Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość
Napisano

Witam. W tej chwili jesteśmy z mężem na etapie zalewania stropu (w projekcie Dariusz).Chętnie podzielimy się doświadczeniami z budowy. A może ktoś jeszcze buduje zgodnie z tym projektem?
Witaj :) prowadzicie może jakiś dziennik budowy? Bardzo chętnie bym podpatrzyła, ponieważ wraz z narzeczonym wybraliśmy ten projekt. Papiery złożone i czekamy na pozwolenie na budowę :)
My też budujemy ten domek;) Jest piękny...

WitamA na jakim etapie jesteście? My właśnie robimy więźbę dachową i zaraz potem dachówka;) Podnosiliśmy też ściankę kolankową....Wprowadzaliście jakieś zmiany? Chętnie wysłuchamy doradztwa innych budujących:)

• Odpowiedzi 355
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam. W tej chwili jesteśmy z mężem na etapie zalewania stropu (w projekcie Dariusz).Chętnie podzielimy się doświadczeniami z budowy. A może ktoś jeszcze buduje zgodnie z tym projektem?
Witaj :) prowadzicie może jakiś dziennik budowy? Bardzo chętnie bym podpatrzyła, ponieważ wraz z narzeczonym wybraliśmy ten projekt. Papiery złożone i czekamy na pozwolenie na budowę :)
Witam A na jakim etapie jesteście? My właśnie robimy więźbę dachową i zaraz potem dachówka;) Podnosiliśmy też ściankę kolankową.... Wprowadzaliście jakieś zmiany? Chętnie wysłuchamy doradztwa innych budujących:)

z czego budujecie domek Dariusz Mały?

• 3 weeks later...
Napisano

Witam.

Również zastanawiam się mad takim projektem. Czy ktoś z Państwa może podać realną cenę pod klucz, rzeczywistą a nie tylko z wyliczeń projektantów. Jeśli można prosić o zdjęcia z wnętrz, również będę wdzięczna. pozdrawiam i dziękuję serdecznie Joanna j.jj22@wp.pl

• 2 weeks later...
Napisano

Witam A na jakim etapie jesteście? My właśnie robimy więźbę dachową i zaraz potem dachówka;) Podnosiliśmy też ściankę kolankową.... Wprowadzaliście jakieś zmiany? Chętnie wysłuchamy doradztwa innych budujących:)

Powiększyliśmy kotłownię o przestrzeń pod schodami;)

Napisano

Witam

Z mężem jesteśmy teraz na etapie okien w projekcie Dariusz:) czekamy..i powinny być za 2 tygodnie.

Czy może ktoś jest na podobnym etapie i może podzielić się doświadczeniami?. Ja z własnej strony mogę zasugerować przesunięcie drzwi do łazienki o ok. 80 cm wgłąb. Łazienka na tym nie straci , a zalety są większe: drzwi będą mogły otwierać się na zewnątrz, domownicy nie muszą wchodzić wprost ze schodów do łazienki, korytarz jest przestronniejszy i wygodniejszy w użytkowaniu. Dodatkowo powiększyliśmy przestrzeń pod schodami o skład na drewno, zrezygnowaliśmy też z mniejszej łazienki na górze (przerabiając ją na garderobę), otynkowaliśmy też kominy na dachu( zamiast wykładać klinkierem), jest dużo taniej a równie ładnie. Czy ktoś może się podzielić swoimi uwagami?

Gość Angelika
Napisano

Witam Z mężem jesteśmy teraz na etapie okien w projekcie Dariusz:) czekamy..i powinny być za 2 tygodnie. Czy może ktoś jest na podobnym etapie i może podzielić się doświadczeniami?. Ja z własnej strony mogę zasugerować przesunięcie drzwi do łazienki o ok. 80 cm wgłąb. Łazienka na tym nie straci , a zalety są większe: drzwi będą mogły otwierać się na zewnątrz, domownicy nie muszą wchodzić wprost ze schodów do łazienki, korytarz jest przestronniejszy i wygodniejszy w użytkowaniu. Dodatkowo powiększyliśmy przestrzeń pod schodami o skład na drewno, zrezygnowaliśmy też z mniejszej łazienki na górze (przerabiając ją na garderobę), otynkowaliśmy też kominy na dachu( zamiast wykładać klinkierem), jest dużo taniej a równie ładnie. Czy ktoś może się podzielić swoimi uwagami?

Ja masz okno dachowe nad klatką schodową , jest bardzo wysoko i nieporęcznie do czyszczenia czy coś w tym temacie zmieniałaś albo siłownik elektryczny do otwierania . Drzwi z kotłowni zewnętrzne ja zmieniłam na 2.10 z 2.30

Napisano

prosił bym o zdjęcia poddasza (pokoi) też taki buduje ale jestem w stresie że pokoje są małe Budomix1981@o2.pl

Napisano

Też buduje ten domek jestem na etapie wylewania posadzek na dzień dzisiejszy wydałem 152 tys.

a gdzie go budujecie w jakim województwie

Napisano

Też buduje ten domek jestem na etapie wylewania posadzek na dzień dzisiejszy wydałem 152 tys.

lubuskie

Napisano

Okno dachowe zostawiłam jak jest. Bardziej traktuje je jako element doświetlenia niż okno:)(aby np przewietrzyć pomieszczenie).

Nie będę go myła codziennie , a raz na 2-3 miesiące więc i z drabinką sobie poradzę.

Mam dodatkowe pytanie , czy ocieplaliście już może poddasze? Mogę zapytać jakie mniej więcej to są koszty?

• 2 weeks later...
Napisano

lubuskie

a sam pan buduje czy wszystko firmy robia ?

Napisano

lubuskie

Witam, buduje Pan sam czy z firmą?

Napisano

Dzień dobry. Interesuje mnie zakup tego projektu. Jednak przed zakupem chciałbym dowiedzieć sie jaka jest wysykość ścianki kolankowej oraz jakie są wymiary wszystkich pomieszczeń. (rysunki szczegółowe) kinga.swierczynska@o2.pl

Napisano

Dzień dobry. Interesuje mnie zakup tego projektu. Jednak przed zakupem chciałbym dowiedzieć sie jaka jest wysykość ścianki kolankowej oraz jakie są wymiary wszystkich pomieszczeń. (rysunki szczegółowe) kinga.swierczynska@o2.pl

Witam

Materiały prześlę w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

Napisano

Interesuje mnie zakup tego projektu. Jednak przed zakupem chciałbym dowiedzieć sie jaka jest wysykość ścianki kolankowej oraz jakie są wymiary wszystkich pomieszczeń. (rysunki szczegółowe) agawotta@wp.pl

Napisano

Interesuje mnie zakup tego projektu. Jednak przed zakupem chciałbym dowiedzieć sie jaka jest wysykość ścianki kolankowej oraz jakie są wymiary wszystkich pomieszczeń. (rysunki szczegółowe) agawotta@wp.pl

Witam

Pozdrawiam

Napisano

Witam. Czy mógłbym prosić o przesłanie na adres kubikol@o2.pl wymiarów pomieszczeń (po podłodze) oraz wysokość ścianki kolankowej dla domów Dariusz Mały oraz Dariusz II. Z góry dziękuję.

Napisano

Witam. Czy mógłbym prosić o przesłanie na adres kubikol@o2.pl wymiarów pomieszczeń (po podłodze) oraz wysokość ścianki kolankowej dla domów Dariusz Mały oraz Dariusz II. Z góry dziękuję.

Witam

Pozdrawiam