Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 194
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Napisano

Witam.  Przymierzam się do zakupu projektu Nala. Czy ktoś z państwa ma już może jakieś zdjęcia ze środka budowy i też zewnątrz i chciałby je przesłać na  meila? Jak prezentuje się przestrzeń otwarta nad  sslonem?  andrzej5556zbl@gmail.com  Byłbym wdzieczny. 

• 2 weeks later...
Napisano

Witam serdecznie, proszę o przesłanie materiałów odnośnie projektu nala 2 odbicie lustrzane na adres dzoana2000.2000@gmail.com

Czy ktoś z Państwa już zbudował ten dom?

Proszę o kontakt

Napisano
6 godzin temu, Gość Asia napisał:

Witam serdecznie, proszę o przesłanie materiałów odnośnie projektu nala 2 odbicie lustrzane na adres dzoana2000.2000@gmail.com

Czy ktoś z Państwa już zbudował ten dom?

Proszę o kontakt

Dzień dobry,

materiały zostały wysłane na podany adres.

Pozdrawiam

Napisano

Witam,

serdecznie dziękujemy za zdjęcia i mam prośbę o więcej zdjęć domu. Projekt już kupiliśmy i czekamy na pozwolenie na budowę ale zawsze jest jeszcze możliwość zmian?

Jakby mógł Pan napisać jaką konstrukcje dachu zastosował, czy wielkość pomieszczeń jest wystarczająca, czy okna są dobrej wielkości i ogólnie powiedzieć jakich błędów się ustrzec oraz podać przybliżony koszt stanu ze zdjęć ?

Proszę o info na forum bądź na adres krzychukas@o2.pl? 

Gość Krzysztof
Napisano

W końcu wiemy jak będzie wyglądał nasz dom w realu ? wielkie dzięki za udostępnienie zdjęć z realizacji ?

Gość Andrzej
Napisano

W końcu są zdjęcia tego domku w stanie budowy :) dziękuję :) Panie Mariuszu jakie jest wrażenie przestrzeni salonu+jadalni?  Jak wyglądaja te belki odkryte? Pozdrawiam 

Napisano

Jak na taki mały domek salon robi wrażenie woow!! i to tylko za sprawą wysokiego sufitu, belek jeszcze nie mam ponieważ te co są na zdjęciu to krokwie które będą przykryte 30-35cm wełny na to płyta GK i dopiero belki dekoracyjne np. rustykalne. Mam nadzieję że zdarzę przed zimą z elewacją pompa ciepła pod koniec listopada. Domek Nala naprawdę tani w budowie a jak jeszcze ktoś ma trochę czasu i chęci by ogarnąć coś samemu to naprawdę wyjdzie tanio polecam projekt. Co do łazienek wolę dwie małe niż jedną dużą, kotłownia wystarczająca a sypialnia i pokoje dzieci  no cóż nie można mieć wszystkiego stawiałem na duży salon.  

Napisano

Dziękujemy za zdjęcia i dołączam się do pytań poprzedników oraz pytanie odnośnie belek stropowych - one są mocowane na wieszakach czy jakieś opierają się na wieńcu? Widzę, że zrezygnował Pan z stalowej belki i zastąpił ją betonem, czy tak łatwiej czy jakieś inne względy o tym zadecydowały?

Gość Dominika
Napisano

Witam,

Uprzejmie proszę o przesłanie na adres mailowy domenica50@gmail.com wszelkie dostępne materiały dotyczące projektu domu Nala (rysunki szczegółowe z wymiarami oraz zestawienie materiałów).

Pozdrawiam

Napisano
4 godziny temu, Gość Dominika napisał:

Witam,

Uprzejmie proszę o przesłanie na adres mailowy domenica50@gmail.com wszelkie dostępne materiały dotyczące projektu domu Nala (rysunki szczegółowe z wymiarami oraz zestawienie materiałów).

Pozdrawiam

Dzień dobry,

Pozdrawiam

Napisano

Witam, 

Johny,

Podciąg betonowy zastąpił dwuteownik z kilku kwestii nr 1 cena dwuteownika  nr 2 trudność w obrobieniu łatwiej obrobić podciąg np.zatynkować nr 3  będzie przenosił drgania i naprężenia możliwe że wszystko co do niego będzie przykręcone będzie pękać opinia fachowców . Belki stropowe montowane na wieszaki ale te długie leżą na ścianach działowych które są związane  do wieńca czyli i na wieńcu i wieszaki.

Pozdrawiam co mogę to pomogę 

Napisano

Panie Mariuszu mam pytanie. Oczywiście jeżeli byłby Pan w stanie odpowiedzieć. Jakie są koszty do tego stanu co ma Pan wybudowane?  I czy zmieniał Pan kąt dachu czy zostawił 25 stopni? Ja będę musiał zmienić na minimum 30 stopni. Chyba że da się jakoś obejść miejscowy plan zagospodarowania. 

Napisano

Witam,

Prosiłbym o przesłanie na adres e-mail mielanmateusz@gmail.com wszelkie dostępne materiały dotyczące projektu domu Nala (rysunki szczegółowe z wymiarami oraz zestawienie materiałów). Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Napisano
10 godzin temu, Mmiel napisał:

Witam,

Prosiłbym o przesłanie na adres e-mail mielanmateusz@gmail.com wszelkie dostępne materiały dotyczące projektu domu Nala (rysunki szczegółowe z wymiarami oraz zestawienie materiałów). Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Dzień dobry,

Pozdrawiam

Napisano
Dnia 17.11.2020 o 09:44, Mariusz11 napisał:

Witam, 

Johny,

Podciąg betonowy zastąpił dwuteownik z kilku kwestii nr 1 cena dwuteownika  nr 2 trudność w obrobieniu łatwiej obrobić podciąg np.zatynkować nr 3  będzie przenosił drgania i naprężenia możliwe że wszystko co do niego będzie przykręcone będzie pękać opinia fachowców . Belki stropowe montowane na wieszaki ale te długie leżą na ścianach działowych które są związane  do wieńca czyli i na wieńcu i wieszaki.

Pozdrawiam co mogę to pomogę 

Dziękuję za podpowiedź w sprawie tej stalowej belki, pewnie też zrobię u siebie tak jak u Pana.

A jeszcze dopatrzyłem się, że ma Pan belki stropowe ułożone inaczej niż w projekcie, czyli w tzn. częściach prywatnych dłuższe belki, mniej sztuk i ułożone równolegle do salonu. Czemu taka zmiana? 

Poddasze będzie użytkowane w jakiś sposób czy nie?

Pozdrawiam,

Johny  

Napisano

Johny,

Polak przezorny to podwójnie zabezpieczony w wzdłuż salonu dlatego bo belka opiera się na wieńcu i trzymają ją wieszaki w poprzek trzymałyby się na samych wieszakach.

Andrzej 5 

koszt około 200-230tys do tego stanu ale też sporo sam robiłem przynajmniej tak mi się wydaje :)  nachylenie dachu zostało 25 stopni ale teraz zmieniłbym tą blachę nie pasuje mi do tego konta dachu.

• 2 weeks later...
Napisano

Dzień dobry

Prosze o przesłanie rysunków szczegółowych i kosztorysu jeśli jest opracowany.

hubert_kot@wp.pl

Pozdrawiam

Napisano
12 godzin temu, Gość Hubert napisał:

Dzień dobry

Prosze o przesłanie rysunków szczegółowych i kosztorysu jeśli jest opracowany.

hubert_kot@wp.pl

Pozdrawiam

Dzień dobry,

materiały zostały wysłane na podany adres. Pełne kosztorysy są w naszej ofercie dodatkowo płatne. W załączniku przesyłam zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

Witam,

Warto do tego domu pomyśleć o Rekuperatorze, pompie ciepła i stelaże TRACE cienkie wkute nawet w ścianę z połówki pustaka, wloty do wentylacji z rekuperatora w ścianie na antresoli gdzie jest najwięcej ciepła.

IMG_20201203_173004.jpg

IMG_20201209_165605.jpg

IMG_20201212_184433.jpg

IMG_20201220_131343.jpg

IMG_20201220_131411.jpg

IMG_20201229_175033.jpg

Napisano

Przepraszam, ale nie wiem co to "stelaże TRACE cienkie wkute nawet w ścianę z połówki pustaka"  oraz gdzie w tym projekcie jest antresola? Mógłby Pan wytłumaczyć mniej wtajemniczonym? 

PS: oglądam zdjęcia i bardzo mnie się podoba ten dom, w kwietniu zaczynam budowę:)

Pozdrawiam,

Kasia