Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Projekt indywidualny (Hawana)

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Dnia 3.11.2020 o 23:16, jada_68 napisał:

????

IMG_20200527_183259_1.jpg

Pięknie ! Wszystkie te wasze domu cudowne nie mogę się doczekać kiedy u nas tak będzie. A co maja państwo położone na tarasie ? Deski? Mozna

prosoc więcej zdjec z tarasu ? 

Napisano
10 godzin temu, Meloody11 napisał:

Pięknie ! Wszystkie te wasze domu cudowne nie mogę się doczekać kiedy u nas tak będzie. A co maja państwo położone na tarasie ? Deski? Mozna

prosoc więcej zdjec z tarasu ? 

Na razie, tymczasowo przybiliśmy deski?, a docelowo ma być kostka?.

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 5.12.2020 o 21:22, jada_68 napisał:

Dzięki ?

A ja mam jeszcze jedno pytanie czy zostawali państwo spiżarnie tak jak z projektem ? Bo zastanawiamy się jak ona się sprawdza i czy jest sens robić czy lepiej zrobić z tylu większa garderobę ;) 

Napisano

Witam.

My również zostawiliśmy spiżarnię i był to strzał w dziesiątkę. Pomimo sporej ilości miejsc do przechowywania w samej kuchni i połączonej z nią wyspą, to spiżarnia rewelacyjnie spisuje się jako miejsce do przechowywania zapasów. Wykorzystaliśmy max przestrzeni, a i jeszcze trochę by się przydało.

Szczerze polecam.

Napisano
22 godziny temu, Borys napisał:

Witam.

My również zostawiliśmy spiżarnię i był to strzał w dziesiątkę. Pomimo sporej ilości miejsc do przechowywania w samej kuchni i połączonej z nią wyspą, to spiżarnia rewelacyjnie spisuje się jako miejsce do przechowywania zapasów. Wykorzystaliśmy max przestrzeni, a i jeszcze trochę by się przydało.

Szczerze polecam.

Ohhh to mam teraz dylemat :))) ale dobrze wiedzieć tez marzy mi się wyspa ??? maja państwo może jakieś zdjęcia ? Byłabym wdzięczna tu lub meila: meloody@o2.pl 

• 1 month later...
Napisano

Witam,

Czy powiekszaliscie lazienkę? Widzę, że udało wam się zmieścić i wanne i prysznic, szukam podobnego rozwiązania, ciekawa jestem czy w orginalnym projekcie zmiesci sie wszystko :)

Pozdrawiam,

Napisano

Witajcie. Wkrótce zacznie się nasza przygoda z budową domu. Czy mozecie podzielic sie zdjęciami wnętrz? ? oraz jakie wyszly Wam koszty,  stan zero, stan surowy, cana dachu, okien, robocizna. Próbuje ułożyć "względny " kosztorys ? Jest ktoś z pomorskiego? 

Dnia 20.01.2020 o 11:26, jada_68 napisał:

Jeszcze nie wszystko jest  wykończone na 100%.

IMG_20200120_115351.jpg

IMG_20200120_115140_1.jpg

IMG_20200120_115735.jpg

IMG_20200120_114844.jpg

IMG_20200120_115039.jpg

IMG_20200120_115319.jpg

IMG_20200120_121029_1.jpg

Napisano
Dnia 3.11.2020 o 23:16, jada_68 napisał:

????

IMG_20200527_183259_1.jpg

Witam. Również wybraliśmy projekt hawana. Mamy sugestie od przyszłego wykonawcy dachu że należałoby podnieść o jeden bloczek ponieważ przez nisko osadzony dach może być zbyt ciemno w pokojach. Zastanawiamy się również nad kwestią ocieplenia dachu. Czy robić ocieplenie nakrokwiowe czy miedzykrokwiowe. Jak jest to rozwiązane u państwa? 

• Like 1