Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Adriana i Damian
Napisano

Super ! :)

mam pytanko odnosnie okna wyjściowego  od kuchni , jest w systemie Hst czy Patio  ? Ile wyszly okna w pcv ?  Tak to prawda , od jakieś czasu to już się nie liczy :) zapłacić i tak trzeba a po takim czasie to już się można przyzwyczaić ,że  nie ma nic za małe kwoty i tak to idzie tu 5000 , tam 10000 i z kupki ubywa ;)

Pozdrawiamy...

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Super ! :)

mam pytanko odnosnie okna wyjściowego  od kuchni , jest w systemie Hst czy Patio  ? Ile wyszly okna w pcv ?  Tak to prawda , od jakieś czasu to już się nie liczy :) zapłacić i tak trzeba a po takim czasie to już się można przyzwyczaić ,że  nie ma nic za małe kwoty i tak to idzie tu 5000 , tam 10000 i z kupki ubywa ;)

Pozdrawiamy...

Dzięki, chyba fajnie wyszło ?.

To w kuchni i od salonu to hst, niestety bardzo drogie. Co do kosztów: drzwi wejściowe, do kotłowni, brama garażowa z napędem( na razie leży w magazynie) + cała reszta to 45tys.

Miał być jeszcze czytnik biometryczny do drzwi wejściowych, ale takie cudo do drzwi aluhaus kosztuje 3tys :o.ZREZYGNOWALEM (na rynku są dużo tansze innych firm, ale nie polecam).

A co u Was, też czekamy na zdjęcia.

Gość Adriana i Damian
Napisano

Czekamy własnie na okna , duze salonowe mamy tez Hst i zastanawialam sie czy przy kuchni nie bedzie za masywne bo jest duzo mniejsze i zamowilismy patio przesówno uchylne.  Niestety ceny okien sa pieronsko wysokie, w jakiej firmie braliscie okna . Czyli 45 to laczna kwota okien, bramy garzaowej i drzwi ?

Napisano

Czekamy własnie na okna , duze salonowe mamy tez Hst i zastanawialam sie czy przy kuchni nie bedzie za masywne bo jest duzo mniejsze i zamowilismy patio przesówno uchylne.  Niestety ceny okien sa pieronsko wysokie, w jakiej firmie braliscie okna . Czyli 45 to laczna kwota okien, bramy garzaowej i drzwi ?

Tak, co cena za całość, same okna coś około 33000tys., okna z waszych stron, krakowski Oknoplast.

Te duże hst są ciężkie, pół tony, no i mają swój opór, natomiast te w kuchni odsuwają się jednym paluszkiem.

Napisano

Witam. Budujemy Alexa 20 KM od pana szymcio. Robimy wszystko "o własnych silach" stąd interesuje mnie kilka technicznych szczegółów. U nas dopiero emitowane ściany. Pozdrawiamy wszystkich alexowiczow.

Napisano

Witam. Budujemy Alexa 20 KM od pana szymcio. Robimy wszystko "o własnych silach" stąd interesuje mnie kilka technicznych szczegółów. U nas dopiero emitowane ściany. Pozdrawiamy wszystkich alexowiczow.

To super, a dokładnie w jakiej msc.?

Napisano

Stare Kotlice. Gmina Sobkow. Czy jest możliwość podejrzenia kilku szczegółów u Państwa na budowie? Typu pociągi itp. Bo strop monolit jak widziałem na zdjęciach.

Napisano

Stare Kotlice. Gmina Sobkow. Czy jest możliwość podejrzenia kilku szczegółów u Państwa na budowie? Typu pociągi itp. Bo strop monolit jak widziałem na zdjęciach.

Od poniedziałku mam urlop, i wyjeżdżam. Ale od 8 września jestem  już dostępny i mogę coś pomóc, jak możesz to podaj adres mail, to się jakoś zgadamy na ten wrzesień. 

Na kiedy planujecie ten strop?, i jeszcze jedno, niech wam do głowy nie przyjdzie żeby robić z terivy.

Napisano

Od poniedziałku mam urlop, i wyjeżdżam. Ale od 8 września jestem już dostępny i mogę coś pomóc, jak możesz to podaj adres mail, to się jakoś zgadamy na ten wrzesień.

Na kiedy planujecie ten strop?, i jeszcze jedno, niech wam do głowy nie przyjdzie żeby robić z terivy.

Strop będzie oczywiście monolityczny. Robię wszystko sam w dodatku po pracy więc trochę to trwa. W sumie od dziś zaczyne szalowac pociągi potem resztę. Do 8 pewnie zaleje strop. Ale to nic następny ważny temat to betonowe skosy na poddaszu. Podaje mail: rafalduchniak@poczta.onet.pl

Pozdrawiam!

• 2 weeks later...
Napisano

I jeszcze jaki zastosowaliście impregnat, kolor do elementów więźby tak aby zgrać ze stolarką bo po zdjęciach widzę że pasują idealnie.

Kamil.

Napisano

I jeszcze jaki zastosowaliście impregnat, kolor do elementów więźby tak aby zgrać ze stolarką bo po zdjęciach widzę że pasują idealnie.

Kamil.

Kolor okien to winchester, natomiast podbitka będzie z blachy o tym samym kolorze co okna. Ten pas pod rynną to właśnie blacha a nie impregnat.

Napisano

a czy była w miare ładna bo różne opinie chodzą o płaskim creatonie, że nie jest zbyt ładnie wykonany ?

To nie Meyer-holsen, ale jest ok, nasza jest dodatkowo powlekana (glazurowana), ze względu na bliskość lasu. Ogólnie nie mogę nić złego powiedzieć, przynajmniej na tą chwilę.

• 3 weeks later...
Napisano

Dzień dobry,

Szymcio, czy istnieje możliwość obejrzenia Twojego domu? Planujemy z żoną budowę Alexa i chcielibyśmy zobaczyć jak się prezentuje w całej okazałości.

pozdrawiam

bulletproof@op.pl

Napisano

witaj Szymcio ,

z jakiej firmy sa drzwi wejsciowe ? jaki to model? bardzo sa ciekawe :) Jak prace sie posuwają ? u nas male poslizgi :) no ale co zrobic

pozdrawiamy :)

Cześć, te drzwi to firma Wikęd, modelu niestety nie pamiętam, prac trochę porozpoczynałem: ocieplenie, elektryka i ogrodzenie, i jakoś tak się wlecze, nie mogę skończyć.

• 2 weeks later...