majcyna20 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Sama robocizna czy już z materiałem? Sama robocizna , ale znalazłam już tańszą ekipę ,która za 42 tyś zbuduje stan surowy zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorotka3112 Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Dodałem najbardziej aktualne zdjęcia. Teraz czekamy, aż zima się skończy i będziemy działa dalej. Gdzie można zobaczyć te fotki? pozdrawiam, D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Gdzie można zobaczyć te fotki? pozdrawiam, D. załączam link https://www.dobredomy.pl/forum/index.php?/topic/305-ariadna-i/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina.81 Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 Obejrzalam Wasze kolejne zdjecia i mam pytanie do RLUK.Jak zrobiliscie strop ze nie widac tego betonu z zewnatrz?Czy to jest jakas inna technika?Niektórzy jakosc ocieplaja z zewnatrz dodatkowo styropianem.Mam nadzieje ze moje majstry beda sie znali i mi doradza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 Obejrzalam Wasze kolejne zdjecia i mam pytanie do RLUK.Jak zrobiliscie strop ze nie widac tego betonu z zewnatrz?Czy to jest jakas inna technika?Niektórzy jakosc ocieplaja z zewnatrz dodatkowo styropianem.Mam nadzieje ze moje majstry beda sie znali i mi doradza:) Podniesliśmy ścianke kolankową i zabetonowaliśmy skosy oraz strop, zrobiła się kopuła. Dopiero na stropie zamontowana jest więźba. Dzięki temu mamy jeszcze strych. Na zdjęciach jest śnieg i strop jest biały, stąd może zmylić. Załączę zdjęcie z drugim stropem, aby było go dokładniej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 10 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 Zauważyłem dziś, iż od kilku dni więcej naszych zdjęć zostało umieszczonych na stronie głównej w "zdjęcia z realizacji" przy opisie projektu Ariadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina.81 Napisano 12 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2011 Zauważyłem dziś, iż od kilku dni więcej naszych zdjęć zostało umieszczonych na stronie głównej w "zdjęcia z realizacji" przy opisie projektu Ariadna Gratuluje,w koncu to pierwsza Ariadna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa i Tomek Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Witam, My chcemy ruszyć z budową w tym roku (trójmiasto) i mamy pytanie do Państwa którzy podwyższają Ariadnę , o ile "cm" zostało podwyższone piętro, gdyż na zdjęciach trudno jest ocenić? Z góry dzięki i pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina.81 Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 My bedziemy podnosic o jeden pustak ale tym samym wydłuzamy krokwie o 30cm,wtedy dach jest równo z balkonem i nie widac podniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianlipa Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 a jaka jest wysokość ścianki kolankowej bez podnoszenia? orientuję się ktoś z Państwa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 a jaka jest wysokość ścianki kolankowej bez podnoszenia? orientuję się ktoś z Państwa? Pozdrawiam Witam,Wysokość ścianki kolankowej w projekcie Ariadna I wynosi około 66-69cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Witam, My chcemy ruszyć z budową w tym roku (trójmiasto) i mamy pytanie do Państwa którzy podwyższają Ariadnę , o ile "cm" zostało podwyższone piętro, gdyż na zdjęciach trudno jest ocenić? Z góry dzięki i pozdr! Podjęliśmy chyba najsłuszniejsza decyzję i podnieśliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki (ok. 60cm). Dzięki temu pokoje na poddaszy są dużo większe i nie trzeba ich zabudowywać drugą ścianą jak w projekcie. Wymiarów dachu nie zmienialiśmy i wcale nie umniejsza to wyglądowi Ariadny. Właśnie załączyłem z dzisiejszego dnia zdjęcia z których widać, że niewtajemniczona osoba możne pomyśleć, iż budynek jest wykonany zgodnie z projektem NIE ZAWSZE WYGLĄD ZEWNĘTRZNY JEST NAJWAŻNIEJSZY, LICZY SIĘ WNĘTRZE (nasz dom ma być praktyczny i użyteczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arielag Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 RLUK, A z jakiego materiału budowaliście ściany zewnętrzne? Bo te na zdjęciu to chyba niezgodne z projektem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcel Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 RLUK, mam pytanie czy można obejrzeć twój dom. Jeśli jest taka możliwość to proszę o podanie swoich namiarów na meila marcel79@poczta.onet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina.81 Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 Podjęliśmy chyba najsłuszniejsza decyzję i podnieśliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki (ok. 60cm). Dzięki temu pokoje na poddaszy są dużo większe i nie trzeba ich zabudowywać drugą ścianą jak w projekcie. Wymiarów dachu nie zmienialiśmy i wcale nie umniejsza to wyglądowi Ariadny. Właśnie załączyłem z dzisiejszego dnia zdjęcia z których widać, że niewtajemniczona osoba możne pomyśleć, iż budynek jest wykonany zgodnie z projektem NIE ZAWSZE WYGLĄD ZEWNĘTRZNY JEST NAJWAŻNIEJSZY, LICZY SIĘ WNĘTRZE (nasz dom ma być praktyczny i użyteczny) No własnie jak to jest z ta druga scianka w projekcie?Tez widze ze tak w projekcie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 No własnie jak to jest z ta druga scianka w projekcie?Tez widze ze tak w projekcie jest Witam, Wszystkich zainteresowanych układem ścian na poddaszu proszę o kontakt mailowy na adres: a.jaszczynska@dobredomy.pl. Prześlę Państwu szczegółowy przekrój domu oraz rzut poddasza, na których dokładnie widać jak są ustawione ścianki działowe. Rozwieją one wszelkie wątpliwości odnośnie istnienia "drugiej ścianki działowej". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arielag Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 Witam Ponawiam swoje pytanie do budującego z zamieszczonych zdjęć. Widzę, że ściany sa z ceramiki, na cienką spoinę. Mozna wiedzieć jaki wymiar cegieł i jaki producent? Czy to ściana jednowarstwowa będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 RLUK, A z jakiego materiału budowaliście ściany zewnętrzne? Bo te na zdjęciu to chyba niezgodne z projektem.. Witam Ściany budowaliśmy z pustaka max firmy LEIER www.leier.pl/tarnow/ofirmie/1100_dane_firmy.php Wymiary naszego domu są zgodne z projektem. Jedynie ścianka kolankowa jest podniesiona o 2 pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 Właśnie dodałem kilka kolejnych zdjęć. Wczoraj skończyliśmy dach i mamy już stan surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina.81 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 Właśnie dodałem kilka kolejnych zdjęć. Wczoraj skończyliśmy dach i mamy już stan surowy otwarty Kolor dachówki to ciemny braz?Bo na jednm zdjeciu śnieżek i nie za bardzo widac:)A jaki kolor elewacji bedziecie miec?Mam jeszcze jedno pytanie.Wysokosc fundamentu jest jak w projekcie czy jest juz tak podsypane?Pozdrawiam,Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 Kolor dachówki to ciemny braz?Bo na jednm zdjeciu śnieżek i nie za bardzo widac:)A jaki kolor elewacji bedziecie miec?Mam jeszcze jedno pytanie.Wysokosc fundamentu jest jak w projekcie czy jest juz tak podsypane?Pozdrawiam,Ewelina Nasza dachówka jest koloru "czarny antracyt', elewację planujemy mieć kremową, o ile żona nie zmieni zdania Wysokość fundamentów mamy dostosowaną do terenu (wyżej niż droga) ok 90cm-110cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ola Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 Witam, Proszę o podanie adresu mailowego, a postaram się przesłac Pani szczegółowe rysunki projektu Ariadna II. W ciągu tygodnia umieścimy jego prezentację na naszej stronie. Pozdrawiam https://www.dobredomy.pl/projekt/ariadnaII prosze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ania Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 witam, na wiosnę planuję rozpoczęcie budowy domu według projektu ariadna 2 z podpiwniczeniem pod całym domem. jestem w trakcie wyboru firmy budowlanej. mam pytanko ile orientacyjnie wychodzi wybudowanie stanu surowego zamkniętego, ja mam propozycję za 55 tys zł. To dużo czy mało Pozdrawiam Witam.Mam pytanie ile kosztowało doprojektowanie piwnicy pod budynkiem? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zbyszek Napisano 10 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2011 Witam, bardzo interesujący projekt. Moje pytanie jednak brzmi następująco - w której części domu zostało przewidziane ulokowanie pieca grzewczego. Druga kwestia - czy istnieje możliwość powiększenia kuchni (nie robiąc tego kosztem małej spiżarni)???? Będę wdzięczna za informację. Edyta - Elbląg Witam.Czy juz mozna zobaczyc dom od podszewki.Mamy pewne idee i chcielibysmy zobaczyc czy w rzeczywistosci jest to mozliwe.Oczywiscie jest to prosba i czy istnieje taka mozliwosc.Plechoc Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 zapraszam do Tarnowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi