Borys Napisano 8 Sierpień 2019 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpień 2019 Budowę naszego domu rozpoczęliśmy w sierpniu zeszłego roku. Zdecydowaliśmy się na budowanie w technologii jednowarstwowej. Wprowadziliśmy zmianę w konstrukcji stropu z lanego na drewniany co pozwoliło nam sporo zaoszczędzić i zmieniliśmy kształt oraz wielkość okna w łazience. Poza tym krok po kroku realizujemy kolejne etapy budowy zgodnie z projektem, ponieważ marzy nam się taki właśnie dom jak z obrazka Przedsięwzięcie wykonujemy w dużej mierze metodą gospodarczą, co niestety wydłuża czas oczekiwania, ale i tak ogromnie cieszy widok powoli spełniającego się marzenia. Kolejny etap: zadaszenie tarasu i podwieszanie sufitów! Cytuj
Dariusz Napisano 9 Sierpień 2019 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpień 2019 Bardzo fajnie budowa idzie aby tak dalej.Można było zaoszczędzić trochę pracy i pieniędzy skoro państwo zdecydowaliście się na zmianę stropu.Ja nie przemyślałem wcześniej i też u siebie zrobiłem nie potrzebnie wylewki pod słupy i podciągi na etapie stanu zerowego.W późniejszym etapie prac już ich nie robiłem tylko zrobiłem jeden który idzie w poprzek budynku w salonie (też nie potrzebnie).Pisałem o tym wcześniej na forum. Pozdrawiam. Cytuj
Baziu123 Napisano 29 Sierpień 2019 Zgłoszenie Napisano 29 Sierpień 2019 Witam czy jest możliwość obejrzenia Panstwa domu w realu? Cytuj
Borys Napisano 5 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 5 Wrzesień 2019 Witam Baziu123 Oczywiście, że istnieje możliwość zerknięcia na Nasz dom. Podaj email a skontaktujemy się priv. Cytuj
Hanna MW Napisano 22 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 22 Wrzesień 2019 Dzień dobry, czy jest możliwość obejrzenia Państwa domu. Bylibyśmy bardzo wdzięczni? Cytuj
Borys Napisano 23 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 23 Wrzesień 2019 Witam Hanna MW Oczywiście, że istnieje możliwość zerknięcia na Nasz dom. Podaj email a skontaktujemy się priv. Cytuj
Hanna MW Napisano 23 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 23 Wrzesień 2019 Super, podaję adres mailowy malinowska.hm@gmail.com Cytuj
Teresa Napisano 4 Styczeń 2020 Zgłoszenie Napisano 4 Styczeń 2020 Witam , również chciałabym podglądnąć jak to wygląda w realu ,jeśli można , bardzo mi się podoba ten dom .Moj adres mailowy teresa411@wp.pl.Pozdraiam Cytuj
Mucha Napisano 2 Luty 2020 Zgłoszenie Napisano 2 Luty 2020 Witam serdecznie ja też chciałabym obejrzeć waszą hawane. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam reszka.magda@gmail.com Cytuj
Baziu123 Napisano 29 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Napisano 29 Kwiecień 2020 Dnia 5.09.2019 o 19:42, Borys napisał: Witam Baziu123 Oczywiście, że istnieje możliwość zerknięcia na Nasz dom. Podaj email a skontaktujemy się priv. Podaje maila Tomasz.fulek@wp.pl Cytuj
Marcin1988 Napisano 30 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Napisano 30 Kwiecień 2020 Cześć ? Dołączam się do prośby zobaczenia waszej hawanki my zaczynamy prawdopodobnie w lipcu .. blachę gdzie zamawialiscie ? Mój mail mar.hajduga@gmail.com Cytuj
Kasol Napisano 7 Lipiec 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Lipiec 2020 Witam, a jaka mniej więcej różnica kwotowa jest między stropem drewnianym, a teriva z projektu? Ocieplenie w stropie, czy pod poszyciem dachu? Cytuj
Borys Napisano 7 Lipiec 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Lipiec 2020 Witam. Nie jestem w stanie teraz skalkulować tego dokładnie, ale strop drewniany to był koszt około 1/4 tego co stropu teriva. Poddasze nieużytkowe (nie licząc przechowywania różnych skarbów typu kartony), więc bezzasadne było dla nas ponoszenie takich kosztów. Poza tym, odpowiadając zarazem na drugie pytanie, przy terivie logicznym rozwiązaniem jest ocieplanie dachu, a tym samym generowanie energii na ogrzewanie części poddasza, ponieważ strop lany odbierałby znaczną ilość ciepła z parteru. Po podwieszeniu sufitów strop został ocieplony granulatem celulozowym o grubości 28cm. Sprawdza się rewelacyjnie i przede wszystkim dokładnie wypełnia wszelkie szczeliny i zakamarki co przy zastosowaniu wełny jest trudne do osiągnięcia, a poza tym pracochłonne i mega niewygodne. Pozdrawiam 1 Cytuj
szoksy Napisano 16 Lipiec 2020 Zgłoszenie Napisano 16 Lipiec 2020 Witam, Dołączam się również do prośby obejrzenia domku, jeśli możliwe proszę o sms to oddzwonię 517 921 376, Dominik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi