Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stanisław
Napisano

Witam,proszę o przesłanie kosztorysu oraz rzutów pomieszczeń do projektów OCEANIA I MAJA .Pozdrawiam i dziękuję.

nordstan@wp.pl

• Odpowiedzi 313
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Napisano

Witam .

Jestem na etapie wyboru projektu domu . Najbardziej mnie interesują projekty Oceania i Nela. Zastanawiam się nad tym na ile prawdziwe są zamieszczone ceny budowy tych domów (zarówno metodą gospodarczą jak i uśrednione). Projekt Nela jest domem większym powierzchniowo, ma większa kubaturę i większa powierzchnie dachu niż dom Oceania a jednak wykonywany metoda gospodarczą jest tańszy o 60 tys zł? I podobnie z cenami uśrednionymi. Po opisie widzę że oba domy są zbudowane z takich samych materiałów? Więc z czego może wynikać ta różnica w kosztach?

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam.

komorowx1@interia.pl

Napisano

Witam . Jestem na etapie wyboru projektu domu . Najbardziej mnie interesują projekty Oceania i Nela. Zastanawiam się nad tym na ile prawdziwe są zamieszczone ceny budowy tych domów (zarówno metodą gospodarczą jak i uśrednione). Projekt Nela jest domem większym powierzchniowo, ma większa kubaturę i większa powierzchnie dachu niż dom Oceania a jednak wykonywany metoda gospodarczą jest tańszy o 60 tys zł? I podobnie z cenami uśrednionymi. Po opisie widzę że oba domy są zbudowane z takich samych materiałów? Więc z czego może wynikać ta różnica w kosztach? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam. komorowx1@interia.pl

Witam

W związku z coraz częściej pojawiającymi się zapytaniami o różnice kosztorysowe dla projektów Nela i Oceania, zlecimy ujednolicenie obu wycen do jednakowych standardów i wówczas w przypadku nadal sporych różnic w wycenie podamy uzasadnienie.

Jak tylko opracowanie będzie gotowe, podam informacje tu na forum.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Witam

W związku z coraz częściej pojawiającymi się zapytaniami o różnice kosztorysowe dla projektów Nela i Oceania, zlecimy ujednolicenie obu wycen do jednakowych standardów i wówczas w przypadku nadal sporych różnic w wycenie podamy uzasadnienie.

Jak tylko opracowanie będzie gotowe, podam informacje tu na forum.

Pozdrawiam

Witam

Na stronie www pojawiły się uaktualnione wyceny kosztorysowe dla projektów Nela i Oceania. Jak już wcześniej pisałam standardy przygotowania wycen zostały ujednolicone, różnice kosztorysowe nie są już tak znaczne.

Pozdrawiam

Napisano

Witam, czy jest możliwe dostosowanie projektu do potrzeb programu MdM,czyli powierzchnia użytkowa do 100 m2 kotłownia i pralnia nie byłyby wliczane w powierzchnię użytkową i czy możliwe jest większe zadaszenie tarasu?

Napisano

Witam, czy jest możliwe dostosowanie projektu do potrzeb programu MdM,czyli powierzchnia użytkowa do 100 m2 kotłownia i pralnia nie byłyby wliczane w powierzchnię użytkową i czy możliwe jest większe zadaszenie tarasu?

Dzień dobry!

Można otrzymać dofinansowanie z programu MDM dla budynków do 100m2 powierzchni użytkowej. Zmiany, które zostały przedstawione są możliwe do wprowadzenia na etapie adaptacji projektu. Muszą być naniesione na dokumentację przez architekta z uprawnieniami. Zmiana geometrii dachu jest bardziej skomplikowana, ale możliwa. Jest to usługa dodatkowo odpłatna.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Witam, a moje pytanie z innej beczki.. wypoczynek (narożnik) z prezentacji wnętrza z jakiej jest firmy?
Pozdrawiam

Napisano

Witam, a moje pytanie z innej beczki.. wypoczynek (narożnik) z prezentacji wnętrza z jakiej jest firmy?

Pozdrawiam

Witam

Niestety nie mogę Pani podać modelu/producenta narożnika - jest to element dostępny w programie, w którym wykonujemy projekty wnętrz.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Gość Dagmara
Napisano

Czy mogę wybudować ten dom z bloczków Ytong? jakiej grubości bloczki muszę wziąć pod uwagę? i czy dach mogę pokryć gontem?

Witam,czy zdecydował się Pan na budowę domu oceania?jestem zainteresowana tym projektem i chciałabym go zobaczyć na żywo,więc jesli to nie byłby dla Pana problem to prosze o kontakt ally_16@o2.pl z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

Gość Dagmara
Napisano

Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: ally_16@o2.pl dziekuje i pozdrawiam

• 2 weeks later...
Gość Karolina
Napisano

Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: kkucharska1@vp.pl dziekuje i pozdrawiam

Napisano

Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: rajskip@wp.pl

Z góry dziekuję i pozdrawiam.

Napisano

Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: rajskip@wp.pl Z góry dziekuję i pozdrawiam.

Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: maridobr@wp.pl dziękuję

Dzień dobry, materiały został wysłane na podane adresy. Pozdrawiam

Gość Grzegorz
Napisano

Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: gszymanski1@wp.pl dziekuje i pozdrawiam

Napisano

Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: gszymanski1@wp.pl dziekuje i pozdrawiam

Witam! W dniu dzisiejszym otrzyma Pan rysunki szczegółowe oraz zestawienia. Natomiast kosztorysy w naszej ofercie są dodatkowo odpłatne. Pozdrawiam!

Napisano

Witam,poprosze o kosztorys i rzut pomieszczen projektu oceania na: mic2l5@op.pl Dziekuję i pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Witam, poproszę o kosztorys i rzut pomieszczeń projektu oceania odbicie lustrzane na: darekziober@gmail.coml Dziękuję i pozdrawiam.