Gość Łukasz Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 13 Kwiecień 2017 Witam. Bardzo interesuje mnie ten projekt, tylko mam pytanie czy byłaby możliwość zmiany wykuszu (nie wiem czy dobrze odmieniłem ) na ten z projektu FABIA. Interesuje mnie mocniejsze doświetlenie salonu i jadalni. Czy ten z projektu FABIA różni się znacznie wymiarami? Cytuj
Gość Łukasz Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Kwiecień 2017 Dzień dobry, czy ktoś już buduje ten dom? Zdjęcia mile widziane Podłączam się pod temat. Czy ktoś już jest w trakcie budowy? Cytuj
Gość Danuta D. Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Kwiecień 2017 Witam. Jestem zainteresowana tym projektem, czy istniałby możliwość abym dostała od Państwa rzut parteru z wymiarami oraz zestawienie wiązarów dachowych. Mój adres ddabrowska1@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Kwiecień 2017 Witam. Jestem zainteresowana tym projektem, czy istniałby możliwość abym dostała od Państwa rzut parteru z wymiarami oraz zestawienie wiązarów dachowych. Mój adres ddabrowska1@wp.pl Witam. W domu typu ADELE zaprojektowana została tradycyjna więźba dachowa (nie są to wiązary dachowe prefabrykowane). W dniu dzisiejszym wyślemy materiały pokazowe. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Kwiecień 2017 Witam. Bardzo interesuje mnie ten projekt, tylko mam pytanie czy byłaby możliwość zmiany wykuszu (nie wiem czy dobrze odmieniłem ) na ten z projektu FABIA. Interesuje mnie mocniejsze doświetlenie salonu i jadalni. Czy ten z projektu FABIA różni się znacznie wymiarami? Witam. Zmiana tego typu jest możliwa do wykonania. Może ją wprowadzić architekt na etapie adaptacji (od naszej pracowni otrzyma Pan wówczas bezpłatnie zgodę na zmiany). Wymiary zewnętrzne wykusza w proj. FABIA to 80x300cm. Pozdrawiam Cytuj
Gość Mateusz Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 15 Kwiecień 2017 Dzień dobry, czy ktoś już buduje ten dom? Zdjęcia mile widziane Podłączam się pod temat. Czy ktoś już jest w trakcie budowy? Dzień dobry!Jesteśmy w trakcie budowy, obecnie pracujemy nad fundamentami. Więcej informacji: mat.michalowicz@gmail.com Cytuj
Gość Asiek Napisano 16 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 16 Kwiecień 2017 Witam, czy w tym projekcie jest możliwość adaptacji poddasza? Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 18 Kwiecień 2017 Witam, czy w tym projekcie jest możliwość adaptacji poddasza? Witam. Z uwagi na mały kąt dachu oraz brak ścianki kolankowej, przestrzeń na poddaszu ma zbyt małą wysokość aby możliwe było zaadoptowanie poddasza na cele mieszkalne. Projekt przewiduje poddasze nieużytkowe, nieocieplone dostępne przez składane schody strychowe. Można oczywiście wprowadzić zmiany w projekcie typowym i zaprojektować poddasze użytkowe, ale wiąże się to z dodatkowymi kosztami. Pozdrawiam Cytuj
Gość Łukasz Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 20 Kwiecień 2017 Strop jest drewniany tak jak w opisie konstrukcji? Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 20 Kwiecień 2017 Strop jest drewniany tak jak w opisie konstrukcji? Tak W projekcie przewidziano strop drewniany. Pozdrawiam Cytuj
Gość sylka345 Napisano 22 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 22 Kwiecień 2017 Witam! czy w tym projekcie jest możliwość zmiany stropu drewnianego na betonowy? Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 24 Kwiecień 2017 Witam! czy w tym projekcie jest możliwość zmiany stropu drewnianego na betonowy? Witam Oczywiście, istnieje możliwość zmiany konstrukcji stropu z drewnianego na betonowy w ramach adaptacji projektu. Zmiany w projekcie może wprowadzić architekt adaptujący projekt gotowy lub architekci w naszej pracowni (są to zmiany dodatkowo płatne). Pozdrawiam Cytuj
Gość Damian Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 28 Kwiecień 2017 Czy ten projekt występuje równiez z garażem? Jeżeli tak to proszę o przesłanie na maila d.milek@onet.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 29 Kwiecień 2017 Czy ten projekt występuje równiez z garażem? Jeżeli tak to proszę o przesłanie na maila d.milek@onet.pl Witam Niestety nie posiadamy domu Adele w wersji z garażem - można ewentualnie jakichś zmian dokonać na etapie adaptacji projektu. Nasza Pracownia wystawi zgodę na ewentualne doprojektowanie garażu. Pozdrawiam Cytuj
Gość Klaudia Napisano 21 Maj 2017 Zgłoszenie Napisano 21 Maj 2017 Witam serdecznie. Chciałabym prosić o przesłanie materiałów i kosztorysu na adres klaudia.kula@gmail.com Projekt wpadł mi w oko, a dom wydaje się być bardzo funkcjonalny. W zasadzie chciałabym zmienić tylko jedną rzecz, mianowicie "wypośrodkować" przeszklenie w rogu salonu, tj zmniejszyć przeszklenie o 1/3 od strony tarasu i powiększyć o połowę przeszklenie znajdujące się po lewej stronie tarasu (patrząc na rzut jest to lewa strona). Zastanawiam się również nad likwidacją okna narożnego w kuchni, a mianowicie jego bocznej części. Czy będzie taka możliwość na etapie adaptacji? Czy macie rozeznanie w generalnych wykonawcach? Możecie kogoś polecić z woj. małopolskiego lub śląskiego? pozdrawiam, Klaudia Cytuj
Dobre Domy Napisano 22 Maj 2017 Zgłoszenie Napisano 22 Maj 2017 Witam serdecznie. Chciałabym prosić o przesłanie materiałów i kosztorysu na adres klaudia.kula@gmail.com Projekt wpadł mi w oko, a dom wydaje się być bardzo funkcjonalny. W zasadzie chciałabym zmienić tylko jedną rzecz, mianowicie "wypośrodkować" przeszklenie w rogu salonu, tj zmniejszyć przeszklenie o 1/3 od strony tarasu i powiększyć o połowę przeszklenie znajdujące się po lewej stronie tarasu (patrząc na rzut jest to lewa strona). Zastanawiam się również nad likwidacją okna narożnego w kuchni, a mianowicie jego bocznej części. Czy będzie taka możliwość na etapie adaptacji? Czy macie rozeznanie w generalnych wykonawcach? Możecie kogoś polecić z woj. małopolskiego lub śląskiego? pozdrawiam, Klaudia Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Zmian w stolarce okiennej można dokonać na etapie adaptacji projektu. Nie będzie to wymagało dodatkowej zgody naszej Pracowni. W kwestii wykonawstwa – polecam kontakt do współpracującego z nami Brokera Budowy Domów – szczegóły tutaj: https://www.dobredomy.pl/artykul,zbuduj-ten-dom.html Pozdrawiam Cytuj
Gość grzegorz Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Napisano 26 Maj 2017 Witam.Czy ktoś już wybudował ten dom lub jest na etapie budowy.Proszę o kontakt grzegorz124@tlen.pl.Dziękuję Cytuj
Gość Aga Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Napisano 26 Czerwiec 2017 Chciałabym prosić o przesłanie materiałów i kosztorysu na adres agnieszka.nowacka601@wp.pl Czy ktoś buduje ten dom? Proszę o kontakt z góry dziękuję Cytuj
Dobre Domy Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Napisano 27 Czerwiec 2017 Chciałabym prosić o przesłanie materiałów i kosztorysu na adres agnieszka.nowacka601@wp.pl Czy ktoś buduje ten dom? Proszę o kontakt z góry dziękuję Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Ewa Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 2 Lipiec 2017 Dzień dobry, czy jest możliwość w projekcie Adele wygospodarowanie poddasza użytkowego? np. schody mogłyby prowadzić nad WC przy salonie (zamiast prysznica). Jeśli tak, to czy konieczne jest podniesienie dachu? O ile? Jakie byłyby ewentualne koszty adaptacji projektu? Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 3 Lipiec 2017 Dzień dobry, czy jest możliwość w projekcie Adele wygospodarowanie poddasza użytkowego? np. schody mogłyby prowadzić nad WC przy salonie (zamiast prysznica). Jeśli tak, to czy konieczne jest podniesienie dachu? O ile? Jakie byłyby ewentualne koszty adaptacji projektu? Pozdrawiam Witam. Tego typu zmiany są możliwe do zaprojektowania. Bardzo proszę o przesłanie tego zapytania bezpośrednio do architektów na adres info@dobredomy.pl w celu uzyskania konkretnych odpowiedzi oraz wyceny. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Agata Napisano 9 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Lipiec 2017 Witam, Bardzo proszę o przesłanie bezpłatnych materiałów dotyczących tego projektu na adres agata.chydz@gmail.com Dziękuję! Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 10 Lipiec 2017 Witam, Bardzo proszę o przesłanie bezpłatnych materiałów dotyczących tego projektu na adres agata.chydz@gmail.com Dziękuję! Witam. Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Bamber Napisano 10 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 10 Lipiec 2017 witam, proszę o przesłanie bezpłatnych materiałów dotyczących tego projektu mój adres olike2@wp.pl pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 11 Lipiec 2017 witam, proszę o przesłanie bezpłatnych materiałów dotyczących tego projektu mój adres olike2@wp.pl pozdrawiam Witam. W dniu dzisiejszym wyślemy rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi