Gość Tomasz Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 Projektanci trochę zagalopowali się w swoich wizjach. Po pierwsze drzwi w projekcie są o wysokościach 10cm wyższych niż standardowe a to powoduje dużo wyższy koszt ich zakupu. Całe szczęście wewnętrzne prosto zmienić ale zewnętrzne gdy mają być równo z linią okna w kuchni to już problem. W przesyłanym zestawieniu materiałów podane są drzwi o wymiarach 140x210 a w projekcie są 140x220. Coś tu chyba nie gra. A wspomniane okno w kuchni jest zaprojektowane tak by było otwierane nie uchylane (jego górna część) co jest niewykonalne przy tej szerokości. Może tak najpierw wypada przy projektowaniu sprawdzić możliwości zastosowania rozwiązania w praktyce a nie rysować tylko bo ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 46 minut temu, Gość Tomasz napisał: Projektanci trochę zagalopowali się w swoich wizjach. Po pierwsze drzwi w projekcie są o wysokościach 10cm wyższych niż standardowe a to powoduje dużo wyższy koszt ich zakupu. Całe szczęście wewnętrzne prosto zmienić ale zewnętrzne gdy mają być równo z linią okna w kuchni to już problem. W przesyłanym zestawieniu materiałów podane są drzwi o wymiarach 140x210 a w projekcie są 140x220. Coś tu chyba nie gra. A wspomniane okno w kuchni jest zaprojektowane tak by było otwierane nie uchylane (jego górna część) co jest niewykonalne przy tej szerokości. Może tak najpierw wypada przy projektowaniu sprawdzić możliwości zastosowania rozwiązania w praktyce a nie rysować tylko bo ładnie wygląda. Dzień dobry, zawsze weryfikujemy możliwość wykonania stolarki okiennej i drzwiowej. Oczywiście sporadycznie może zdarzyć się przeoczenie jednak rozmiary naszych okien nigdy nie wykraczają poza techniczne możliwości wykonania. Ograniczenie może stanowić jedynie sposób otwierania lub podział okien. Jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne to ich wymiary podane są w świetle otworu nie zaś w świetle przejścia co podajemy w uwagach na zestawieniu stolarki. I tak dla drzwi o przejściu w świetle 80x200cm potrzebny jest otwór około 88 x 208cm. Zależy to również od producenta oraz typu drzwi. Jeżeli zaś chodzi o drzwi zewnętrzne to ich rozmiar jest podyktowany architekturą budynku. Jest to zwykle jedna sztuka i takie drzwi często wykonuje się na indywidualne zamówienie. Aby uzyskać dobry efekt należy liczyć się w tym miejscu z podwyższonym kosztem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomasz Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 15 minut temu, Dobre Domy napisał: Dzień dobry, zawsze weryfikujemy możliwość wykonania stolarki okiennej i drzwiowej. Oczywiście sporadycznie może zdarzyć się przeoczenie jednak rozmiary naszych okien nigdy nie wykraczają poza techniczne możliwości wykonania. Ograniczenie może stanowić jedynie sposób otwierania lub podział okien. Jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne to ich wymiary podane są w świetle otworu nie zaś w świetle przejścia co podajemy w uwagach na zestawieniu stolarki. I tak dla drzwi o przejściu w świetle 80x200cm potrzebny jest otwór około 88 x 208cm. Zależy to również od producenta oraz typu drzwi. Jeżeli zaś chodzi o drzwi zewnętrzne to ich rozmiar jest podyktowany architekturą budynku. Jest to zwykle jedna sztuka i takie drzwi często wykonuje się na indywidualne zamówienie. Aby uzyskać dobry efekt należy liczyć się w tym miejscu z podwyższonym kosztem. Pozdrawiam Chyba nie do końca jest to prawda. W zestawieniu stolarki w projekcie są drzwi wewnętrzne 90x210 więc dokładnie tak jak na rzucie zatem otwór powinien być jeszcze większy. Z tego co mi wiadomo raczej nie ma producenta okien, który zgodnie z Państwa zamysłem zrobi otwieraną całkowicie część (górną) okna kuchennego 90x200. Zatem zgodnie z Państwa zamysłem nie ma możliwości takiego otwierania okna jak Państwo proponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 6 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2019 26 minut temu, Gość Tomasz napisał: Chyba nie do końca jest to prawda. W zestawieniu stolarki w projekcie są drzwi wewnętrzne 90x210 więc dokładnie tak jak na rzucie zatem otwór powinien być jeszcze większy. Z tego co mi wiadomo raczej nie ma producenta okien, który zgodnie z Państwa zamysłem zrobi otwieraną całkowicie część (górną) okna kuchennego 90x200. Zatem zgodnie z Państwa zamysłem nie ma możliwości takiego otwierania okna jak Państwo proponują. Tak jak wspomnieliśmy wyżej wymiary stolarki na rzucie oraz zestawieniu podane są w świetle otworu. Jedyne rozbieżności jakie mogą wystąpić to w zakresie podziału oraz otwierania stolarki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pik Napisano 16 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2020 Czy mogę jeszcze poprosić o przesłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń oraz inne darmowe zestawienia materiałów. artur.narkowicz@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 16 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2020 6 godzin temu, Gość pik napisał: Czy mogę jeszcze poprosić o przesłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń oraz inne darmowe zestawienia materiałów. artur.narkowicz@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kasia Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 Witam, Jestem zainteresowana kupnem projektu Nala III. Moge prosic o szacunkową wycenę zmian w projekcie? Zalezy mi na przekształceniu (patrząc od frontu) lewej strony domu. Chciałabym, aby łazienka była w miejscu jednego z pokoi o wielkości ~10.3m2 (przy zachowaniu pierwotnej szerokości łazienki) natomiast z pozostałej części utworzyć 3 pokoje po 13/14 m2. Zależałoby mi rowniez na adaptacji poddasza. Chcialabym prosić także o szacunkowe zwiekszenie kosztów budowy w takim przypadku. Czy mogłabym również poprosić o przesłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń, zestawienie materiałów oraz ewentualnie inne darmowe materiały? Adres email do korespondencji: Kathrin.domiter@gmail.com Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 5 godzin temu, Gość Kasia napisał: Witam, Jestem zainteresowana kupnem projektu Nala III. Moge prosic o szacunkową wycenę zmian w projekcie? Zalezy mi na przekształceniu (patrząc od frontu) lewej strony domu. Chciałabym, aby łazienka była w miejscu jednego z pokoi o wielkości ~10.3m2 (przy zachowaniu pierwotnej szerokości łazienki) natomiast z pozostałej części utworzyć 3 pokoje po 13/14 m2. Zależałoby mi rowniez na adaptacji poddasza. Chcialabym prosić także o szacunkowe zwiekszenie kosztów budowy w takim przypadku. Czy mogłabym również poprosić o przesłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń, zestawienie materiałów oraz ewentualnie inne darmowe materiały? Adres email do korespondencji: Kathrin.domiter@gmail.com Dziękuję i pozdrawiam Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. W sprawie wyceny zmian proszę o przesłanie zapytania na adres info@dobredomy.pl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JanW Napisano 26 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2020 Dzień dobry, Proszę bardzo o wysłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń, zestawienie materiałów+ kosztorys (jeśli jest możliwość), na adres jan.wnek@interia.pl Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 26 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2020 3 godziny temu, Gość JanW napisał: Dzień dobry, Proszę bardzo o wysłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń, zestawienie materiałów+ kosztorys (jeśli jest możliwość), na adres jan.wnek@interia.pl Pozdrawiam. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Kosztorysy są w naszej ofercie dodatkowo płatne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Witam, jesteśmy zainteresowani projektem Nala III. Jeśli jest taka możliwość to bardzo bym prosił o przesłanie darmowego zestawienia materiałów potrzebnych do postawienia domu w stanie surowym. Dodatkowo prosilibyśmy o podanie wysokości pomieszczeń. Mój adres mailowy to termik@gazeta.pl Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 12 godzin temu, Gość Jacek napisał: Witam, jesteśmy zainteresowani projektem Nala III. Jeśli jest taka możliwość to bardzo bym prosił o przesłanie darmowego zestawienia materiałów potrzebnych do postawienia domu w stanie surowym. Dodatkowo prosilibyśmy o podanie wysokości pomieszczeń. Mój adres mailowy to termik@gazeta.pl Pozdrawiam, Jacek Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartosz Napisano 1 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 Witam, prosiłbym o przesłanie dokumentacji, spisu potrzebnych materiałów do SSZ plus wymiarów fundamentu. Dziękuje i pozdrawiam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 2 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2020 9 godzin temu, Gość Bartosz napisał: Witam, prosiłbym o przesłanie dokumentacji, spisu potrzebnych materiałów do SSZ plus wymiarów fundamentu. Dziękuje i pozdrawiam ? Dzień dobry, W celu wysłania materiałów do projektu prosimy o podanie e-maila. Nie udostępniamy materiałów konstrukcyjnych do projektów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aga Napisano 30 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2020 Witam, proszę o przesłanie szczegółowych wymiarów i materiałów na agatamachnik8@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 23 godziny temu, Gość Aga napisał: Witam, proszę o przesłanie szczegółowych wymiarów i materiałów na agatamachnik8@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qki1984 Napisano 3 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 WItam, Czy mógłbym prosić o przesłanie darmowych materiałów dotyczących projektu NALA 3: spis materiałów do stanu surowego, plus rzuty z wymiarami szczegółowymi pomieszczeń na adres jazwinski.lukasz84@gmail.com Dziekuje i pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 3 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 2 godziny temu, Gość Qki1984 napisał: WItam, Czy mógłbym prosić o przesłanie darmowych materiałów dotyczących projektu NALA 3: spis materiałów do stanu surowego, plus rzuty z wymiarami szczegółowymi pomieszczeń na adres jazwinski.lukasz84@gmail.com Dziekuje i pozdrawim Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysztof Napisano 9 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2020 Witam, proszę o przesłanie szczegółowych wymiarów i materiałów na: kszortyka@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 10 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2020 11 godzin temu, Gość krzysztof napisał: Witam, proszę o przesłanie szczegółowych wymiarów i materiałów na: kszortyka@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof Napisano 15 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2020 Dzień dobry, prosił bym o przesłanie wszystkich dostępnych darmowych materiałów związanych z projektem na adres kozndg@yahoo.pl Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 21 godzin temu, Gość Krzysztof napisał: Dzień dobry, prosił bym o przesłanie wszystkich dostępnych darmowych materiałów związanych z projektem na adres kozndg@yahoo.pl Pozdrawiam serdecznie Witam. W dniu dzisiejszym prześlemy rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paulina Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Dzień dobry, poproszę o przesłanie wymiarów poszczególnych pomieszczeń oraz dodatkowych darmowych materiałów projektów Nala oraz Nala II. Mój email: paulina.orlikowska@gmail.com Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 24 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2020 16 godzin temu, Gość Paulina napisał: Dzień dobry, poproszę o przesłanie wymiarów poszczególnych pomieszczeń oraz dodatkowych darmowych materiałów projektów Nala oraz Nala II. Mój email: paulina.orlikowska@gmail.com Z góry dziękuję Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kuba Napisano 28 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2020 Proszę o przesłanie rzutów wraz z wymiarami pomieszczeń, wymiary fundamentów oraz kat nachylenia dachu i powierzchnię jaką dach posiada. Z góry dziękuję jakublyszkowski@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi