Gość Stanisław Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Napisano 1 Czerwiec 2015 Witam,proszę o przesłanie kosztorysu oraz rzutów pomieszczeń do projektów OCEANIA I MAJA .Pozdrawiam i dziękuję. nordstan@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Napisano 2 Czerwiec 2015 Witam,proszę o przesłanie kosztorysu oraz rzutów pomieszczeń do projektów OCEANIA I MAJA .Pozdrawiam i dziękuję. nordstan@wp.pl Dzień dobry, wyślę jeszcze dzisiaj do Pana te materiały. Pozdrawiam! Cytuj
Gość Maryan Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Czerwiec 2015 Witam . Jestem na etapie wyboru projektu domu . Najbardziej mnie interesują projekty Oceania i Nela. Zastanawiam się nad tym na ile prawdziwe są zamieszczone ceny budowy tych domów (zarówno metodą gospodarczą jak i uśrednione). Projekt Nela jest domem większym powierzchniowo, ma większa kubaturę i większa powierzchnie dachu niż dom Oceania a jednak wykonywany metoda gospodarczą jest tańszy o 60 tys zł? I podobnie z cenami uśrednionymi. Po opisie widzę że oba domy są zbudowane z takich samych materiałów? Więc z czego może wynikać ta różnica w kosztach? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam. komorowx1@interia.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Czerwiec 2015 Witam . Jestem na etapie wyboru projektu domu . Najbardziej mnie interesują projekty Oceania i Nela. Zastanawiam się nad tym na ile prawdziwe są zamieszczone ceny budowy tych domów (zarówno metodą gospodarczą jak i uśrednione). Projekt Nela jest domem większym powierzchniowo, ma większa kubaturę i większa powierzchnie dachu niż dom Oceania a jednak wykonywany metoda gospodarczą jest tańszy o 60 tys zł? I podobnie z cenami uśrednionymi. Po opisie widzę że oba domy są zbudowane z takich samych materiałów? Więc z czego może wynikać ta różnica w kosztach? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam. komorowx1@interia.pl Witam W związku z coraz częściej pojawiającymi się zapytaniami o różnice kosztorysowe dla projektów Nela i Oceania, zlecimy ujednolicenie obu wycen do jednakowych standardów i wówczas w przypadku nadal sporych różnic w wycenie podamy uzasadnienie. Jak tylko opracowanie będzie gotowe, podam informacje tu na forum. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwiec 2015 Witam W związku z coraz częściej pojawiającymi się zapytaniami o różnice kosztorysowe dla projektów Nela i Oceania, zlecimy ujednolicenie obu wycen do jednakowych standardów i wówczas w przypadku nadal sporych różnic w wycenie podamy uzasadnienie. Jak tylko opracowanie będzie gotowe, podam informacje tu na forum. Pozdrawiam Witam Na stronie www pojawiły się uaktualnione wyceny kosztorysowe dla projektów Nela i Oceania. Jak już wcześniej pisałam standardy przygotowania wycen zostały ujednolicone, różnice kosztorysowe nie są już tak znaczne. Pozdrawiam Cytuj
Gość Ola Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwiec 2015 Witam, czy jest możliwe dostosowanie projektu do potrzeb programu MdM,czyli powierzchnia użytkowa do 100 m2 kotłownia i pralnia nie byłyby wliczane w powierzchnię użytkową i czy możliwe jest większe zadaszenie tarasu? Cytuj
Gość Gość Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwiec 2015 Witam, czy istnieje możliwość chociażby częściowego podpiwniczenia Oceani? Cytuj
Dobre Domy Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 1 Lipiec 2015 Witam, czy istnieje możliwość chociażby częściowego podpiwniczenia Oceani? Witam Budynek można podpiwniczyć na etapie adaptacji projektu, we współpracy ze swoim architektem. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 2 Lipiec 2015 Witam, czy jest możliwe dostosowanie projektu do potrzeb programu MdM,czyli powierzchnia użytkowa do 100 m2 kotłownia i pralnia nie byłyby wliczane w powierzchnię użytkową i czy możliwe jest większe zadaszenie tarasu? Dzień dobry! Można otrzymać dofinansowanie z programu MDM dla budynków do 100m2 powierzchni użytkowej. Zmiany, które zostały przedstawione są możliwe do wprowadzenia na etapie adaptacji projektu. Muszą być naniesione na dokumentację przez architekta z uprawnieniami. Zmiana geometrii dachu jest bardziej skomplikowana, ale możliwa. Jest to usługa dodatkowo odpłatna. Pozdrawiam Cytuj
Gość Anna Napisano 10 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Lipiec 2015 Witam, a moje pytanie z innej beczki.. wypoczynek (narożnik) z prezentacji wnętrza z jakiej jest firmy?Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Lipiec 2015 Witam, a moje pytanie z innej beczki.. wypoczynek (narożnik) z prezentacji wnętrza z jakiej jest firmy? Pozdrawiam Witam Niestety nie mogę Pani podać modelu/producenta narożnika - jest to element dostępny w programie, w którym wykonujemy projekty wnętrz. Pozdrawiam Cytuj
Gość Dagmara Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Lipiec 2015 Czy mogę wybudować ten dom z bloczków Ytong? jakiej grubości bloczki muszę wziąć pod uwagę? i czy dach mogę pokryć gontem? Witam,czy zdecydował się Pan na budowę domu oceania?jestem zainteresowana tym projektem i chciałabym go zobaczyć na żywo,więc jesli to nie byłby dla Pana problem to prosze o kontakt ally_16@o2.pl z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Gość Dagmara Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Lipiec 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: ally_16@o2.pl dziekuje i pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Lipiec 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: ally_16@o2.pl dziekuje i pozdrawiam Dzień dobry, materiały zostaną wysłane w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Karolina Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpień 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: kkucharska1@vp.pl dziekuje i pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Sierpień 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: kkucharska1@vp.pl dziekuje i pozdrawiam Dzień dobry, materiały zostały wysłane. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Piotr Napisano 16 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 16 Sierpień 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: rajskip@wp.pl Z góry dziekuję i pozdrawiam. Cytuj
Gość mariola Napisano 16 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 16 Sierpień 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: maridobr@wp.pl dziękuję Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 17 Sierpień 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: rajskip@wp.pl Z góry dziekuję i pozdrawiam. Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: maridobr@wp.pl dziękuję Dzień dobry, materiały został wysłane na podane adresy. Pozdrawiam Cytuj
Gość Grzegorz Napisano 20 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpień 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: gszymanski1@wp.pl dziekuje i pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpień 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: gszymanski1@wp.pl dziekuje i pozdrawiam Witam! W dniu dzisiejszym otrzyma Pan rysunki szczegółowe oraz zestawienia. Natomiast kosztorysy w naszej ofercie są dodatkowo odpłatne. Pozdrawiam! Cytuj
Gość Gość Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Sierpień 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: mic2l5@op.pl Dziekuję i pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Sierpień 2015 Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: mic2l5@op.pl Dziekuję i pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Wrzesień 2015 Witam, poproszę o kosztorys i rzut pomieszczeń projektu oceania odbicie lustrzane na: darekziober@gmail.coml Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Wrzesień 2015 Witam, poproszę o kosztorys i rzut pomieszczeń projektu oceania odbicie lustrzane na: darekziober@gmail.coml Dziękuję i pozdrawiam. Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi