Gość KW Napisano 7 Sierpień 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Sierpień 2017 Dzień dobry. Poproszę o rzuty projektu na adres katarzyna-wodnicka@wp.pl . Pozdrawiam! Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Sierpień 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Sierpień 2017 Dzień dobry. Poproszę o rzuty projektu na adres katarzyna-wodnicka@wp.pl . Pozdrawiam! Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Paula Napisano 28 Sierpień 2017 Zgłoszenie Napisano 28 Sierpień 2017 Właśnie zakończyliśmy stan surowy otwarty domu. Dom jest bardzo przestrzenny i dobrze zaplanowany. Dodatkowo wydłużyliśmy dom o 1,5 metra, zwiększając salon wraz z pustką nad salonem, kuchnię, sypialnię na poddaszu oraz garaż (zmieszczą się dwa średnie samochody jeden za drugim). Wydłużenie domu nie wpłynęło na proporcje. Bardzo fajna jest pustka nad salonem (robi wrażenie) oraz zadaszony taras, który w zasadzie będzie pełnił funkcję letniej jadalni z racji dobrego skomunikowania z kuchnią. Taras można w przyszłości przerobić na ogród zimowy. Umiejscowienie pomieszczenia gospodarczego w centrum budynku to bardzo dobra decyzja - instalacje mają wszędzie blisko. Zmieściliśmy się bez problemu w budżecie jeżeli chodzi o stan surowy otwarty. Dom jest prosty w budowie, ale dzięki podcieniom i dużym oknom ciekawy architektonicznie. Witam serdecznie, byłabym bardzo wdzięczna za przeslanie zdjęć z budowy na adres parafki@tlen.pl . Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Gość Paula Napisano 28 Sierpień 2017 Zgłoszenie Napisano 28 Sierpień 2017 Witam, czy mozna prosic kilka zdjęc z realizacji projektu domu Arystoteles? adres parafki@tlen.pl . Pozdrawiam Cytuj
Gość TG Napisano 5 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Napisano 5 Wrzesień 2017 Witam, Proszę o informację w jakiej konstrukcji przewidziana jest klatka schodowa Cytuj
Gość Ralf Napisano 5 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Napisano 5 Wrzesień 2017 Witam czy mógłbym prosić o przesłanie rysunków szczegółowych wraz z wymiarami na adres rp.piekarz@gmail.com. Z góry dziękuje. Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Wrzesień 2017 Witam czy mógłbym prosić o przesłanie rysunków szczegółowych wraz z wymiarami na adres rp.piekarz@gmail.com. Z góry dziękuje. Witam. Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Napisano 7 Wrzesień 2017 Witam, Proszę o informację w jakiej konstrukcji przewidziana jest klatka schodowa Witam. Zalecamy schody drewniane według indywidualnego projektu. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Chirek Napisano 13 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Napisano 13 Wrzesień 2017 Kończę właśnie budowę Arystotelesa, było parę problemów nie uwzględnionych w projekcie, dokonaliśmy pewnych zmian, ale już się prawie wprowadzamy. Jakby ktoś potrzebował widok rzeczywisty, proszę pisać na maila chirochito@gmail.com. Koszt przy budowie metodą gospodarczą, to jest około 510tyś zł brutto (sam malowałem nadbitkę, kładłem ścianki działowe, panele i sam maluję. Wydałem już ponad 500tyś i jeszcze kilka wydatków mnie czeka (wylanie tarasów, balkonu, struktura na elewacji, oświetlenie i koniec). A przyznam się że budowałem się 2 lata, więc materiały kupowałem taniej i usługi były tańsze ni ż dzisiaj. Najlepsza chyba moja zmiana to to, że nad salonem zrobiłem sufit i dzięki temu tam gdzie jest pustka nad salonem mam rewelacyjną garderobę . Ogólnie wszystkim się mój domek podoba, układ wnętrz dla mnie idealny. Ja polecam bardzo, byle nie za blisko mnie ) Cytuj
Gość Marcin Napisano 14 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Wrzesień 2017 Witam, czy ma ktoś zdjęcia z realizacji budowy budynku i może się podzielić nimi ? A może gdzie stoi taki budynek ? m.lawniczak@vp.pl Cytuj
Gość Teresa Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Napisano 24 Wrzesień 2017 Witam, czy mogłabym prosić o przesłanie rysunków szczegółowych wraz z wymiarami na adres jetex@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Napisano 25 Wrzesień 2017 Witam, czy mogłabym prosić o przesłanie rysunków szczegółowych wraz z wymiarami na adres jetex@wp.pl Witam. Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Magda Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Październik 2017 Właśnie, ocieplamy nasz budynek, ten wydłużony o 1,5m. Zostawiliśmy pustkę nad salonem i właśnie ona na wszystkich robi największe wrażenie. Taras też wszyscy chwalą - jest duzy i chroni przed deszczem. Garaż pomieści dwa samochody. Układ pomieszczeń jest bardzo dobry. Schody zrobiliśmy żelbetowe, ale tylko policzki, same stopnie będą drewniane. Jezeli ktoś chce to możemy wysłać kilka zdjeć. Prosze pisać na pomorskam2@gmail.com. Cytuj
Dobre Domy Napisano 15 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 15 Październik 2017 Właśnie, ocieplamy nasz budynek, ten wydłużony o 1,5m. Zostawiliśmy pustkę nad salonem i właśnie ona na wszystkich robi największe wrażenie. Taras też wszyscy chwalą - jest duzy i chroni przed deszczem. Garaż pomieści dwa samochody. Układ pomieszczeń jest bardzo dobry. Schody zrobiliśmy żelbetowe, ale tylko policzki, same stopnie będą drewniane. Jezeli ktoś chce to możemy wysłać kilka zdjeć. Prosze pisać na pomorskam2@gmail.com. witam Prosimy o fotki również tu na forum. Pozdrawiam Cytuj
Gość angelika Napisano 22 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 22 Październik 2017 Dzień dobry Proszę o zdjecia na bidonb70@gmail.com . pisze Pan o budżecie na stan surowy otwarty, bardzo proszę o informację jakiego rzędu (mniej więcej) była to kwota. Cytuj
Gość Andrzej Napisano 23 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 23 Październik 2017 witam Prosimy o fotki również tu na forum. Pozdrawiam Jak sie wprowadza zdjęcia na forum? Mozna prosić o instrukcje? Pozdrawiam Andrzej Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 24 Październik 2017 Jak sie wprowadza zdjęcia na forum? Mozna prosić o instrukcje? Pozdrawiam Andrzej Witam Aby wprowadzić zdjęcia należy się zalogować na forum (jako "gość" nie ma takiej możliwości). Wówczas pisząc posta pojawia się dodatkowy przycisk "więcej opcji" (pod okienkiem tekstowym) i tam jest funkcja "dodaj pliki". Pozdrawiam Cytuj
Gość Goska Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 25 Październik 2017 Właśnie, ocieplamy nasz budynek, ten wydłużony o 1,5m. Zostawiliśmy pustkę nad salonem i właśnie ona na wszystkich robi największe wrażenie. Taras też wszyscy chwalą - jest duzy i chroni przed deszczem. Garaż pomieści dwa samochody. Układ pomieszczeń jest bardzo dobry. Schody zrobiliśmy żelbetowe, ale tylko policzki, same stopnie będą drewniane. Jezeli ktoś chce to możemy wysłać kilka zdjeć. Prosze pisać na pomorskam2@gmail.com. witam Prosimy o fotki również tu na forum. Pozdrawiam ja też bym prosiła jak można na grafii82@onet.pl Dzięki Pozdrawiam Cytuj
Gość Goska Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 25 Październik 2017 ja tez poorosze fotki z realizacji Arystotelesa na grafii82@onet.pl Cytuj
Gość Aneta Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 25 Październik 2017 Ja też proszę o zdjęcia anetakrawczuk@onet.pl Cytuj
Seletotsyra Napisano 28 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 28 Październik 2017 Wersja wydłużona o 1,5 metra. Pozostałe rzeczy jak w projekcie. Cytuj
Seletotsyra Napisano 28 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 28 Październik 2017 Arystoteles wydłużony o 1,5 metra. Cytuj
Gość Paweł Napisano 1 Listopad 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Listopad 2017 Właśnie go buduję i cały czas się zastanawiam jak zrobione jest te odwodnienie wykusza - dlaczego na górze w projekcie jest folia epdm zamiast obróbki blacharskiej. W projekcie nie ma rysunków szczegółowych i dla mnie jest to nieczytelne. Macie jakieś zdjęcia z budowy tego wykusza? Cytuj
Dobre Domy Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Napisano 2 Listopad 2017 Właśnie go buduję i cały czas się zastanawiam jak zrobione jest te odwodnienie wykusza - dlaczego na górze w projekcie jest folia epdm zamiast obróbki blacharskiej. W projekcie nie ma rysunków szczegółowych i dla mnie jest to nieczytelne. Macie jakieś zdjęcia z budowy tego wykusza? Witam. Zakładam że pytanie dotyczy lukarny. Obróbki blacharskie należy wykonać po obwodzie zadaszenia lukarny. Warstwa pokrycia została zaprojektowana z membrany EPDM, z uwagi na niewielki spadek - dach płaski, w celu zapewnienia maksymalnej szczelności. Odwodnienie dachu lukarny przewidziano jako korytko rynnowe wewnętrzne z odprowadzeniem wody na połać dachu po bokach lukarny. Niestety nie posiadamy zdjęć z budowy domu. Pozdrawiam Cytuj
Gość Goska Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Listopad 2017 Właśnie go buduję i cały czas się zastanawiam jak zrobione jest te odwodnienie wykusza - dlaczego na górze w projekcie jest folia epdm zamiast obróbki blacharskiej. W projekcie nie ma rysunków szczegółowych i dla mnie jest to nieczytelne. Macie jakieś zdjęcia z budowy tego wykusza? Witam Panie Pawle czy mozna prosic o zdjecia z realizacji budowy na e- mail grafii82@onet. zastanawiamy sie równiez nad tym projektem Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi