Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

ARIADNA I

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiliśmy projekt Ariadna II, gdyż w sprzedaży nie było jeszcze projektu z garażem jednostanowiskowym, skróciliśmy garaż aby budynek miał 14m (zgodnie z warunkami zabudowy) i z garażu planujemy zrobić kotłownie z pomieszczeniem gospodarczym. Przenieśliśmy kominek na druga stronę salonu ( w róg salonu i ścianki od schodów), po drugiej stronie ściany będzie kotłowania. Przesunęliśmy wyjście do garażu pod schody (na środku budynku), a w miejscu drzwi ma być łazieneczka - prysznic). Jak narazie to tyle zmian.

Etapy naszej budowy:

09.09.2010 - rozpoczęcie prac ziemnych, zalanie ław

09.10.2010 - zabetonowany pierwszy strop

12.11.2010 - zabetonowany drugi strop

25.01.2011 - stan surowy otwarty :)

Zapraszam do oglądania etapów budowy naszej ARIADNY :)

post-85-1296077080,3986_thumb.jpg

post-85-1296594157,7559_thumb.jpg

post-85-1309726459,6866_thumb.jpg

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...
Napisano

Kupiliśmy projekt Ariadna II, gdyż w sprzedaży nie było jeszcze projektu z garażem jednostanowiskowym, skróciliśmy garaż aby budynek miał 14m (zgodnie z warunkami zabudowy) i z garażu planujemy zrobić kotłownie z pomieszczeniem gospodarczym. Przenieśliśmy kominek na druga stronę salonu ( w róg salonu i ścianki od schodów), po drugiej stronie ściany będzie kotłowania. Przesunęliśmy wyjście do garażu pod schody (na środku budynku), a w miejscu drzwi ma być łazieneczka - prysznic). Jak narazie to tyle zmian.

Wystartowaliśmy 09.09.2010

Zapraszam do oglądania etapów budowy naszej ARIADNY

Napisano

Witajcie, my też zastanawiamy sie nad wyborem tego projektu Ariadna 1, chcielibyśmy się was zapytać o koszty związane z postawieniem takiego domu w stanie surowym zamkniętym.Może wiecie coś więcej na ten temat?Proszę o odp., jeśli jest to możliwe.

Napisano

Witajcie, my też zastanawiamy sie nad wyborem tego projektu Ariadna 1, chcielibyśmy się was zapytać o koszty związane z postawieniem takiego domu w stanie surowym zamkniętym.Może wiecie coś więcej na ten temat?Proszę o odp., jeśli jest to możliwe.

Jesteśmy na etapie przygotowań do zadaszenia. Dopiero po przykryciu domu, będziemy mogli podsumować koszty :)

Aktualnie złożyliśmy zamówienie na dachówkę z wykończeniami - ok 30 tyś

Napisano

Chciałbym się zapytać jak rozwiązali Państwo problem kotłowni?? robią Państwo piec na paliwo stałe? jeśli tak to bardzo proszę o poradę o kompletnie nie wiemy z żoną jak umiejscowić w tym domu piec z podajnikiem oraz wyjście z kotłowni na zewnątrz. Pozdrawiam Adrian

Napisano

sory już wiem wszystko nie wczytałem sie w waszego posta wyzej:) co prawda my budujemy wersje III wiec nie ma mozliowsi takiej zmiany jak u was:(

adrian

Napisano

sory już wiem wszystko nie wczytałem sie w waszego posta wyzej:) co prawda my budujemy wersje III wiec nie ma mozliowsi takiej zmiany jak u was:(

adrian

Ariadna III jest taka sama jak I i II, tyle że jest bez garażu. Ja bym proponował zostawić kotłownie tam gdzie jest. Poszerzył komin o kolejny otwór, aby można było podłączyć piec węglowy lub inny i zrobił drzwi wyjściowe z kotłowni na zewnątrz, będzie można wnosić opał.

Kotłownia w projekcie jest na piec gazowy i musi mieć kubaturę minimum 8m3, a na węglowy musie mieć ok 30m3 !!! Na zwiększenie kubatury też jest sposób :)

Napisano

dzięki za rady:) my planujemy podpiwniczyć kawałek domu i tam zrobić kotłownie a w miejscu obecnej będzie klatka schodowa do piwnicy, resztę kotłowni (drugą polowe) przeznaczymy na powiększenie łazienki która jest na dole. Super Wam idzie ta budowa, tylko pozazdrościć :) mam do Was pytanie jeszcze(jeśli można oczywiście): jaka jest powierzchnia dachu? no i ile płacicie za taki skomplikowany dach razem z materiałami i robocizna:)my prawdopodobnie zaczynamy budowę w przyszłym roku :) pozdrawiam

Adrian

Napisano

dzięki za rady:) my planujemy podpiwniczyć kawałek domu i tam zrobić kotłownie a w miejscu obecnej będzie klatka schodowa do piwnicy, resztę kotłowni (drugą polowe) przeznaczymy na powiększenie łazienki która jest na dole. Super Wam idzie ta budowa, tylko pozazdrościć :) mam do Was pytanie jeszcze(jeśli można oczywiście): jaka jest powierzchnia dachu? no i ile płacicie za taki skomplikowany dach razem z materiałami i robocizna:)my prawdopodobnie zaczynamy budowę w przyszłym roku :) pozdrawiam

Adrian

Witam,

Powierzchnia dachu w projekcie Ariadna I wynosi 253,9m2.

Pozdrawiam

Aneta

Napisano

Jeden z bardzo dobrych fachowców twierdził, że jeśli podpiwniczać dom, to tylko w całości, albo wcale. Tłumaczył, że później dom pęka jeśli jest tylko część podpiwniczona. Poczytajcie o tym czy to prawda?!

Nam sprzedawca na podstawie projektu wyliczył powierzchnię ok 260m2 (czyli się nie pomylił :) ) Spodobała nam się dachówka czarna z Creatona. Koszt ok 19tyś + dodatki ok 10tyś, w sumie ok 30tyś, drewno ok 10tyś. Fachowcy wezmą ok 20tyś za robociznę ;(

Szukamy teraz najtańszych a zarazem najlepszych

Napisano

wielkie dzięki za pomoc:) poczytam o tym podpiwniczeniu nie ukrywam że głownie chodzi o koszty ale jak ma się nam dom zawalić to lepiej zainwestować trochę więcej:) Jeszcze raz dziękuję za pomoc i życzymy wraz z żoną owocnej i bezproblemowej budowy. ps. Oczywiście z niecierpliwością czekamy na kolejne zdjęcia Waszego pięknego domu :)

Gość ewelina.81
Napisano

C:\Users\ewelina\Pictures\8ab1a3d653ed52bfb923d30808d5dc2a,10,19,0.jpg

nie no nie umiem dodawac tu zdjec.jestem zalogowana i nic.czy nie moge dodac zdjecia z komputera,tylko musze podac link?

Napisano

nie no nie umiem dodawac tu zdjec.jestem zalogowana i nic.czy nie moge dodac zdjecia z komputera,tylko musze podac link?

Witam,

Aby dodać zdjęcie należy być zalogowanym. Zdjęcia dodaje się jako załączniki.

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt na maila: info@dobredomy.pl

Pozdrawiam

Napisano

Mam do sprzedania projekt ARIADNA I + kosztorys stanu surowego zamkniętego. Cena 2000 zł. Kontakt: exwamac21@wp.pl, bądź poprzez forum. Pozdrawiam!

Napisano

Witam!

Podoba mi się projekt domu Ariadna II, jednak przed zakupem projektu chętnie zobaczyłbym dom w realizacji! czy jest możliwość kontaktu z kimś z państwa, mój nr GG 15621957.

Napisano

Mam wielką prośbę do Pana, który wybudował Ariadnę. Bardzo proszę o przesłanie większej ilości zdjęć na mojego maila: jkulma1@wp.pl (jeśli byłaby taka możliwość). Jestem w trakcie kompletowania dokumentacji do pozwolenia na budowę domu. Chciałabym podpatrzeć wnętrza domu, jak wygląda rozmieszczenie w realu. Byłabym bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam!

Napisano

Mam wielką prośbę do Pana, który wybudował Ariadnę. Bardzo proszę o przesłanie większej ilości zdjęć na mojego maila: jkulma1@wp.pl (jeśli byłaby taka możliwość). Jestem w trakcie kompletowania dokumentacji do pozwolenia na budowę domu. Chciałabym podpatrzeć wnętrza domu, jak wygląda rozmieszczenie w realu. Byłabym bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam!

Witam, ze zdjęć niewiele można zobaczyć. Zapraszam na wycieczkę w okolice Tarnowa :)

• 2 weeks later...
Napisano

Witam, ze zdjęć niewiele można zobaczyć. Zapraszam na wycieczkę w okolice Tarnowa :)

Witam!

Świetnie byłoby zobaczyć Pana dom w realu, aczkolwiek ja mieszkam w okolicach Mińska Mazowieckiego- troszkę daleko... Ponadto nie mam tyle wolnego czasu, by zafundować sobie wycieczkę w te strony.

• 2 weeks later...