Redaktor Napisano 27 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2019 Projekt domu Henry Szczegółowy opis projektu domu Henry znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/henry Zapraszamy do dyskusji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 Dzień dobry, zostałem poninformowany telefonicznie, iż rysunki szczegółowe będą dostępne do końca stycznia. Czy termin ten jest aktualny? Zależy mi na zapoznaniu się z rysunkami szczegółowymi poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 22 godziny temu, Gość Grzegorz napisał: Dzień dobry, zostałem poninformowany telefonicznie, iż rysunki szczegółowe będą dostępne do końca stycznia. Czy termin ten jest aktualny? Zależy mi na zapoznaniu się z rysunkami szczegółowymi poddasza. Dzień dobry, rysunki będą dostępne najpóźniej za dwa tygodnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 Dziękuję, proszę o przesłanie na adres: gregory.pl.kwiatkowski@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 10 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 22 godziny temu, Gość Grzegorz napisał: Dziękuję, proszę o przesłanie na adres: gregory.pl.kwiatkowski@gmail.com Dzień dobry, materiały zostaną wysłane w dniu jutrzejszym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dorota Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 Dzień dobry, uprzejmie proszę o przesłanie szczegółowych rysunków na adres: d.vitcovsky@gmail.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 2 godziny temu, Gość Dorota napisał: Dzień dobry, uprzejmie proszę o przesłanie szczegółowych rysunków na adres: d.vitcovsky@gmail.com. Dzień dobry, materiały zostaną wysłane w dniu jutrzejszym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof Napisano 18 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2020 WItam Bardzo fajny projekt. Pytania: 1. Czy można skrzyżować elewację Della z wnętrzem Henry? 2. Czy da się zmienić tylną mansardę (tę od strony tarasu) na okna połaciowe tak aby na tej części dachu umieścić panale słoneczne? 3. Czy można pozostawić przestrzeń nad salonem jako otwartą tak jak np w projekcie Arizona czy Dakota, skoro i tak nad nią nie ma strychu? Chyba że konstrukcja dachu na to nie pozwala.... I na koniec: kiedy można się spodziewać wycen kosztów budowy? Pozdrawiam Krzysztof Horodecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 20 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2020 W dniu 18.04.2020 o 21:15, Gość Krzysztof napisał: WItam Bardzo fajny projekt. Pytania: 1. Czy można skrzyżować elewację Della z wnętrzem Henry? 2. Czy da się zmienić tylną mansardę (tę od strony tarasu) na okna połaciowe tak aby na tej części dachu umieścić panale słoneczne? 3. Czy można pozostawić przestrzeń nad salonem jako otwartą tak jak np w projekcie Arizona czy Dakota, skoro i tak nad nią nie ma strychu? Chyba że konstrukcja dachu na to nie pozwala.... I na koniec: kiedy można się spodziewać wycen kosztów budowy? Pozdrawiam Krzysztof Horodecki Dzień dobry, dwie pierwsze zmiany są możliwe do wprowadzenia na etapie adaptacji projektu. Nasza Pracownia jako autor projektu wyda bezpłatną zgodę na zmiany. Obecny układ więźby nie pozwala na zaprojektowanie otwartej przestrzeni nad salonem ze względu na słupy, na których opierają się płatwie. Kosztorys będzie dostępny w ciągu 2-3 tygodni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof Napisano 28 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2020 Dzięki za odpowiedzi. Dopiero po wysłaniu pytań zauważyłem, że Henry w porówaniu z Della ma znacznie wyższą kalenicę i większe nachylenie dachu (co jest zrozumiałe), zapewne dlatego też nie można zrobić tej pustki nad salonem. Ale w związku z tym mam pytanie: Jakiego rodzaju jest strop w tej konstrukcji (Henry): murowany (lany) czy drewniany? Bo podejrzewam, że Della ma lekką drewnianą konstrukcję stropu. A Henry? Fajnie byłoby mieć taką rezerwę w postaci pomieszczeń na strychu, ale pewnie ma to znaczący wpływ na koszty budowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 29 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2020 9 godzin temu, Gość Krzysztof napisał: Dzięki za odpowiedzi. Dopiero po wysłaniu pytań zauważyłem, że Henry w porówaniu z Della ma znacznie wyższą kalenicę i większe nachylenie dachu (co jest zrozumiałe), zapewne dlatego też nie można zrobić tej pustki nad salonem. Ale w związku z tym mam pytanie: Jakiego rodzaju jest strop w tej konstrukcji (Henry): murowany (lany) czy drewniany? Bo podejrzewam, że Della ma lekką drewnianą konstrukcję stropu. A Henry? Fajnie byłoby mieć taką rezerwę w postaci pomieszczeń na strychu, ale pewnie ma to znaczący wpływ na koszty budowy.... Dzień dobry, w obu projektach strop zaprojektowano jako płytę żelbetową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 Nie wiem jak to działa, ale widzę że ludzie proszą o bardziej szczegółowe rysunki. Można je dostać przed kupieniem konkretnego projektu? Teoretycznie mogę próbować je odgadywać po powierzchni lub skalując rysunek, ale to trochę czasochłonne :-((( Jeżeli tak to poproszę o "Henry" na ten adres: kghorodecki@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 15 minut temu, Gość Krzysztof napisał: Nie wiem jak to działa, ale widzę że ludzie proszą o bardziej szczegółowe rysunki. Można je dostać przed kupieniem konkretnego projektu? Teoretycznie mogę próbować je odgadywać po powierzchni lub skalując rysunek, ale to trochę czasochłonne :-((( Jeżeli tak to poproszę o "Henry" na ten adres: kghorodecki@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marta Karaś Napisano 17 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2020 Witam. Zwracam się z uprzejmą prośbą o przesłanie szczegółowych rysunków na adres : martabielecka92@gmail.com Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 18 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2020 9 godzin temu, Gość Marta Karaś napisał: Witam. Zwracam się z uprzejmą prośbą o przesłanie szczegółowych rysunków na adres : martabielecka92@gmail.com Pozdrawiam Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henry Napisano 3 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2020 Bardzo proszę o przesłanie rysunków technicznych poglądowych dblat1@gmail.com dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 5 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2020 W dniu 3.07.2020 o 22:18, Gość Henry napisał: Bardzo proszę o przesłanie rysunków technicznych poglądowych dblat1@gmail.com dziękuje Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anna Napisano 5 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2020 Dzień dobry, czy mogę prosić o przesłanie rysunków technicznych na adres: szyszka.aw@interia.pl Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 6 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2020 12 godzin temu, Gość Anna napisał: Dzień dobry, czy mogę prosić o przesłanie rysunków technicznych na adres: szyszka.aw@interia.pl Dziękuję Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2020 Witam, czy mógłbym prosić o przesłanie szczegółowych rysunków z wymiarami pomieszczeń na adres: b.marzec63@wp.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 8 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2020 19 godzin temu, Gość Gość napisał: Witam, czy mógłbym prosić o przesłanie szczegółowych rysunków z wymiarami pomieszczeń na adres: b.marzec63@wp.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Agata Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 Piękny dom :) Byłby dla nas idealny, gdyby poddasze było większe - czy jest możliwość zmiany projektu tak, aby na górze zwiększyć powierzchnię użytkową i wygospodarować trzy pokoje i łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 11 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2021 W dniu 8.02.2021 o 22:01, Gość Agata napisał: Piękny dom Byłby dla nas idealny, gdyby poddasze było większe - czy jest możliwość zmiany projektu tak, aby na górze zwiększyć powierzchnię użytkową i wygospodarować trzy pokoje i łazienkę? Dzień dobry, tego typu zmiany można dokonać na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lechu Napisano 29 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2021 Witam, czy mógłbym prosić o przesłanie szczegółowych rysunków z wymiarami pomieszczeń na adres: lechu319@gmail.com ,jeżeli jest możliwość t w lustrzanym odbiciu , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 30 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2021 13 godzin temu, Gość lechu napisał: Witam, czy mógłbym prosić o przesłanie szczegółowych rysunków z wymiarami pomieszczeń na adres: lechu319@gmail.com ,jeżeli jest możliwość t w lustrzanym odbiciu , pozdrawiam Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi