Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

budowa domu MILOS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

o matko to skąd on wziął taką cenę ,czekam na kolejną wycenę  od innego gościa,.U mnie pierwsza wersja to drewno druga to płyta ,też gięte drzwiczki sztuk 4, zawiasy blum ,szafka w kominie od kominka ,barek  jeszcze wzór na górze segmentu tzw korona ,nic wymyślnego a cena szok!

• 2 weeks later...
Gość Kate
Napisano

Witam. Jestem zainteresowana budową domu Milos ale jedyne co mnie martwi to toaleta na parterze. Czy mogłabym prosić o jakieś całościowe zdjęcia środka toalety i czy nie ma dyskomfortu w jej użytkowaniu???

• 2 weeks later...
Gość Adam
Napisano

Wymiary toalety: 165x103. Wysokość do skosu u mnie 178 cm, szerokość pułki pod skos 32 cm.

Gość mariola
Napisano

Mariola możesz wpaść tylko teraz będziemy kłaść tynki i wylewkę więc musisz trochę poczekać :)

Gość mariloa
Napisano

Dorotko przepraszam ze nie skorzystalam z zaproszenia ale walcze ze swoja budowa obecnie konczymy murowanie gory i więźba idzie bylismy w jaworze dlugo szukalsmy Twojego domku;-)niestesy nie trafilismy do Ciebie.moze podaj jakie to osiedle lub ulica to znajde po bryle domku.

Napisano

Budynek mam juz odebrany ,zameldowałam się już w nowym domku ,zabudowa do kuchni wybrana (wyszło 18 tys) będzie w połowie lipca ,ogrodzenie już ku końcowi a w środku dalej trwają prace!I wszystko idzie tak powoli  :rolleyes:

pozdrawiam Jola

Gość Gość
Napisano

Budynek mam juz odebrany ,zameldowałam się już w nowym domku ,zabudowa do kuchni wybrana (wyszło 18 tys) będzie w połowie lipca ,ogrodzenie już ku końcowi a w środku dalej trwają prace!I wszystko idzie tak powoli  :rolleyes:

pozdrawiam Jola

Poprosimy zdjęcia :)

Gość Emilia
Napisano

Właśnie. Dajcie pocieszyć oko chociaż waszymi postępami. Jestem ogromnie ciekawa co się u was zmieniło, jaki idą prace.Pozdrawiam Emilia

• 3 weeks later...
Napisano

Czy  ktoś z Państwa zainstalował u siebie system rekuperacji? Jeśli tak to jaki to koszt ogółem? 

Napisano

Czy  ktoś z Państwa zainstalował u siebie system rekuperacji? Jeśli tak to jaki to koszt ogółem? 

szczerze mówiąc zgubiłam się  w tych rachunkach,ale koszt na dzień dzisiejszy około 400 tys (,bez działki) a mam już wykończone ,zapłacone za kuchnię ,drzwi  wewnętrzne,część mebli kupionych do domu ,brak natomiast elewacji -zrobimy za rok niestety nie starczyło funduszu :) ,ale i tak jest piękny .

Napisano

Koszt rekuperacji według firmy rekuperatory PL to koło 18-20 000 zł - zależy od wybranej technologii i sprzętu.Niestety z braku funduszy zrezygnowaliśmy z tego.

Napisano

W tej chwili nasz milos prezentuje się następująco:

lKlWqn.jpg

jiZyKX.jpg

as3KIz.jpg

5mqTO2.jpg

Ix3tmc.jpg

C3H486.jpg

KjPRis.jpg

Tu fotka sprzed kilku tygodni:

y926fX.jpg

Napisano

W tej chwili nasz milos prezentuje się następująco:

lKlWqn.jpg

jiZyKX.jpg

as3KIz.jpg

5mqTO2.jpg

Ix3tmc.jpg

C3H486.jpg

KjPRis.jpg

Tu fotka sprzed kilku tygodni:

y926fX.jpg

A kolor dachu, okien i bramy?

kusi mnie rekuperacja ale jednak za wysoki koszt jak na nasz budżet i kredyt :)

My zaczynamy w końcu w lipcu, oby :)

Napisano

Dziękuję. Podobno w sierpniu mamy się wprowadzić, ale ja jakoś nie wierzę :)

A kiedy rozpoczął Pan budowę? ściana kolankowa była podnoszona? bardzo ładnie się prezentuje i już chciałabym być na tym etapie a nawet na początku nie jestem :)

Napisano

Nie ma drzwi zewnętrznych kotłowni. Wejście jest tylko od strony garażu. Zaczęliśmy budowę we wrześniu ubiegłego roku.

Okna, drzwi i brama kolor antracyt, dach kolor grafit.

Napisano

Nie ma drzwi zewnętrznych kotłowni. Wejście jest tylko od strony garażu. Zaczęliśmy budowę we wrześniu ubiegłego roku.

a u mnie drzwi są tylko zewnętrzne  ,nie ma garażu zmieniłam na pokój i jest super!

Napisano

Aaa no tak :) To fakt pokój na dole oczywiście przydałby się, ale coś za coś. Na poddaszu wyszedł nam nawet fajny stryszek. Wrzucę fotki jak zrobię.

Napisano

a u mnie drzwi są tylko zewnętrzne  ,nie ma garażu zmieniłam na pokój i jest super!

A zrobiła sobie Pani na dole prysznic? kiedyś tam jakby rodzinka się znacząco powiększyła albo syn chciałby z nami zamieszkać to wtedy zrobimy z garażu pokój i dodatkowo dla nas łazienkę :) teraz bez garażu byłby dla nas za duży metraż. 

a jaki rodzaj ogrzewania? gazowe?

my wstępnie chcieliśmy ekogroszek ale stanęło na gazowym i kominku z płaszczem wodnym. 

Napisano

Podpowie ktoś jak się zabrać za przyłączenie gazu do działki a potem do domu? w projekcie jest schemat instalacji gazowej. przy adaptacji projektu architekt zrobił na mapce tylko przyłącze energetyczne, wodociągowe i odprowadzanie ścieków? czy teraz muszę kogoś szukać żeby naniósł na mapkę przyłącze gazowe? projektu wewnętrznej instalacji gazowej nie muszę robić skoro jest w projekcie czy trzeba projekt zaadaptować ?

• 3 weeks later...
Gość Emilia
Napisano

Jakie macie wymiary okien w pokojach na górze? Zmienialiście wielkości okien czy zgodnie z projektem?

Napisano

Jakie macie wymiary okien w pokojach na górze? Zmienialiście wielkości okien czy zgodnie z projektem?

My wymiaru okien nie zmienialiśmy, dołożyliśmy okna dachowe w pokojach nad garażem :)