Dobre Domy Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Lipiec 2016 czy mozliwe jest zrezygnowanie z kominka/grilla i co za tym idzie z całego komina przy tarasie? Dzień dobry, tak istnieje możliwość rezygnacji z kominka zarówno zewnętrznego jak i wewnętrznego. Jeśli zdecydowałby się Pan z likwidacji obu kominków, to można nie murować pionów kominowych. Natomiast należałoby zapewnić wtedy w inny sposób wentylację łazienki na poddaszu, np. za pomocą rury elastycznej typu SPIRO (z anemostatem). Pozdrawiam! Cytuj
Gość darek Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Lipiec 2016 czy mozliwe jest zrezygnowanie z kominka/grilla i co za tym idzie z całego komina przy tarasie? Dzień dobry, tak istnieje możliwość rezygnacji z kominka zarówno zewnętrznego jak i wewnętrznego. Jeśli zdecydowałby się Pan z likwidacji obu kominków, to można nie murować pionów kominowych. Natomiast należałoby zapewnić wtedy w inny sposób wentylację łazienki na poddaszu, np. za pomocą rury elastycznej typu SPIRO (z anemostatem). Pozdrawiam! Dzięuję za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Czy da się przedłużyć dach od strony balkonu/tarasu o około 1m - tak by nakrył cały balkon? Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Lipiec 2016 Dzięuję za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Czy da się przedłużyć dach od strony balkonu/tarasu o około 1m - tak by nakrył cały balkon? Witam. Jest możliwość wydłużenia dachu, wiąże się to oczywiście zniewielką zmianą konstrukcji więźby dachowej oraz przesunięciem słupa przy pokoju dziennym. Tego typu zmiany proponujemy wykonać na etapie adaptacji projektu. Wybrany przez Pana architekt dokona ich wyceny i wprowadzi na nasz oryginalny projekt. Nasza pracownia jako autor projektu wyda bezpłatną zgodę na wprowadzenie zmian. Cytuj
Gość darek Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Lipiec 2016 Dzięuję za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Czy da się przedłużyć dach od strony balkonu/tarasu o około 1m - tak by nakrył cały balkon? Witam. Jest możliwość wydłużenia dachu, wiąże się to oczywiście zniewielką zmianą konstrukcji więźby dachowej oraz przesunięciem słupa przy pokoju dziennym. Tego typu zmiany proponujemy wykonać na etapie adaptacji projektu. Wybrany przez Pana architekt dokona ich wyceny i wprowadzi na nasz oryginalny projekt. Nasza pracownia jako autor projektu wyda bezpłatną zgodę na wprowadzenie zmian. Jaki byłby koszt projektu u Was po zmianach związanych z wydłużeniem dachu? Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Lipiec 2016 Jaki byłby koszt projektu u Was po zmianach związanych z wydłużeniem dachu? Pozdrawiam Wyceny wykonujemy jedynie mailowo. Proszę o wysłanie zapytania na adres info@dobredomy.pl. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Piotr Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Lipiec 2016 Bardzo proszę o przesłanie rysunków szczegółowych oraz wszystkich innych dostępnych materiałów dotyczących Artemisa II na adres: piotr.cetler@profit-partner.eu Cytuj
Dobre Domy Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Lipiec 2016 Bardzo proszę o przesłanie rysunków szczegółowych oraz wszystkich innych dostępnych materiałów dotyczących Artemisa II na adres: piotr.cetler@profit-partner.eu Witam. Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Piotr Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Lipiec 2016 Dziękuję za szybką odpowiedź . Czy istnieje możliwość przeniesienia kominka zewnętrznego i wewnętrznego w prawą stronę (odbicie lustrzane ) tak aby uzyskać możliwość wyjścia z salonu prosto pod zadaszony taras . Projekt jest idealny jednak chciałbym zabudować przestrzeń tarasową witrynami przesuwnymi które pozwolą użytkować go latem jako taras a zimą jako ogród zimowy . Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam P.C. - piotr.cetler@profit-partner.eu Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 20 Lipiec 2016 Dzień dobry, Przyznam, że nie do końca wiem w które miejsce chciałby Pan przesunąć komin. Czy chodzi Panu o to, aby kominek zewnętrzny znajdował się poza obrysem balkonu? Czy wręcz przeciwnie i był bliżej pokoju na parterze? Przesunięcie pionu kominowego będzie miało wpływ na stolarkę okienną pomieszczeń. W tym drugim rozwiązaniu niestety komin zmniejszy łazienkę na poddaszu. Pozdrawiam! Cytuj
Gość budka Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 26 Lipiec 2016 Witam! Jestem zainteresowany tym projektem, ale potrzebnych jest mi więcej informacji : rzuty z wymiarami, jakie ogrzewanie ? proszę o odp na maila: budka.tarant@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 26 Lipiec 2016 Witam! Jestem zainteresowany tym projektem, ale potrzebnych jest mi więcej informacji : rzuty z wymiarami, jakie ogrzewanie ? proszę o odp na maila: budka.tarant@gmail.com Witam, w projekcie przewidziane jest ogrzewanie gazowe. Rysunki szczegółowe prześlę na podany adres w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Katarzyna Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpień 2016 Witam, Jestem zainteresowana projektem Artemis II w wersji lustrzanej. Proszę o przesłanie rysunków szczegółowych oraz wszystkich innych dostępnych materiałów dotyczących Artemisa II na adres: Kati76_76@o2.pl Dziekuje Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Sierpień 2016 Witam, Jestem zainteresowana projektem Artemis II w wersji lustrzanej. Proszę o przesłanie rysunków szczegółowych oraz wszystkich innych dostępnych materiałów dotyczących Artemisa II na adres: Kati76_76@o2.pl Dziekuje Witam. Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Piotr Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Sierpień 2016 Witam, jestem zainteresowany projektem Artemis II. Proszę o przesłanie rysunków szczegółowych, wymiarów oraz wszystkich innych dostępnych materiałów dotyczących Artemisa II na adres: laser5@vp.pl Dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Gość Łukasz Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpień 2016 Witam, Jestem zainteresowana projektem Artemis II w wersji lustrzanej. Proszę o przesłanie rysunków szczegółowych oraz wszystkich innych dostępnych materiałów dotyczących Artemisa II na adres: krajniol@poczta.fm. Dziekuje Cytuj
Dobre Domy Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpień 2016 Witam, Jestem zainteresowana projektem Artemis II w wersji lustrzanej. Proszę o przesłanie rysunków szczegółowych oraz wszystkich innych dostępnych materiałów dotyczących Artemisa II na adres: krajniol@poczta.fm. Dziekuje Witam. W dniu dzisiejszym wyślemy materiały pokazowe. Pozdrawiam Cytuj
Gość marcin Napisano 23 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 23 Sierpień 2016 Bardzo proszę o przesłanie rysunków szczegółowych oraz wszystkich innych dostępnych materiałów dotyczących Artemisa II na adres: bidas3@interia.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 23 Sierpień 2016 Bardzo proszę o przesłanie rysunków szczegółowych oraz wszystkich innych dostępnych materiałów dotyczących Artemisa II na adres: bidas3@interia.pl Witam. Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Karol Napisano 30 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Sierpień 2016 Prosilbym o przesłanie szczegółowych rysunkow i materiałów dotyczących tego domu na adres najer86@wp.pl. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpień 2016 Prosilbym o przesłanie szczegółowych rysunkow i materiałów dotyczących tego domu na adres najer86@wp.pl. Pozdrawiam Witam. W dniu dzisiejszym wyślemy materiały pokazowe. Pozdrawiam Cytuj
Gość Lukasz Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Wrzesień 2016 Witam, Proszę o przesłanie wszystkich dostępnych materiałów na adres mailowy kruszyna1287@gmail.com Cytuj
Gość Piotr Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Wrzesień 2016 Witam, Proszę o przesłanie wszystkich dostępnych materiałów na adres mailowy pwienczonek@o2.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Wrzesień 2016 Witam, Proszę o przesłanie wszystkich dostępnych materiałów na adres mailowy pwienczonek@o2.pl Witam. W dniu dzisiejszym wyślemy materiały pokazowe. Pozdrawiam Cytuj
Fargo Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Wrzesień 2016 Witam serdecznie wszystkich Formowiczów. Jestem bardzo zainteresowany tym projektem (Artemis II),czy mogę liczyć na podzielenie się zemną Państwa doświadczeniem w budowie tego projektu. Prosił bym również o przesłanie mi wszystkich dostępnych dokumentacji tego projektu Redakcje Dobredomy. Z uwagi na zawiłe wymagania gminy chciałby sprawdzić czy marzenie o tym domu ma racje bytu Cytuj
Fargo Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Wrzesień 2016 Witam serdecznie wszystkich Formowiczów. Jestem bardzo zainteresowany tym projektem (Artemis II),czy mogę liczyć na podzielenie się zemną Państwa doświadczeniem w budowie tego projektu. lukasz1987korczak@gmail.com Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi