Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

budowa domu MILOS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej dziewczyny super pokazujecie odsłony Milosa :) ja już za niedługo też będę mogła dodać zdjęcia - jestem na etapie zalewania stropu :) nasz milos ma z przodu dwa identycznej wielkości okna - nie są narożne :) plus drzwi wejściowe o szerokości 150  - wasze zdjęcia pozwalają mi w łatwiejszy sposób wprowadzać zmiany

Napisano

Hej dziewczyny super pokazujecie odsłony Milosa :) ja już za niedługo też będę mogła dodać zdjęcia - jestem na etapie zalewania stropu :) nasz milos ma z przodu dwa identycznej wielkości okna - nie są narożne :) plus drzwi wejściowe o szerokości 150  - wasze zdjęcia pozwalają mi w łatwiejszy sposób wprowadzać zmiany

Hej czekamy na zdjęcia ,zawsze to coś nowego w naszym wspólnym Milosie :)

Napisano

Do Kasi chodzi mi o łazienkę na dole a dokładnie o schody jakie będziesz miała. Widzę, że też nie masz ściany po lewej stronie tej co odgranicza schody. Łazienkę masz z umywalka i muszlą? Bo mi kurcze brakuje prysznica na dole. Ciekawią mnie Twoje rozwiązania. Nam dopiero w poniedziałek wchodzą stawiać mury. Robimy poroterm winemberg czy jakoś tak się to pisze ;-) p.s. Jeśli możesz to zrób fotkę z salonu w stronę łazienki jak to wygląda dziękuję. Ja kolejne fotki umieszczę w przyszłym tygodniu jak coś urośnie w górę ela

Napisano

Do Kasi chodzi mi o łazienkę na dole a dokładnie o schody jakie będziesz miała. Widzę, że też nie masz ściany po lewej stronie tej co odgranicza schody. Łazienkę masz z umywalka i muszlą? Bo mi kurcze brakuje prysznica na dole. Ciekawią mnie Twoje rozwiązania. Nam dopiero w poniedziałek wchodzą stawiać mury. Robimy poroterm winemberg czy jakoś tak się to pisze ;-) p.s. Jeśli możesz to zrób fotkę z salonu w stronę łazienki jak to wygląda dziękuję. Ja kolejne fotki umieszczę w przyszłym tygodniu jak coś urośnie w górę ela

witam

co do schodów będziemy mieli drewniane, ścianki rzeczywiście nie będzie. Łazienka na dole będzie z muszlą i umywalką, też żałuję że nie będzie prysznica. Jutro zrobię zdjęcia, o które prosisz.  Zamówiliśmy okna z Drutex-u orzech ze szprosami do tego jasna elewacja i dachówka w kolorze brązu- pozdrawiam

Napisano

w ostatnim czasie powstały kominy no a nad tarasem  mamy już daszek! pozdrawiam

post-21119-0-75692100-1439842505_thumb.jpg

post-21119-0-97360800-1439842508_thumb.jpg

post-21119-0-78775300-1439842591_thumb.jpg

post-21119-0-33254800-1439842602_thumb.jpg

post-21119-0-84981100-1439842611_thumb.jpg

Napisano

Witam, jestem tez zainteresowany budowa milosa dltego mam do was ogromna prosbe jakie wymiary ma salon, kuchnia, garaz chodzi mi konkretnie o szerokosc i dlugosc. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Napisano

Kasiu jaki macie strop ?ten układany terviva....nadal zastanawiam się nad ściankami działowymi  z pustaka ,zabronił nam nawet projektant.Na ścianach nośnych mamy murowane  ściany ,reszta ma być z płyt.

A co u mnie ?nadal się dzieje ! Wyrównaliśmy teren ,a w domu instalacje idą pełną parą  elektryczna i kanalizacyjna,pod koniec września robimy tynki natryskowe.Była i pierwsza kawka na parapecie.I mamy już okna,

pozdrawiam !Jola

post-20949-0-55775100-1441647268_thumb.jpg

post-20949-0-72732400-1441647286_thumb.jpg

post-20949-0-00847300-1441647297_thumb.jpg

Napisano

witam dziewczyny jak u Was postępy budowy Milosa, czekam na zdjęcia -Kasia

Witaj!

Widze, ze stawialiscie domek z ytonga, ile zuzyliscie 24 i 12? Pozdrawiam Piotr

Napisano

Kasiu jaki macie strop ?ten układany terviva....nadal zastanawiam się nad ściankami działowymi z pustaka ,zabronił nam nawet projektant.Na ścianach nośnych mamy murowane ściany ,reszta ma być z płyt.

A co u mnie ?nadal się dzieje ! Wyrównaliśmy teren ,a w domu instalacje idą pełną parą elektryczna i kanalizacyjna,pod koniec września robimy tynki natryskowe.Była i pierwsza kawka na parapecie.I mamy już okna,

pozdrawiam !Jola

Witam, fajnie juz wyglada milosek z oknami, chcialbym wiedziec jaki jest koszt wszystkich okien i czy to sa dwu szybowe cz trzy, a to w salonie wielkie jaki ma wymiary, jak sie otwiera i ile kosztowalo. Pozdrawiam - Piotr
Napisano

Witajcie

Mam pytanie do Joli lub Kasi, które są najdalej posunięte w budowie. Czy dawałyście do stropu dodatkowo w salonie jakąś metalową konstrukcję?? Jeśli chodzi o moje postępy mury są dziś przywożą strop w czwartek kominy. Kilka zmian dzięki Kasi w salonie będą do połowy odkryte schody dodam na dniach fotki

Czekam na odp pozdrawiam ela

Napisano

Eulalia ja własnie jestem na etapie kładzenia stropu - i mamy dodatkową metalowe wzmocnienie w wykuszu -

Jolu widzę że zrezygnowaliście ze szpros w oknach - ja mam wielki dylemat :) proszę napisz jaki koszt okien oraz koszt okna w dużym pokoju tego największego - twoja realizacja jest najbardziej zbliżona do mojego pomysłu na ten projekt :) proszę dodaj zdjęcia boków domu :) my ugrzęźliśmy na etapie stropu - myślałam że szybciej to pójdzie

Napisano

Witajcie

Mam pytanie do Joli lub Kasi, które są najdalej posunięte w budowie. Czy dawałyście do stropu dodatkowo w salonie jakąś metalową konstrukcję?? Jeśli chodzi o moje postępy mury są dziś przywożą strop w czwartek kominy. Kilka zmian dzięki Kasi w salonie będą do połowy odkryte schody dodam na dniach fotki

Czekam na odp pozdrawiam ela

hej u mnie jest strop układany i jeszcze na wierzchu po  stropie idzie zbrojenie ,wszystko zgodnie z projektem a pomimo tego nie mogę postawić ścianek działowych w pokojach z pustaka co mnie niezmiernie denerwuje :angry: może warto coś dać żeby te ściany działowe były murowane a nie z płyt kart -gips,pomyśl o tym przed położeniem stropu! pozdrawiam.

Napisano

Witam, fajnie juz wyglada milosek z oknami, chcialbym wiedziec jaki jest koszt wszystkich okien i czy to sa dwu szybowe cz trzy, a to w salonie wielkie jaki ma wymiary, jak sie otwiera i ile kosztowalo. Pozdrawiam - Piotr

za wszystkie okna zapłaciliśmy około 14 tys ,okna dwu szybowe ,dwu kolorowe W salonie otwierają się wszystkie okna ,okno z salonu kosztowało te duże 1550 zł, wymiar to szer 2960 i wysokość 2370.pozdrawiam

Napisano

Kasiu czy ty też tak jak Jola nie możesz zrobić do góry ścian z 12 silka tylko z jakiś płyt? Na zdjęciach twoich widać że masz z pustaka. Z tego co pamiętam w projekcie jest 12 silka. Hmm muszę dziś pogadać z majstrem i kierownikiem budowy. Bo już sama nie wiem co jest grane.

Napisano

Eulalia ja własnie jestem na etapie kładzenia stropu - i mamy dodatkową metalowe wzmocnienie w wykuszu -

Jolu widzę że zrezygnowaliście ze szpros w oknach - ja mam wielki dylemat :) proszę napisz jaki koszt okien oraz koszt okna w dużym pokoju tego największego - twoja realizacja jest najbardziej zbliżona do mojego pomysłu na ten projekt :) proszę dodaj zdjęcia boków domu :) my ugrzęźliśmy na etapie stropu - myślałam że szybciej to pójdzie

post-20949-0-18572000-1441805071_thumb.jpg

post-20949-0-46857100-1441805088_thumb.jpg

Napisano

Kasiu czy ty też tak jak Jola nie możesz zrobić do góry ścian z 12 silka tylko z jakiś płyt? Na zdjęciach twoich widać że masz z pustaka. Z tego co pamiętam w projekcie jest 12 silka. Hmm muszę dziś pogadać z majstrem i kierownikiem budowy. Bo już sama nie wiem co jest grane.

u mnie w projekcie są niestety płyty kartonowo gipsowe na stelażach,  -na poddaszu, Bo na parterze ściany działowe są z pustaka 12cm .Myślę że to jest moje niedopatrzenie przed układaniem stropu. Mam wybudowany z pustaka 12  cm, tylko cały ten korytarz co idzie na ścianach nośnych  :( na pietrze.