Dobre Domy Napisano 9 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Wrzesień 2014 Witam. Czy istnieje możliwość budowy ścian z bloczków Termoton, kratówki? Witam Zmiana technologii wykonania ścian domu jest zmiana dopuszczalną w projekcie i nie wymaga dodatkowej zgody naszej Pracowni.Najlepiej nanieść ją na projekt w ramach jego adaptacji, we współpracy ze swoim architektem. Pozdrawiam Cytuj
Gość Piotr Napisano 16 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 16 Wrzesień 2014 Witam , mam pytanie , czy jest możliwość zmiany kąta nachylenia dachu na 30 st. (warunki MPZP) ? Czekam także na szacunkowy koztorys budowy. Pozdrawiam Piotr. Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 17 Wrzesień 2014 Witam , mam pytanie , czy jest możliwość zmiany kąta nachylenia dachu na 30 st. (warunki MPZP) ? Czekam także na szacunkowy koztorys budowy. Pozdrawiam Piotr. Witam Projekt Oceania aktualnie jest w trakcie opracowania. Powinien być gotowy do końca przyszłego tygodnia. Dopiero wtedy będziemy mogli zlecić opracowanie do niego kosztorysu. Co do zmiany kąta nachylenia dachu - na etapie adaptacji projektu, we współpracy ze swoim architektem, można takiej zmiany dokonać. Pozdrawiam Cytuj
Gość Jowita Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 23 Wrzesień 2014 Witam, kiedy można spodziewać się kosztorysu? Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 23 Wrzesień 2014 Witam, kiedy można spodziewać się kosztorysu? Witam Na dniach skończymy opracowanie dokumentacji do projektu Oceania. Będziemy wówczas mogli zlecić przygotowanie do niego wycen kosztorysowych. W pierwszej połowie października powinny one być już dostępne na stronie www. Pozdrawiam Cytuj
Gość sylwia Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 28 Wrzesień 2014 witam Prosze mi powiedziec co w chodzi w skład pow użytkowej tego domu? bo nie moge sie doliczyc dziekuje Cytuj
Gość sylwia Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 28 Wrzesień 2014 Witam zeby ogrzewac ten domek na paliwo stale wystarczy nam kotlownia 4,1? czy trzeba ja poszerzyc kosztem pokoju? i drugie pytanie ile kosztuja takie poprawki by przystosowac domek na paliwo stale?i trzecie pytanie czy moge jeden pokoj zaadoptowac w planach jako suszarnia?zeby skorzystac z MDM, czy sa wymogi w budownictwie zeby zaadoptowac pomieszczenie na suszarnie-jakies wentylatory itp? Dziekuje za odpowiedz moj mail : aiwlys84@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 30 Wrzesień 2014 witam Prosze mi powiedziec co w chodzi w skład pow użytkowej tego domu? bo nie moge sie doliczyc dziekuje Witam W skład powierzchni użytkowej domu Oceania wchodzą wszystkie pomieszczenia poza garażem. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 30 Wrzesień 2014 Witam zeby ogrzewac ten domek na paliwo stale wystarczy nam kotlownia 4,1? czy trzeba ja poszerzyc kosztem pokoju? i drugie pytanie ile kosztuja takie poprawki by przystosowac domek na paliwo stale?i trzecie pytanie czy moge jeden pokoj zaadoptowac w planach jako suszarnia?zeby skorzystac z MDM, czy sa wymogi w budownictwie zeby zaadoptowac pomieszczenie na suszarnie-jakies wentylatory itp? Dziekuje za odpowiedz moj mail : aiwlys84@wp.pl Witam Odpowiedź wyślemy Pani na wskazany adres mailowy najpóźniej w dniu jutrzejszym Podrawiam Cytuj
Gość angela Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 2 Październik 2014 Witam. Czekam na kosztorys ;-) a tu już październik. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 3 Październik 2014 Witam. Czekam na kosztorys ;-) a tu już październik. Pozdrawiam Witam Jak już pisałam wcześniej wycena kosztorysowa dla domu Oceania pojawi się na stronie www w I połowie października- najprawdopodobniej do końca przyszłego tygodnia. Pozdrawiam Cytuj
Gość Tomek Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 10 Październik 2014 Witam serdecznie. Czy możliwe jest w tym budynku zastosowanie stropu drewnianego? Jakie (i czy w ogóle) są oszczędności finansowe pomiędzy stropem drewnianym a żelbetowym. Dziękuję za odpowiedzi. PS. Czekamy na kosztorys Cytuj
Gość adek74 Napisano 13 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 13 Październik 2014 Witam serdecznie Kiedy spodziewana jest publikacja kosztorysu. Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 13 Październik 2014 Witam serdecznie Kiedy spodziewana jest publikacja kosztorysu. Witam Nadal czekamy na wycenę od firmy kosztorysowej - jak tylko będzie gotowa podamy ja na stronie www. Pozdrawiam Cytuj
Gość Sebastian Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 14 Październik 2014 Witam, dysponuję działką szerokości 23m ze służebnąścią pod drogę 4,5m. Czy jest możliwość zmiejszenia szerokości domu kosztem salonu i kuchni o 15cm tak by szer. domu nie przekraczała 22,5m? Jeśli tak to jaki jest koszt takiej zmiany projektowej. Cytuj
Gość Arek Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 14 Październik 2014 witam skad takie roznice w kosztorysie pomiędzy projektami oceania a nela, sa praktycznie identyczne ( nela nawet o 20 m2 większa ) i przewidziane w nich te same materiały ? Cytuj
Dobre Domy Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 15 Październik 2014 Witam serdecznie. Czy możliwe jest w tym budynku zastosowanie stropu drewnianego? Jakie (i czy w ogóle) są oszczędności finansowe pomiędzy stropem drewnianym a żelbetowym. Dziękuję za odpowiedzi. PS. Czekamy na kosztorys Dzień dobry, Obecny układ konstrukcyjny ścian nośnych nie pozwala na zmianę stropu na drewniany. Zmiana ta byłaby możliwa zmniejszając rozpiętości poprzez, np. zastosowanie ścian nośnych zamiast działowych wzdłuż salonu. Możne to wprowadzić architekt adaptujący na etapie adaptacji budynku. Z reguły stropy drewniane uznawane są za tańsze w budowie. Natomiast dodatkowe fundamenty pod w/w ściany nośne mogą zniwelować różnicę w budowie obu rozwiązań. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 15 Październik 2014 witam skad takie roznice w kosztorysie pomiędzy projektami oceania a nela, sa praktycznie identyczne ( nela nawet o 20 m2 większa ) i przewidziane w nich te same materiały ? Witam Oba te projekty mają zastosowane różne rozwiązania technologiczne, różne grubości ocieplenia poszczególnych przegród, itp Proszę o podanie adresu mailowego - podeślę Panu szczegółowe rysunki oraz zestawienia materiałowe dla obu projektów. Pomoże to Panu wyjaśnić skąd różnice w wycenie obu projektów. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 15 Październik 2014 witam tez chcialabym prosic o zestawienie roznic pomiedzy domem nela ,a oceania poniewaz nie moge sie zdecydowac ktory wybrac i dziwi mnie roznica cenowa tych projektow bo sa podobne Cytuj
Gość Gość Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 15 Październik 2014 moj adres do wysylki e mail : kamilmusial198800@onet.pl prosze o roznice pomiedzy nela a oceania Cytuj
Gość AGA Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 16 Październik 2014 Witam Serdecznie Państwa . Czy istnieje możliwość otrzymania na e mail wymiarów poszczególnych pomieszczeń (głównie pokoi) z rysunkami, oraz jaki jest czas oczekiwania na gotowy projekt po złożeniu zamówienia. Email: adek74@interia.eu Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 16 Październik 2014 witam tez chcialabym prosic o zestawienie roznic pomiedzy domem nela ,a oceania poniewaz nie moge sie zdecydowac ktory wybrac i dziwi mnie roznica cenowa tych projektow bo sa podobne Witam Materiały już wysłałam pod wskazany adres. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 16 Październik 2014 Witam Serdecznie Państwa . Czy istnieje możliwość otrzymania na e mail wymiarów poszczególnych pomieszczeń (głównie pokoi) z rysunkami, oraz jaki jest czas oczekiwania na gotowy projekt po złożeniu zamówienia. Email: adek74@interia.eu Pozdrawiam Witam Rysunki już wysyłam. Projekt Oceania jest projektem gotowym, wiąc zamówienie na niego realizujemy na bieżąco (do wdóch dni roboczych wysyłamy projekt). Pozdrawiam Cytuj
Gość arek Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 16 Październik 2014 Witam Oba te projekty mają zastosowane różne rozwiązania technologiczne, różne grubości ocieplenia poszczególnych przegród, itp Proszę o podanie adresu mailowego - podeślę Panu szczegółowe rysunki oraz zestawienia materiałowe dla obu projektów. Pomoże to Panu wyjaśnić skąd różnice w wycenie obu projektów. Pozdrawiam ok, to poprosze rysunki szczegółowe wraz z zestawieniem materiałow obu projektów na mail sidor1@tlen.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 17 Październik 2014 ok, to poprosze rysunki szczegółowe wraz z zestawieniem materiałow obu projektów na mail sidor1@tlen.pl Witam Materiały prześle w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi