Polina Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Dzień dobry wszystkim! Pomyślałam, że i ja założę dziennik naszego Alexa, będzie on też swego rodzaju pamiątką z czasów budowy Od początku, projekt kupiliśmy na początku 2017r., zdecydowaliśmy się na odbicie lustrzane. Do projektu wprowadziliśmy kilka zmian a mianowicie okno w jadalni zrobiliśmy narożne do samej podłogi. Będzie to witryna. Plus będziemy mieć drugi lany strop. I na moją prośbę garaż został poszerzony o jedna cegłę na chwilę obecną to tyle z istotnych zmian, resztę zapewne wyjdzie w "praniu". Rozpoczęcie budowy przeciągało się ze względu na wydłużony czas oczekiwania na pozwolenie na budowę (obszar objęty nadzorem konserwatora zabytków!) i złą pogodę. Ostatecznie zaczęliśmy na przełomie lipca/sierpnia. Planem na 2017 rok było postawienie fundamentów i tak też się stało Poniżej efekty, pozdrawiam Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 15.07 zerwany hummus 23.07 wytyczenie i wykopanie fundamentu 26-28.07 fundament&bloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 26 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Drodzy forumowicze, budujący Alexa albo już mieszkający, chciałabym abyście się wypowiedzieli na temat co byście teraz zmienili z perspektywy czasu. Ja się zastanawiam czy w kuchni lepiej jak zlew będzie bliżej spiżarki czy kuchenka? I łazienka na dole jest dosyć nieustawna, więc myślę, żeby umywalkę umiejscowić pod oknem, a kibelek mniej więcej w połowie między drzwiami a umywalką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 30 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Oby do marca i mam nadzieje ze pniemy sie w gore ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Witam Paulina&Kamil , fajnie ze powstał nowy dziennik budowy ,może nareszcie zdecydujemy się na ten domek tez bym wprowadziła pare zmian do projektu .. Czy jest możliwość aby państwo skontaktowali się ze mna pod adres mariola2405@interia.pl pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość agi Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Paulina&Kamil mam nadzieje,że ktoś wreszcie poprowadzi dziennik budowy do końca. Czekamy na więcej zdjęc z realizacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ula Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Witam Życzę powodzenia w budowie. My w lubelskim budujemy Alexa wprowadziliśmy kilka zmian: -likwidacja spiżarki -przeniesienie kotłowni (jest w miejscu pokoju na dole) - powiększenie przedsionka o część pokoju który jest na dole. - z garażu zrobiliśmy sypialnię a z kotłowni koło niego nasza prywatną łazienkę ( garaż mamy wolnostojący) - zlikwidowaliśmy okna dachowe w sypialniach od frontu. - nie mamy również kominka i obecnie jesteśmy na etapie ocieplania dachu. Jeżeli ma ktoś pytania to żeby nie zaśmiecać dziennika i nie mieć problemów że wrzucam zdjęcia nie w swoim dzienniku allegro.szczotka@gmail.com można zadawać pytania. Pozdrawiam Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 14 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Paulina&Kamil mam nadzieje,że ktoś wreszcie poprowadzi dziennik budowy do końca. Czekamy na więcej zdjęc z realizacji! Myślę, że zapał mnie nie opuści a kolejne zdjęcia mam nadzieję już w kwietniu! Stay tuned Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 14 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Witam Życzę powodzenia w budowie. My w lubelskim budujemy Alexa wprowadziliśmy kilka zmian: -likwidacja spiżarki -przeniesienie kotłowni (jest w miejscu pokoju na dole) - powiększenie przedsionka o część pokoju który jest na dole. - z garażu zrobiliśmy sypialnię a z kotłowni koło niego nasza prywatną łazienkę ( garaż mamy wolnostojący) - zlikwidowaliśmy okna dachowe w sypialniach od frontu. - nie mamy również kominka i obecnie jesteśmy na etapie ocieplania dachu. Jeżeli ma ktoś pytania to żeby nie zaśmiecać dziennika i nie mieć problemów że wrzucam zdjęcia nie w swoim dzienniku allegro.szczotka@gmail.com można zadawać pytania. Pozdrawiam Ula To dosyć istotne zmiany, jestem ciekawa jaki będzie efekt końcowy może pani wstawić zdjęcia, chętnie podejrzę my jesteśmy na etapie wyboru okien i miałabym do Pani pytanie, jakiej firmy i kolor okien się zdecydowaliście? My wstępnie jesteśmy przy oknach Dako, pcv i jest problem ponieważ w oknach trapezowych od frontu tylko uchylać może się ta najmniejsza część okna natomiast w sypialni producent w ogóle nie chce się zdecydować wykonać okno, które się otwiera. W projekcie jest też kolor jasny dąb i taki też nam się podoba, ale że jest to kolor niestandardowy to nie ma w takim kolorze drzwi wejściowych stalowych zastanawiamy się też nad dębem bielonym, jednak tu też jest problem z drzwiami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość agi Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 To dosyć istotne zmiany, jestem ciekawa jaki będzie efekt końcowy może pani wstawić zdjęcia, chętnie podejrzę my jesteśmy na etapie wyboru okien i miałabym do Pani pytanie, jakiej firmy i kolor okien się zdecydowaliście? My wstępnie jesteśmy przy oknach Dako, pcv i jest problem ponieważ w oknach trapezowych od frontu tylko uchylać może się ta najmniejsza część okna natomiast w sypialni producent w ogóle nie chce się zdecydować wykonać okno, które się otwiera. W projekcie jest też kolor jasny dąb i taki też nam się podoba, ale że jest to kolor niestandardowy to nie ma w takim kolorze drzwi wejściowych stalowych zastanawiamy się też nad dębem bielonym, jednak tu też jest problem z drzwiami...[/quote Ja zdecydowałam sie na Oknoplast pcv kolor winchester. Te okna trapezowe od frontu beda otwierane na 2 skrzydłach, najmniejsze skrzydło na stałe. Wyceniałam u różnych producentów i faktycznie jest problem z otwieraniem okien u niektórych. Do koloru winchester bez problemu mozna dobrać brame garażową i drzwi wejsciowe jak i rolety zewnetrzne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ula Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 To dosyć istotne zmiany, jestem ciekawa jaki będzie efekt końcowy może pani wstawić zdjęcia, chętnie podejrzę my jesteśmy na etapie wyboru okien i miałabym do Pani pytanie, jakiej firmy i kolor okien się zdecydowaliście? My wstępnie jesteśmy przy oknach Dako, pcv i jest problem ponieważ w oknach trapezowych od frontu tylko uchylać może się ta najmniejsza część okna natomiast w sypialni producent w ogóle nie chce się zdecydować wykonać okno, które się otwiera. W projekcie jest też kolor jasny dąb i taki też nam się podoba, ale że jest to kolor niestandardowy to nie ma w takim kolorze drzwi wejściowych stalowych zastanawiamy się też nad dębem bielonym, jednak tu też jest problem z drzwiami... Kolor okien to antracyt firmy Widok. Aby te trójkątne sie otwierały normalnie musieliśmy "ściąć" troszkę koniec okna i wyszła szyba w kształcie trapezu .pozostałe cześci mam uchylne. dodatkowo są w nich tzw nożyce żeby mozna było połozyć je do umycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 15 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 To dosyć istotne zmiany, jestem ciekawa jaki będzie efekt końcowy może pani wstawić zdjęcia, chętnie podejrzę my jesteśmy na etapie wyboru okien i miałabym do Pani pytanie, jakiej firmy i kolor okien się zdecydowaliście? My wstępnie jesteśmy przy oknach Dako, pcv i jest problem ponieważ w oknach trapezowych od frontu tylko uchylać może się ta najmniejsza część okna natomiast w sypialni producent w ogóle nie chce się zdecydować wykonać okno, które się otwiera. W projekcie jest też kolor jasny dąb i taki też nam się podoba, ale że jest to kolor niestandardowy to nie ma w takim kolorze drzwi wejściowych stalowych zastanawiamy się też nad dębem bielonym, jednak tu też jest problem z drzwiami...[/quote Ja zdecydowałam sie na Oknoplast pcv kolor winchester. Te okna trapezowe od frontu beda otwierane na 2 skrzydłach, najmniejsze skrzydło na stałe. Wyceniałam u różnych producentów i faktycznie jest problem z otwieraniem okien u niektórych. Do koloru winchester bez problemu mozna dobrać brame garażową i drzwi wejsciowe jak i rolety zewnetrzne . Właśnie też zastanawiamy się nad winchester bo jest to bezproblemowy kolor, ja jednak wolałaby, coś jaśniejszego. Myślę o jasnym dębie bo jest jako nowość w standardzie. a czy mogłaby Pani wstawić zdjęcia jak wygląda dom z tym kolorem okien? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość agi Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Właśnie też zastanawiamy się nad winchester bo jest to bezproblemowy kolor, ja jednak wolałaby, coś jaśniejszego. Myślę o jasnym dębie bo jest jako nowość w standardzie. a czy mogłaby Pani wstawić zdjęcia jak wygląda dom z tym kolorem okien? Pozdrawiam Nie mam zdjęć, ale ten kolor był już pokazany na zdjeciach w innym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ula Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Tak wyglądają okna od wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 16 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 Piony kanalizacyjne wyprowadzone, chudziak wylany. Teraz czekamy na ekipe i pniemy sie do gory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kuba Napisano 16 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2018 Witam, w jakiej miejscowości budują państwo Alexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 17 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2018 Witam, w jakiej miejscowości budują państwo Alexa. 60km od Warszawy w stronę Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 9 Maj 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Dlugo to trwalo, opoznienia jak zwykle ? ale w koncu mury ida do gory. Ze zmian zdecydowalismy sie zmienic okno w pokoju na dole do samej podlogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 29 Maj 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2018 Strop w koncu zalany. Ze zmian na dole to okno powiekszone w pokoju oraz okno narozne w jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Patrycja Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2018 Witam polina czy mogłababym się dowiedzieć jaką metodą budujecie i ile wynosi stan surowy otwarty, ile wam wyniesie stan suwowy zamknięty? Pozdrawiam Patrycja Podaje swojego maila patrycjawinczewska92@gmail.coml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 6 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2018 Nadrabiamy zaleglosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinga Napisano 6 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2018 Witam Serdecznie, @Polina zostawiłam wiadomość prywatną, jeżeli znajdzie Pani czas to będę bardzo wdzięczna za kontakt. Pozdrawiam, Kinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kaska Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Witam serdecznie Też jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami tego projektu Niedługo będziemy zaczynać budowę i również zastanawiamy się nad powiększeniem okna narożnego. Mam prośbę czy w wolnej chwili wysłałaby Pani jeszcze jakieś zdjęcia z budowy, czy okno zostało tylko wydłużone czy też powiększone? Będę bardzo wdzięczna za informację zwrotną Podaję meila katarzynanakielska@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polina Napisano 16 Listopad 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2018 SSZ ☺️ Na dachu blachodachowka murano kolor grafit x-matt, okna shefield oak oknoplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2020 Drodzy, ponieważ nie ma nas Alexowiczów jeszcze na FB, a dzielenie się doświadczeniami, realizacjami, zdjęciami i komentarzami jest tam bardzo pomocne i idąc tropem innych projektów założyłam grupę, jeżeli macie ochotę wymieniać się doświadczeniami i kolejnymi etapami Waszej budowy to zapraszam Nazwa - Alex Dobre Domy - Realizacje https://www.facebook.com/groups/341286863731243/permalink/341287770397819/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi