Gość Kasia Napisano 16 Listopad 2010 Zgłoszenie Napisano 16 Listopad 2010 Witam! jestem zainteresowana budową domu Wiktor. Widziałam ten dom w trakcie realizacji, ale było kilka zastrzeżeń do projektu, z resztą niektórzy pisali już na ten temat. 1. Czy jest szansa na przesunięcie słupów na piętrze, szczególnie w pokojach? 2. Czy konieczna jest taka ilość zbrojenia? 3. Konstrukcja dachu wygląda monstrualnie, czy potrzebna jest aż taka ilość drewna, czy zmniejszą to Państwo? 4. Czy w przypadku podpiwniczenia wykonują Państwo również projekt z podpiwniczeniem? Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Napisano 24 Listopad 2010 Witam! jestem zainteresowana budową domu Wiktor. Widziałam ten dom w trakcie realizacji, ale było kilka zastrzeżeń do projektu, z resztą niektórzy pisali już na ten temat. 1. Czy jest szansa na przesunięcie słupów na piętrze, szczególnie w pokojach? 2. Czy konieczna jest taka ilość zbrojenia? 3. Konstrukcja dachu wygląda monstrualnie, czy potrzebna jest aż taka ilość drewna, czy zmniejszą to Państwo? 4. Czy w przypadku podpiwniczenia wykonują Państwo również projekt z podpiwniczeniem? Witam, Dom według projektu Wiktor ma z założenia charakter rezydencjonalny. Przyjęte w projekcie rozwiązania, takie jak na przykład ściany wielowarstwowe z okładzina klinkierową czy masywne elementy drewniane w częściach reprezentacyjnych, mają zapewnić wysoką trwałość budynku oraz podnieść jego walory estetyczne zapewniając wysoki prestiż posiadłości. Zapewniamy jednocześnie, iż elementy zakryte konstrukcji więźby dachowej zostały zaprojektowane w sposób optymalny przez doświadczonego projektanta. Wielobryłowa, geometria dachu wymaga zastosowania słupów na rzucie poddasza. Zostały one umieszczone w taki sposób, aby można było osiągnąć kompromis pomiędzy zaburzeniem przestrzeni przez słupy w pomieszczeniach, a zmniejszeniem powierzchni pomieszczeń w celu ukrycia słupów. Zmiany w projekcie może nanieść architekt adaptujący lub może Pani zlecić naszej pracowni. Koszt wprowadzenia zmian wyceniany jest indywidualnie. Jeśli będzie Pani zainteresowana możliwością skorzystania z usług naszej pracowni proszę o kontakt na adres mailowy: info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi