Gość Anna 23 Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Napisano 21 Marzec 2019 Mam pytaie do osob ktore wybudowaly juz ten dom .Czy ceny realizacji projektu pokrywaja sie z rzeczywistoscia Chodzi mi o budowe domu metoda gospodarcza nie przez firme deweloperska Cytuj
Gość Anna 23 Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Napisano 26 Marzec 2019 Mam pytaie do osob ktore wybudowaly juz ten dom .Czy ceny realizacji projektu pokrywaja sie z rzeczywistoscia Chodzi mi o budowe domu metoda gospodarcza nie przez firme deweloperska Cytuj
Gość Sylwia Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Kwiecień 2019 Gdyby ktoś był zainteresowany, zaczynamy budowę Honoraty. http://honorataii.mojabudowa.pl/ Zapraszamy :) Cytuj
Gość Piotr B. Napisano 4 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Maj 2019 Witam. Czy jest możliwość zmiany stropu żelbetowego na strop gęsto żebrowany? Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Maj 2019 7 godzin temu, Gość Piotr B. napisał: Witam. Czy jest możliwość zmiany stropu żelbetowego na strop gęsto żebrowany? Dzień dobry, można zmienić konstrukcję stropu natomiast ze względu na ekonomiczność rozwiązania zdecydowaliśmy się zaprojektować w tym przypadku płytę żelbetową. Pozdrawiam. Cytuj
matt2000 Napisano 5 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Maj 2019 9 godzin temu, Dobre Domy napisał: Dzień dobry, można zmienić konstrukcję stropu natomiast ze względu na ekonomiczność rozwiązania zdecydowaliśmy się zaprojektować w tym przypadku płytę żelbetową. Pozdrawiam. Witam, Jestem w trakcie budowy naszej Honoraty. Strop monolityczny ma zalety, ale ma też wiele wad, których moim zdaniem projektanci nie uwzględnili. Są to przede wszystkim koszty. Dzisiaj inwestor (jeżeli buduje systemem gospodarczym) szuka rozwiązań ergonomicznych pod względem jakościowym i czasowym a co za tym idzie kosztowym. Wykonania stropu monolitycznego w mojej okolicy nikt nie chciał się podjąć. Jeżeli już jakiś wykonawca chał go zrobić to jego oferta (uwzględniająca tylko robociznę) zazwyczaj była (od) dwa razy droższa niż u innych. Zamieniłem go po wielu bojach na płyty stropowe. Przerobioną mam całkowicie konstrukcję piętra. Sam projekt jest świetny, dla nas idealny. Odstaje funkcjonalnością od konkurencyjnych "gotowców". Dla nas będzie to piękny, nowoczesny dom o jakim marzyliśmy. Więcej informacji na priv. matt2000@o2.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość JanT Napisano 5 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Maj 2019 Witam! Czy mogę prosić o przesłanie projektu technicznego z wymiarami wewnętrznymi? mleckor2@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 6 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 6 Maj 2019 9 godzin temu, Gość JanT napisał: Witam! Czy mogę prosić o przesłanie projektu technicznego z wymiarami wewnętrznymi? mleckor2@wp.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Patryk Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 13 Maj 2019 Witam, Jestem zainteresowany projektem tego domu. Proszę o przesłanie projektu technicznego wraz z wymiarami na adres patrykmalinowski94@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 13 Maj 2019 Godzinę temu, Gość Patryk napisał: Witam, Jestem zainteresowany projektem tego domu. Proszę o przesłanie projektu technicznego wraz z wymiarami na adres patrykmalinowski94@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Piotr Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 20 Maj 2019 Witam, Chciałbym zapytać o rozbieżność w kosztorysie domu Andrea II oraz Honorata II. Różnica wynosi około 60.000zł. przy różnicy zabudowy 6m kw. Dodatkowo chciałbym zapytać na ile "cena uśredniona - stan wykończony" jest aktualna w projekcie Honorata II. Ponadto chciałbym ponowić pytanie o zmianę stropu monolitycznego lub jakieś wyliczenia dlaczego strop ten ma wyjść bardziej ekonomiczne. Jak narazie odstrasza mnie to od tego projektu pomimo bardzo fajnego projektu. Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Napisano 20 Maj 2019 Godzinę temu, Gość Piotr napisał: Witam, Chciałbym zapytać o rozbieżność w kosztorysie domu Andrea II oraz Honorata II. Różnica wynosi około 60.000zł. przy różnicy zabudowy 6m kw. Dodatkowo chciałbym zapytać na ile "cena uśredniona - stan wykończony" jest aktualna w projekcie Honorata II. Ponadto chciałbym ponowić pytanie o zmianę stropu monolitycznego lub jakieś wyliczenia dlaczego strop ten ma wyjść bardziej ekonomiczne. Jak narazie odstrasza mnie to od tego projektu pomimo bardzo fajnego projektu. Dzień dobry, kosztorysy są sporządzane na podstawie dokumentacji technicznej. Wiele czynników decyduje o koszcie budowy, nie tylko wielkość domu. Kosztorys do domu Honorata II został sporządzony w I kwartale 2018 roku, Andrea II w III kwartale 2017 roku. Wyboru rodzaju stropu dokonał konstruktor na podstawie swojego wieloletniego doświadczenia. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Radek Napisano 14 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwiec 2019 Dnia 11.02.2019 o 12:54, Dobre Domy napisał: Dzień dobry, w tym projekcie strop monolityczny okazał się rozwiązaniem optymalnym. Duże rozpiętości pomiędzy ścianami nośnymi/belkami konstrukcyjnymi i usytuowanie schodów uniemożliwiło zastosowanie stopu gęstożebrowego Teriva, jaki stosujemy w większości naszych projektów. Istnieje możliwość zmiany stropu na inny rodzaj. Decyzję o tym powinien podjąć architekt adaptujący po analizie przeprowadzonej przez konstruktora. Pozdrawiam My zmienilismy na Terive i nie bylo zadnego problemu - kwestia zaprojektowania i obliczenia dodatkowych podciagow. Cytuj
Monika86 Napisano 16 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 16 Czerwiec 2019 Dnia 13.05.2019 o 08:32, Dobre Domy napisał: Pozdrawiam budujących honorate i życzę wytrwałości u nas taras nad garażem zastąpiony daszkiem. 1 Cytuj
Gość Piotr Napisano 17 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 17 Czerwiec 2019 Witam. Mam pytanie do osób, które już mieszkają w tym domu oraz osób które się budują. Czym ogrzewacie lub będziecie ogrzewać ten dom? Używa ktoś z was pompy ciepła? Cytuj
Magda544 Napisano 18 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 18 Czerwiec 2019 Witam, jestem zainteresowana zakupem tego projektu. Przed zakupem chciałabym jednak zbilansować koszty. Czy posiada ktoś zestawienie materiałów potrzebnych do wybudowania tego domu? (Pustaki, betony, styropian itp.) Albo jakiś projekt techniczny na podstawie którego sama wyliczę potrzebne materiały. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 19 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 19 Czerwiec 2019 14 godzin temu, Magda544 napisał: Witam, jestem zainteresowana zakupem tego projektu. Przed zakupem chciałabym jednak zbilansować koszty. Czy posiada ktoś zestawienie materiałów potrzebnych do wybudowania tego domu? (Pustaki, betony, styropian itp.) Albo jakiś projekt techniczny na podstawie którego sama wyliczę potrzebne materiały. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Pozdrawiam Dzień dobry, możemy Pani przesłać zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego oraz rysunki z projektu technicznego. Pozdrawiam. Cytuj
KamilK Napisano 19 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 19 Czerwiec 2019 W dniu 16.06.2019 o 10:41, Monika86 napisał: Pozdrawiam budujących honorate i życzę wytrwałości u nas taras nad garażem zastąpiony daszkiem. Witam, Bardzo fajne rozwiązanie, czy istnieje możliwość kontaktu w celu omówienia technologi zmian? Jeśli tak proszę o kontakt 505 055 837 mail: kobalt786@gmail.com Cytuj
Gość Karolina Napisano 23 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 23 Czerwiec 2019 Czy ktoś już mieszka w domu według tego projektu? Cytuj
Magda544 Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 27 Czerwiec 2019 Dnia 19.06.2019 o 08:24, Dobre Domy napisał: Dzień dobry, możemy Pani przesłać zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego oraz rysunki z projektu technicznego. Pozdrawiam. Witam, proszę o przesłanie materiałów pod adres magdalenaszyca@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 27 Czerwiec 2019 52 minuty temu, Magda544 napisał: Witam, proszę o przesłanie materiałów pod adres magdalenaszyca@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Tomek Napisano 5 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Lipiec 2019 Dnia 16.06.2019 o 10:41, Monika86 napisał: Pozdrawiam budujących honorate i życzę wytrwałości u nas taras nad garażem zastąpiony daszkiem. Witam Monilo86 miałbym parę pytań jeśli to możliwe to prosiłbym o kontakt t.wawrzonek@wp.pl Cytuj
januszp85 Napisano 17 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 17 Lipiec 2019 W dniu 26.03.2019 o 01:15, Gość Anna 23 napisał: Mam pytaie do osob ktore wybudowaly juz ten dom .Czy ceny realizacji projektu pokrywaja sie z rzeczywistoscia Chodzi mi o budowe domu metoda gospodarcza nie przez firme deweloperska Witam, Pomimo ciągle rosnących cen materiałów budowlanych można wybudować Honoratę nawet poniżej kosztorysu, ale niestety trzeba się nabiegać po różnych składach U mnie budowa trwa, ale podliczając całkowity koszt stanu surowego nie powinienem przekroczyć 240 tyś. Cytuj
Gość Grzegorz Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Napisano 22 Lipiec 2019 Witam Ja również będę budował Honoratę II i czy ktoś z Państwa wybudował lub buduje ten dom gdzieś na Śląsku lub w pobliżu? jeśli była by taka możliwość to chętnie bym zobaczył na żywo. Bardzo proszę o kontakt Pozdrawiam Grzegorz Jatczak grzegorz.j12@gmail.com Cytuj
Gość Prośba o szczegóły... Napisano 12 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Napisano 12 Wrzesień 2019 Witam. Mam prośbę. Jeżeli jest taka możliwość to poprosił bym o szczegółowe rzuty i przekroje Honoratki II na maila jazzu@wp.pl . Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi