Gość Johny B Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Napisano 11 Grudzień 2018 Witam, Czy ktoś z Państwa budował IDE i mógłby podzielić się jakimiś praktycznymi informacjami lub zdjęciami. Cytuj
Gość marco.fu Napisano 27 Grudzień 2018 Zgłoszenie Napisano 27 Grudzień 2018 Witam, Ja mam przyjemność mieszkać w tej konstrukcji. W stosunku do wersji standardowej zrobiliśmy kilka przeróbek funkcjonalnych (ale raczej drobnych - to całkiem dobry projekt ;-). No i oczywiście zamieniliśmy materiał konstrukcyjny na Porotherm 25 cm (ściany zewn) + 11,5 cm (ściany wewn). Domyślne materiały budowlane były dla mnie nieakceptowalne. Ceramika porotherm ma dobrą izolację akustyczną i termiczną, czego nie można powiedzieć o bloczkach wapiennych. SSZ wyszedł nam za 190 tys. Ale raczej nie oszczędzaliśmy na stolarce okiennej - na tym można by było jeszcze coś tam przyciąć Ogólnie projekt polecam, ale przy założeniu, że materiał konstrukcyjny zamieniacie na Porotherm lub coś innego z tej półki Cytuj
Gość Buduję Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Napisano 20 Marzec 2019 . Witam. Właśnie buduje ten domek. Trochę denerwują mnie te boczne wypustki ścian,trzeba uważać żeby później gdzieś tam nie cieklo. Poza tym projekt ok, też zamieniłem pustaki na porotherm i strop teriwa. Stan sz 150tys. Cytuj
budowlaniec Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Napisano 31 Marzec 2019 W jakim zakresie mozna zmienić projekt. Cytuj
BobBudowniczy88 Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Napisano 13 Luty 2020 Na pewno można, każdy projekt podlega zmianom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi