anteksDE Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 17 Październik 2019 Da się cos jeszcze zrobić w kwestii działań ekologicznych gdy ktoś ma super kocioł i spala energetyczny ekogroszek. Jak zmniejszyć mój slad weglowy w powietrzu. Ktos cos wie? Będę wdzięczny za podpowiedz Cytuj
verpat Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 22 Październik 2019 Jeśli już masz sprzet i eko to może myśla mądrzej i kupuj eko od tego producent, który wykonuje niejako za ciebie ruchy ekologiczne. Mnie do ekogroszka sztygar przekonało to ze w ciągu kilku miesięcy posadzą 100 tysiecy drzew. Odnawiaja las tam gdzie kiedyś był, ale wichura go wycieła słyszałeś chyba o Rytlu. Nie dosc ze ekogroszek ma wysoką jakość to jeszcze działają Cytuj
wrunger Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Listopad 2019 Ja myślę, że obok instalacji grzewczej ważne jest przeprowadzenie termomodernizacji, która zmniejsza potrzebę grzania w domu, jest wiele możliwości w zakresie bycia bardziej ekologicznym. Zainteresowałbym się również oknami oraz tym, czy właściwie wszystko wokół okien zostało zrobione, ważny jest też tzw. ciepły montaż. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi