Gość Piotr Napisano 6 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2020 Dzień Dobry, Jak konstruktor projektujący wymyślił kratę do stopy SF-02, w materiałach pomocniczych na rysunku K-5 wynika, że krata ta składa się z 8 drutów 110cm oraz 8 drutów 150cm, rozstaw co 15cm. Tylko jak zrobić ten rozstaw co 15cm? Niestety przekrój jest od złej strony i nie widać, co autor miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pro Napisano 7 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2020 Dnia 16.06.2019 o 10:41, Monika86 napisał: Pozdrawiam budujących honorate i życzę wytrwałości u nas taras nad garażem zastąpiony daszkiem. Witam. Też z mężem myślimy o zabudowaniu tarasu. Można prosić o zdjęcia jak to teraz wygląda ? Nie możemy sobie tego wyobrazić. barbarac@vp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 7 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2020 12 godzin temu, Gość Piotr napisał: Dzień Dobry, Jak konstruktor projektujący wymyślił kratę do stopy SF-02, w materiałach pomocniczych na rysunku K-5 wynika, że krata ta składa się z 8 drutów 110cm oraz 8 drutów 150cm, rozstaw co 15cm. Tylko jak zrobić ten rozstaw co 15cm? Niestety przekrój jest od złej strony i nie widać, co autor miał na myśli. Dzień dobry, zbrojenie stopy należy wykonać zgodnie z detalem na rys K-5. Stopa o wymiarach 160x120 zbrojona jest prętami fi 12 co 15 cm w obu kierunkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 Dnia 7.05.2020 o 09:56, Dobre Domy napisał: Dzień dobry, zbrojenie stopy należy wykonać zgodnie z detalem na rys K-5. Stopa o wymiarach 160x120 zbrojona jest prętami fi 12 co 15 cm w obu kierunkach. Pozdrawiam Nie jest to dokładna odpowiedź bo w tym żucie tego nie widać. Nie ma rozmieszczenia prętów i brakuje 2 prętów aby zazbroić na całości. Kolejny błąd to stopa SF-04. Znów z rysunku wynika że do wykonania kraty trzeba 16 odcinków 110cm. Jak je rozmieścić na pręcie 215cm? Nie da się tego zrobić co 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 18 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2020 W dniu 16.05.2020 o 21:02, Gość Piotr napisał: Nie jest to dokładna odpowiedź bo w tym żucie tego nie widać. Nie ma rozmieszczenia prętów i brakuje 2 prętów aby zazbroić na całości. Kolejny błąd to stopa SF-04. Znów z rysunku wynika że do wykonania kraty trzeba 16 odcinków 110cm. Jak je rozmieścić na pręcie 215cm? Nie da się tego zrobić co 15cm. Witam. Wysłaliśmy zapytanie do projektanta konstrukcji z prośbą o wyjaśnienie. Proszę podać adres mailowy. Jak tylko otrzymamy odpowiedź, prześlemy ją do Pana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 18 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2020 13 godzin temu, Dobre Domy napisał: Witam. Wysłaliśmy zapytanie do projektanta konstrukcji z prośbą o wyjaśnienie. Proszę podać adres mailowy. Jak tylko otrzymamy odpowiedź, prześlemy ją do Pana. Pozdrawiam bus.piotrek@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Honorata Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 Witam, Czy ktoś mógłby pochwalić się swoją Honorata II? Mieszkam w okolicy Ryk (woj. lubelskie), chętnie podjadę i obejrzę dom. Mój kontakt: 697-313-165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość To ja tez się pochwale :) Napisano 5 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3972 Napisano 24 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2020 Witam, jestem zainteresowany kupnem tego projektu. Bardzo proszę o przesłanie rysunków technicznych darek3972@poczta.onet.pl. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 24 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2020 1 godzinę temu, darek3972 napisał: Witam, jestem zainteresowany kupnem tego projektu. Bardzo proszę o przesłanie rysunków technicznych darek3972@poczta.onet.pl. Z góry dziękuję Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avenue Napisano 25 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2020 Dzień dobry, czy ktoś w Wielkopolsce wybudował, lub buduje ten projekt? Bardzo chciałbym zobaczyć go na żywo. Dodatkowo czy są może jakieś rysy projektów podpiwniczonych? Interesuje mnie budowa właśnie z piwnicą, ale nie widzę rozwiązania na schody w dół. Kontakt: borkowski.michal@icloud.com tel. 515 454 693 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Beata Napisano 5 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2020 Witam właścicieli Honoraty szukamy pomocy w wykończeniu tarasu a dokładnie jakie warstwy kladliscie? Może ktoś poleci jakaś firmę najlepiej w woj.lubelskim ? Ocieplaliscie sufit w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tarasy Napisano 5 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2020 Witam Najpierw poszła papa grzana na gorąco , potem styropian i wylewka ze spadkiem .Kolejno hydroizolacja dwie warstwy , na brzegach okapnik a na nim taśma . Taśma też przy ścianie . Potem płytki i montaż rynien dookoła tarasów . W garażu sufit docieplony styropianem . Dom w Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba Napisano 6 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2020 Witam Ja podobnie jak poprzednik dawałem ocieplenie na suficie w garazu, a nastepnie na zewnatrz papa, styropian i wylewka ze spadkiem, a na koniec bardzo polecam Mapelastic z MAPEI. Dobra rada, nie oszczędzajcie na hydroizolacji. Tutaj na prawdę nie ma opcji po taniości, bo potem wszystko się zemści. Trzeba też okapnikami wykończyć i tu właśnie ten mapelactic jest genialny, żeby tą ostatnią warstwę zabezpieczyć całość. Niestety w naszym klimacie te wszystkie balkony u tarasy to jest jedno wielkie przekleństwo, ale skoro się już na to zdecydowaliśmy, to trzeba przyjąć na klatę i to porządnie zabezpieczyć. Ja też polecam mocowanie barierek do pionowej ściany od zewnątrz, co pozwoli nie dziurawić naszej izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łukasz Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Dzień dobry, Zastanawiam się nad możliwością przerobienia schodów w projekcie na takie ze spocznikiem, ale z tego co tu przeczytałem nie jest to takie łatwe z powodu rozmieszczenia pokoi na piętrze. Projektant zaproponował mi wydłużenie schodów od 2-3 stopnie na dole i wydłużenia ich trochę na piętrze żeby były wygodniejsze ponieważ ściana która sąsiaduje z kotłownia jest ściana nie do ruszenia. Chciałbym prosić osoby, które są w trakcie realizacji lub zrealizowany ten projekt jak rozwiązały ten problem u siebie. Fajnie by było również zobaczyć to na zajęciach lub schematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J@zzu Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Dlaczego ściana sąsiadująca z kotłownią jest nie do ruszenia ? Wygląda ona na ściankę działową. Przesunięcie jej mogło by rozwiązać problem schodów zabiegowy. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łukasz Napisano 31 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2020 Projektant z którym rozmawiałem przekazał mi, że jest to ściana nośna i niechciałby jej przesuwać ponieważ są to duże zmiany, a przy okazji pomieszczenie pralni staje sie nie użytkowe bo mocno się pomniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J@zzu Napisano 31 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2020 Ja na dniach będę rozmawiał na ten temat z moim projektantem. Zobaczymy co on wymyśli. A co do pralni to faktycznie będzie dużo mniejsza dlatego planuję tam wnękę prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 30 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2020 Czy robiliście ten słup w oknie narożnym z profilu stalowego? Nie tworzy to mostka termicznego? Jak się sprawdza? Nie było problemów z oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartek Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 Dnia 5.06.2020 o 20:07, Gość To ja tez się pochwale napisał: Dzień dobry, Czy dom znajduję się gdzieś w województwie mazowieckim lub lubelskim? Chętnie podjadę i zobaczę dom Mój nr kontaktowy: 697-313-165 Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartek Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 Dnia 21.12.2017 o 19:50, Gość Beata napisał: Jak miło że kolejna Honorata pojawi się w naszych okolicach:) nasza stoi za Łukowem woj. lubelskie Dzień dobry, Czy mogę prosić o kontakt domu pod Łukowem? Chętnie podjadę i zobaczę dom Mój nr kontaktowy: 697-313-165 Mail: krupi1@onet.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mariusz K. Napisano 3 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2021 Jestem zainteresowany projektem Honorata II, czy mogę prosić o przesłanie dokumentacji technicznej na adres: Kosa1977@tlen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 3 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2021 9 godzin temu, Gość Mariusz K. napisał: Jestem zainteresowany projektem Honorata II, czy mogę prosić o przesłanie dokumentacji technicznej na adres: Kosa1977@tlen.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojciech Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 Witam. Czy mógłbym prosić o przesłanie szczegółowego planu na adres Wojtek9055@wp.pl Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 24 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2021 W dniu 23.01.2021 o 13:53, Gość Wojciech napisał: Witam. Czy mógłbym prosić o przesłanie szczegółowego planu na adres Wojtek9055@wp.pl Dziękuję Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi