Dobre Domy Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 17 Marzec 2016 Dzień dobry, czy coś już wiadomo? Pozdrawiam Adrian Witam! Próbowaliśmy wysłać pliki z odpowiedzią na wskazany adres mailowy - bez skutku. Proponuję, żeby wysłał Pan do nas zapytanie ze swojego maila na adres: info@dobredomy.pl W odpowiedzi załączymy materiały. Dom Alex potrzebuje działki o szerokości minimum 18,5m. Nawet po zwężeniu o 1m i zlikwidowaniu okna w garażu teoretycznie będzie potrzebował 16,5m. Chyba, że skorzysta Pan z przepisu o działkach poniżej 16m szerokości i zbliży się bardziej ścianą bez okien do sąsiada. Proszę tylko pamiętać, że wciąż obowiązuje odległość minimum 1,5 od granicy działki dla okapu dachu. Pozdrawiam! Cytuj
Gość Gość Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Marzec 2016 Witam. Proszę o przesłanie rysunków i zdjęć szczegółowych, kosztorysu na adres e-mail: smolciu@o2.pl Z góry dziękuję. Cytuj
Dobre Domy Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Marzec 2016 Witam. Proszę o przesłanie rysunków i zdjęć szczegółowych, kosztorysu na adres e-mail: smolciu@o2.pl Z góry dziękuję. Witam Materiały prześlemy w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj
Gość Agnieszka Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2016 Witam, Proszę o przesłanie rzutów z wymiarowanymi pomieszczeniami i z oznaczeniem ścian nośnych domu oraz kosztorysu wraz z zestawieniem materiałów projektu Alex na adres: cichy1975@tlen.pl Agnieszka Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2016 Witam, Proszę o przesłanie rzutów z wymiarowanymi pomieszczeniami i z oznaczeniem ścian nośnych domu oraz kosztorysu wraz z zestawieniem materiałów projektu Alex na adres: cichy1975@tlen.pl Agnieszka Dzień dobry, rysunki i zestawienie materiałów do stanu surowego zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość Rafał Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2016 Dzień dobry, rysunki i zestawienie materiałów do stanu surowego zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Witam serdecznie. Jestem zainteresowany tym projektem i czy można dostać na email kosztorys plus inne rysunki i zestawienia materiałów. Interesuje mnie tez kosz okien. mmisku@wp.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Marzec 2016 Witam serdecznie. Jestem zainteresowany tym projektem i czy można dostać na email kosztorys plus inne rysunki i zestawienia materiałów. Interesuje mnie tez kosz okien. mmisku@wp.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam Witam. Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Kosztorysy szczegółowe są płatne: Kosztorys stanu surowego: 74 zł Kosztorys stanu wykończonego: 305 zł Można je zamówić za pośrednictwem strony internetowej: https://www.dobredomy.pl/sklep/zamow-kosztorys-stanu-wykonczonego/ lub za pośrednictwem Działu Obsługi Klienta: e-mail: biuro@dobredomy.pl tel.: 071 35 20 440 Koszt okien to ok. 33 000zł Pozdrawiam. Cytuj
Gość Michał Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 28 Marzec 2016 Dzień dobry, proszę o przesłanie zwymiarowanych rzutów domu oraz szczegółowy kosztorys. Pozdrawiam Michał biuro@geodezjatalar.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 29 Marzec 2016 Dzień dobry, proszę o przesłanie zwymiarowanych rzutów domu oraz szczegółowy kosztorys. Pozdrawiam Michał biuro@geodezjatalar.pl Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Mirek Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Marzec 2016 Dzień dobry, czy projekt Alex kwalifikuje się do dopłaty NFOś (<40NF). Ewentualnie czy kwalifikuje się po zmianach w projekcie. Niestety w pobliżu mojej działki nie ma gazu i nie wiem czy inne źródła ogrzewania spełnią te warunki Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 31 Marzec 2016 Dzień dobry, czy projekt Alex kwalifikuje się do dopłaty NFOś ( Pozdrawiam Witam, Projekt Alex należy adaptować i dostosować do wymogów NFOŚiGW. Więcej informacji pod linkiem: https://www.dobredomy.pl/informacje/projekt-z-doplata-nf40/ Pozdrawiam. Cytuj
Gość Magi Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 3 Kwiecień 2016 Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków z wymiarami i kosztorysu na adres mcisak@gmail.com. Z góry dziękuję. Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 3 Kwiecień 2016 Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków z wymiarami i kosztorysu na adres mcisak@gmail.com. Z góry dziękuję. witam Materiały prześlemy w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Kwiecień 2016 witam Proszę o przesłanie aktualnego kosztorysu do projektu alex, rysunków szczegółowych oraz innych dostępnych dokumentów technicznych, rzutów kondygnacji z wymiarowaniem oraz tabeli z kosztami budowy. adres: lisior100@wp.pl proszę również o informację jaki jest koszt naniesienia zmian w projekcie przez Waszą pracownię tj. zmiana na garaż dwustanowiskowy i oraz zwiększenie dwóch 10-cio metrowych pokoi do 12m2 poza tym mam pytanie do wszystkich Alexowiczów, czy ktoś buduje ten dom w okolicach Warszawy? pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Kwiecień 2016 witam Proszę o przesłanie aktualnego kosztorysu do projektu alex, rysunków szczegółowych oraz innych dostępnych dokumentów technicznych, rzutów kondygnacji z wymiarowaniem oraz tabeli z kosztami budowy. adres: lisior100@wp.pl proszę również o informację jaki jest koszt naniesienia zmian w projekcie przez Waszą pracownię tj. zmiana na garaż dwustanowiskowy i oraz zwiększenie dwóch 10-cio metrowych pokoi do 12m2 poza tym mam pytanie do wszystkich Alexowiczów, czy ktoś buduje ten dom w okolicach Warszawy? pozdrawiam Witam Zapytanie przekazuję do architektów - proszę oczekiwać odpowiedzi na podany adres mailowy. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Kwiecień 2016 dziękuję. a czy ktoś a forumoficzów buduje ten dom w woj. mazowieckim lub lubelskim? pozdrawiam lisior100@wp.pl Cytuj
Gość alicja Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 1 Maj 2016 Witam. Bardzo mi się spodobał projekt Alex. Salon jest prześliczny, a czy jest możliwość zamówić Alexa z tarasem (tym przy kuchni) od strony południa. tzn. garaż zostaje na północy, ale taras przeniesiony jest na stronę południową. pozdrawiam. Alicja. Cytuj
Dobre Domy Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Maj 2016 Witam. Bardzo mi się spodobał projekt Alex. Salon jest prześliczny, a czy jest możliwość zamówić Alexa z tarasem (tym przy kuchni) od strony południa. tzn. garaż zostaje na północy, ale taras przeniesiony jest na stronę południową. pozdrawiam. Alicja. Dzień dobry! Nie rozumiem gdzie dokładnie miałby być zlokalizowany ten taras. Jednak tego typu zmianę najlepiej nanieść na projekt na etapie jego adaptacji, we współpracy ze swoim architektem. Pozdrawiam Cytuj
Gość Maciej Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 22 Czerwiec 2016 Witam. Ile kosztowały by etapy budowy tego domu: Stan surowy otwarty metodą zleconą, a następnie wykończenie parteru metodą gospodarczą z zostawieniem poddasza nieużytkowego do dokończenia w przyszłości? Jak wygląda sprawa poszerzenia garażu? Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 23 Czerwiec 2016 Witam. Ile kosztowały by etapy budowy tego domu: Stan surowy otwarty metodą zleconą, a następnie wykończenie parteru metodą gospodarczą z zostawieniem poddasza nieużytkowego do dokończenia w przyszłości? Jak wygląda sprawa poszerzenia garażu? Witam. Nie posiadamy wyliczeń dla przedstawionego przez Pana wariantu budowy. Koszt budowy stanu surowego zamkniętego (przy zleceniu wykonania robót firmie budowlanej) to 209 tyś. zł (netto). Koszt wykończenia całego budynku (prace prowadzone metodą gospodarczą) to 125 tyś zł (netto) + 11 tyś zł tarasy/podjazdy. Pozdrawiam Cytuj
Gość Jacek Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Lipiec 2016 Witam, Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków z wymiarami i kosztorys na adres j.lelek@op.pl. Z góry dziękuję. Cytuj
Dobre Domy Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Lipiec 2016 Witam, Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków z wymiarami i kosztorys na adres j.lelek@op.pl. Z góry dziękuję. Witam. Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Tomek Napisano 21 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 21 Lipiec 2016 Witam. Buduję Alexa jestem na etapie montażu stolarki i przy zamawianiu stolarki popełniłem babola i zamówiłem okno w sypialni na górze O6 dla projektu podstawowego zamiast lustra. Szukam kogoś kto chciałby ode mnie odkupić (cena do negocjacji). Produkcja firmy Drutex trzyszybowe, kolor winchester. Tel. 509-489-316. Pozdrawiam. Tomek Cytuj
Gość Łukasz Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 31 Lipiec 2016 Witam. Buduję Alexa jestem na etapie montażu stolarki i przy zamawianiu stolarki popełniłem babola i zamówiłem okno w sypialni na górze O6 dla projektu podstawowego zamiast lustra. Szukam kogoś kto chciałby ode mnie odkupić (cena do negocjacji). Produkcja firmy Drutex trzyszybowe, kolor winchester. Tel. 509-489-316. Pozdrawiam. Tomek Witam. Proszę o zdjęcia którzy budują dom Alex na mail lukass272@wp.pl Cytuj
Gość Paulina Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpień 2016 Witam, czy ktoś buduje dom Alex w okolicy Wrocławia? Proszę o zdjęcia:) mail:paulina.baginska.wroclaw@gmail.com Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi