Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Budowa domu Bella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

koszt od poczatku do tego stanu  to 18000 tys tylko te koszta sa za sama robocizne materiały  i koparka

• 1 month later...
Gość justyna
Napisano

Witam. Jakie jest przewidziane pokrycie dachowe w Państwa projekcie? Dachówka czy blachodachówka. Byłabym wdzięczna o przewidywany koszt budowy dachu od więżby po wykończenie. Z góry dziękuję.

Napisano

Witam. Jakie jest przewidziane pokrycie dachowe w Państwa projekcie? Dachówka czy blachodachówka. Byłabym wdzięczna o przewidywany koszt budowy dachu od więżby po wykończenie. Z góry dziękuję.

Witam

\W projekcie przewidziano pokrycie dachówką ceramiczną bądź cementową.

W sprawie kosztów proszę o kontakt mailowy na adres info@dobedomy.pl

Pozdrawiam

Gość paweł
Napisano

w projekcje jest dachowka ale bedzie dach kryty blachodachówka  a co do kosztu to raczej nie jestem w stanie powiedziec poniewaz mamy uzgodniona budowe od całosci  tyle co materiał mam kupic

Gość justyna
Napisano

w projekcje jest dachowka ale bedzie dach kryty blachodachówka  a co do kosztu to raczej nie jestem w stanie powiedziec poniewaz mamy uzgodniona budowe od całosci  tyle co materiał mam kupic

Rozumiem. A czy byłby Pan w stanie powiedzieć koszt materiałów na dach /drewno, blacha, podbitka itp./

Ja się zastanawiam jaka jest różnica w kosztach całościowych miedzy pokryciem dachówka a blachodachówką. Czy robił Pan może wycene u jakiegoś sprzedawcy i wyszło taniej czy tak poprostu chce Pan kryć blachą. Dziękuje.

Gość paweł
Napisano

Rozumiem. A czy byłby Pan w stanie powiedzieć koszt materiałów na dach /drewno, blacha, podbitka itp./

Ja się zastanawiam jaka jest różnica w kosztach całościowych miedzy pokryciem dachówka a blachodachówką. Czy robił Pan może wycene u jakiegoś sprzedawcy i wyszło taniej czy tak poprostu chce Pan kryć blachą. Dziękuje.

Witam jeszcze nie mam wycen materiałów czyli blachy tylko co celagier ok 5000 tys plus deski 3000 tys.Roznica miedzy blacha a dachówka  jest nie wielka tylko robota duzo wiecej kosztuje za połozenie dachówki. Zdecydowałem sie na blache z wzgledu na to ze dach mam w cenie postawienia domu.

Napisano

Witam. Przymierzam się do budowy domu BELLA i mam pytanko. Czy istnieje możliwość zobaczenia go na żywo? Pozdrawiam.

Napisano

Bardzo chętnie. Tylko bardzo duża odległość może mnie powstrzymać. Jestem z Mazowieckiego.  romix6@wp.pl

Gość justyna
Napisano

Witam, bardzo podoba mi się projekt Bella . Dlatego mam kilka pytań : czy są jakieś postępy w budowie (czy  to co na zdjęciach ?)-czy można prosić o  koszt budowy (do tej pory ) ? Oraz czy są przewidziane jakieś zmiany w projekcie,czy dom będzie budowany identyczny z projektem? :) Dziękuję i pozdrawiam .

Gość paweł
Napisano

Witam sa postepy w budowie  juz beda przymiezac sie do zrobienia ciesli celagru.My w projekcie tylko zmienilismy okno w jadalni i schody sa  poszezone no a na gorze jeszcze sie zastanawiamy nad mała zmiana scianek działowych no i jest podniesiony dom o pustaka na poddaszu. a co do kosztów to zalezy jaka metoda sie stawia i oczywiscie jakie materiały zastosowac ba sa rózne ceny na składach wiec w tym nie pomoge

• 1 month later...
Napisano

Witam. Jaki koszt stropu? Ile koszt materiałów na dach /więźba + pokrycie/ a ile robocizna? Czym kryty dachówka blachodachówka?

Gość piotr
Napisano

Piotr

Witam. Jaki koszt stropu? Ile koszt materiałów na dach /więźba + pokrycie/ a ile robocizna? Czym kryty dachówka blachodachówka?

witam tez rowniez chetnie bym zobaczyl szczegolowy kosztorys tego projektu? pozdrawiam serdecznie :D

• 2 weeks later...
Gość Justyna
Napisano

Witam!! Tez buduje ten dom tylko z jednym garażami. Pan ma juz dach. Jaki był całkowity koszt budowy: materiały + robocizna. W jakiej części Mazowieckiego Pan buduje ten domek. Jesli moge to proszę nazwę miejscowości. Dziekuje i pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Witam!! Tez buduje ten dom tylko z jednym garażami. Pan ma juz dach. Jaki był całkowity koszt budowy: materiały + robocizna. W jakiej części Mazowieckiego Pan buduje ten domek. Jesli moge to proszę nazwę miejscowości. Dziekuje i pozdrawiam

koszt do tej pory co mamy wykonane z oknami i drzwi to 124tys zł