Gość Dorota Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Sierpień 2015 Hej dziewczyny super pokazujecie odsłony Milosa ja już za niedługo też będę mogła dodać zdjęcia - jestem na etapie zalewania stropu nasz milos ma z przodu dwa identycznej wielkości okna - nie są narożne plus drzwi wejściowe o szerokości 150 - wasze zdjęcia pozwalają mi w łatwiejszy sposób wprowadzać zmiany Cytuj
jolanta Napisano 11 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 11 Sierpień 2015 Hej dziewczyny super pokazujecie odsłony Milosa ja już za niedługo też będę mogła dodać zdjęcia - jestem na etapie zalewania stropu nasz milos ma z przodu dwa identycznej wielkości okna - nie są narożne plus drzwi wejściowe o szerokości 150 - wasze zdjęcia pozwalają mi w łatwiejszy sposób wprowadzać zmiany Hej czekamy na zdjęcia ,zawsze to coś nowego w naszym wspólnym Milosie Cytuj
Eulalia Napisano 13 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Sierpień 2015 Do Kasi chodzi mi o łazienkę na dole a dokładnie o schody jakie będziesz miała. Widzę, że też nie masz ściany po lewej stronie tej co odgranicza schody. Łazienkę masz z umywalka i muszlą? Bo mi kurcze brakuje prysznica na dole. Ciekawią mnie Twoje rozwiązania. Nam dopiero w poniedziałek wchodzą stawiać mury. Robimy poroterm winemberg czy jakoś tak się to pisze ;-) p.s. Jeśli możesz to zrób fotkę z salonu w stronę łazienki jak to wygląda dziękuję. Ja kolejne fotki umieszczę w przyszłym tygodniu jak coś urośnie w górę ela Cytuj
Kasia10 Napisano 16 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 16 Sierpień 2015 Do Kasi chodzi mi o łazienkę na dole a dokładnie o schody jakie będziesz miała. Widzę, że też nie masz ściany po lewej stronie tej co odgranicza schody. Łazienkę masz z umywalka i muszlą? Bo mi kurcze brakuje prysznica na dole. Ciekawią mnie Twoje rozwiązania. Nam dopiero w poniedziałek wchodzą stawiać mury. Robimy poroterm winemberg czy jakoś tak się to pisze ;-) p.s. Jeśli możesz to zrób fotkę z salonu w stronę łazienki jak to wygląda dziękuję. Ja kolejne fotki umieszczę w przyszłym tygodniu jak coś urośnie w górę ela witam co do schodów będziemy mieli drewniane, ścianki rzeczywiście nie będzie. Łazienka na dole będzie z muszlą i umywalką, też żałuję że nie będzie prysznica. Jutro zrobię zdjęcia, o które prosisz. Zamówiliśmy okna z Drutex-u orzech ze szprosami do tego jasna elewacja i dachówka w kolorze brązu- pozdrawiam Cytuj
Kasia10 Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 17 Sierpień 2015 Do Kasi chodzi mi o łazienkę na dole a dokładnie o schody jakie będziesz miała. Widzę, że też nie masz ściany po lewej stronie tej co odgranicza schody. Łazienkę masz z umywalka i muszlą? Bo mi kurcze brakuje prysznica na dole. Ciekawią mnie Twoje rozwiązania. Nam dopiero w poniedziałek wchodzą stawiać mury. Robimy poroterm winemberg czy jakoś tak się to pisze ;-) p.s. Jeśli możesz to zrób fotkę z salonu w stronę łazienki jak to wygląda dziękuję. Ja kolejne fotki umieszczę w przyszłym tygodniu jak coś urośnie w górę ela w ostatnim czasie powstały kominy no a nad tarasem mamy już daszek! pozdrawiam Cytuj
Gość Piotr Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Sierpień 2015 Witam, jestem tez zainteresowany budowa milosa dltego mam do was ogromna prosbe jakie wymiary ma salon, kuchnia, garaz chodzi mi konkretnie o szerokosc i dlugosc. Z gory dziekuje i pozdrawiam. Cytuj
Kasia10 Napisano 24 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Sierpień 2015 witam jeśli chodzi o wymiary my korzystaliśmy z funkcji miarka, którą znajdziesz na stronie: http://pracownia-projekty.dom.pl/fa_milos_ce.htm Cytuj
Gość Piotr Napisano 27 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 27 Sierpień 2015 Witam, mam prosbe jesli mozna to prosze was o nr tel. mam kilka pytan. Pozdrawiam Cytuj
jolanta Napisano 27 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 27 Sierpień 2015 Witam, mam prosbe jesli mozna to prosze was o nr tel. mam kilka pytan. Pozdrawiam witam! ,pytaj na forum Cytuj
jolanta Napisano 27 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 27 Sierpień 2015 mamy już dachówkę na dachu,jutro będą okna do całego domu Cytuj
Kasia10 Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpień 2015 Układanie dachówki trwa czekamy na okna -pozdrawiam Cytuj
Kasia10 Napisano 6 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Wrzesień 2015 witam dziewczyny jak u Was postępy budowy Milosa, czekam na zdjęcia -Kasia Cytuj
jolanta Napisano 7 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Wrzesień 2015 Kasiu jaki macie strop ?ten układany terviva....nadal zastanawiam się nad ściankami działowymi z pustaka ,zabronił nam nawet projektant.Na ścianach nośnych mamy murowane ściany ,reszta ma być z płyt. A co u mnie ?nadal się dzieje ! Wyrównaliśmy teren ,a w domu instalacje idą pełną parą elektryczna i kanalizacyjna,pod koniec września robimy tynki natryskowe.Była i pierwsza kawka na parapecie.I mamy już okna, pozdrawiam !Jola Cytuj
Gość Piotr Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Wrzesień 2015 witam dziewczyny jak u Was postępy budowy Milosa, czekam na zdjęcia -KasiaWitaj!Widze, ze stawialiscie domek z ytonga, ile zuzyliscie 24 i 12? Pozdrawiam Piotr Cytuj
Gość Gość Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Wrzesień 2015 Kasiu jaki macie strop ?ten układany terviva....nadal zastanawiam się nad ściankami działowymi z pustaka ,zabronił nam nawet projektant.Na ścianach nośnych mamy murowane ściany ,reszta ma być z płyt. A co u mnie ?nadal się dzieje ! Wyrównaliśmy teren ,a w domu instalacje idą pełną parą elektryczna i kanalizacyjna,pod koniec września robimy tynki natryskowe.Była i pierwsza kawka na parapecie.I mamy już okna, pozdrawiam !Jola Witam, fajnie juz wyglada milosek z oknami, chcialbym wiedziec jaki jest koszt wszystkich okien i czy to sa dwu szybowe cz trzy, a to w salonie wielkie jaki ma wymiary, jak sie otwiera i ile kosztowalo. Pozdrawiam - Piotr Cytuj
Eulalia Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2015 Witajcie Mam pytanie do Joli lub Kasi, które są najdalej posunięte w budowie. Czy dawałyście do stropu dodatkowo w salonie jakąś metalową konstrukcję?? Jeśli chodzi o moje postępy mury są dziś przywożą strop w czwartek kominy. Kilka zmian dzięki Kasi w salonie będą do połowy odkryte schody dodam na dniach fotki Czekam na odp pozdrawiam ela Cytuj
Gość Dorota Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2015 Eulalia ja własnie jestem na etapie kładzenia stropu - i mamy dodatkową metalowe wzmocnienie w wykuszu - Jolu widzę że zrezygnowaliście ze szpros w oknach - ja mam wielki dylemat proszę napisz jaki koszt okien oraz koszt okna w dużym pokoju tego największego - twoja realizacja jest najbardziej zbliżona do mojego pomysłu na ten projekt proszę dodaj zdjęcia boków domu my ugrzęźliśmy na etapie stropu - myślałam że szybciej to pójdzie Cytuj
jolanta Napisano 9 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2015 Witajcie Mam pytanie do Joli lub Kasi, które są najdalej posunięte w budowie. Czy dawałyście do stropu dodatkowo w salonie jakąś metalową konstrukcję?? Jeśli chodzi o moje postępy mury są dziś przywożą strop w czwartek kominy. Kilka zmian dzięki Kasi w salonie będą do połowy odkryte schody dodam na dniach fotki Czekam na odp pozdrawiam ela hej u mnie jest strop układany i jeszcze na wierzchu po stropie idzie zbrojenie ,wszystko zgodnie z projektem a pomimo tego nie mogę postawić ścianek działowych w pokojach z pustaka co mnie niezmiernie denerwuje może warto coś dać żeby te ściany działowe były murowane a nie z płyt kart -gips,pomyśl o tym przed położeniem stropu! pozdrawiam. Cytuj
jolanta Napisano 9 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2015 Witam, fajnie juz wyglada milosek z oknami, chcialbym wiedziec jaki jest koszt wszystkich okien i czy to sa dwu szybowe cz trzy, a to w salonie wielkie jaki ma wymiary, jak sie otwiera i ile kosztowalo. Pozdrawiam - Piotr za wszystkie okna zapłaciliśmy około 14 tys ,okna dwu szybowe ,dwu kolorowe W salonie otwierają się wszystkie okna ,okno z salonu kosztowało te duże 1550 zł, wymiar to szer 2960 i wysokość 2370.pozdrawiam Cytuj
Eulalia Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2015 Kasiu czy ty też tak jak Jola nie możesz zrobić do góry ścian z 12 silka tylko z jakiś płyt? Na zdjęciach twoich widać że masz z pustaka. Z tego co pamiętam w projekcie jest 12 silka. Hmm muszę dziś pogadać z majstrem i kierownikiem budowy. Bo już sama nie wiem co jest grane. Cytuj
jolanta Napisano 9 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2015 Eulalia ja własnie jestem na etapie kładzenia stropu - i mamy dodatkową metalowe wzmocnienie w wykuszu - Jolu widzę że zrezygnowaliście ze szpros w oknach - ja mam wielki dylemat proszę napisz jaki koszt okien oraz koszt okna w dużym pokoju tego największego - twoja realizacja jest najbardziej zbliżona do mojego pomysłu na ten projekt proszę dodaj zdjęcia boków domu my ugrzęźliśmy na etapie stropu - myślałam że szybciej to pójdzie Cytuj
jolanta Napisano 9 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2015 jutro będą wstawiać okna połaciowe-wstawiliśmy jeszcze po jednym oknie do pokoi dzieci ,bo ciemno było . prace trwają a kasy ubywa...... Cytuj
jolanta Napisano 9 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2015 Kasiu czy ty też tak jak Jola nie możesz zrobić do góry ścian z 12 silka tylko z jakiś płyt? Na zdjęciach twoich widać że masz z pustaka. Z tego co pamiętam w projekcie jest 12 silka. Hmm muszę dziś pogadać z majstrem i kierownikiem budowy. Bo już sama nie wiem co jest grane. u mnie w projekcie są niestety płyty kartonowo gipsowe na stelażach, -na poddaszu, Bo na parterze ściany działowe są z pustaka 12cm .Myślę że to jest moje niedopatrzenie przed układaniem stropu. Mam wybudowany z pustaka 12 cm, tylko cały ten korytarz co idzie na ścianach nośnych na pietrze. Cytuj
Eulalia Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2015 Do Doroty Jak nazywa się fachowo to wzmocnienie nad wykuszem :heba? Czy na stropie nad salonem masz dodatkowe wzmocnienia i czy wystaje ci jakaś belka stropowa w suficie? Cytuj
Kasia10 Napisano 11 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Wrzesień 2015 witam U nas strop był wylewany metodą leiera ścianki działowe na poddaszu są na ścianach nośnych dodatkowo wzmocnienie jest nad wykuszem -pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi