Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czy macie Państwo w ofercie taki lub podobny projekt bez garażu?

Witam.

Niestety nie posiadamy tego projektu bez garażu, jednak istnieje możliwość zlikwidowania go na etapie adaptacji.

Zachęcam do skorzystania z naszej zaawansowanej wyszukiwarki dostępnej pod tym adresem: https://www.dobredomy.pl/wyszukiwarka-zaawansowana/ Z pewnością ułatwi to poszukiwania idealnego projektu.

Pozdrawiam.

• 1 month later...
Napisano

Dzien dobry,

czysto techniczne pytanie, mam wjazd na dzialke od strony poludniowej, planuje ulozyc ten projekt tak aby pokoj goscinny(gabinet), kuchnia i jadalnia byla od poludnia. A moje pytanie brzmi ile nalezaloby odsunac ten budynek od granicy dzialki aby swobodnie mozna bylo wjechac do tak zaprojektowanego garazu. Nalezy wykonac skret 90 stopni po wjezdzie na dzialke. Mam nadzieje ze zrozumiale jest moje pytanie . Pozdrawiam

Napisano

Dzien dobry, czysto techniczne pytanie, mam wjazd na dzialke od strony poludniowej, planuje ulozyc ten projekt tak aby pokoj goscinny(gabinet), kuchnia i jadalnia byla od poludnia. A moje pytanie brzmi ile nalezaloby odsunac ten budynek od granicy dzialki aby swobodnie mozna bylo wjechac do tak zaprojektowanego garazu. Nalezy wykonac skret 90 stopni po wjezdzie na dzialke. Mam nadzieje ze zrozumiale jest moje pytanie . Pozdrawiam

Witam

Zapytanie przekazuję do Architektów - proszę na dniach oczekiwać dopowiedzi.

Pozdrawiam

Napisano

Dzien dobry, czysto techniczne pytanie, mam wjazd na dzialke od strony poludniowej, planuje ulozyc ten projekt tak aby pokoj goscinny(gabinet), kuchnia i jadalnia byla od poludnia. A moje pytanie brzmi ile nalezaloby odsunac ten budynek od granicy dzialki aby swobodnie mozna bylo wjechac do tak zaprojektowanego garazu. Nalezy wykonac skret 90 stopni po wjezdzie na dzialke. Mam nadzieje ze zrozumiale jest moje pytanie . Pozdrawiam

Witam

Aby swobodnie wjechać do tak usytuowanego garażu budynek należy odsunąć o 8-10m od granicy działki.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano

Witam, Jestem zainteresowany projektem. Mógłbym prosić o przesłanie szczegółowych rysunków ? rafal malpa oracz.it

Jak radziliby państwo ustawić dom względem stron świata zakładając wjazd od północy? Czy lepsza w takim wypdaku byłaby wersja podstawowa czy lustrzane odbicie ? W wersji podstawowej mamy taras pd-wsch. i brak okien na zachód. W lustrzanym odbiciu taras pd-zach, i przeszklenie od zachodu ale za to salon od pd-wsch. Zakładając że działka jest zadrzewiona i ma dużo cienia.

Napisano

Witam, Jestem zainteresowany projektem. Mógłbym prosić o przesłanie szczegółowych rysunków ? rafal malpa oracz.it

Jak radziliby państwo ustawić dom względem stron świata zakładając wjazd od północy? Czy lepsza w takim wypdaku byłaby wersja podstawowa czy lustrzane odbicie ? W wersji podstawowej mamy taras pd-wsch. i brak okien na zachód. W lustrzanym odbiciu taras pd-zach, i przeszklenie od zachodu ale za to salon od pd-wsch. Zakładając że działka jest zadrzewiona i ma dużo cienia.

Witam

Materiały wraz z odpowiedzią prześlemy w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Gość Agnieszka
Napisano

Witam, Jestem zainteresowana kupnem tego projektu mogłabym prosić o bardziej szczegółowe rysunki? mój mail to agnieszkalankamer@gmail.com

• 2 months later...
  • 1 month later...
Napisano

Witam

Proszę o przesłanie rysunków szczegółowych tego projektu (lustrzane odbicie) na e-mail: ellas49@vp.pl.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Dzień dobry, czy istnieje możliwość takiego przerobienia projektu, żeby dom ten mieścił się na działce o szerokości 20m? Czy można obniżyć budynek? Zgodnie z przepisami w naszej gminie maksymalna wysokość budynku to 9m.

Napisano

Dzień dobry, czy istnieje możliwość takiego przerobienia projektu, żeby dom ten mieścił się na działce o szerokości 20m? Czy można obniżyć budynek? Zgodnie z przepisami w naszej gminie maksymalna wysokość budynku to 9m.

Witam

Po likwidacji okien w garażu można zbliżyć się do granicy działki na 3m, tak więc aby dom zmieścił się na Państwa działce należy zwęzić go o 54cm.

Można obniżyć ściankę kolankową, wówczas budynek będzie spełniał warunki zabudowy.

Tego typu zmiany proponujemy wykonać na etapie adaptacji projektu.

Nasza pracownia jako autor projektu wyda bezpłatną zgodę na wprowadzenie zmian.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Gość Ewelina
Napisano

Witam Po likwidacji okien w garażu można zbliżyć się do granicy działki na 3m, tak więc aby dom zmieścił się na Państwa działce należy zwęzić go o 54cm. Można obniżyć ściankę kolankową, wówczas budynek będzie spełniał warunki zabudowy. Tego typu zmiany proponujemy wykonać na etapie adaptacji projektu. Nasza pracownia jako autor projektu wyda bezpłatną zgodę na wprowadzenie zmian.   Pozdrawiam

witam. Od 2 miesięcy budujemy Oktawiana II . Jesteśmy na etapie wykonania dachu. Jeżeli ktoś jest zainteresowany - chętnie udostępnie kilka fotek z budowy. Jest piękny.:) Troszkę przerobiony przez nas. Zrezygnowaliśmy z wykusza w jadalni, przedłużyliśmy garaż. Warto bo zyskaliśmy za garazem drugie stanowisko lub miejsce gosdpodarcze. Pozdrawiam

Napisano

witam. Od 2 miesięcy budujemy Oktawiana II . Jesteśmy na etapie wykonania dachu. Jeżeli ktoś jest zainteresowany - chętnie udostępnie kilka fotek z budowy. Jest piękny. :) Troszkę przerobiony przez nas. Zrezygnowaliśmy z wykusza w jadalni, przedłużyliśmy garaż. Warto bo zyskaliśmy za garazem drugie stanowisko lub miejsce gosdpodarcze. Pozdrawiam

Witam. Jesteśmy z żoną zainteresowani wybudowaniem Oktawiana. Może Pani nam powiedzieć jaki koszt wyniósł dotychczasowy etap budowy, oraz ile mniej więcej  wyniesie całą budowa?

Pozdrawiam.

Napisano

witam. Od 2 miesięcy budujemy Oktawiana II . Jesteśmy na etapie wykonania dachu. Jeżeli ktoś jest zainteresowany - chętnie udostępnie kilka fotek z budowy. Jest piękny. :) Troszkę przerobiony przez nas. Zrezygnowaliśmy z wykusza w jadalni, przedłużyliśmy garaż. Warto bo zyskaliśmy za garazem drugie stanowisko lub miejsce gosdpodarcze. Pozdrawiam
Witam. Jesteśmy z żoną zainteresowani wybudowaniem Oktawiana. Może Pani nam powiedzieć jaki koszt wyniósł dotychczasowy etap budowy, oraz ile mniej więcej  wyniesie całą budowa? Pozdrawiam.

Dzień dobry, my zaczynamy budowę za miesiąc -dwa, proszę zdjęcia zuz.madry@gmail.com Pozdrawiam

Gość Zuzanna
Napisano

Bardzo proszę o podesłanie zdjęć :) my zaczynamy za miesiąc - dwa:) pozdrawiam zuz.madry@gmail.com

• 2 weeks later...
Napisano

Bardzo proszę o podesłanie zdjęć :) my zaczynamy za miesiąc - dwa:) pozdrawiam zuz.madry@gmail.com

Witam, też będziemy budować Oktawiana, choć ze względu na szerokość działki zamiast garażu będziemy mieli wiatę. Bardzo prosiłbym o przesłanie zdjęć ;-)

Napisano

Witam Po likwidacji okien w garażu można zbliżyć się do granicy działki na 3m, tak więc aby dom zmieścił się na Państwa działce należy zwęzić go o 54cm. Można obniżyć ściankę kolankową, wówczas budynek będzie spełniał warunki zabudowy. Tego typu zmiany proponujemy wykonać na etapie adaptacji projektu. Nasza pracownia jako autor projektu wyda bezpłatną zgodę na wprowadzenie zmian.   Pozdrawiam
witam. Od 2 miesięcy budujemy Oktawiana II . Jesteśmy na etapie wykonania dachu. Jeżeli ktoś jest zainteresowany - chętnie udostępnie kilka fotek z budowy. Jest piękny.:) Troszkę przerobiony przez nas. Zrezygnowaliśmy z wykusza w jadalni, przedłużyliśmy garaż. Warto bo zyskaliśmy za garazem drugie stanowisko lub miejsce gosdpodarcze. Pozdrawiam

Witam serdecznie. My też zapatrujemy się na ten projekt tylko z prefabrykatów. Chętnie zobaczę zdjęcia jak to na żywo wychodzi :) poczta.basia@gmail.com Z góry dziękuję :)

• 2 months later...