Gość kalisi Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 17 Luty 2016 Chetnie zobacze Twoja telimene pod kobiec marca az mam usmiech na tearzy na sama mysl:) Pozdrawiam Cytuj
Gość Arek Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 18 Luty 2016 Witajcie zakochani w Telimenie fajnie że tyle was jest,a teraz do rzeczy,info na temat okien podałem wcześniej tzn. okna drutex z serii 7komór 3 szyba czyli najlepsze cena ok 16tyś z ciepłym montażem,co do innych pytań są bardzo szczegółowe i nie pamiętam i musiał bym poszukać(a nie mam czasu po prostu i jestem bardzo zmęczony-swoim zwyczajem sprawdzam ceny w przynajmniej w 3 miejscach).Jestem na etapie wykocnzenia wnętrza-dołącze fotki jutro.Ogolnie zapraszam na wizyte w realu pod koniec marca ponieważ wykończeniowiec ma termin na koniec 03.W KWIETNIU SIĘ WPROWADZAMY!!.Co do solbetu obawiam się że jako sciana działowa będzie za cięzki dla stropu bo przy pustaku 12,5 już strop teriva jest na granicy wytrzymałości konstrukcyjnej tak twierdzi kierownik budowy-konstruktor.Co do zmian 1.sciana kolankowa wyższa,garaż większy a tak na razie ok.AAAAA zapomniałem wg. projektu pierwsze 3 stopnie są za wysokie tzn.po zabudowaniu drewnem 1 stopien by miał 24cm wysokości a nastepne po 16cm ,norma to 14cm. ale jak stolarz twierdzi to bardzo częsty błąd,przy projektach gotowych nie uwzlęniają ze betonowe stopnie trzeba by czymś obić.Warto kupić kosztorys szczegółowy bo ma się przynajmniej ile czego będzie potrzeba.Co do fachowców to mam paru którzy mnie nie zawiedli i zrobili dobrze oraz konkurencyjnie cenowo oczywiście są oni z rejonu Aleksandrowa Ł. oraz Łodzi.Pozdrawiam jeszcze jutro ostatnie zakupy(farby,tynki,glazura) i na narty od stresować się od budowy Witam, a byłaby mozliwość obejrzenia domku za dwa tygodnie w weekend? Z żoną jesteśmy na etapie wyboru projektu domu i nie ukrywamy, że zdecydujemy się na Telimenę w razie co podaję kontakt mailowy a.dziurdziak@gmail.com Pozdrawiam Arek Cytuj
Gość sylwester Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 26 Luty 2016 Witam serdecznie wszystkich! Kilka nurtujscych was problemów bylo poruszanych na www.telimena.fora.pl Galeria zawiera zdjęcia z budowy kilku wersji Telimena. Pozdrawiam Sylwester PS. Jak dobrze pójdzie to wprowadziny się na Wielkanoc Cytuj
Gość ADIM Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 27 Luty 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... Cytuj
Gość NIN Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 27 Luty 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... ADIM, my właśnie zaczynamy budowę Telimeny i chłoniemy wszystkie informacje. Byłbym wdzięczny za szczegółowe koszty i zdjęcia - mój adres to kaspel@onet.pl Chętnie bym zobaczył projekt na żywo, ale my daleko, daleko na północy... Cytuj
Gość Mark Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 29 Luty 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... Witam też chętnie poznam koszty budowy i obejrzę zdjęcia, gdyż zaczynamy budowę Telimeny i może jakieś rady czy coś do funkcjonalności Państwo by teraz zmienili w projekcie . mój adres markpom@interia.pl Z góry dziękuje Pozdrawiam Cytuj
Gość Dawid Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 2 Marzec 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... Witam serdecznie, my budujemy dom na podstawie projektu telimena w Wiśle Wielkiej i chętnie byśmy z żoną zobaczyli na żywo ten domek (my mamy dopiero fundamenty zrobione). Czy istnieje taka możliwość? Pozdrawiamy Cytuj
Gość adim Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Marzec 2016 tak jest możliwość obejrzenia domu zapraszam tylko trzeba się ugadac w jakim terminie państwu pasuje Cytuj
Gość Deko Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Marzec 2016 _Dawid zapraszamy na forum https://telimena.fora.pl/ tam jest dużo osób z twoich okolic Cytuj
Gość jarek Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... czy mógłby pan przesłać koszt wybudowania domu na mail jarek669@wp.pl? Z góry dziękuję ! Cytuj
Gość Gość Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 26 Marzec 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... Witam. Zaczynam niebawem budowę tego projektu. Czy mógłbyś podesłać koszty budowy i jakieś zdjęcia z ukończonego projektu na jedrek1@buziaczek.pl Cytuj
Gość Miko Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Kwiecień 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... Czy mógłby Pan przesłać zestawienie kosztów budowy domu oraz zdjęcia na mikooh@wp.pl - otrzymuje obecnie wyceny od fachowców i chciałbym je zestawić z realnymi kosztami. Z góry dziękuję! Cytuj
Gość Łukasz Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Maj 2016 Dzień dobry, chciałbym się zapytać czy była by możliwość zobaczyć Państwa dom osobiście? Pozdrawiam Łukasz Cytuj
Gość Piotrek Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 15 Maj 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... Witam. Czy mogę prosić o ilości materiałów potrzebnych do budowy( stal, bloczki, pustaki itp.) texas2808@gmail.com Z góry dziękuje i pozdrawaim Cytuj
Gość Luiza Napisano 19 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Czerwiec 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... Cześć! Mamy obecnie wybudowany stan zerowy Telimenki. Czy mogłabym prosić o podesłanie wszelkich materiałów na adres luiizka@gmail.com Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Gość Fil Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 20 Czerwiec 2016 Powiem tak Każdy oszczędza jak może. Projekt jest fajny i na chwile obecną to sporo zmian które tu są pokazane ni w ząb nie podobaj mi się, ale to jest moje zdanie. Jestem ciekawy jak będzie to wyglądało po zakończeniu. Elewacja domu jest specyficzna i zmiany musza być dobrze przemyślane żeby nie popsuły wyglądu.Buduje taki dom i jak dokończę z zewnątrz to opublikuje kilka zdjęć. Cytuj
Gość Monika Napisano 28 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 28 Sierpień 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... Witam serdecznie. Czy byłaby możliwość zobaczenia domu? Pozdrawiam, Monika. Prosiłabym o kontakt na email: snella44@poczta.onet.pl lub tutaj. Cytuj
Gość Snella Napisano 29 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 29 Sierpień 2016 UPRZEJMIE INFOREMUJE ZE SKOCZOWIE WOJ SLASKIE WYBUDOWALISMY DOM WEDLE PROJEKTU TELIMENA I MIESZKAMY OD GRUDNIA 2015R JESLI PAN JEST ZAINERESOWANY SZCZEGOLAMI KOSZTOW I ZDJECIAMI..... Witam, czy byłaby możliwośc obejrzenia domu? Proszę o kontakt. Mój email: snella44@poczta.onet.pl Cytuj
Diups Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Wrzesień 2016 Dzień dobry.Moi drodzy, przymierzam się do kupna projektu TELIMENA IV.Czy ktoś z Was postawił, lub jest w trakcie budowy w/w domu na terenie Małopolski, albo któregoś z ościennych województw?Nie koniecznie musi to być czwórka, chociaż tak byłoby najpiękniejNie mniej jednak TELIMENA II oraz III również wchodzi w grę. Widziałem w postach, że ktoś w okolicach Łodzi buduje, oraz na Śląsku. Zależy mi na możliwości fizycznej zobaczenia domu, nie tylko na rysunkach w projekcie, oraz oczywiście na krótkiej rozmowie na temat budowy i kosztów. W prywatnej wiadomości lub na maila z chęcią podam numer telefonu do siebie aby ustalić możliwość wizyty.Proszę o kontakt na pw lub adres mailowy nogiec.marek@gmail.com Z góry dziękuję.Pozdrawiam! Cytuj
Gość Bartek Napisano 1 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 1 Październik 2016 Czy ktoś z państwa budował telimene że ścian jednowarstwowych np. Porotherm 44 dryfix ? Cytuj
Gość Kalisi Napisano 4 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Październik 2016 Zapraszam na to forum o telimenie http://www.telimena.fora.pl . Bo to juz chyba umarlo smiercia naturalna Cytuj
Gość Gosc bez polskich znakow Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Październik 2016 A szkoda, bo 'Przyjaciel' nie pokazal skonczonego projektu, a chetnie bym go zobaczyl Cytuj
Gość Jacek0730 Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 17 Grudzień 2016 WitamWybrałem projekt Telimena II 2G. Aktualnie oczekuję na pozwolenie na budowę, a planowany termin rozpoczęcia budowy, to luty/marzec 2017r. W ramach adaptacji projektu nie wprowadziłem większych zmian Wprowadzone zmiany obejmują:-powiększenie pom. gosp. do 11,0 m2 kosztem pow. pokoju,-zwiększenie szerokości bramy garażowej do wym 5000,-likwidacja małego okna w kuchni,-połączenie garderoby i pralni w jedno pom.- garderobę,- likwidacja okien w garderobie i schowku,- dodanie okien połaciowych w pokojach na poddaszu ( 2 w każdym pokoju)Będę wdzięczny, za informacje o innych zrealizowanych, lub planowanych zmianachPozdrawiamJacek Cytuj
Gość Anula Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 5 Styczeń 2017 Witam, tez kupilismy projekt telimena. Widze ze dawno sie nie odzywaliscie, ale jestem ciekawa na jakim etapie jestescie. Oczywiscie jesli mozna prosze o dodanie zdjec z kolejnych etapow i podanie kosztow. Pozdrawiam. Cytuj
jacek3007 Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 15 Styczeń 2017 Witam, tez kupilismy projekt telimena. Widze ze dawno sie nie odzywaliscie, ale jestem ciekawa na jakim etapie jestescie. Oczywiscie jesli mozna prosze o dodanie zdjec z kolejnych etapow i podanie kosztow. Pozdrawiam. Witam, budowa wg projektu Telimena II 2G rozpocznie się na początku lutego, tak więc na zdjęcia przyjdzie jeszcze czas, natomiast chętnie przedyskutuję zakres zmian wprowadzanych w ramach adaptacji, tym bardziej, że jesteśmy, jak przeczytałem, na podobnym etapie budowy. Pozdrawiam ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi