Gość Magda Napisano 7 Marzec 2013 Zgłoszenie Napisano 7 Marzec 2013 Witam serdecznie. Jesteśmy zainteresowani kupnem oraz budową domu Słoneczko, głównie z względów finansowych. Niestety nie posiadamy działki, ale mamy na oku dośc tanie. Jestem bardzo ciekawa ile by wyniósł koszt budowy w przypadku kiedy robi się wszystko samemu... choć nie ukrywam, że koszt nawet jak tu się pojawiło 250tyś zł to jak na dom to są dość małe pieniądze. Mam wielką nadzieje, że nam też się uda go postawić. Cytuj
Gość Michał Napisano 22 Sierpień 2013 Zgłoszenie Napisano 22 Sierpień 2013 Też mamy ochote na ten projekt SŁONECZKO I. Oczywiście interesuja nas koszty budowy. Jesteśmy z okolic częstochowy i moze ktoś mieszka w takim domku i może udostępnić koszty budowy, ale również moze jest mozliwośc zobaczenia słoneczka LIVE. POzdrwiam MIchał Cytuj
Gość Jacek Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Napisano 8 Wrzesień 2013 Też mamy ochote na ten projekt SŁONECZKO I. Oczywiście interesuja nas koszty budowy. Jesteśmy z okolic częstochowy i moze ktoś mieszka w takim domku i może udostępnić koszty budowy, ale również moze jest mozliwośc zobaczenia słoneczka LIVE. POzdrwiam MIchał Realne koszty budowy różnia sie od tych podawanych . Trzeba dodac co najmniej 30 procen t więcej do kosztorysu , pozdrawiam okolice Gliwic Cytuj
Gość Michał Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Napisano 12 Wrzesień 2013 ok dzieki, a czy buduje Pan Słoneczko w wersji duzej i czy jest mozliwosc obejrzenia? Z jakigo materiału stawiał Pan sciany? Cytuj
Gość Sabina Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Napisano 22 Wrzesień 2013 Witam, czy ktoś z lubuskiego ma taki dom i można go zobaczyc na żywo? prosze o kontakt: ina2003@o2.pl Cytuj
Gość Michal28 Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Napisano 2 Luty 2014 Witam. Chciałem zapytać czy ktoś z mazowieckiego buduje słoneczko w wersji dużej? Mam kilka pytań i bardzo bym prosił o pomoc. Tu na forum lub na mail michalo2012@gmail.com lub beata.opalinska1@gmail.com. Z góry dziękuję! Cytuj
Gość Gość Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Napisano 5 Luty 2014 Też mamy ochote na ten projekt SŁONECZKO I. Oczywiście interesuja nas koszty budowy. Jesteśmy z okolic częstochowy i moze ktoś mieszka w takim domku i może udostępnić koszty budowy, ale również moze jest mozliwośc zobaczenia słoneczka LIVE. POzdrwiam MIchał Realne koszty budowy różnia sie od tych podawanych . Trzeba dodac co najmniej 30 procen t więcej do kosztorysu , pozdrawiam okolice Gliwic Cytuj
Gość wlodek Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Napisano 2 Lipiec 2014 to jest swietny projekt zobaczcie jakie sa pstrzenie hol ogromny kuchnia piekna moznabyc dolozyc metrw w salonie....kosztem magazynku/ale rzeba by zminic sporo ale wart po co nam 7 metrow w pomieszczeniu gospodarczym reszta jest oky piekny budynek Cytuj
Gość Gość Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Napisano 18 Lipiec 2014 Witam. Chciałem zapytać czy ktoś z mazowieckiego buduje słoneczko w wersji dużej? Mam kilka pytań i bardzo bym prosił o pomoc. Tu na forum lub na mail michalo2012@gmail.com lub beata.opalinska1@gmail.com. Z góry dziękuję! Cytuj
Gość Łukasz Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpień 2014 Czy jest możliwość wykonania lekkiego stropu z drewna i umieszczenie wejścia pod dach w pomieszczeniu gospodarczym, właz z rozkładaną drabiną? Cytuj
Dobre Domy Napisano 22 Sierpień 2014 Zgłoszenie Napisano 22 Sierpień 2014 Czy jest możliwość wykonania lekkiego stropu z drewna i umieszczenie wejścia pod dach w pomieszczeniu gospodarczym, właz z rozkładaną drabiną? Witam Posiadamy w ofercie wersję budynku w systemie prefabrykowanej więźby dachowej ze stropem drewnianym. Natomiast przesunięcie wejścia na poddasze do pomieszczenia gospodarczego jest niemożliwe. Ze względu na zbyt małą przestrzeń między dachem a stropem wejście byłoby bardzo utrudnione. Pozdrawiam Cytuj
Gość Dagmara Napisano 23 Sierpień 2014 Zgłoszenie Napisano 23 Sierpień 2014 Witam:) mam działkę o wym 15x40 . Czy jestem w stanie na niej postawić Słoneczko I ??? Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Napisano 25 Sierpień 2014 Witam:) mam działkę o wym 15x40 . Czy jestem w stanie na niej postawić Słoneczko I ??? Witam Minimalne wymagane wymiary działki dla domu Słoneczko I to 21,38x19,08m. Niestety na działce o szerokości 15m nie da rady pobudować domu Słoneczko I. Pozdrawiam Cytuj
Gość Bogdan Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 30 Październik 2014 Witam mam pytanie o kąt nachylenia dachu czy istnieje możliwośc zmiany kąta z 25' na 35'.Z góry dziękuję. Cytuj
Dobre Domy Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 31 Październik 2014 Witam mam pytanie o kąt nachylenia dachu czy istnieje możliwośc zmiany kąta z 25' na 35'.Z góry dziękuję. Witam Zmiana kata nachylenia dachu w projekcie technicznie możliwa jest do wykonania. Najlepiej nanieść ja na projekt na etapie jego adaptacji, we współpracy ze swoim architektem. Pozdrawiam Cytuj
Gość Ewa Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 2 Listopad 2014 Witam czy jest możliwośc podniesienia konstrukcji dachu do góry w celu zagospodarowania poddasza . Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 3 Listopad 2014 Witam czy jest możliwośc podniesienia konstrukcji dachu do góry w celu zagospodarowania poddasza . Witam Zmiana taka jest możliwa w projekcie Słoneczko I ze stropem Teriva. Projekt Słoneczko w wersji ze stropem drewnianym posiada wiązary kratowe i podniesienie dachu nie umożliwiłoby zagospodarowania poddasza. Pozdrawiam Cytuj
Gość pawel Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 12 Listopad 2014 co mam zrobic gdy moja działka nie ma minimalnych wymiarów działki podanych w projekcie sloneczko 1 lub2? Cytuj
Gość Edyta Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 13 Listopad 2014 Witam, z tego co przeczytalam jest mozliwosc podniesienia konstrukcji dachu w celu zagospodarowania poddasza w projekcie Sloneczko I, przy wykorzystaniu stropu Teriva. Czy taka sama mozliwosc moglaby wchodzic w gre w projekcie Sloneczko II? I czy strop Teriva jest drozszy? Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 13 Listopad 2014 co mam zrobic gdy moja działka nie ma minimalnych wymiarów działki podanych w projekcie sloneczko 1 lub2? Witam Zależy od tego jakie dokładnie są wymiary Pana działki - proszę przesłać na adres info@dobredomy.pl mapkę działki lub jej dokładne wymiary wraz z zapytaniem o możliwość usytuowania na niej domu Słoneczko I lub II. Nasi architekci coś Panu doradzą. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 14 Listopad 2014 Witam, z tego co przeczytalam jest mozliwosc podniesienia konstrukcji dachu w celu zagospodarowania poddasza w projekcie Sloneczko I, przy wykorzystaniu stropu Teriva. Czy taka sama mozliwosc moglaby wchodzic w gre w projekcie Sloneczko II? I czy strop Teriva jest drozszy? Pozdrawiam Witam Posiadamy opracowaną dokumentację dla projektu Słoneczko II w wersji ze stropem Teriva, na etapie adaptacji musieliby Państwo podnieść konstrukcję dachu. Strop Teriva jest rozwiązaniem droższym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Agata Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Styczeń 2015 Proszę mi powiedzieć gdzie we Wrocławiu macie swoją siedzibę ?? Dziękuję Cytuj
Dobre Domy Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Styczeń 2015 Proszę mi powiedzieć gdzie we Wrocławiu macie swoją siedzibę ?? Dziękuję Witam Nasza Pracownia mieści się na Placu Strzegomskim 2-4, Ip. Zapraszamy w godzinach 8:00-16:00 od poniedziałku do piątku. Pozdrawiam Cytuj
Gość ewa Napisano 7 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Marzec 2015 witam serdecznie my z mezem wybudowaliśmy taki dom we wielkoipolsce Cytuj
Gość Gość Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Marzec 2015 Ewa.Podaj jakieś szczegóły : koszt,przeróbki itd na krisswk@wp.pl.Może jakieś zdjęcia;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi