Dobre Domy Napisano 26 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Napisano 26 Kwiecień 2019 16 godzin temu, Gość Martyna napisał: poproszę szczegółowe wymiary z rzutami na maila: m.nowak@ekopark.pl Dziękuję. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość Mniszek Napisano 7 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Maj 2019 Dzień dobry, bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków wraz z rzutami i kosztorysem na adres mniszek@hotmail.com Dziękuję! Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Maj 2019 1 godzinę temu, Gość Mniszek napisał: Dzień dobry, bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków wraz z rzutami i kosztorysem na adres mniszek@hotmail.com Dziękuję! Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Kosztorysy do naszych projektów są dodatkowo odpłatne. Można zakupić kosztorys do stanu surowego zamkniętego http://www.dobredomy.pl/sklep/zamow-kosztorys-stanu-surowego/ (w cenie: 74zł + koszty wysyłki), do stanu wykończonego http://www.dobredomy.pl/sklep/zamow-kosztorys-stanu-wykonczonego/ (w cenie: 305zł + koszty wysyłki). W załączniku przesyłam zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego. Mam nadzieję, że nadesłane materiały przybliżą koszt realizacji projektu. Pozdrawiam Cytuj
Gość JarekK Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 9 Maj 2019 Witam. Jestem również zainteresowany powyższym projektem. Jeżeli można prosić o szczególowe rysunki i dodatkowe informacje to bardzo bym prosił ( adres j.kopys@wp.pl ) . Mam jeszcze dodatkowe pytanie - czy autorzy przewidują możliwoś powiększenia budynku ? Chodzi o wydłużenie o 2 do 3 m. - z zachowaniem proporcji i przemyślonej przez autorów funkcjonalności . Projekt bardzo mi się podoba i może są dopuszczalne takie "drobne" zmiany. Z poważaniem Jarek K, Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 10 Maj 2019 10 godzin temu, Gość JarekK napisał: Witam. Jestem również zainteresowany powyższym projektem. Jeżeli można prosić o szczególowe rysunki i dodatkowe informacje to bardzo bym prosił ( adres j.kopys@wp.pl ) . Mam jeszcze dodatkowe pytanie - czy autorzy przewidują możliwoś powiększenia budynku ? Chodzi o wydłużenie o 2 do 3 m. - z zachowaniem proporcji i przemyślonej przez autorów funkcjonalności . Projekt bardzo mi się podoba i może są dopuszczalne takie "drobne" zmiany. Z poważaniem Jarek K, Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Nie planujemy w najbliższym czasie zrobić dodatkowej wersji tego projektu. Można natomiast wprowadzić taką zmianę. Są dwa sposoby wprowadzania zmian: poprzez naszą Pracownię przed dokonaniem zakupu projektu lub poprzez lokalnego architekta na etapie adaptacji, po dokonaniu zakupu wersji katalogowej projektu. Nasza pracownia udziela wówczas bezpłatnej pisemnej zgody na zmiany. Zmiany są płatne dodatkowo i wyceniane za każdym razem indywidualnie. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Szady Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 11 Maj 2019 Dzień dobry, bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków wraz z rzutami i kosztorysem na adres andrzej-szady@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 12 Maj 2019 10 godzin temu, Gość Szady napisał: Dzień dobry, bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków wraz z rzutami i kosztorysem na adres andrzej-szady@wp.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Kosztorysy w naszej ofercie są dodatkowo płatne. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Januja Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 16 Maj 2019 Dzień dobry, Proszę o przesłanie jak wyżej na maila Januja@o2.pl. Czy zmiany nienaruszajace konstrukcji budynku np ścianki działowe, proste schody zamiast kręconych, również muszą być akceptowane przez architekta? Cytuj
Dobre Domy Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 16 Maj 2019 3 minuty temu, Gość Januja napisał: Dzień dobry, Proszę o przesłanie jak wyżej na maila Januja@o2.pl. Czy zmiany nienaruszajace konstrukcji budynku np ścianki działowe, proste schody zamiast kręconych, również muszą być akceptowane przez architekta? Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Tego typu zmiany należy wprowadzić na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Danuta Napisano 14 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwiec 2019 Czy możliwe jest dostosowanie tego projektu do wymagań planu przestrzennego. Działka która mnie interesuje mieści się na terenie Wdzydzkiego Parku Krajobrazowego, a tam sa takie wymagania. Wymagania dotyczące projektu z uchwały rady gminy. 1. Wymiary domu maksymalnie 10,0x14,0 m z dopuszczeniem ryzalitów osiowych o max. szer. 3,0 oraz max. głębokości 1,80 m 2. Maksymalna wysokość 8 m 3. Maksymalna liczba kondygnacji - 2 4. Maksymalny poziom posadzki parteru - nie więcej niż 0,3 m licząc od naturalnej rzędnej terenu w miejscu głównego wejścia do budynku 5. Kształt dachu - stromy, dwuspadowy o nachyleniu połaci 40- 45 stopni 6. Dopuszczalne podpiwniczenie budynków. Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwiec 2019 53 minuty temu, Gość Danuta napisał: Czy możliwe jest dostosowanie tego projektu do wymagań planu przestrzennego. Działka która mnie interesuje mieści się na terenie Wdzydzkiego Parku Krajobrazowego, a tam sa takie wymagania. Wymagania dotyczące projektu z uchwały rady gminy. 1. Wymiary domu maksymalnie 10,0x14,0 m z dopuszczeniem ryzalitów osiowych o max. szer. 3,0 oraz max. głębokości 1,80 m 2. Maksymalna wysokość 8 m 3. Maksymalna liczba kondygnacji - 2 4. Maksymalny poziom posadzki parteru - nie więcej niż 0,3 m licząc od naturalnej rzędnej terenu w miejscu głównego wejścia do budynku 5. Kształt dachu - stromy, dwuspadowy o nachyleniu połaci 40- 45 stopni 6. Dopuszczalne podpiwniczenie budynków. Dzień dobry, to pytanie wymaga opracowania szczegółowej odpowiedzi, więc proszę o przesłanie go na adres info@dobredomy.pl. Pozdrawiam. Cytuj
Baranek2n Napisano 25 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 25 Czerwiec 2019 Witam Pasjonatów projektu Lisa, Sam jestem zainteresowany projektem ale potrzebuję trochę więcej pomieszczeń gospodarczych / szerszy garaż. Czy próbował może ktoś zmieniać układ pomieszczeń lub rozciągać projekt? Strop na poddaszu zostawiacie zgodnie z projektem czy zmieniał może ktoś na żelbet? Jeśli ktoś już rozpoczął budowę to czy może podzielić się zdjęciami? Mój adres mailowy: baranek2n@gmail.com Cytuj
Gość Eweline Napisano 18 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 18 Lipiec 2019 Proszę o przesłanie szczegółów rysunku na ewelka2305@onet.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 19 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 19 Lipiec 2019 10 godzin temu, Gość Eweline napisał: Proszę o przesłanie szczegółów rysunku na ewelka2305@onet.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość Edyta Napisano 29 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 29 Lipiec 2019 Dzień dobry, chciałabym poinformować wszystkich zaintersowanych budową domu Lisa, że koszty podane na stronie, ale także w odpłatnym kosztorysie są bardzo zaniżone. Cztery firmy budowlane wyceniły stan surowy otwarty tego projektu pomiędzy 330-360 tys. Radzę zatem nie sugerować się podanymi kwotami, a firmę Dobre Domy proszę o podanie rzeczywistych kwot, szczególnie w odpłatnych kosztorysach, ułatwi to wielu osobom decyzje i ocenę możliwości finansowych. Zdaję sobie sprawę, że podane przez Państwa kwoty są uśrednione, ale ponad 100 tys różnicy z kwotami zamieszonymi w odpłatnym kosztorysie nasuwają mi jedną myśl, że szkoda pieniędzy klientów, jak i Państwa czasu na wykonywanie tego typu usług. Pozdrawiam! Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 30 Lipiec 2019 13 godzin temu, Gość Edyta napisał: Dzień dobry, chciałabym poinformować wszystkich zaintersowanych budową domu Lisa, że koszty podane na stronie, ale także w odpłatnym kosztorysie są bardzo zaniżone. Cztery firmy budowlane wyceniły stan surowy otwarty tego projektu pomiędzy 330-360 tys. Radzę zatem nie sugerować się podanymi kwotami, a firmę Dobre Domy proszę o podanie rzeczywistych kwot, szczególnie w odpłatnych kosztorysach, ułatwi to wielu osobom decyzje i ocenę możliwości finansowych. Zdaję sobie sprawę, że podane przez Państwa kwoty są uśrednione, ale ponad 100 tys różnicy z kwotami zamieszonymi w odpłatnym kosztorysie nasuwają mi jedną myśl, że szkoda pieniędzy klientów, jak i Państwa czasu na wykonywanie tego typu usług. Pozdrawiam! Dzień dobry, koszty budowy są podawane w oparciu o kosztorys inwestorski na podstawie średnich cen materiałów. Kosztorysy są opracowywane na podstawie dokumentacji technicznej. Bierzemy pod uwagę średnie ceny materiałów, robocizny , sprzętu i kosztów pośrednich. Przyjęte ceny pochodzą z krajowego rejestru cen Sekocenbud. Jest on liderem w dziedzinie gromadzenia, przetwarzania i publikowania informacji o cenach w budownictwie. Kosztorysy ofertowe wykonawców mogą się oczywiście różnić (wyceny mogą być mniejsze, lub większe) . Kosztorys inwestorski stanowi dla Państwa pewien punk odniesienia. Pozdrawiam Cytuj
Gość Irena Napisano 29 Sierpień 2019 Zgłoszenie Napisano 29 Sierpień 2019 Witam, mam także prośbę o podesłanie rysunków na maila dgrobara@freenet.de. Z góry dziękuję! Cytuj
Dobre Domy Napisano 29 Sierpień 2019 Zgłoszenie Napisano 29 Sierpień 2019 Godzinę temu, Gość Irena napisał: Witam, mam także prośbę o podesłanie rysunków na maila dgrobara@freenet.de. Z góry dziękuję! Dzień dobry, w dniu dzisiejszym otrzyma Pan materiały szczegółowe. Pozdrawiam! Cytuj
Gość Bartek Napisano 2 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Wrzesień 2019 Dzień dobry, Jestem zainteresowany tym projektem. Czy byłaby możliwość przesłania szczegółowych rysunków na adres bartolomeo11@poczta.onet.pl . Dziękuję i pozdrawiam. Bartek. Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Wrzesień 2019 12 godzin temu, Gość Bartek napisał: Dzień dobry, Jestem zainteresowany tym projektem. Czy byłaby możliwość przesłania szczegółowych rysunków na adres bartolomeo11@poczta.onet.pl . Dziękuję i pozdrawiam. Bartek. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość Krzychu Napisano 23 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 23 Wrzesień 2019 również poproszę szczegóły na e-maila krzychu.pawlak@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 23 Wrzesień 2019 1 godzinę temu, Gość Krzychu napisał: również poproszę szczegóły na e-maila krzychu.pawlak@gmail.com Dzień dobry, W dniu dzisiejszym prześlemy materiały do projektu na podany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość Leszek Napisano 2 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Październik 2019 Dzień dobry Państwu, Zwracam się z prośbą o przesłanie szczegółowych rysunków do niniejszego projektu oraz o pozostawienie kontaktu do osoby, u której moglibyśmy się zapytać o wycenę istotnej zmiany w projekcie. Daweorn@o2.pl Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Październik 2019 14 godzin temu, Gość Leszek napisał: Dzień dobry Państwu, Zwracam się z prośbą o przesłanie szczegółowych rysunków do niniejszego projektu oraz o pozostawienie kontaktu do osoby, u której moglibyśmy się zapytać o wycenę istotnej zmiany w projekcie. Daweorn@o2.pl Pozdrawiam. Dzień dobry, W dniu dzisiejszym prześlemy materiały do projektu na podany adres. W tej sprawie proszę o skontaktowanie się z Działem Projektowym: e-mail: info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość Andrzej Napisano 5 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Październik 2019 Dzień Dobry czy można prosić o szczegółowe rysunku projektu lisa na maila: parcela@gazeta.pl Andrzej Karaś Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi