Gość Adriana i Damian Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Super ! mam pytanko odnosnie okna wyjściowego od kuchni , jest w systemie Hst czy Patio ? Ile wyszly okna w pcv ? Tak to prawda , od jakieś czasu to już się nie liczy zapłacić i tak trzeba a po takim czasie to już się można przyzwyczaić ,że nie ma nic za małe kwoty i tak to idzie tu 5000 , tam 10000 i z kupki ubywa Pozdrawiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Super ! mam pytanko odnosnie okna wyjściowego od kuchni , jest w systemie Hst czy Patio ? Ile wyszly okna w pcv ? Tak to prawda , od jakieś czasu to już się nie liczy zapłacić i tak trzeba a po takim czasie to już się można przyzwyczaić ,że nie ma nic za małe kwoty i tak to idzie tu 5000 , tam 10000 i z kupki ubywa Pozdrawiamy... Dzięki, chyba fajnie wyszło ?. To w kuchni i od salonu to hst, niestety bardzo drogie. Co do kosztów: drzwi wejściowe, do kotłowni, brama garażowa z napędem( na razie leży w magazynie) + cała reszta to 45tys. Miał być jeszcze czytnik biometryczny do drzwi wejściowych, ale takie cudo do drzwi aluhaus kosztuje 3tys .ZREZYGNOWALEM (na rynku są dużo tansze innych firm, ale nie polecam). A co u Was, też czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adriana i Damian Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Czekamy własnie na okna , duze salonowe mamy tez Hst i zastanawialam sie czy przy kuchni nie bedzie za masywne bo jest duzo mniejsze i zamowilismy patio przesówno uchylne. Niestety ceny okien sa pieronsko wysokie, w jakiej firmie braliscie okna . Czyli 45 to laczna kwota okien, bramy garzaowej i drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Czekamy własnie na okna , duze salonowe mamy tez Hst i zastanawialam sie czy przy kuchni nie bedzie za masywne bo jest duzo mniejsze i zamowilismy patio przesówno uchylne. Niestety ceny okien sa pieronsko wysokie, w jakiej firmie braliscie okna . Czyli 45 to laczna kwota okien, bramy garzaowej i drzwi ? Tak, co cena za całość, same okna coś około 33000tys., okna z waszych stron, krakowski Oknoplast. Te duże hst są ciężkie, pół tony, no i mają swój opór, natomiast te w kuchni odsuwają się jednym paluszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudia_Piotr Napisano 17 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2016 Czy ja dobrze widzę że jest dach, ocieplenie(chyba Piana) i beton na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafal Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Witam. Budujemy Alexa 20 KM od pana szymcio. Robimy wszystko "o własnych silach" stąd interesuje mnie kilka technicznych szczegółów. U nas dopiero emitowane ściany. Pozdrawiamy wszystkich alexowiczow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 18 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Witam. Budujemy Alexa 20 KM od pana szymcio. Robimy wszystko "o własnych silach" stąd interesuje mnie kilka technicznych szczegółów. U nas dopiero emitowane ściany. Pozdrawiamy wszystkich alexowiczow. To super, a dokładnie w jakiej msc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 18 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Czy ja dobrze widzę że jest dach, ocieplenie(chyba Piana) i beton na to ? lane skosy betonowe+styropian 5 i 15 na przekładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafal Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Stare Kotlice. Gmina Sobkow. Czy jest możliwość podejrzenia kilku szczegółów u Państwa na budowie? Typu pociągi itp. Bo strop monolit jak widziałem na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudia_Piotr Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 cvzy dobrze widzę dachówkę braas turmalin. Czy jesteś wstanie określic ile kosztował dach (stropodach, ocieplenie,konstrukcja plus dachówka) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 19 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Stare Kotlice. Gmina Sobkow. Czy jest możliwość podejrzenia kilku szczegółów u Państwa na budowie? Typu pociągi itp. Bo strop monolit jak widziałem na zdjęciach. Od poniedziałku mam urlop, i wyjeżdżam. Ale od 8 września jestem już dostępny i mogę coś pomóc, jak możesz to podaj adres mail, to się jakoś zgadamy na ten wrzesień. Na kiedy planujecie ten strop?, i jeszcze jedno, niech wam do głowy nie przyjdzie żeby robić z terivy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafal Napisano 22 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2016 Od poniedziałku mam urlop, i wyjeżdżam. Ale od 8 września jestem już dostępny i mogę coś pomóc, jak możesz to podaj adres mail, to się jakoś zgadamy na ten wrzesień. Na kiedy planujecie ten strop?, i jeszcze jedno, niech wam do głowy nie przyjdzie żeby robić z terivy. Strop będzie oczywiście monolityczny. Robię wszystko sam w dodatku po pracy więc trochę to trwa. W sumie od dziś zaczyne szalowac pociągi potem resztę. Do 8 pewnie zaleje strop. Ale to nic następny ważny temat to betonowe skosy na poddaszu. Podaje mail: rafalduchniak@poczta.onet.pl Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 31 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 cvzy dobrze widzę dachówkę braas turmalin. Czy jesteś wstanie określic ile kosztował dach (stropodach, ocieplenie,konstrukcja plus dachówka) ? Creaton domino, całosc jakieś 70tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudia_Piotr Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Creaton domino, całosc jakieś 70tys. a czy była w miare ładna bo różne opinie chodzą o płaskim creatonie, że nie jest zbyt ładnie wykonany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Cześć, Jaki Macie kolor stolarki okiennej? Winchester?\ Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 I jeszcze jaki zastosowaliście impregnat, kolor do elementów więźby tak aby zgrać ze stolarką bo po zdjęciach widzę że pasują idealnie. Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 5 Wrzesień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 I jeszcze jaki zastosowaliście impregnat, kolor do elementów więźby tak aby zgrać ze stolarką bo po zdjęciach widzę że pasują idealnie. Kamil. Kolor okien to winchester, natomiast podbitka będzie z blachy o tym samym kolorze co okna. Ten pas pod rynną to właśnie blacha a nie impregnat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 5 Wrzesień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 a czy była w miare ładna bo różne opinie chodzą o płaskim creatonie, że nie jest zbyt ładnie wykonany ? To nie Meyer-holsen, ale jest ok, nasza jest dodatkowo powlekana (glazurowana), ze względu na bliskość lasu. Ogólnie nie mogę nić złego powiedzieć, przynajmniej na tą chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adriana i Damian Napisano 26 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2016 witaj Szymcio , z jakiej firmy sa drzwi wejsciowe ? jaki to model? bardzo sa ciekawe Jak prace sie posuwają ? u nas male poslizgi no ale co zrobic pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adrian Napisano 30 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2016 Dzień dobry, Szymcio, czy istnieje możliwość obejrzenia Twojego domu? Planujemy z żoną budowę Alexa i chcielibyśmy zobaczyć jak się prezentuje w całej okazałości. pozdrawiam bulletproof@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 2 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2016 witaj Szymcio , z jakiej firmy sa drzwi wejsciowe ? jaki to model? bardzo sa ciekawe Jak prace sie posuwają ? u nas male poslizgi no ale co zrobic pozdrawiamy Cześć, te drzwi to firma Wikęd, modelu niestety nie pamiętam, prac trochę porozpoczynałem: ocieplenie, elektryka i ogrodzenie, i jakoś tak się wlecze, nie mogę skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 16 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Chałupa ocieplona, na tylnej ścianie próba koloru elewacji, i tak powoli kończymy prace na ten rok, może jeszcze schody wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudia_Piotr Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Chałupa ocieplona, na tylnej ścianie próba koloru elewacji, i tak powoli kończymy prace na ten rok, może jeszcze schody wejściowe. Booombastycznie to wygląda :D :D zazdroszcze bycia juz na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Cześć Szymcio Jakiego koloru jest podbitka i okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymcio Napisano 18 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Booombastycznie to wygląda :D :D zazdroszcze bycia juz na tym etapie Dzięki, że się podoba. Minie szybko, jeszcze nas dogonicie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi