krzysiu213 Napisano 31 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 31 Lipiec 2017 Uu super! Oby tak dalej______Pozdrawiam Anna 1 Cytuj
Gość Mateusz Napisano 23 Sierpień 2017 Zgłoszenie Napisano 23 Sierpień 2017 Witam Prosimy o wrzucanie zdjeć z budowy ponieważ w przyszłym roku równiej startujemy z budową Hawany jesteśmy ciekawi efektów Cytuj
Dariusz Napisano 23 Sierpień 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 23 Sierpień 2017 Witam Prosimy o wrzucanie zdjeć z budowy ponieważ w przyszłym roku równiej startujemy z budową Hawany jesteśmy ciekawi efektów Witam.Na dzień dzisiejszy jest stan zerowy.Zdj.dodałem w dzienniku budowy.Z racji tego że buduję sam i muszę aktualnie popracować miesiąc za granicą będzie mała przerwa.Ściany nośne pojawią się za ok.miesiąc.Jak tylko wymuruję to wstawię zdjęcia.Plan jest żeby postawić w tym roku stan surowy jak wszystko pójdzie zgodnie z planem. Cytuj
Gość Mateusz Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Napisano 27 Sierpień 2017 Buduje pan z Silikatów tak jak w projekcie? Cytuj
Gość DARIUSZ Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Napisano 29 Sierpień 2017 Buduje pan z Silikatów tak jak w projekcie? Buduję z pustaków ceramicznych Porotherm 25 dryfix. Cytuj
Gość Ala Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Napisano 17 Styczeń 2018 A gdzie Pan się buduje jakie województwo? My również strartujemy w tym roku z budową Hawany III Cytuj
Dariusz Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Napisano 22 Styczeń 2018 A gdzie Pan się buduje jakie województwo? My również strartujemy w tym roku z budową Hawany III Dom powstaje pod Pasłękiem(warmińsko-mazurskie).Gratuluję wyboru projektu. Cytuj
Gość Gość Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Napisano 23 Styczeń 2018 Dom powstaje pod Pasłękiem(warmińsko-mazurskie).Gratuluję wyboru projektu. A można prosić aktualne zdjęcia ? Na jakim etapie budowy jesteście Państwo? Jakieś problemy pojawiły się po drodze? Cytuj
Dariusz Napisano 24 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Napisano 24 Styczeń 2018 A można prosić aktualne zdjęcia ? Na jakim etapie budowy jesteście Państwo? Jakieś problemy pojawiły się po drodze? Aktualne zdjęcia są w dzienniku budowy.Na razie jet przerwa w budowie do wiosnyJak do tej pory nie było żadnych problemów. Cytuj
Gość Tomasz Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Napisano 27 Styczeń 2018 Witam , też startujemy w tym roku z budową Hawana III . Mam pytanie odnośnie stropu. Czy zastosują państwo strop lekki czy tak jak w projekcie gęsto żebrowy ? Pozdrawiam Tomek z Małopolski Cytuj
Dariusz Napisano 29 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Napisano 29 Styczeń 2018 Witam , też startujemy w tym roku z budową Hawana III . Mam pytanie odnośnie stropu. Czy zastosują państwo strop lekki czy tak jak w projekcie gęsto żebrowy ? Pozdrawiam Tomek z Małopolski Witam.Ja zrezygnowałem z gęstożebrowego.U mnie będzie lekki strop mocowany do dolnego pasa wiązarów.W dzienniku budowy na forum są zdjęcia i opisane co nieco.Pozdrawiam. Cytuj
olasek56 Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 18 Styczeń 2019 ooo byle do końca fajnie już wyglda Cytuj
bywaleccc Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Napisano 25 Luty 2019 W dniu 29.01.2018 o 18:53, Dariusz napisał: Witam.Ja zrezygnowałem z gęstożebrowego.U mnie będzie lekki strop mocowany do dolnego pasa wiązarów.W dzienniku budowy na forum są zdjęcia i opisane co nieco.Pozdrawiam. super, a mogę zapytać co spowodowało, że zdecydowałeś się na lekki strop zamiast gęstożebrowego? Jakie są koszty wiązarów? Cytuj
Dariusz Napisano 25 Luty 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 25 Luty 2019 Dla mnie osobiście czym mniej betonu tym lepiej.Taniej też wychodzi.Po co robić ciężki strop skoro poddasze nie użytkowe.Koszt wiązarów to 25,900zł .Ja u siebie raczej nie będę przestawiał ścianek działowych robię tak jak w projekcie ale dzięki zastosowaniu gotowych wiązarów można sobie dom w środku podzielić jak się komu widzi.W temacie który wcześniej zamieściłem odnośnie więźby dachowej opisałem jak można zaoszczędzić czasu ,roboty i pieniędzy przy okazji jak ktoś się zdecyduje na gotowe wiązary. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi