Gość Grzegorz Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Budujemy w bliskiej okolicy Tarnowa (woj. małopolskie) Dziś zalaliśmy pierwszy strom i zapowiada mi się pierwszy wolny weekend od myślenia o budowie i poświęcony rodzinie Pawle, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość netty Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 proponuje przygotować ok 50tys i więcej - więzba ok 8-10tyś - dachówka + dodatki blacharskie 20-40 tyś (zalezy od producenta i koloru) - robocizna 10-15tyś na szczęscie to juz za nami Ok,już rozumiem 8-10 tys to samo drzewo na więźbe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość olaa Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Do Gość_netty Bardzo dziękujemy za zaproszenie. Proszę o kontakt na adres e-mail d.lidka@interia.pl w celu uzgodnienia dokładnego miejsca i terminu spotkania. Mamy jeszcze pytanie, czy dokonali Państwo jakichkolwiek zmian w projekcie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Witam , jestem nowy na forum i mam pytanie do RLUK . Planuje budowe Ariadny na wiosne lecz wczesniej chcialbym go zobaczyc w rzeczywistosci. Czy jest taka mozliwosc? Mieszkam w Mielcu wiec niedaleko . Podaje swojego maila kepagrzegorz@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość olaa Napisano 13 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2011 Budujemy w małopolskim (okolice Nowego Sącza0 Ariadnę I. Zapraszamy Do Gość_nettyDziękujemy bardzo za zaproszenie. Proszę o kontakt na adres e-mail d.lidka@interia.pl w celu ustalenia dokładnego terminu i miejsca spotkania. Mamy jeszcze pytanie, czy wprowadzili Państwo jakieś zmiany w projekcie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 16 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2011 A ja mam pytanie czy ktos z Was buduje lub może zbudował Ariadne I gdzieś w okolicach Warszawy? W przyszłym roku chcemy zacząć budowę i chętnie jeśli to możliwe obejrzelibyśmy gotowy dom w realu. Fajnie by było gdyby ktoś zamieścił swój własny kosztorys... Wiem wiem już jeden kosztorys jest na stronie lecz to kalkulacja w rzeczywistości może być lekko inaczej... Dzięki za potencjalne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodpio Napisano 20 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2011 Czy ktoś zmieniał układ komina gazowego? Jeśli tak to jak zostały rozwiązane wentylacje do łazienek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sebastian i Beata Napisano 21 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2011 CZEŚC WSZYSTKIM. MY WŁASNIE ZACZELISMY WALCZYC ZE SWOJĄ ARIADNA.MAMY JUŻ PRAWIE PIWNICE. WitamZastanawiamy się nad tym projektem, tylko chcemy go pod piwniczyć. Mamy ptania. 1. Gdzie wejście? 2. Jaki macie plan piwnicy? 3. O ile podnosi się koszt budowy domu? z góry dziękuję i pozdrawiam. odp. na email skot1a@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fudzi Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Mieszkamy w Chrzanowie i mam wielką prośbę do Gość_netty lub RLUK o kontakt na e-mail lub prv. Bardzo chcieli byśmy zobaczyć nasz domek chociaż będziemy budować wersję bez garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodpio Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Dla zainteresowanych w temacie "Umieść zdjęcia Swojego Domu" -> "ARIADNA I" (strona 3) dodałem nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dawid Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Budujemy w bliskiej okolicy Tarnowa (woj. małopolskie) Dziś zalaliśmy pierwszy strom i zapowiada mi się pierwszy wolny weekend od myślenia o budowie i poświęcony rodzinie Pawle, zapraszam Witam! Tez jestesmy w okolic Tarnowa i zaczelismy budowe w tym tygodniu. Na jakim etapie jestescie teraz? Czy moglibysmy zobaczyc Wasz dom na zywo? Pozdrawiam! prosze o wiadomosc na maila dawideg@tlen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Napisano 1 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2011 Dla zainteresowanych w temacie "Umieść zdjęcia Swojego Domu" -> "ARIADNA I" (strona 3) dodałem nowe zdjęcia. WitajNie mogłem znaleść twojego wpisu na Ariadna III wiec tutaj. Nie potrzeba fliaru po wyrzuceniu ścianki dziw owej przy schodach. To ściana działowa nie nośna. Wentylacja kuchni - rura spiro będzie gdzieś przy ścianie zew i dachówki z kominkiem. Kominy zaprojektowane w tym projekcie to chyba ich największy mankament. Oba w środku pomieszczeń i do tego ich ilosc. Dom 138m2 a 3 kominy. Zapomniałem dopisać ze drzwi wejściowe zrobiłem szeroko na 150cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina.81 Napisano 2 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2011 Witam, mam pytanie do wszystkich którzy juz buduja ariadne.Ile pustaków wychodzi na dom?Chcemy budowac ze sciany o grubosci 30cm (porotherm,wienerberger) ale nie moge rozeznac się ani w projekcie ani z materiałach dodatkowych jakie dostałam do projektu,zreszta nie wiem czy tam jest to w ogóle napisane.Mamy juz wylane fundamenty i chce zamówic pustak.Przypuszczam ze całe auto ok 22 palet na pewno,ale to chyba za mało?Prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodpio Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 Witam, mam pytanie do wszystkich którzy juz buduja ariadne.Ile pustaków wychodzi na dom?Chcemy budowac ze sciany o grubosci 30cm (porotherm,wienerberger) ale nie moge rozeznac się ani w projekcie ani z materiałach dodatkowych jakie dostałam do projektu,zreszta nie wiem czy tam jest to w ogóle napisane.Mamy juz wylane fundamenty i chce zamówic pustak.Przypuszczam ze całe auto ok 22 palet na pewno,ale to chyba za mało?Prosze o porade 1743 szt grubości 25cm, zostało chyba trzy sztuki i kilka rozbitych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Witam wszystkich kupujemy teraz projekt Ariadna1.Mam takie pytanko czy może ktoś buduje w okolicach Wrocławia. Z góry dzięki i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Mam pytanie do gość_Markitok. Na jakim etapie budowy jest pan w chwili obecnej ? Jestem z okolic Częstochowy i też chciałbym z żoną budować ten dom ale wcześniej obejrzeć go w realu jeżeli byłaby taka możliwośc to prosiłbym o kontakt na adres marek_wal@interia.pl z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michal Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Witam serdecznie ja tez jestem ze świętokrzyskiego i zamierzamy ruszyć wiosną z budową, mam nadzieję - Ariadny I, bo wciąż jeszcze się zastanawiamy....ale dochodzę do wniosku, że im dłużej wybieram projekt tym więcej mam wątpliwości i nie potrafię się zdecydować. My będziemy budować w okolicy Piekoszowa, a Ty Pawle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anna Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Witam! Budowę Ariadny również będziemy realizować wiosną 2011 r w województwie mazowieckim (okolice Mińska Mazowieckiego). Oczywiście będziemy się udzielać na forum i dołączać fotki z realizacji. Pozdrawiam, Ewa Witam serdecznie. My równiez zamierzamy budowac ten dom w woj. mazowieckim. Mam pytanko czy byłaby mozliwość obejrzenia tego domu w realu. Bardzo mi zależy. Bardzo proszę o kontakt ancora6@wp.pl lub 664-425-391. Budowę zamierzamy rozpocząć wiosną tego roku. Bardzo prosze wszystkich o kontak, którzy budowali bądź są w trakcie budowy Ariadny, Ariadny II lub Ariadny III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anna Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Witam proszę wszystkich z województwa mazowieckiego którzy budowali lub są w trakcie budowy domu Ariadna Ariadna II lub Ariadna III (gdyż wszystkie 3 są do siebie podobne. Zależalo by mi zobaczyć domek w realu. Gdyby była tylko taka możliwośc proszę o kontakt. ancora6@wp.pl lub 664-425-391. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BOZENA Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Witam, Budujemy w okolicach Sieradza,a dokładniej Warty.Planujemy rozpoczac budowe w sierpniu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BOZENA Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Czy osoba która buduje dom Ariadna w okolicach WARTY mogłaby napisac gdzie dokladnie bedziecie panstwo budowac. Ponieważ ja tez jestem z tych okolic. Podaje swoj adres e-mail: bozena_3@wp.pl Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Witam jeśli ktoś buduje Ariadnę w Wielkopolsce i miałby ochotę pokazać efekt swojej pracy, to chętnie obejrzałbym domek w realu. Proszę o kontakt kamiljankowiak@o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nowy24 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Witam chciałbym sie dowiedziec czy ktos juz budował Ariadna I ,i jaka ilosc bloczkow na to przeznaczył...? z góry dziekuje za pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina81 Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Witam chciałbym sie dowiedziec czy ktos juz budował Ariadna I ,i jaka ilosc bloczkow na to przeznaczył...? z góry dziekuje za pomoc.. Witam, 490 sztuk- tak jest napisane w materiałach pomocniczych które dostałam od pracowni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bogdan i Aga Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Witamy Serdecznie wszystkich FORUMOWICZÓW !!! Chętnie zobaczymy jak wyszła realizacja Ariadny - na jakim jesteście etapie? Jesteśmy z Gorzyc-5km od Sandomierza woj. Podkarpackie. Bardzo prosimy o kontakt kogoś - a szczególnie z okolic My już kupiliśmy projekt i jesteśmy w trakcie uzyskiwania pozwolenia na budowę. Planujemy w maju-czerwcu rozpocząć budowę. Wprowadziliśmy kilka zmian do projektu Ariadna I. Zamiasta garażu mamy od frontu sypialnię z łazienką dla rodziców i dość dużą garderobę, a od strony tyłu jest kotłownia. Jest to możliwe do upakowania ponieważ powiększyliśmy zdecydowanie powierzchnię "garażu" wzdłuż i w poprzek. Pozdrawiamy i czekamy na wiadomość. Bogdan i Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi