Redaktor Napisano 13 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2015 Projekt domu Oktawian III Szczegółowy opis projektu domu Oktawian III znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/oktawianIII Zapraszamy do dyskusji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 20 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2015 Witam, Zaciekawił mnie Państwa projekt, mam jednak kilka pytań: Pomieszczenie gospodarcze ma tylko 5,5m rozumiem że w projekcie uwzględniony jest piec gazowy, na mojej działce nie ma niestety narazie w planach przyłącza gazowego, dlatego co w przypadku chęci zamontowania pieca typu ekogroszek ? Czy istniała by możliwośc dołożenia jeszcze jednego pomieszczenia za garażem spełniającego funkcje pomieszczenia gospodarczego na chociażby kosiarkę, łopatę, słoiki z dżemem Kolejne pytanie które od razu mi się nasuneło to czy ta ogromna przestrzeń nad garażem nie mogła by zostać zaaranżowana na piękny taras, mankament w tym że jedyne wejście na ten taras prowadzi przez sypialnię i tutaj pytanie o wyjście na taras z klatki schodowej ? Jeżeli jest taka możliwośc poprosiłbym o podsłanie szczegułowego rysunku z wymiarami poszczególnych pomieszczeń, I na koniec pytanie czy ktoś z odwiedzających forum juz może postawił domek typu Oktawian i chciałby podesłać jakeś zdjęcia gotowego domu, za wszelką pomoc będę wdzięczny Poniżej mail pkostorowski@gmail.com Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Witam, Zaciekawił mnie Państwa projekt, mam jednak kilka pytań: Pomieszczenie gospodarcze ma tylko 5,5m rozumiem że w projekcie uwzględniony jest piec gazowy, na mojej działce nie ma niestety narazie w planach przyłącza gazowego, dlatego co w przypadku chęci zamontowania pieca typu ekogroszek ? Czy istniała by możliwośc dołożenia jeszcze jednego pomieszczenia za garażem spełniającego funkcje pomieszczenia gospodarczego na chociażby kosiarkę, łopatę, słoiki z dżemem Kolejne pytanie które od razu mi się nasuneło to czy ta ogromna przestrzeń nad garażem nie mogła by zostać zaaranżowana na piękny taras, mankament w tym że jedyne wejście na ten taras prowadzi przez sypialnię i tutaj pytanie o wyjście na taras z klatki schodowej ? Jeżeli jest taka możliwośc poprosiłbym o podsłanie szczegułowego rysunku z wymiarami poszczególnych pomieszczeń, I na koniec pytanie czy ktoś z odwiedzających forum juz może postawił domek typu Oktawian i chciałby podesłać jakeś zdjęcia gotowego domu, za wszelką pomoc będę wdzięczny Poniżej mail pkostorowski@gmail.com Z góry dziękuję za odpowiedź Dzień dobry! Istnieje możliwość zmiany instalacji C.O. na kocioł na paliwo stałe. Taka kotłownia wymaga większej przestrzeni. W projekcie Oktawian III pomieszczenie gospodarcze ma szerokość 1,6 m. Aby zapewnić swobodny dostęp należałoby je poszerzyć (kosztem łazienki oraz garderoby) o min. 0,5 m. Można doprojektować dodatkowe pomieszczenie za garażem oraz użytkować cały taras nad garażem. Należy pamiętać o przesunięciu balustrady, aby zapewnić bezpieczeństwo. Wejście na taras nie może być poprowadzone z klatki schodowej ze względu na różnicę wysokości. Prześlę na podany adres szczegółowe rysunki dla projektu Oktawian II. Wersja z garażem dwustanowiskowym jeszcze nie ma zakończonej dokumentacji technicznej. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alicja Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Witam serdecznie Kiedy mozna sie spodziewac pelnej dokumentacji dla projektu Oktawian III ? Ja rowniez jestem zainteresowana tym projektem z podobnymi zmianami jak powyzej. Alicja alicja.schmidt@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Witam serdecznie Kiedy mozna sie spodziewac pelnej dokumentacji dla projektu Oktawian III ? Ja rowniez jestem zainteresowana tym projektem z podobnymi zmianami jak powyzej. Alicja alicja.schmidt@wp.pl Witam Projekt powinien być gotowy w pierwszym tygodniu grudnia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Witam serdecznie. Jestem zainteresowany zakupem projektu Oktawian II. Czy mógłbym prosić o przesłanie bardziej szczegółowych rysunków na adres tknet@wp.pl . Mam jeszcze dwa pytania czy jest możliwość przeróbki jednej z łazienek na pietrze na pralnię? Chodzi o tę do ktorej jest wejscie z sypialni. I kolejne czy w domu istnieje możliwość montażu żaluzji podtynkowych? Z góry dziękuję za odpowiedź. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 Witam serdecznie. Jestem zainteresowany zakupem projektu Oktawian II. Czy mógłbym prosić o przesłanie bardziej szczegółowych rysunków na adres tknet@wp.pl . Mam jeszcze dwa pytania czy jest możliwość przeróbki jednej z łazienek na pietrze na pralnię? Chodzi o tę do ktorej jest wejscie z sypialni. I kolejne czy w domu istnieje możliwość montażu żaluzji podtynkowych? Z góry dziękuję za odpowiedź. Tomek Witam Materiały wraz z odpowiedzią prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KasiaU Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 Witam, bardzo proszę o szczegółowy wykaz materiałów budowlanych. a.k.urbanscy@wp.pl. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 Witam, bardzo proszę o szczegółowy wykaz materiałów budowlanych. a.k.urbanscy@wp.pl. Dziękuję Witam Szczegółowe rysunki prześlę w dniu dzisiejszym, zestawienia kosztorysowe powinny być dostępne do końca tego tygodnia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Radosław Matlewski Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Witam ja tez bardzo proszę o przesłanie szczegółowe rysunki i kosztorysy materiałów budowlanych. kwadrix@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Witam ja tez bardzo proszę o przesłanie szczegółowe rysunki i kosztorysy materiałów budowlanych. kwadrix@wp.pl Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość duda Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Witam serdecznie. Jestem zainteresowany zakupem projektu Oktawian II. Bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków oraz o bardziej szczegółowe zestawienie kosztów zestawienie kosztów na adres dudaradoslaw@gmail.com. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Witam serdecznie. Jestem zainteresowany zakupem projektu Oktawian II. Bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków oraz o bardziej szczegółowe zestawienie kosztów zestawienie kosztów na adres dudaradoslaw@gmail.com. Dziekuje Witam Materiały prześlemy na początku tygodnia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość B. Gajewska Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Witam. chciałabym o przesłanie na adres mailowy (bgajewska1@gmail.com) szczegółowych rysunków i kosztorysy materiałów budowlanych tak jak wcześniejsze osoby jeżeli można. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Witam. chciałabym o przesłanie na adres mailowy (bgajewska1@gmail.com) szczegółowych rysunków i kosztorysy materiałów budowlanych tak jak wcześniejsze osoby jeżeli można. Pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kate Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 witam, Warunki zabudowy ograniczaja wys budynku do 9m, czy mozliwa jest adaptacja Oktawiana do tych parametrow? Pozdrawiam K.Dominiczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 21 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2016 witam, Warunki zabudowy ograniczaja wys budynku do 9m, czy mozliwa jest adaptacja Oktawiana do tych parametrow? Pozdrawiam K.Dominiczak Proszę o kontakt w tej sprawie bezpośrednio z architektami pod adresem info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość prezes Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 mogę prosić szczegółowe rysunki projektu oktawian 3 ? prezes123@vp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość prezes Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 i kosztorys też jeśli można prosić a jest może kosztorys oktawiana 2 żeby porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 mogę prosić szczegółowe rysunki projektu oktawian 3 ? prezes123@vp.pl Witam Materiały dla Oktawiana III oraz zestawienia kosztorysowe dla Oktawiana II prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KasiaU Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 pozwolę sobie na małe sprostowanie kosztorysu ... okna to koszt dwukrotnie wyższy niż w kosztorysie :-) to bardzo specyficzny i luksusowy produkt , do całego domu prócz dachu wycenili mi najtaniej na 38000 i mam jeszcze pytanie czy ten drugi strop (dachowy) przewidziany z żelbetonu można zastąpić akermanem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 pozwolę sobie na małe sprostowanie kosztorysu ... okna to koszt dwukrotnie wyższy niż w kosztorysie :-) to bardzo specyficzny i luksusowy produkt , do całego domu prócz dachu wycenili mi najtaniej na 38000 i mam jeszcze pytanie czy ten drugi strop (dachowy) przewidziany z żelbetonu można zastąpić akermanem? pozdrawiam Strop nad parterem zaprojektowany jest jako żelbetowy, natomiast strop nad poddaszem stanowią jętki wypełnione wełną mineralną, wykończenie z płyt g-k na ruszcie stalowym. Strop nad parterem można wykonać jako gęstożebrowy np. Akerman (najprawdopodobniej konieczne będzie doprojektowanie dodatkowego podciągu), natomiast nad poddaszem może się to okazać dość kłopotliwe i nie sugerowałabym takiej zmiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KB Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 pozwolę sobie na małe sprostowanie kosztorysu ... okna to koszt dwukrotnie wyższy niż w kosztorysie :-) to bardzo specyficzny i luksusowy produkt , do całego domu prócz dachu wycenili mi najtaniej na 38000 i mam jeszcze pytanie czy ten drugi strop (dachowy) przewidziany z żelbetonu można zastąpić akermanem? pozdrawiam Strop nad parterem zaprojektowany jest jako żelbetowy, natomiast strop nad poddaszem stanowią jętki wypełnione wełną mineralną, wykończenie z płyt g-k na ruszcie stalowym. Strop nad parterem można wykonać jako gęstożebrowy np. Akerman (najprawdopodobniej konieczne będzie doprojektowanie dodatkowego podciągu), natomiast nad poddaszem może się to okazać dość kłopotliwe i nie sugerowałabym takiej zmiany. Pozdrawiam Witam, wycenę z roletami zewnętrznymi wycenili nam na 42.000 zł, mam pytanie , czy Pani wycena obejmowała również rolety ?. Proszę o informacje na email : bukowski.tb@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dawid Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Witam Czy można projekt dostosować do ogrzewania na paliwo stale(pellet). Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Witam Czy można projekt dostosować do ogrzewania na paliwo stale(pellet). Pozdrawiam Dawid Witam Na etapie adaptacji projektu można dokonać zmiany sposobu ogrzewania budynku z gazowego na paliwo stałe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi