zixer Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Marzec 2016 Witam Budowa rozpoczęła się w listopadzie 2015 r. Poniżej zdjęcia z kolejnych etapów budowy. Wykopy: Szalowanie ław: Zalewanie ław: Fundamenty: Zasypywanie: Murowanie: Koniec murowania: Strop: Strop przed zalaniem: Murowanie poddasza: Konstrukcja dachu: Dachówka: 1 Cytuj
Gość Wololo Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2016 witam realizacja Łódzkie. szykuje sie do budowy tego domu i chciał bym zapytać czy ma już pan wybrane rozwiązanie poszycia dachu?? ponieważ ja wybrałem więźbę prefabrykowaną, ale mam dylemat co na poszycie. Kolejne pytanie dotyczy ogrzewania grzejniki czy podłogowe, oraz jaki piec gaz?? (brałem pod uwagę pompę ciepła powietrze-woda lub powietrze-powietrze, ale instalacja została wyceniona na około 35 tyś zł co nie do końca staje się opłacalne) Chce wykonać dodatkowo kominek z turbiną powietrzną - to zaledwie 14tys zł a daje duży komfort. Proponuję też kontakt mailowy dawid.o@op.pl może wzajemnie sobie coś ciekawego doradzimy - pozdrawiam. Cytuj
zixer Napisano 31 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 31 Marzec 2016 Na poszycie dachu mam łaty i kontrłaty, membranę i dachówkę betonową. Wybraliśmy dachówkę BRASS z powłoką CISAR. Wybór był z polecenia, a i cena jest całkiem przystępna. Co do więźby prefabrykowanej to proszę jeszcze przemyśleć ten temat, też to rozważałem. Benedykt ma całkiem spory dach o nachyleniu 30st. i szkoda nie wykorzystać tak dużego poddasza na cele mieszkalne, tylko wstawić tam wiązary i co najwyżej zrobić schowek - doradził mi to mój wykonawca po obejrzeniu projektu - zaproponował wykonanie ściany kolankowej nad stropem na wysokość dwóch pustaków + wieniec górny, ok 70 cm. Przez co dostajemy w pełni użytkowe poddasz o dużej powierzchni. Co do ogrzewania to u mnie jest tradycyjnie - piec na paliwo stałe - ekogroszek/pellet. Kominka na razie nie planuję montować chodź komin jest - jedyna jego funkcja to wentylacja łazienki, jak na razie. 1 Cytuj
Gość Energetyk Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Napisano 19 Luty 2017 Witam Przymierzam się do budowy domu według projektu Benedykt II. W jakiej miejscowości można obejrzeć ten cudny dom. Mieszkam w Solcu kujawskim i widzę że dom budowany z betonu komórkowego firmy SOLBET . Cytuj
Gość wololo Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Napisano 20 Luty 2017 jak tam postępy na budowie?? można liczyć na aktualizację zdjęć?? pozdrawiam Cytuj
zixer Napisano 14 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 14 Marzec 2017 Witam Przymierzam się do budowy domu według projektu Benedykt II. W jakiej miejscowości można obejrzeć ten cudny dom. Mieszkam w Solcu kujawskim i widzę że dom budowany z betonu komórkowego firmy SOLBET . Witam Dom jest budowany w Solcu Kuj. Proszę o kontakt na maila: krzysztof-marek@o2.pl 1 Cytuj
Gość Sylwia Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Napisano 24 Maj 2017 Witam, czy można liczyć na zdjęcia z dalszej części budowy na maila: bimbus_k@wp.pl Bardzo dziękuje. Cytuj
totolino Napisano 18 Listopad 2020 Zgłoszenie Napisano 18 Listopad 2020 Witam. Chciałabym zapytać jak Wasze postępy z budową tego domku. My zaczęliśmy w sumie dopiero i chciałabym zapytać czy ktoś może podesłać aktualizacje zdjęć na jakim etapie jest. My dopiero zalewanie ław, także jeszcze długa droga przed nami. Myślimy nad ogrzewaniem- pompa ciepła powietrze woda i ogrzewanie podłogowe. Możecie coś doradzić? :) Pozdrawiam Cytuj
AgaMas Napisano 26 Luty 2021 Zgłoszenie Napisano 26 Luty 2021 Witam, Także przymierzam się do budowy Benedykt II. Proszę o Państwa opinie - czy dokonywali Państwo jakiś zmian. Czy coś wynikło w międzyczasie i mogłoby być zmienione wcześniej? Z góry dziękuję za wszelakie uwagi. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi