Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ponownie. Podłączam się pod pytanie przedmówcy o możliwość usunięcia tych dwóch belek stropowych - tych poprzecznych z zastrzałami w pokoju dziennym - widocznych doskonale na tle kominka w wizualizacji wnętrz. Przytłaczają one strasznie ten pokój w mojej opinii, "kradną" efekt tej otwartej przestrzeni. Czy możliwa byłaby taka zmiana konstrukcyjna? Nie ukrywam, że strasznie czekałam na wizualizacje Arizony, bo jest to mój projekt prawie idealny, a widok tych belek w salonie bardzo mnie zaskoczył. Nie pojawił się wcześniej w innych wizualizacjach podobnych projektów z otwartą przestrzenią, np. Dakota. Pozdrawiam!
  • Odpowiedzi 241
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
W dniu 10.11.2018 o 10:38, Gość Kasia napisał:

Witam ponownie. Podłączam się pod pytanie przedmówcy o możliwość usunięcia tych dwóch belek stropowych - tych poprzecznych z zastrzałami w pokoju dziennym - widocznych doskonale na tle kominka w wizualizacji wnętrz. Przytłaczają one strasznie ten pokój w mojej opinii, "kradną" efekt tej otwartej przestrzeni. Czy możliwa byłaby taka zmiana konstrukcyjna? Nie ukrywam, że strasznie czekałam na wizualizacje Arizony, bo jest to mój projekt prawie idealny, a widok tych belek w salonie bardzo mnie zaskoczył. Nie pojawił się wcześniej w innych wizualizacjach podobnych projektów z otwartą przestrzenią, np. Dakota. Pozdrawiam!

Dzień dobry,

Opisane belki i zastrzały to elementy konstrukcyjne dachu, które wydają nam się jednocześnie atrakcyjne wizualnie.

Oddzielają optycznie przestrzeń salonu od jadalni i kuchni.

Takie rozwiązania np. obniżenia sufitów  często stosuje się w aranżacji wnętrz, gdzie zależy nam na otwartych, dużych przestrzeniach, a jednocześnie chcemy zaznaczyć podział przestrzeni na funkcje.

Starając się wychodzić naprzeciw Państwa potrzebom postaramy się jednak znaleźć rozwiązanie, które pozwoli na rezygnację z tych elementów.

Napiszemy  o tym, jak tylko skonsultujemy problem z konstruktorami.

Pozdrawiam

Napisano
Czy widoczne na wizualizacjach skośne belki na suficie to są elementy konstrukcyjne (krokwie) czy dekoracyjne i można z nich zrezygnować? Czy taka sama sytuacja dotyczy belek w części pokoju gdzie belki są symetryczne na suficie i w części gdzie są tylko po jednej stronie,ponieważ z drugiej strony jest antresola?
Napisano
W dniu ‎11‎.‎11‎.‎2018 o 19:20, Gość Marek napisał:

Czy widoczne na wizualizacjach skośne belki na suficie to są elementy konstrukcyjne (krokwie) czy dekoracyjne i można z nich zrezygnować? Czy taka sama sytuacja dotyczy belek w części pokoju gdzie belki są symetryczne na suficie i w części gdzie są tylko po jednej stronie,ponieważ z drugiej strony jest antresola?

Dzień dobry, widoczne na wizualizacji krokwie są dekoracyjne i można z nich zrezygnować.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Gość Zbigniew
Napisano
Czy będą jeszcze jakieś ciut większe domy z serii Arizona? Nie tyle chodzi mi o większą ilość pokoi na dole, co większą ilość powierzchni gospodarczej. Mając dwa samochody nie można użyć garażu w tym celu. ( A robienie oddzielnych zabudowań, to trochę problem). Mógłbym sobie również wyobrazić lepsze wykorzystanie strychu tj. co najmniej dwie sypialnie i łazienka. W takim układzie dom dla mnie, ale myślę że nie tylko dla mnie, był by idealny.
Napisano
15 godzin temu, Gość Zbigniew napisał:

Czy będą jeszcze jakieś ciut większe domy z serii Arizona? Nie tyle chodzi mi o większą ilość pokoi na dole, co większą ilość powierzchni gospodarczej. Mając dwa samochody nie można użyć garażu w tym celu. ( A robienie oddzielnych zabudowań, to trochę problem). Mógłbym sobie również wyobrazić lepsze wykorzystanie strychu tj. co najmniej dwie sypialnie i łazienka. W takim układzie dom dla mnie, ale myślę że nie tylko dla mnie, był by idealny.

Dzień dobry,

Nie planujemy kolejnej wersji projektu Arizona.

Istnieje natomiast możliwość wprowadzania zmian w projektach.

Zmiany na projekt może nanieść architekt adaptujący. Można zlecić to również nam.

Pozdrawiam

Napisano
12 godzin temu, Gość Mateusz napisał:

Witam serdecznie, Czy jest możliwość zakupu projektu bez garażu?

Dzień dobry,

Nie posiadamy wersji tego projektu bez garażu.

Istnieje natomiast możliwość wprowadzania zmian w projekcie.

Można to zrobić na etapie adaptacji projektu lub zlecić nam.

Pozdrawiam

Napisano

Witam,czy istnieje możliwość zwiększenia powierzchni samego poddasza lub powiększenie części sypialnianej tak,aby pokoje miały większą powierzchnię.Proszę również o przesłanie wszelkich informacji na temat projektu ARIZONA na adres Frans.75@op.pl.Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Napisano
1 godzinę temu, Gość Monika napisał:

Witam,czy istnieje możliwość zwiększenia powierzchni samego poddasza lub powiększenie części sypialnianej tak,aby pokoje miały większą powierzchnię.Proszę również o przesłanie wszelkich informacji na temat projektu ARIZONA na adres Frans.75@op.pl.Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Dzień dobry,

istnieje możliwość powiększenia powierzchni na poddaszu bez zmiany obrysu budynku. Można to zrobić poprzez podniesienie dachu (zwiększenie wysokości ścianki kolankowej), oraz/lub zwiększenie kąta nachylenia dachu.

Takie zmiany w projekcie można wprowadzić na etapie adaptacji lub zlecić je nam.

W celu uzyskania wyceny kosztów przeprojektowania przez naszą pracownię oraz możliwego terminu ewentualnej realizacji projektu proszę napisać do nas na adres: info@dobredomy.pl.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano
Dzień dobry, A jak rozwiązane jest ocieplenie połaci dachowej jeżeli całe krokwie ( wiązary ) widoczne są od wewnątrz i odsłonięte? Gdzie i jaka jest tam izolacja?
Napisano
5 minut temu, Gość Szymon napisał:

Dzień dobry, A jak rozwiązane jest ocieplenie połaci dachowej jeżeli całe krokwie ( wiązary ) widoczne są od wewnątrz i odsłonięte? Gdzie i jaka jest tam izolacja?

Dzień dobry, widoczne na wizualizacjach krokwie są elementem dekoracyjnym. Są montowane do krokwi konstrukcyjnych. Ocieplenie (wełna mineralna) znajduje się między krokwiami konstrukcyjnymi. Pozdrawiam.

Napisano
Proszę o przesłanie projektu szczegółowego na maila marcin.bau@onet.pl Czy istnieje wersja projektu ze stropem monolitycznym/prefabrykowanym?
Napisano
5 godzin temu, Gość Marcin napisał:

Proszę o przesłanie projektu szczegółowego na maila marcin.bau@onet.pl Czy istnieje wersja projektu ze stropem monolitycznym/prefabrykowanym?

Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Posiadamy tylko wersję tego domu ze stropem drewnianym. Można natomiast wprowadzić taką zmianę do projektu. Są dwa sposoby wprowadzania zmian: poprzez naszą pracownię bądź na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam. 

Gość Radoslaw
Napisano
Dzien dobry! Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków oraz zestawienia kosztorysowe dla projektu Arizona na chomskiradek@gmail.com Pozdrawiam
Napisano
21 godzin temu, Gość Radoslaw napisał:

Dzien dobry! Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków oraz zestawienia kosztorysowe dla projektu Arizona na chomskiradek@gmail.com Pozdrawiam

Dzień dobry,
W dniu dzisiejszym otrzyma Pan materiały szczegółowe. Pozdrawiam!

Gość Łukasz
Napisano
Dzien dobry! Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków oraz zestawienia kosztorysowe dla projektu Arizona na styl-garden@wp.pl
Napisano
16 minut temu, Gość Łukasz napisał:

Dzien dobry! Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków oraz zestawienia kosztorysowe dla projektu Arizona na styl-garden@wp.pl

Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. 

Gość Justyna
Napisano

Proszę o przesłanie projektu szczegółowego na maila justyna.dymerska@gmail.com.pozdrawiam

Napisano

Witam, Czy mogę prosić o rysunki szczegółowe oraz zestawienia kosztorysowe dla projektu Arizona na agathy.szymczak@gmail.com?

Napisano
1 godzinę temu, Gość Agata napisał:

Witam, Czy mogę prosić o rysunki szczegółowe oraz zestawienia kosztorysowe dla projektu Arizona na agathy.szymczak@gmail.com?

Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. 

Gość Monika
Napisano

Witam ,proszę o przesłanie kosztorysu i rysunków szczegółowych projektu Arizona na monikamorkisz1203@gmail.com  Dziękuję

Napisano
43 minuty temu, Gość Monika napisał:

Witam ,proszę o przesłanie kosztorysu i rysunków szczegółowych projektu Arizona na monikamorkisz1203@gmail.com  Dziękuję

Dzień dobry, rysunki zostały wysłane na podany adres. Kosztorysy do naszych projektów są dodatkowo odpłatne. Można zakupić kosztorys do stanu surowego zamkniętego http://www.dobredomy.pl/sklep/zamow-kosztorys-stanu-surowego/ (w cenie: 74zł + koszty wysyłki), do stanu wykończonego http://www.dobredomy.pl/sklep/zamow-kosztorys-stanu-wykonczonego/ (w cenie: 305zł + koszty wysyłki). Pozdrawiam.  

• 2 weeks later...