Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

budowa domu MILOS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Widzę, że Doroto jesteśmy na tym samym etapie. My mieliśmy dzisiaj zacząć kłaść bloczki fundamentowe, ale u nas dziś cały dzień padało? mam nadzieję, że jutrzejszy będzie bardziej optymistyczny i moi fachowcy wejdą na budowę. Mam do Ciebie pytanie daleko od Wrocławia się budujecie fajnie by było zobaczyć swój domek w różnych odsłonach. My oprócz zmiany ogrzewania na ekogroszek i likwidacji boczny drzwi tarasu nic nie zmieniamy jak narazie ? pozdrawiam

Napisano

zobaczycie jak zostanie wybudowany sam parter ,jaka mała będzie kuchnia  z tą spiżarnią ,dlatego ja z niej zrezygnowałam!Co myslicie o oknach mam ofertę okien 3-szybowych oklejanych z jednej strony na brązowo a od środka białe.Jednak pani mi zaoferowała okna 2 szybowe takie mam w domu i jest ok, też mieszkam na wsi ,są o wiele tańsze ,ale czy warto oszczędzać?

U nas też pada ,mieliśmy zwozić resztę silki i cały dach łącznie z dachówką-ale zrezygnowaliśmy ,czekamy na lepszą pogodę,dojazd nie jest rewelacyjny!

Napisano

zobaczycie jak zostanie wybudowany sam parter ,jaka mała będzie kuchnia  z tą spiżarnią ,dlatego ja z niej zrezygnowałam!Co myslicie o oknach mam ofertę okien 3-szybowych oklejanych z jednej strony na brązowo a od środka białe.Jednak pani mi zaoferowała okna 2 szybowe takie mam w domu i jest ok, też mieszkam na wsi ,są o wiele tańsze ,ale czy warto oszczędzać?

U nas też pada ,mieliśmy zwozić resztę silki i cały dach łącznie z dachówką-ale zrezygnowaliśmy ,czekamy na lepszą pogodę,dojazd nie jest rewelacyjny!

Pani Jolanto

Chcielibyśmy nagrodzić Panią drobnym upominkiem od Pracowni, w podziękowaniu za tak aktywne działanie na forum, zamieszczanie tylu ciekawych i cennych porad, zdjęć ze swojej budowy domu Milos.

Proszę o kontakt na adres mailowy: marketing@dobredomy.pl i podanie danych teleadresowych.

Pozdrawiam

Tatiana Monterian

Specjalista ds. marketingu i kontaktów z klientami

Napisano

Pani Jolanto

Chcielibyśmy nagrodzić Panią drobnym upominkiem od Pracowni, w podziękowaniu za tak aktywne działanie na forum, zamieszczanie tylu ciekawych i cennych porad, zdjęć ze swojej budowy domu Milos.

Proszę o kontakt na adres mailowy: marketing@dobredomy.pl i podanie danych teleadresowych.

Pozdrawiam

Tatiana Monterian

Specjalista ds. marketingu i kontaktów z klientami

Dziękuję bardzo!

Jest mi bardzo miło ,zapewniam że nadal będę dodawać tak cenne informacje z budowy-aż do momentu kiedy zamieszkamy!

Pozdrawiam Jolanta G.

Napisano

Dziękuję bardzo!

Jest mi bardzo miło ,zapewniam że nadal będę dodawać tak cenne informacje z budowy-aż do momentu kiedy zamieszkamy!

Pozdrawiam Jolanta G.

Witam

Dane teleadresowe dotarły - upominek wyślemy w dniu jutrzejszym.

Zachęcam do wzięcia udziału w organizowanym przez nas konkursie fotograficznym - jeśli nie uda się w tej, to może w kolejnej edycji, która niewątpliwie pojawi się wkrótce po zakończeniu I edycji.

https://www.dobredomy.pl/news,konkurs-fotograficzny.html

Pozdrawiam

Gość Martyna
Napisano

Witam, mam pytanie odnośnie zestawienia materiałów. Nasz budowlaniec stwierdził że ilość stali, betonu jest zaniżona. Proszę o informacje osób budujących czy ilość zużytego przez Was materiału odzwierciedla ilość materiałów z zestawienia sporządzonego przez "Dobre Domy".

Napisano

Elu dom stawiany jest w Jaworze:) 60 km od Wrocławia :) nie widzę problemu abyście zobaczyli nasze postępy ale my jesteśmy na etapie bloczków fundamentowych :) zużyliśmy ich 1200 sztuk tak jak wspominała Jola :) Co do zmian jakie wprowadzamy :) to likwidacja spiżarki - kuchnia była by miniaturowa :) - garaż adaptujemy na pokój oraz małą ubikację - powiększamy kotłownię - likwidujemy okno narożne wstawiamy dwa identyczne okna na przedniej ścianie budynku w miejsce garażu i okna narożnego / likwidujemy okno boczne koło wykuszu ( o którym mówiła Jola ) . Ja nie dodaje zdjęć z uwagi na to że jest to blog Joli i nie chcę jej urazić , Co do okien wstawiamy dwuszybowe - zastanówcie się ponieważ 3szybowe są bardzo ciężkie i profile się wyginają - okna kupujemy od : http://www.landeck.pl/?el=5 produkowane w Olszanach -

Napisano

Coś w tym jest ,zamówiliśmy dodatkowo 20 szt stali żebrowanej  fi 12 ,12 metrowej i 70 szt fi 6 ,6 metrowej...ile zostanie się okaże bo dziś  stawiamy ścianę kolankową,potem idzie zbrojeniówka więc zobaczymy ile zostanie.

A my działamy ,działamy ..........dziś wrócili robotnicy jestem megaaa szczęśliwa :D będzie się działo 

Ach  zapomniałam napisać  robią postępy w sprawie mojego przyłącza elektrycznego ,zrobili juz projekt a potem będzie przetarg i wykonanie.

W poniedziałek  przyjedzie dachówka i więźba z deskami .

Napisano

Witam zwracam się z prośbą doo wszystkich. Kochani potrzebuję kopię:

- rzut systemu kanalizacji w fundamencie (oraz dane o rurach kanalizacyjnych),

- stolarkę dachu.

Coś strasznego nie mamy żadnego z 4 egzemplarzy projektu a robota nagli. Bardzo proszę o wysłanie na maila pitwurt@o2.pl

Dziękuję ? Ela

Napisano

Witam w prawdzie nie są to jeszcze duże postępy raczej Jolu nie dogonię Cię ale nasze oko już cieszy. W jednym z wcześniejszych wiadomości prosiłam o przesłanie kopi rzutu systemu kanalizacji oraz jakie rury i stolarkę dachu ponaglam. Dziękuję ela

post-21055-0-21213400-1435759823_thumb.jpg

post-21055-0-42107700-1435759864_thumb.jpg

post-21055-0-14204400-1435759989_thumb.jpg

Napisano

Witam w prawdzie nie są to jeszcze duże postępy raczej Jolu nie dogonię Cię ale nasze oko już cieszy. W jednym z wcześniejszych wiadomości prosiłam o przesłanie kopi rzutu systemu kanalizacji oraz jakie rury i stolarkę dachu ponaglam. Dziękuję ela

super ,teraz już dom będzie rósł w oczach a serducho będzie się radowało !

co do kanalizacji i stolarki dachu to nie pomogę niestety budowlaniec ma nasz projekt!

pozdrawiam!

Napisano

Cześć Jolu czym ocieplałaś fundament?

Jutro kończymy fundament i doprowadzenie wody z hydrauliką. Czy wy też musieliście robić przekop pod fundamentem?Jak zaleją chudziaka zrobię nowe fotki :-)

Napisano

Witam za 3 tyg zaczynamy budowę naszego milosa ☺ mam prośbę czy można dodać zdjęcia z środka domku chodzi o wielkość kuchni i jak ona się prezentuje

Gość Dorota
Napisano

Jolu widzę że z tyłu na tarasie dajecie tylko jeden słup a nie tak jak w projekcie są przewidziane dwa ? można to zmienić ?

Napisano

Cześć Jolu czym ocieplałaś fundament?

Jutro kończymy fundament i doprowadzenie wody z hydrauliką. Czy wy też musieliście robić przekop pod fundamentem?Jak zaleją chudziaka zrobię nowe fotki :-)

hej -fundament  jest ocieplony styropianem aqua  12,nie robiliśmy żadnego przekopu budowlaniec od razu założył rury do wody i kanalizy ,wodę będziemy doprowadzać teraz, mamy zezwolenie od miasta na przekop drogi -podpisaliśmy z nimi umowę .

Energii dalej brak.

Napisano

Jolu widzę że z tyłu na tarasie dajecie tylko jeden słup a nie tak jak w projekcie są przewidziane dwa ? można to zmienić ?

słupy są dwa ,wylane betonem b20albo b25,zmieniliśmy bo w projekcie są drewniane.

Napisano

a tak ogólnie na razie nic się nie dzieje ,budowlaniec miał przyjść dzisiaj  -będzie w środę ,mieliśmy przerwę bo wieniec wylał ,teraz za dach się weżmie.Niech robi czekam na efekt końcowy.Ach trwają rozmyślania nad zamianą garażu w pokój-tylko ciągle zastanawiam się po co? -jest na troje.Ale tak to jest ma się 120 metrów to chce się więcej!!!!

pozdrawiam cieplutko!

Napisano

Witam

Jolu miałaś rację w piątek byłam u naszego architekta adaptacyjnego i zgadnie stwierdziliśmy, że rezygnujemy ze skrytki. Przekop mam na prąd pod fundamentem. Kanalizacja i woda w fundamencie już jest. Ja też mam przekop wody przez drogę powiatową. U nas wioska kanalizy brak mamy za to zaprojektowaną przydomową oczyszczalnię ekologiczną. Fajnie się patrzy jak Twój domek rośnie w oczach. U nas zalane stropy na początku sierpnia zaczynamy stawiać strop z bloczków teriwa - chyba tak to się pisze:) Twój Milos jest w odbiciu lustrzanym i w głowie najpierw zawsze sobie muszę poprzestawać i dopiero mi wszystko gra :-) hmm no w końcu jestem blondynką hee Jutro mam wolne może zrobię jakieś fotki. A zapomniałam my też na tarasie zrezygnowaliśmy z tych drewnianych na poczet betonowych słupów. Z kolei jak już o tarasie mowa to u mnie jak narazie przoduje deska kompozytowa w kolorze antracyt.

Gość dorota
Napisano

Nas też jest trójka ale ja chciałam wydzielić pokój dla dziecka na dole abym mogła mieć ją na oku - moi rodzice tak mają i jest to bardzo dobre rozwiązanie jak byłam mała miałam tam pokój z zabawkami natomiast teraz jest tam gabinet z komputerem i też jest on potrzebny bo można sobie w samotności chwilę posiedzieć ;) jak już będą ściany wyślę wam zdjęcie jak to wygląda .