Dobre Domy Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Napisano 13 Kwiecień 2019 W dniu 12.04.2019 o 16:33, Zmij_Syl napisał: Dzień dobry, Jestem zainteresowana tym projektem, prosze o przesłanie dostepnych materialow na maila zmijan.sylwia@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość Szymon Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 20 Maj 2019 Witam. Czy ktoś jest w trakcie budowy lub już ją skończył? Chciał bym zobaczyć zdjęcia jak dom prezentuje się realnie. Pozdrawiam witam, jestem w trakcie budowy ale póki co fundament został wykonany i dopiero mury będą szły w górę, mój projekt został lekko przez nas zmodyfikowany. Cytuj
Gość Andrzej Napisano 26 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 26 Maj 2019 Dzień dobry. Bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków projektu Emilia mała na adres jeffik@o2.pl Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 26 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 26 Maj 2019 2 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Dzień dobry. Bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków projektu Emilia mała na adres jeffik@o2.pl Pozdrawiam. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość marcysia Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 29 Maj 2019 Dzień dobry, Jestem zainteresowany tym projektem, prosze o przesłanie zestawienie materialow na maila marcysiapol76@interia.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 29 Maj 2019 2 godziny temu, Gość marcysia napisał: Dzień dobry, Jestem zainteresowany tym projektem, prosze o przesłanie zestawienie materialow na maila marcysiapol76@interia.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość Kamil Napisano 10 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 10 Czerwiec 2019 Witam. Bardzo bym prosił o wysłanie szczegółów projektu na adres: kamilvs15@wp.pl. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 11 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 11 Czerwiec 2019 13 godzin temu, Gość Kamil napisał: Witam. Bardzo bym prosił o wysłanie szczegółów projektu na adres: kamilvs15@wp.pl. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość poddasze Napisano 4 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Lipiec 2019 Witam, mam pytanie: czy budując emilię małą zgodnie z projektem jest możliwość postawienia ścian działowych na poddaszu z betonu komórkowego? Czy to będzie za duży ciężar dla stropu? Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Lipiec 2019 2 godziny temu, Gość poddasze napisał: Witam, mam pytanie: czy budując emilię małą zgodnie z projektem jest możliwość postawienia ścian działowych na poddaszu z betonu komórkowego? Czy to będzie za duży ciężar dla stropu? Dzień dobry, obciążenia dla stopu liczone są dla ścian działowych z płyt g-k. Architekt na etapie adaptacji powinien sprawdzić czy strop wytrzyma obciążenia dla betonu komórkowego i ewentualnie wzmocnić strop. W przypadku stropu Teriva pod ścianami biegnącymi równolegle do belek stropowych stosuje się zdwojone belki. Pozdrawiam. Cytuj
Gość poddasze Napisano 4 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Lipiec 2019 38 minut temu, Dobre Domy napisał: Dzień dobry, obciążenia dla stopu liczone są dla ścian działowych z płyt g-k. Architekt na etapie adaptacji powinien sprawdzić czy strop wytrzyma obciążenia dla betonu komórkowego i ewentualnie wzmocnić strop. W przypadku stropu Teriva pod ścianami biegnącymi równolegle do belek stropowych stosuje się zdwojone belki. Pozdrawiam. Czyli jeśli nie mam dwóch belek wzdłuż ściany to nie mogę budować z betonu komórkowego, ale jeśli ściany idą w poprzek belek to nie ma problemu z budową z betonu komórkowego? Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Lipiec 2019 11 minut temu, Gość poddasze napisał: Czyli jeśli nie mam dwóch belek wzdłuż ściany to nie mogę budować z betonu komórkowego, ale jeśli ściany idą w poprzek belek to nie ma problemu z budową z betonu komórkowego? Pod każdą ścianą działową biegnącą równolegle do układu belek należy zastosować podwójne belki. Pod ścianami biegnącymi prostopadle do układu belek Teriva nie ma konieczności stosowania wzmocnień w stropie ale zaleca się wykonać na stropie żebro (podwalinę) w celu równomiernego rozłożenia obciążeń. Tego typu zmiany mają wpływ na konstrukcję stropu i powinny zostać zaprojektowane przez uprawnionego konstruktora. Samodzielna zmiana i zaprojektowanie ścianek w niewłaściwym miejscu grozi nadmiernym ugięciem, rysowaniem się stropu i ścian działowych a nawet katastrofą budowlaną. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Domi Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 11 Lipiec 2019 Dzień dobry. Bardzo proszę o wysłanie rzutów projektu Emilia Mała (zależy i zwłaszcza na konkretnych wymiarach pomieszczeń, bo w projekcie tego nie ma) na adres domi2608@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 12 Lipiec 2019 11 godzin temu, Gość Domi napisał: Dzień dobry. Bardzo proszę o wysłanie rzutów projektu Emilia Mała (zależy i zwłaszcza na konkretnych wymiarach pomieszczeń, bo w projekcie tego nie ma) na adres domi2608@wp.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Gość Jacek Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 14 Lipiec 2019 Witam, bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków projektu Emilia Mała na adres j.antosyk@interia.pl Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 14 Lipiec 2019 2 godziny temu, Gość Gość Jacek napisał: Witam, bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków projektu Emilia Mała na adres j.antosyk@interia.pl Pozdrawiam. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Cytuj
Gość slawek Napisano 23 Sierpień 2019 Zgłoszenie Napisano 23 Sierpień 2019 Witam. Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków dla projektu Emilia Mała na adres: slawek-orzechowski@wp.pl Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Sierpień 2019 Zgłoszenie Napisano 23 Sierpień 2019 54 minuty temu, Gość slawek napisał: Witam. Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków dla projektu Emilia Mała na adres: slawek-orzechowski@wp.pl Pozdrawiam. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Cytuj
Gość prośba o rys. szczegółowe Napisano 3 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Wrzesień 2019 Witam, proszę o podesłanie rysunków szczegółowych oraz przekroju i kosztorysu projektu Emilia Mała na adres mungocenter@gmail.com Pozdrawiam Marek L Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Wrzesień 2019 2 godziny temu, Gość prośba o rys. szczegółowe napisał: Witam, proszę o podesłanie rysunków szczegółowych oraz przekroju i kosztorysu projektu Emilia Mała na adres mungocenter@gmail.com Pozdrawiam Marek L Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Kosztorysy są w naszej ofercie dodatkowo płatne. W załączniku przesyłam zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego. Mam nadzieję, że nadesłane materiały przybliżą koszt realizacji projektu. Pozdrawiam. Cytuj
Gość kkmk Napisano 5 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Wrzesień 2019 Witam. Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków dla projektu Emilia Mała na adres: kkrzep@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 5 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Wrzesień 2019 3 godziny temu, Gość kkmk napisał: Witam. Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków dla projektu Emilia Mała na adres: kkrzep@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Krzychu Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Listopad 2019 również proszę o szczegółowe rysunki na adres krzychu.pawlak@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Listopad 2019 2 godziny temu, Gość Krzychu napisał: również proszę o szczegółowe rysunki na adres krzychu.pawlak@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Cytuj
Gość ŁUKASZ Napisano 26 Grudzień 2019 Zgłoszenie Napisano 26 Grudzień 2019 Witam. Proszę o wysłanie szczegółów projektu na adres : ziolo64@gmail.com . Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi