Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Napisano

Witam jaki jest szacunkowy koszt budowy z wykończeniem tego budynku - Mia. 

Witam. Kosztorys do projektu MIA nie jest dostępny. Dokumentacja projektowa domu nie została jeszcze opracowana (dopiero w oparciu o projekt możliwe jest wykonanie kosztorysu). Pozdrawiam

Napisano
Prosił bym o informację kiedy będzie dostępny projekt tego domu - Mia?

Czy odnosząc się do kosztów przedstawionych dla projektu o podobnej powierzchni - Hiacynt II (288 tys stan wykończony), mógłbym przyjąć, że dom Mia będzie tańszy w realizacji od Hiacynta, bo bez dachu skośnego i okładzin kamiennych na elewacji??? Jeśli mój tok myślenia jest poprawny, czy są Państwo w stanie ocenić, o ile mógłby być tańszy?

Napisano

Prosił bym o informację kiedy będzie dostępny projekt tego domu - Mia?
Czy odnosząc się do kosztów przedstawionych dla projektu o podobnej powierzchni - Hiacynt II (288 tys stan wykończony), mógłbym przyjąć, że dom Mia będzie tańszy w realizacji od Hiacynta, bo bez dachu skośnego i okładzin kamiennych na elewacji??? Jeśli mój tok myślenia jest poprawny, czy są Państwo w stanie ocenić, o ile mógłby być tańszy?

Witam. Projekt Mia jest jeszcze w fazie koncepcji. Dokumentacja techniczna nie jest jeszcze gotowa.

Dokumentacja zacznie być przygotowywana po zamówieniu projektu przez pierwszego Klienta.

Czas oczekiwania na Projekt od ewentualnego zamówienia to 6-8 tygodni.

Czas oczekiwania na kosztorys to 2-3 tygodnie od zakończenia dokumentacji technicznej.

Nie jesteśmy w stanie oszacować kosztów budowy bez wykonania dokumentacji technicznej. Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Gość Mariusz
Napisano

Witam chce ten projekt tylko zanim kupie czy jest możliwość wysłania pliku pdf rzutów fundamentów scian i stropu potrzebnych do wyceny na mail??

Napisano

Witam chce ten projekt tylko zanim kupie czy jest możliwość wysłania pliku pdf rzutów fundamentów scian i stropu potrzebnych do wyceny na mail??

Witam. Dom MIA to jeden z nowych projektów w ofercie naszej pracowni. Na dzień dzisiejszy nie została jeszcze opracowana jego dokumentacja techniczna. W związku z tym nie dysponujemy rysunkami szczegółowymi (pełnobranżowa dokumentacja projektowa zostanie przygotowana po wpłynięciu pierwszego zamówienia na projekt).

Pozdrawiam

• 1 month later...
Gość Katarzyna
Napisano

Dzień dobry. Jestem zainteresowana projektem Mia, jednak nie bardzo rozumiem. Pełnobranżowa dokumentacja techniczna zostanie opracowana po wpłynięciu pierwszego zamówienia na projekt, czyli zamawiając projekt, nie znamy żadnych danych?

Napisano

Dzień dobry. Jestem zainteresowana projektem Mia, jednak nie bardzo rozumiem. Pełnobranżowa dokumentacja techniczna zostanie opracowana po wpłynięciu pierwszego zamówienia na projekt, czyli zamawiając projekt, nie znamy żadnych danych?

Witam. Opracowana został koncepcja architektoniczna projektu MIA (układ pomieszczeń, bryła budynku, elewacje itp...) Na jej podstawie, przygotowywany jest projekt architektoniczno-budowlany, po wpłynięciu pierwszego zamówienia na projekt. Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano

Witam

W związku z pojawiającymi się często zapytaniami dotyczącymi odwodnienia dachu poniżej zamieszczamy informację, jak zostało to rozwiązane w projekcie:

zastosowano odwodnienie grawitacyjne, przez wpusty dachowe umieszczone w attykach, do rur spustowych,

opcjonalnie rury mogą być ukryte w przestrzeni termoizolacji (styropian ok 18cm)

• 6 months later...
Gość Maciej
Napisano

Witam. Jestem zainteresowany kupnem projektu. Mam kilka pytań. Czy możecie dokonać kilku zmian np. zmiana stropu na drewniany, dodanie okna w jednej z sypialni? Czemu główne okno w salonie jest na innym poziomie niż okna w sypialniach?

Napisano

Witam. Jestem zainteresowany kupnem projektu. Mam kilka pytań. Czy możecie dokonać kilku zmian np. zmiana stropu na drewniany, dodanie okna w jednej z sypialni? Czemu główne okno w salonie jest na innym poziomie niż okna w sypialniach?

Witam. Zmianę konstrukcji stropu i doprojektowanie okna może Pan zlecić architektowi na etapie adaptacji (od naszej pracowni otrzyma Pan bezpłatnie zgodę na zmiany). W sypialniach zaprojektowano wysokie okna o niskim parapecie natomiast w salonie drzwi tarasowe. Górna krawędź otworu okien i drzwi zaprojektowana jest na tym samym poziomie. Pozdrawiam

• 6 months later...
Gość Krzysztof
Napisano

Witam

Czy jest już gotowy projekt i kosztorys budowy tego domu ?  jaki jest czas oczekiwania od zamówienia?

Napisano
Godzinę temu, Gość Krzysztof napisał:

Witam

Czy jest już gotowy projekt i kosztorys budowy tego domu ?  jaki jest czas oczekiwania od zamówienia?

Dzień dobry,

projekt oraz kosztorys domu Mia są gotowe, czas oczekiwania od zamówienia to około 2 dni robocze. Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano
Witam Czy istnieje możliwość zmiany projektu, aby był bez garażu? Jaki byłby koszt takiej zmiany?
Napisano
Godzinę temu, Gość Agata napisał:

Witam Czy istnieje możliwość zmiany projektu, aby był bez garażu? Jaki byłby koszt takiej zmiany?

Dzień dobry, oczywiście istnieje taka możliwość. W sprawie wyceny proszę napisać do nas maila na adres info@dobredomy.pl. Pozdrawiam.

• 2 months later...
Gość Mateusz
Napisano
Witam jestem zainteresowany kupnem projektu proszę o zestawienie kosztów budowy i materiału na adres m.grudziecki@wp.pl
  • 1 month later...
Gość Radek
Napisano
Witam Czy mógłbym uzyskać dokładne wymiary wszystkich ścian zewnętrznych i czy jest możliwość budowy domu w systemie szkieletowym? radem1@op.pl
Napisano
12 godzin temu, Gość Radek napisał:

Witam Czy mógłbym uzyskać dokładne wymiary wszystkich ścian zewnętrznych i czy jest możliwość budowy domu w systemie szkieletowym? radem1@op.pl

Dzień dobry, rysunki szczegółowe z dokładnymi wymiarami zostały wysłane na podany adres. Można zmienić technologię budowy na etapie adaptacji. Nasza Pracownia jako autor projektu wyda bezpłatną zgodę na zmiany. Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Napisano
16 godzin temu, Gość Krzysztof napisał:

Czy jest mozliwość dopasowania tego domu do działki o szer. 18m?

Dzień dobry, tego typu zabieg wymaga opracowania projektu indywidualnego dopasowanego do Pana warunków na działce podobnego wizualnie do projektu mia.

Pozdrawiam.

• 3 months later...
Napisano

Witam, 

Jestem zainteresowany kupnem projektu. 

Proszę o zestawienie kosztów budowy, materiałów oraz wymiarów pomieszczeń na adres adi_kal@interia.pl

Z góry dziękuję i pozdrawiam. 

Napisano
10 godzin temu, Gość Adrian napisał:

Witam, 

Jestem zainteresowany kupnem projektu. 

Proszę o zestawienie kosztów budowy, materiałów oraz wymiarów pomieszczeń na adres adi_kal@interia.pl

Z góry dziękuję i pozdrawiam. 

Dzień dobry,

materiały zostały wysłane na podany adres. Pełne kosztorysy są w naszej ofercie dodatkowo płatne.

Pozdrawiam

• 4 months later...
Gość Projekt MIA
Napisano

Witam,

czy ktoś z Państwa zaczął już budowę i może podzielić się niezbędnymi informacjami. będę wdzięczny. pozdrawiam Marcin. 

mój adres @: marcinsz_82@o2.pl