KCE Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 16 Maj 2019 Witam serdecznie, w sierpniu zeszłego roku rozpoczęłam budowę domu wg. projektu Hawana w woj. świętokrzyskim. Wprowadziłam kilka zmian na własne potrzeby. Obecnie etap wykończeniowy. Jestem bardzo zadowolona z wyboru projektu, wszystkim serdecznie go polecam Pozdrawiam Cytuj
MartynaJaw Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 25 Wrzesień 2019 bardzo piękny dom! I ciepło! Cytuj
KCE Napisano 26 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 26 Wrzesień 2019 Dnia 25.09.2019 o 08:10, MartynaJaw napisał: bardzo piękny dom! I ciepło! Dziękuję bardzo dobrze się w nim mieszka i jak na razie jest cieplutko Cytuj
tappioka Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Październik 2019 Witam Panią serdecznie, dziękuję za zdjęcia. Nie chcę zabierać czasu, ale może mogłaby Pani w chwili wolnej podzielić się informacjami?, Proszę. Ja również zamierzam wybudować taki dom. Widzę, ze powiększyła Pani salon kosztem jednej sypialni. Ja również wpadłam na taki pomysł. Rozumiem, ze to możliwe? Widzę tezż że na górze nad sypialnią i chyba kuchnią zostawiła Pani wolną przestrzeń. CZy to możliwe, czy też musiała Pani podnosić mur? I którędy tam można wejść na górę? Mamy podobne myślenie. Dom oglądam od jakiegoś czasu , a wczoraj odrolniono mi działkę więc wszystko nabiera tempa Jeśli mogę prosić o podpowiedź będę wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie, Edyta Kopeć Cytuj
KCE Napisano 2 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Październik 2019 14 godzin temu, tappioka napisał: Witam Panią serdecznie, dziękuję za zdjęcia. Nie chcę zabierać czasu, ale może mogłaby Pani w chwili wolnej podzielić się informacjami?, Proszę. Ja również zamierzam wybudować taki dom. Widzę, ze powiększyła Pani salon kosztem jednej sypialni. Ja również wpadłam na taki pomysł. Rozumiem, ze to możliwe? Widzę tezż że na górze nad sypialnią i chyba kuchnią zostawiła Pani wolną przestrzeń. CZy to możliwe, czy też musiała Pani podnosić mur? I którędy tam można wejść na górę? Mamy podobne myślenie. Dom oglądam od jakiegoś czasu , a wczoraj odrolniono mi działkę więc wszystko nabiera tempa Jeśli mogę prosić o podpowiedź będę wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie, Edyta Kopeć Witam, nie ma sprawy Salon nie jest powiększony, rozmiar zgodny z projektem. Zrezygnowałam z jednej sypialni i dzięki temu wyszły dwa, spore i ustawne pokoje. Kuchnia jest bardziej otwarta i zlikwidowałam wejście z kuchni do spiżarki (wyszła z niej garderoba przy wejściu). Górę należy podnieść min. o 1- 2 pustaki. Pomysł z antresolą jest zaciągnięty z projektu Ametyst ( Dobre Domy), który miałam kupić jako pierwszy. Schody będą modułowe, niewielkich rozmiarów, przyległe do ściany od sypialni. Nie mam ich jeszcze niestety zamontowanych, czekam na wykonawcę. Chociaż teraz zrobiłabym otwór na niewielkie schody spirale w przestrzeni kuchennej obok korytarza. Serdecznie polecam ten projekt Mieszka nam się w tym domu super! A otwarty salon i trapezowe okna robią duże wrażenie Powodzenia Cytuj
Gość Gość Napisano 18 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 18 Październik 2019 Dzień dobry, czy mogłaby Pani pokazać zdjęcia antresoli i wejścia na nią? A może ma już Pani schody? Pozdrawiam Cytuj
Gość irek Napisano 20 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 20 Październik 2019 dzien dobry, czy mógłbym dostać jakieś rysunki tego zmienionego projektu? tez bardzo mi się podoba i jesteśmy na etapie wyboru i chyba tego projektu. pozdrawiam i czekam na odpowiedz.irek kochanyrobaczek@op.pl Cytuj
KCE Napisano 21 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 21 Październik 2019 Dnia 18.10.2019 o 18:29, Gość Gość napisał: Dzień dobry, czy mogłaby Pani pokazać zdjęcia antresoli i wejścia na nią? A może ma już Pani schody? Pozdrawiam Witam, niestety cały czas czekam na montaż schodów, po 20.11 powinny już być. Pozdrawiam Kasia Cytuj
Gość Gość Napisano 21 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 21 Październik 2019 Dziękuję, super to wygląda. Bardzo podoba nam się ten pomysł i też będziemy chcieli z niego skorzystać. Cytuj
karas Napisano 21 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 21 Październik 2019 Witam, Jak w Pani przypadku wyglądała sprawa przeprojektowania dachu, bo widzę, że odbiega on mocno od projektu na stronie dając u góry dużo miejsca? Gzegorz Cytuj
KCE Napisano 22 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 22 Październik 2019 14 godzin temu, karas napisał: Witam, Jak w Pani przypadku wyglądała sprawa przeprojektowania dachu, bo widzę, że odbiega on mocno od projektu na stronie dając u góry dużo miejsca? Gzegorz Witam, dach nie został zmieniony, tzn. kąt nachylenia dachu jest zgodny z projektem, a strop jest tradycyjny lany. Pozdrawiam Kasia Cytuj
KCE Napisano 22 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 22 Październik 2019 14 godzin temu, Gość Gość napisał: Dziękuję, super to wygląda. Bardzo podoba nam się ten pomysł i też będziemy chcieli z niego skorzystać. Dziękuję, ja jestem bardzo zadowolona. Chociaż obecnie otwór na schody- spiralne umieściłabym w przestrzeni kuchennej przy korytarzu. Myślę, że byłoby to lepsze rozwiązanie. Powodzenia Cytuj
karas Napisano 24 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 24 Październik 2019 Dnia 22.10.2019 o 12:47, KCE napisał: Witam, dach nie został zmieniony, tzn. kąt nachylenia dachu jest zgodny z projektem, a strop jest tradycyjny lany. Pozdrawiam Kasia Dzięki za odpowiedź. Sugerowałem się konstrukcją dachu z poniższego linku, ale widzę, że w projekcie to wygląda całkowicie inaczej. https://www.dobredomy.pl/dd_files/Image/projekty/hawana/Pliki do pobrania/hawana_wdp.pdf Pozdrawiam, Grzegorz Cytuj
Gość Krzysztof Napisano 1 Grudzień 2019 Zgłoszenie Napisano 1 Grudzień 2019 Witam, Dyzio czy można obejrzeć dom ? Na jakim jesteś etapie ? Cytuj
karas Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Grudzień 2019 Dnia 21.10.2019 o 08:53, KCE napisał: Witam, niestety cały czas czekam na montaż schodów, po 20.11 powinny już być. Pozdrawiam Kasia Witam, Udało się zamontować schody? Jeżeli tak to będę wdzięczny za zdjęcie Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj
KCE Napisano 4 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 4 Grudzień 2019 Dnia 2.12.2019 o 20:18, karas napisał: Witam, Udało się zamontować schody? Jeżeli tak to będę wdzięczny za zdjęcie Pozdrawiam, Grzesiek Witam, częściowo jeszcze barierki, ale w końcu jest do przodu. Na razie tylko takie, w przyszłym roku zmienię trepy na bardziej komfortowe. Pozdrawiam Cytuj
KCE Napisano 4 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 4 Grudzień 2019 Dnia 24.11.2019 o 11:13, Dyzio napisał: Jestem w trakcie budowy domu Havana III . Jakiej firmy okna najlepiej wybrać ? Ja wybrałam okna z firmy Iwbud z Rudek woj.świetokrzyskie, poproszę o e-mail, to prześlę Panu ofertę dla porównania. Cytuj
KCE Napisano 4 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 4 Grudzień 2019 Dnia 18.10.2019 o 18:29, Gość Gość napisał: Dzień dobry, czy mogłaby Pani pokazać zdjęcia antresoli i wejścia na nią? A może ma już Pani schody? Pozdrawiam Zdjęcia zamieściłam w poście powyżej pozdrawiam Cytuj
karas Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Napisano 9 Grudzień 2019 Dnia 4.12.2019 o 16:29, KCE napisał: Zdjęcia zamieściłam w poście powyżej pozdrawiam Dzięki, Jest mi Pani w stanie napisać ile dokładnie podnieśliście dom względem oryginalnego projektu? Ewentualnie, jeżeli nie będzie to problemem jaka jest wysokość na antresoli od podłogi do sufitu w najwyższym i najniższym miejscu? Jaki jest orientacyjny koszt schodów, które Pani zamontowała? Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj
KCE Napisano 9 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Grudzień 2019 7 godzin temu, karas napisał: Dzięki, Jest mi Pani w stanie napisać ile dokładnie podnieśliście dom względem oryginalnego projektu? Ewentualnie, jeżeli nie będzie to problemem jaka jest wysokość na antresoli od podłogi do sufitu w najwyższym i najniższym miejscu? Jaki jest orientacyjny koszt schodów, które Pani zamontowała? Z góry dziękuję za pomoc! Dobry wieczór, O jednego pustaka, wysokosc 2,2- 1,36. Schody kupilam za 600,00 zl gdy zamykali Praktikera w Kielcach. Podobne widziałam w OBI za 1999,00 Pozdrawiam Cytuj
Gość Ada Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Napisano 15 Grudzień 2019 Mogłabym prosić o zdjęcia kuchni na maila adawitas@wp.pl ? Będę b.wdzięczna Cytuj
Gość Wiki Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Luty 2020 Dziendobry, jesteśmy na etapie adaptacji projektu wybraliśmy projekt Havana mamy ogromna prośbę czy byłaby możliwość podjechania obejrzenia waszego domu ? Serdecznie dziękujemy za odpowiedz. Cytuj
KCE Napisano 10 Luty 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 10 Luty 2020 17 godzin temu, Gość Wiki napisał: Dziendobry, jesteśmy na etapie adaptacji projektu wybraliśmy projekt Havana mamy ogromna prośbę czy byłaby możliwość podjechania obejrzenia waszego domu ? Serdecznie dziękujemy za odpowiedz. Witam, proszę o podanie konraktu oddzwonię lub napiszę Cytuj
Mucha Napisano 5 Lipiec 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Lipiec 2020 Ja też chętnie zobaczyłabym waszą Hawane. Czy jest taka możliwość? Pozdrawiam Magda Mucha 513-101-993 reszka.magda@gmail.com. Jutro będę w świętokrzyskim chociaż z zewnątrz zobaczyłabym ją. Cytuj
Gość ANNA Napisano 19 Październik 2021 Zgłoszenie Napisano 19 Październik 2021 Witam , chciałabym właśnie taki dom nie wielki bez przepychu i ten wydaje mi się właśnie taki ... w sam raz. Jestem ze Starachowic czy jest możliwość zobaczenia na żywo domu ? Jeżeli tak proszę j kontakt aniaanna2007@gmail.com Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi