Gość Janek Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Maj 2015 Witam Proszę o jeszcze chwilę cierpliwości - do końca przyszłego tygodnia powinniśmy zamieścić na stronie www wizualizacje domu Artemis z garażem dwustanowiskowym. Pozdrawiam Czy dostępne są już rysunki szczegółowe dla tego wariantu ( janekqwerty12@o2.pl )? Zmiana polegała będzie tylko na poszerzeniu pomieszczenia (o ile cm?) czy również na zmianie kształtu dachu? pozdrawiam Cytuj
Gość Zenek Napisano 14 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Maj 2015 Witam mam pytanie odnośnie szerokości garażu jednostanowiskowego i jeśli to możliwe jaka będzie w dwustanowiskowym ? Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Maj 2015 Witam, jestem zainteresowana tym projektem w wersji lustrzanej, proszę o przesłanie szczegółów : k.pyszkapaul@gmail.com Pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Janek Napisano 14 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Maj 2015 Czy dostępne są rysunki szczegółowe dla Artemis w wersji z garażem dwustanowiskowym? - janekqwerty12@o2.pl Cytuj
Gość Kamil Napisano 15 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 15 Maj 2015 Witam, chciałem się dowiedzieć jaka jest wysokość ściany kolankowej? Cytuj
Gość Gość Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 16 Maj 2015 witam! Bardzo interesuję mnie ten projekt. proszę o przesłanie mi szczegółów: agatekk1@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Maj 2015 W niedługim czasie postaram się wysłać rysunki szczegółowe. Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Maj 2015 Ścianka kolankowa w projekcie Artemis ma wysokość 1,60m. Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Maj 2015 Rysunki szczegółowe do projektu Artemis z dwustanowiskowym garażem nie są gotowe, gdyż projekt jest jeszcze w fazie koncepcji. Dokumentacja techniczna zacznie być przygotowywana po zamówieniu projektu przez pierwszego Klienta. Czas oczekiwania na Projekt od ewentualnego zamówienia to 5-6 tygodni. Wizualizacje koncepcji z dwustanowiskowym garażem pojawią się na stronie do końca tego tygodnia. Wersja z dwustanowiskowym garażem będzie różniła się tylko szerokością garażu (teraz szerokość to 3,26m, w wersji na dwa auta to ok. 6,00m). Konstrukcja dachu nie ulegnie zmianie. Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Maj 2015 Witam mam pytanie odnośnie szerokości garażu jednostanowiskowego i jeśli to możliwe jaka będzie w dwustanowiskowym ? Szerokość garażu jednostanowiskowego to 3,26m, dwustanowiskowego to ok. 6,00m. Cytuj
Gość Zuza Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 19 Maj 2015 Witam, Czy jest możliwość zrezygnowania z kominka na tarasie? Cytuj
Gość gosc Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Maj 2015 WITAM Jezeli chce ogrzewac Artemisa ekogroszkiem to wprowadzaja Panstwo jakies zmiany lub adaptacje do takiego zrodla ogrzewania? Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Maj 2015 Witam, Czy jest możliwość zrezygnowania z kominka na tarasie? Witam Zmiana taka możliwa jest na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Maj 2015 WITAM Jezeli chce ogrzewac Artemisa ekogroszkiem to wprowadzaja Panstwo jakies zmiany lub adaptacje do takiego zrodla ogrzewania? Witam Należy odpowiednio dostosować kominy oraz instalację c.o. - zmiany te najlepiej nanieść na projekt na etapie jego adaptacji. Pozdrawiam Cytuj
Gość gosc Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Maj 2015 Dzien dobry Kiedy poznamy wersje dwustanowiskowa? Cytuj
Dobre Domy Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Maj 2015 Dzien dobry Kiedy poznamy wersje dwustanowiskowa? Witam Projekt powinien pojawić się na stronie www na przełomie maja/czerwca. Pozdrawiam Cytuj
Gość nowy Napisano 23 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Maj 2015 Witm Jaka jest powierzchnia calkowita prezentowanego domu? Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 25 Maj 2015 Witm Jaka jest powierzchnia calkowita prezentowanego domu? Witam Powierzchnia całkowita domu Artemis wynosi 293,5m2 Pozdrawiam Cytuj
Gość tomtyl Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 25 Maj 2015 Witam czy istnieje mozliwość adaptacji tego projektu do technologii drewnianej, szkieletowej lub prefabrykowanej z keramzytu? pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 25 Maj 2015 Witam czy istnieje mozliwość adaptacji tego projektu do technologii drewnianej, szkieletowej lub prefabrykowanej z keramzytu? pozdrawiam Witam O możliwość realizacji projektu w innej technologii niż ta zaprojektowana (tradycyjna murowana) należy dopytywać w firmie, które oferuje dane rozwiązanie technologiczne. Polecam kontakt z firmą: WOLF SYSTEM Sp. z o.o. Grzegorz Niewitała Tel: +48 600 104 130 grzegorz.niewitala@wolfsystem.pl www.wolfhaus.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość Tomasz K Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 25 Maj 2015 Dobry wieczór, bardzo interesuje mnie ten projekt, do ideału brakuje mi tylko wyjścia na taras(dach garażu) z holu na poddaszu. czy jest możliwość wstawienia lukarny na przeciw okien dachowych nad jadalnią. mniej więcej , takiej jak w łazience projektu ARYSTOTELES ? rozumiem ,ze konieczna jest przeróbka schodów, tylko kosztem czego? Cytuj
Dobre Domy Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Maj 2015 Dobry wieczór, bardzo interesuje mnie ten projekt, do ideału brakuje mi tylko wyjścia na taras(dach garażu) z holu na poddaszu. czy jest możliwość wstawienia lukarny na przeciw okien dachowych nad jadalnią. mniej więcej , takiej jak w łazience projektu ARYSTOTELES ? rozumiem ,ze konieczna jest przeróbka schodów, tylko kosztem czego? Witam Można powiększyć lukarnę która jest przy łazience na poddaszu. Zmniejszając łazienkę otrzymujemy przejście do ściany wewnętrznej z holu, gdzie możemy zlokalizować wyjście na taras. Pozdrawiam Cytuj
Gość tomtyl Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Maj 2015 Witam O możliwość realizacji projektu w innej technologii niż ta zaprojektowana (tradycyjna murowana) należy dopytywać w firmie, które oferuje dane rozwiązanie technologiczne. Polecam kontakt z firmą: WOLF SYSTEM Sp. z o.o. Grzegorz Niewitała Tel: +48 600 104 130 grzegorz.niewitala@wolfsystem.pl www.wolfhaus.pl Pozdrawiam Dziękuję za odpowiedź. Korzystając z okazji chciałem się spytać, jak rozumieć w kosztorysie "stan wykończony". Czy to jest stan deweloperski czy też jakiś szacunkowy, uśredniony lub minimalny koszt wybudowania i wykończenia (w znaczeniu również wyposażenia) domu? Pytanie może głupie, ale w tematyce projektów domów jestem jeszcze "zielony". pozdrawiam Cytuj
Gość Tomasz K Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Maj 2015 Dobry wieczór ponownie, być może nie za dokładnie zadałem pytanie odnośnie mego zagadnienia na temat wyjścia z holu na taras. chciał bym w tym projekcie zaadoptować dach garażu na dodatkowy duży taras, i zastanawiam się, czy można zrobić na niego wyjście z holu, naj chętniej wiz a wiz okien dachowych. z góry dziękuje i pozdrawiam! Cytuj
Dobre Domy Napisano 27 Maj 2015 Zgłoszenie Napisano 27 Maj 2015 Dziękuję za odpowiedź. Korzystając z okazji chciałem się spytać, jak rozumieć w kosztorysie "stan wykończony". Czy to jest stan deweloperski czy też jakiś szacunkowy, uśredniony lub minimalny koszt wybudowania i wykończenia (w znaczeniu również wyposażenia) domu? Pytanie może głupie, ale w tematyce projektów domów jestem jeszcze "zielony". pozdrawiam Witam Stan wykończony "pod klucz" jest to etap końcowy budowy. Obejmuje wykończenie ścian i sufitów (gładzie lub płyty g-k i dwukrotne malowanie) wraz z ociepleniem dachu, wykonanie elewacji, wykonanie podłóg i posadzek ( parkiet a w łazienkach płytki), wykonanie i wykończenie balkonów ( płytki na posadzkach, balustrady), stolarkę wewnętrzną oraz wykonanie schodów wewnętrznych. Podane przez nas wyceny wykonane są w oparciu o szczegółową dokumentację projektową, a nie na podstawie szacunkowych przeliczników. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi