Redaktor Napisano 24 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2014 Projekt domu Aurelia II Szczegółowy opis projektu domu Aurelia II znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/aureliaII Zapraszamy do dyskusji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 Poproszę o szczegółową wyceną wraz z materiałami na @ claudia_wer@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Poproszę o szczegółową wyceną wraz z materiałami na @ claudia_wer@interia.pl Witam Projekt Aurelia II jest aktualnie koncepcją - oznacza to,że czas oczekiwania na dokumentację do projektu wynosi około 5-6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu szczegółowej dokumentacji będziemy mogli zlecić wykonanie dla niej wycen kosztorysowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Proszę o dokładnie wymiary pomieszczeń jeśli można dziękuję rczornik@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Proszę o dokładnie wymiary pomieszczeń jeśli można dziękuję rczornik@gmail.com Witam Projekt Aurelia II jest aktualnie koncepcją - oznacza to,że czas oczekiwania na dokumentację do projektu wynosi około 5-6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu szczegółowej dokumentacji będziemy mogli zlecić wykonanie dla niej wycen kosztorysowych oraz udostępnić szczegółowe rysunki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Dzień Dobry Proszę o dokładniejsze wymiary pomieszczeń Dziękuję Tomek kardons26@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Dzień Dobry Proszę o dokładniejsze wymiary pomieszczeń Dziękuję Tomek kardons26@gmail.com Witam Jak już wcześniej pisałam projekt Aurelia II aktualnie jest koncepcją - oznacza to, że nie mamy do niego jeszcze szczegółowych rysunków. Prześlę Panu jednak rysunki szczegółowe do Aurelii z pojedynczym garażem, w Aurelii II jedyna zmiana, to poszerzenie garażu o 2,4m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Klaudia Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Poproszę o szczegółowe wymiary do Aurelii. claudia_wer@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Poproszę o szczegółowe wymiary do Aurelii. claudia_wer@interia.pl Witam Projekt Aurelia II aktualnie jest koncepcją. Oznacza to, że czas oczekiwania na dokumentacje do projektu wynosi około 5 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu projektu będziemy mogli przesłać do niego szczegółowe rysunki. Mogę jednak na dzień dzisiejszy przesłać Pani szczegółowe rysunki do Aurelii - Aurelia II będzie się różniła tylko szerszym o 2,4m garażem. Proszę o potwierdzenie, czy przesłać Pani rysunki do Aurelii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kasia Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 witam proszę o przesłanie szczegółowych wymiarów ka-cha21@tlen.pl dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 witam proszę o przesłanie szczegółowych wymiarów ka-cha21@tlen.pl dziękuje i pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arek Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Bardzo proszę o przesłanie informacji na temat szczegółowych wymiarów i materiałów do projektu Aurelia II na adres wyrobyludowe@op.pl dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Bardzo proszę o przesłanie informacji na temat szczegółowych wymiarów i materiałów do projektu Aurelia II na adres wyrobyludowe@op.pl dziękuję i pozdrawiam Witam Materiały prześlemy w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Bardzo proszę o przesłanie informacji na temat szczegółowych wymiarów i materiałów do projektu Aurelia II na adres mskaleck@gmail.com dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Witam. Dlaczego budowa domu Aurelia II jest droższa aż o 9 tys zł (stan surowy zamknięty) w stosunku do domu Tuliusz II? Skąd wzięły się aż tak znaczne różnice w wycenach skoro budynki są niemal identyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Bardzo proszę o przesłanie informacji na temat szczegółowych wymiarów i materiałów do projektu Aurelia II na adres mskaleck@gmail.com dziękuję i pozdrawiam Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Witam. Dlaczego budowa domu Aurelia II jest droższa aż o 9 tys zł (stan surowy zamknięty) w stosunku do domu Tuliusz II? Skąd wzięły się aż tak znaczne różnice w wycenach skoro budynki są niemal identyczne? Witam Różnica cenowa naprawdę nie jest wielka, a różnice między budynkami jednak są. Kwestia stolarki okiennej, ilości fundamentów, posadzek na parterze, wykończenia elewacji, itd. Te drobne różnice powodują, że kwota 9tys. szybko się uzbiera. Proszę o podanie adresu mailowego - prześlemy zestawienia kosztów do stanu surowego zamkniętego dla obu domów - będzie Pan mógł sobie porównać skąd wynikają różnice. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał85 Napisano 22 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2016 Witam Mam pytanie co do pomieszczenia gospodarczego. Wiem, że ten dom może być wyposażony w kocioł na paliwo stałe. Klienci wymagają by kotły na paliwo stałe były wyposażone w podajniki paliwa. Myślę o kotle, którego paliwem jest ekogroszek. Przeanalizowałem Wasz projekt pomieszczenia gospodarczego, tudzież kotłowni. Sprawdziłem też wymiary kotła o mocy 15kW oraz 20kW. Będę już spore problemy z umiejscowieniem samego kotła w zaprojektowanym pomieszczeniu. On się po prostu tam nie zmieści. Instalatorzy również nie będą zachwyceni, ponieważ miejsca na poprowadzenie przyłączy po prostu nie ma. A użytkownik? Będzie trzeba szukać dedykowanego kotła, który wpasuje się w zaprojektowane miejsce. W przyszłości stworzy to kolejne problemy podczas napraw tego kotła. Jestem realistą, wiem, że ten kocioł co kilka lat trzeba naprawiać: wymiana podajnika żmijkowego, wymiana zasobnika na paliwo. Słyszałem już o projektach domów, w których to pomimo usilnych starań i poszukiwań nie udało się znaleźć / zamontować kotła centralnego ogrzewania z zasobnikiem. Czy nie sądzicie, że umiejscowienie pieca, o którym wspomniałem, w Waszym pomieszczeniu gospodarczym będzie dość kłopotliwe? Czy nie warto mimo wszystko odsunąć drzwi wewnętrznych DW4 oraz drzwi zewnętrzne DZ2 od komina, aby w ten sposób stworzyć więcej miejsca na sam kocioł? Takie rozwiązanie oczywiście zabierze część pomieszczenia, to jest dla mnie zrozumiałem. Może istnieje możliwość, aby komin obrócić o 90 stopnia? Prozę o przedstawienie Waszego punktu widzenia podczas projektowania tego pomieszczenia. Być może jest jeszcze jakaś sprawa, o której nie wiem. Proszę zobaczyć dołączony obrazek, który zamieściłem u Was jako link. Niestety nie znalazłem opcji "prześlij plik z grafiką". https://zapodaj.net/80fdf28224fac.png.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Witam Mam pytanie co do pomieszczenia gospodarczego. Wiem, że ten dom może być wyposażony w kocioł na paliwo stałe. Klienci wymagają by kotły na paliwo stałe były wyposażone w podajniki paliwa. Myślę o kotle, którego paliwem jest ekogroszek. Przeanalizowałem Wasz projekt pomieszczenia gospodarczego, tudzież kotłowni. Sprawdziłem też wymiary kotła o mocy 15kW oraz 20kW. Będę już spore problemy z umiejscowieniem samego kotła w zaprojektowanym pomieszczeniu. On się po prostu tam nie zmieści. Instalatorzy również nie będą zachwyceni, ponieważ miejsca na poprowadzenie przyłączy po prostu nie ma. A użytkownik? Będzie trzeba szukać dedykowanego kotła, który wpasuje się w zaprojektowane miejsce. W przyszłości stworzy to kolejne problemy podczas napraw tego kotła. Jestem realistą, wiem, że ten kocioł co kilka lat trzeba naprawiać: wymiana podajnika żmijkowego, wymiana zasobnika na paliwo. Słyszałem już o projektach domów, w których to pomimo usilnych starań i poszukiwań nie udało się znaleźć / zamontować kotła centralnego ogrzewania z zasobnikiem. Czy nie sądzicie, że umiejscowienie pieca, o którym wspomniałem, w Waszym pomieszczeniu gospodarczym będzie dość kłopotliwe? Czy nie warto mimo wszystko odsunąć drzwi wewnętrznych DW4 oraz drzwi zewnętrzne DZ2 od komina, aby w ten sposób stworzyć więcej miejsca na sam kocioł? Takie rozwiązanie oczywiście zabierze część pomieszczenia, to jest dla mnie zrozumiałem. Może istnieje możliwość, aby komin obrócić o 90 stopnia? Prozę o przedstawienie Waszego punktu widzenia podczas projektowania tego pomieszczenia. Być może jest jeszcze jakaś sprawa, o której nie wiem. Proszę zobaczyć dołączony obrazek, który zamieściłem u Was jako link. Niestety nie znalazłem opcji "prześlij plik z grafiką". https://zapodaj.net/80fdf28224fac.png.html Układ funkcjonalny wynika z przyjętego w projekcie kotła gazowego. W przypadku zmiany kotła na paliwo stałe z zasobnikiem słuszne będzie przesunięcie chociażby drzwi wewnętrznych między pom. gosp. a garażem, zmiana lokalizacji komina również będzie możliwa. Zmiany tego typu należy wprowadzić do projektu na etapie adaptacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał85 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Układ funkcjonalny wynika z przyjętego w projekcie kotła gazowego. W przypadku zmiany kotła na paliwo stałe z zasobnikiem słuszne będzie przesunięcie chociażby drzwi wewnętrznych między pom. gosp. a garażem, zmiana lokalizacji komina również będzie możliwa. Zmiany tego typu należy wprowadzić do projektu na etapie adaptacji. Pozdrawiam Czy nie warto zaprojektować uniwersalnej konstrukcji? Może lepiej jest tak przygotować to pomieszczenie, aby zmieścił się w nim każdy typ kotła? Planujecie taką zmianę w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Czy nie warto zaprojektować uniwersalnej konstrukcji? Może lepiej jest tak przygotować to pomieszczenie, aby zmieścił się w nim każdy typ kotła? Planujecie taką zmianę w projekcie? Witam ponownie Aktualnie nie planujemy takiej zmiany w projekcie, gdyż jest to prosta zmian, której można dokonać na etapie adaptacji projektu. Niestety nie jesteśmy w stanie sprostać oczekiwaniom wszystkich przyszłych inwestorów - jednym zależy na dużym garażu, małej kotłowni, drugim odwrotnie. Po to właśnie jest etap adaptacji projektu... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marlena Napisano 18 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2017 Witam proszę o konkretny kosztorys i szczegolowych wymiarow. Jaka jest wysokość ściany kolankowej? I czy można podwyższyć skos? Co wtedy z dachem? marlena.janczy@Gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 Witam proszę o konkretny kosztorys i szczegolowych wymiarow. Jaka jest wysokość ściany kolankowej? I czy można podwyższyć skos? Co wtedy z dachem? marlena.janczy@Gmail.com Witam Materiały wraz z odpowiedzią prześlemy w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 10 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2017 Witam, proszę o przesłanie kosztorysu oraz szczegółowych wymiarów. Z góry dziękuję i pozdrawiam. plamus@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 10 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2017 Witam, proszę o przesłanie kosztorysu oraz szczegółowych wymiarów. Z góry dziękuję i pozdrawiam. plamus@wp.pl Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi