wyzwaniem. Nie ukrywam, że pomogło mi posiadane doświadczenie, ale też trzeba było się wykazać niemałą inwencją twórczą kiedy chodziło o zabudowanie przestrzeni pomiędzy dwoma jętkami, gdzie odległość to zaledwie 6 cm. i jeszcze mały skos pomiędzy jętkami a płatwią. Przede wszystkim szczelne odseparowanie drewna od regipsu taśmą do połączeń ślizgowych. Potem pozostawienie małej szczeliny pomiędzy drewnem a masą szpachlową. Drewno musi mieć pozostawioną przestrzeń by mogło pracować. Jestem również odrobinę perfekcjonistą, więc na regips dwukrotnie położyłem gładź. Trochę szlifowania, gruntowanie, wypełnienie szczelin i połączeń akrylem wysokiej jakości, malowanie x2... ale po odfoliowaniu drewna szczęka opadła :O. Pracy rzeczywiście trochę zeszło, ale teraz za każdym razem kiedy siedząc w salonie zadzieram głowę do góry to z uśmiechem myślę, że warto było poświęcić każdą minutę. ☺️ Pozdrawiam Widać ze góra tez użytkowa ? Jak rozwiązali państwo temat schodów ? Czy można prosić o dodatkowe zdjęcia z salonu wyglada cudnie !! Meloody@o2.pl Cytuj
Marcin1988 Napisano 30 Grudzień 2020 Zgłoszenie Napisano 30 Grudzień 2020 Cześć jakiej grubości są te jętki w salonie ? Cytuj
Borys Napisano 2 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Styczeń 2021 Dnia 30.12.2020 o 03:31, Marcin1988 napisał: Cześć jakiej grubości są te jętki w salonie ? Witam. Jętki grubości 6 cm, 20 cm szerokie Cytuj
Borys Napisano 2 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Styczeń 2021 Dnia 28.12.2020 o 20:56, Meloody1 napisał: Widać ze góra tez użytkowa ? Jak rozwiązali państwo temat schodów ? Czy można prosić o dodatkowe zdjęcia z salonu wyglada cudnie !! Meloody@o2.pl Witam. Góra użytkowa w postaci antresoli głębokiej na 3m z przejściem na część strychową. Zamiast schodów będzie loftowa stalowa drabinka z szerokimi stopniami w matowej czerni , a zamontowana będzie przy betonowym słupie. Zdjęcie z salonu wyślę na priv. Pozdrawiam Cytuj
Borys Napisano 2 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Styczeń 2021 Dnia 28.12.2020 o 19:50, Maniulka napisał: Borys, sufit przepiękny, świetna robota! Czy możesz pokazać zdjęcie z dalszej perspektywy? Proszę bardzo. Oto zdjęcie z najdalszego możliwego kąta. Cytuj
Meloody1 Napisano 2 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Styczeń 2021 8 godzin temu, Borys napisał: Witam. Góra użytkowa w postaci antresoli głębokiej na 3m z przejściem na część strychową. Zamiast schodów będzie loftowa stalowa drabinka z szerokimi stopniami w matowej czerni , a zamontowana będzie przy betonowym słupie. Zdjęcie z salonu wyślę na priv. Pozdrawiam Super dziękuje bardzo , taki efekt tez nam się marzy ??? Cytuj
sylwia_tarnawa@o2.pl Napisano 4 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 4 Styczeń 2021 Dnia 2.01.2021 o 19:39, Meloody1 napisał: Super dziękuje bardzo , taki efekt tez nam się marzy ??? Panie Borysie czy ja również mogłabym prosić o takie zdjęcia? Byłabym bardzo wdzięczna gdyby przesłał Pan je na adres: sylwia_tarnawa@o2.pl Pozdrawiam Cytuj
DominikD Napisano 17 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 17 Styczeń 2021 Dnia 2.01.2021 o 11:48, Borys napisał: Proszę bardzo. Oto zdjęcie z najdalszego możliwego kąta. Witam. Konstrukcja dachu wygląda idealnie Czy podwyższał Pan strych i czy był zmienony kąt nachylenia dachu? Jaka jest u Pana wysokość w najwyższym punkcie na strychu? Cytuj
Borys Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 18 Styczeń 2021 Dziękuję za słowa uznania ?. Zmiany zaszły niewielkie bo z warunków zabudowy kąt nachylenia połaci został zmieniony z 25° do 27°, więc wysokość kalenicy podniosła się o 21 cm względem pierwotnego projektu. Jeśli chodzi o najwyższy punkt na strychu to od podłogi do styku krokwi w kalenicy jest ok 220 cm, ale jętki znajdują się na wysokości 160cm więc o chodzeniu tam w pozycji wyprostowanej nie ma mowy. Cytuj
DominikD Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 18 Styczeń 2021 Czyli w dalszym ciągu nie będzie to strych użytkowy. A jak rozwiązał Pan kwestię ocieplenia dachu? My zastanawiamy się czy bez podwyższania ścian do domu nie bedzie wpadało zbyt mało światła, szczególnie latem. Cytuj
sylwia_tarnawa@o2.pl Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 18 Styczeń 2021 2 godziny temu, Borys napisał: Dziękuję za słowa uznania ?. Zmiany zaszły niewielkie bo z warunków zabudowy kąt nachylenia połaci został zmieniony z 25° do 27°, więc wysokość kalenicy podniosła się o 21 cm względem pierwotnego projektu. Jeśli chodzi o najwyższy punkt na strychu to od podłogi do styku krokwi w kalenicy jest ok 220 cm, ale jętki znajdują się na wysokości 160cm więc o chodzeniu tam w pozycji wyprostowanej nie ma mowy. Panie Borysie czy mogłabym prosić o zdjęcia z salonu? Byłabym bardzo wdzięczna gdyby przesłał Pan je na adres: sylwia_tarnawa@o2.pl Cytuj
Borys Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Napisano 20 Styczeń 2021 Dnia 18.01.2021 o 23:03, sylwia_tarnawa@o2.pl napisał: Panie Borysie czy mogłabym prosić o zdjęcia z salonu? Byłabym bardzo wdzięczna gdyby przesłał Pan je na adres: sylwia_tarnawa@o2.pl Witam. Kilka fotek wyślę Pani w weekend. Pozdrawiam Cytuj
Edi Napisano 4 Marzec 2021 Zgłoszenie Napisano 4 Marzec 2021 Dnia 2.01.2021 o 11:37, Borys napisał: Witam. Góra użytkowa w postaci antresoli głębokiej na 3m z przejściem na część strychową. Zamiast schodów będzie loftowa stalowa drabinka z szerokimi stopniami w matowej czerni , a zamontowana będzie przy betonowym słupie. Zdjęcie z salonu wyślę na priv. Pozdrawiam Witam Panie Borysie, pomysł z drabinka mnie baaardzo interesuje ?jest Pan w stanie wysłać jakieś fotki samej andresoli i tej drabinki??? Planujemy zrobić coś podobnego ale jeszcze nie mamy pomysłu jak ugrysc ta andresole... ?♀️ Mogę prosic fotki na maila? Edyta.blus@wp.pl Z góry dziękuję!! Pozdrawiam Cytuj
Agnieszka33 Napisano 22 Październik 2021 Zgłoszenie Napisano 22 Październik 2021 A to nasz,pozdrawiamy z zachodniopomorskiego 🙂 Cytuj
PawelKulek Napisano 3 Styczeń 2022 Zgłoszenie Napisano 3 Styczeń 2022 Dnia 22.10.2021 o 19:04, Agnieszka33 napisał: A to nasz,pozdrawiamy z zachodniopomorskiego 🙂 Ładna lampa pani Agnieszko pozdrowienia! Cytuj
Agnieszka33 Napisano 4 Styczeń 2022 Zgłoszenie Napisano 4 Styczeń 2022 Hihi identyczna,super 😀kanapę też mamy podobną😀 pozdrawiam! Cytuj
zaparty.bartosz@gmail.com Napisano 2 Maj 2022 Zgłoszenie Napisano 2 Maj 2022 Dzień dobry, czy ktoś z Was sam zabudowywał antresolę? Mam kilka pytań jeśli ktoś robił to sam W szczególności ile wycieplenia daliście? Do regipsów jaki robiliście stelaż? Ile od krokwi macie dokręcone regipsy? Cytuj
damianb Napisano 8 Maj 2022 Zgłoszenie Napisano 8 Maj 2022 Dnia 3.05.2022 o 00:24, zaparty.bartosz@gmail.com napisał: Dzień dobry, czy ktoś z Was sam zabudowywał antresolę? Mam kilka pytań jeśli ktoś robił to sam W szczególności ile wycieplenia daliście? Do regipsów jaki robiliście stelaż? Ile od krokwi macie dokręcone regipsy? Robiłem sam sufit dałem 15 cm miedzy krokwie i 20 cm pod krokwie lambda bodajże 0,033 chyba . Stelaż zwykły na grzybkach, regipsy od krokwi odsunięte 23-24 cm tak aby zakryło płatew nie chciałem żeby była widoczna Cytuj
ewelkaANA3 Napisano 13 Maj 2022 Zgłoszenie Napisano 13 Maj 2022 Witam Też budujemy Hawanę 3 u nas tak to wygląda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi