Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy mozna prosić o przesłanie zestawienia kosztów materiałów fundamentów na lukasz17358@o2.pl.Chodzi o projekt Jamus.z góry dziękuje za

• Odpowiedzi 241
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czy jest możliwość wykonania dachu z okapem tradycyjnym? I czy będzie to współgrało z zadaszeniem nad tarasem? Pozdrawiam.
Witam Wykonanie okapu w projekcie Blanka będzie technicznie trudne. Będzie on kolidował z fragmentami dachów płaskich na elewacjach budynku. Forma domu nie będzie wówczas spójna i może nie wyglądać korzystnie. Trzeba by popracować nad wyglądem budynku. Być może podniesienie ścianki kolankowej umożliwiłoby uzyskanie dobrej formy budynku z okapem. Ale powstaje pytanie czy duży strych lub poddasze jest w tym domu potrzebne?   Pozdrawiam

Dziękuję serdecznie za odpowiedź, będziemy się z mężem zastanawiać, bo poddasze użytkowe nam niepotrzebne. Zostaje jeszcze w tej wersji projekt Milo, tylko nie jest w takiej nowoczesnej formie.Pozdrawiam!

Napisano

Czy mozna prosić o przesłanie zestawienia kosztów materiałów fundamentów na lukasz17358@o2.pl.Chodzi o projekt Jamus.z góry dziękuje za

Witam

Na podany adres mailowy prześle Panu zestawienia materiałowo/kosztorysowe dla domu Blanka. Szczegółowe koszty poszczególnych etapów budowy domu mieszczą się w kosztorysie, który można nabyć w cenie 74zł kosztorys stanu surowego zamkniętego, 305zł kosztorys do stanu wykończonego.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Witam. jak wyglada sprawa z wykonaniem poddasza uzytkowego? Gdzies trzeba by bylo cisnac schody. Domek fajny nawet bardzo, ale mozna by bylo wykorzystac poddasze jako pralnie i ogolnie graciarnie

Napisano

czy jeśli będą schody na poddaszu i okna dachowe to poddasz już nie będzie nieużytkowe? Jaka jest wysokość poddasze? (nie potrafię znaleźć)

Napisano

Witam. jak wyglada sprawa z wykonaniem poddasza uzytkowego? Gdzies trzeba by bylo cisnac schody. Domek fajny nawet bardzo, ale mozna by bylo wykorzystac poddasze jako pralnie i ogolnie graciarnie

Witam

Poddasze w najwyższym punkcie ma wysokość 216,5cm. Jeśli miałoby być to poddasze użytkowe to trzeba podnieść ściankę kolankową. Schody najlepiej usytuować w miejscu pomieszczenia gospodarczego. Zamiast schodów można zaprojektować wyłaz strychowy co pozwoli na zaoszczędzenie miejsca, ale wtedy poddasze może służyć jedynie jako „graciarnia”.

pozdrawiam

Napisano

czy jeśli będą schody na poddaszu i okna dachowe to poddasz już nie będzie nieużytkowe? Jaka jest wysokość poddasze? (nie potrafię znaleźć)

Witam

Wysokość poddasza w projekcie Blanka to 2,17m

Żeby poddasze było użytkowe nie wystarczy zaprojektowanie schodów i okien połaciowych. Aby przeprojektować poddasze nieużytkowe na użytkowe trzeba wprowadzić zmianę w postaci podniesienia ścianki kolankowej.

Zachęcam do zapoznania się z ofertą domów z adaptacją poddasza: https://www.dobredomy.pl/projekty/adaptacje/ 

pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Gość Gość
Napisano

Witam. Czy mogłabym prosić o przesłanie wymiarów poszczególnych pomieszczeń projektu? Z góry dziękuję i pozdrawiam

(gosiaczek304@op.pl)

• 2 weeks later...
Napisano

Dzień dobry, 

również jestem zainteresowana tym projektem. Proszę o wysłanie informacji jaki byłby koszt projektu gdy poddasze zmienimy na użytkowe oraz interesuje mnie jeszcze jedna rzecz mianowicie utworzenie niewielkiej antresoli nad salonem i całość reszty poddasza będzie otwarta coś w rodzaju drugiego salon ale z otwarta pustką nad dolnym salonem. (baska804@tlen.pl)

Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Pozdrawiam 

Napisano

Dzień dobry, 

również jestem zainteresowana tym projektem. Proszę o wysłanie informacji jaki byłby koszt projektu gdy poddasze zmienimy na użytkowe oraz interesuje mnie jeszcze jedna rzecz mianowicie utworzenie niewielkiej antresoli nad salonem i całość reszty poddasza będzie otwarta coś w rodzaju drugiego salon ale z otwarta pustką nad dolnym salonem. (baska804@tlen.pl)

Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Pozdrawiam 

Witam

Zapytanie przekazuję do architektów. Odpowiedź otrzyma Pani na podany adres mailowy.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Witam serdecznie,

Piekny projekt, właśnie czegos takiego szukam :) Brakuje mi tylko w tym projecie spiżarni :)

Czy pomieszczenie gospodarcze jest wystarczajaco duze przy zalozeniu ze ogrzewanie bedzie na eco groszek? Jakie byłyby koszty dodatkowe, gdyby projekt został powiększony o tyle ile trzebaby było do wydzielenia niewielkiej spiżarni poniedzy kuchnia a pomieszczeniem gospodarczym. Czy mogłabym prosić o przesłanie wymiarów poszczególnych pomieszczeń projektu?

Prosze o informacje na maila: info@marylafossen.nl

Napisano

Witam serdecznie,

Piekny projekt, właśnie czegos takiego szukam :) Brakuje mi tylko w tym projecie spiżarni :)

Czy pomieszczenie gospodarcze jest wystarczajaco duze przy zalozeniu ze ogrzewanie bedzie na eco groszek? Jakie byłyby koszty dodatkowe, gdyby projekt został powiększony o tyle ile trzebaby było do wydzielenia niewielkiej spiżarni poniedzy kuchnia a pomieszczeniem gospodarczym. Czy mogłabym prosić o przesłanie wymiarów poszczególnych pomieszczeń projektu?

Prosze o informacje na maila: info@marylafossen.nl

Witam
Materiały wraz z odpowiedzią prześlemy w poniedziałek.

Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Gość Bożena i Wojtek
Napisano

Witamy. Jesteśmy zainteresowani zakupem projektu Blanka / lustrzane odbicie /. Czy możemy prosić o wymiary poszczególnych pomieszczeń domu? Z góry dziękuję i pozdrawiam (biuro@styronet.pl)

Napisano

Witamy. Jesteśmy zainteresowani zakupem projektu Blanka / lustrzane odbicie /. Czy możemy prosić o wymiary poszczególnych pomieszczeń domu? Z góry dziękuję i pozdrawiam (biuro@styronet.pl)

Witam

Materiały prześlę w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Gość Mateusz
Napisano

Witam Serdecznie. Chce kupić ten projekt tylko wczesniej chciałabym zobaczyć go na żywo... czy ktoś juz go wybudował badz jest w trakcie budowy..

Gość Margareta
Napisano

Witam, interesuje mnie zakup projektu, ale nie rozumiem dlaczego nie ma rzutu wnętrza domu? Nie spotkałam się jeszcze z tym by nie było w proponowanym projekcie wnętrza domu pokazanego, czy aby zobaczyć środek przed zakupem trzeba specjalne prośby o to słać? Bo nie bardzo rozumiem politykę biura projektowego...

Napisano

Witam, interesuje mnie zakup projektu, ale nie rozumiem dlaczego nie ma rzutu wnętrza domu? Nie spotkałam się jeszcze z tym by nie było w proponowanym projekcie wnętrza domu pokazanego, czy aby zobaczyć środek przed zakupem trzeba specjalne prośby o to słać? Bo nie bardzo rozumiem politykę biura projektowego...

Witam

Poglądowe rzuty poszczególnych kondygnacji budynku znajdują się przy prezentacji każdego projektu w zakładce "rzuty". Szczegółowe zaś rysunki można otrzymać mailowo - wystarczy tylko zwrócić się do nas z taką prośbą na adres info@dobredomy.pl

Pozdrawiam

Napisano

Witam. Jestem zainteresowany kupnem projektu podobnie jak inni chciałbym otrzymać rzut z wymiarami oraz wycenę stanu surowego. ks.f7@wp.pl

Napisano

Witam. Jestem zainteresowany kupnem projektu podobnie jak inni chciałbym otrzymać rzut z wymiarami oraz wycenę stanu surowego. szmicio@op.pl