Gość ewelina Napisano 11 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Dałam dzis projekt do adaptacji i okazało sie ze w projekcie sa dwie scianki kolankowe.?Jest sciana własciwa,poł metra pustki i kolejna ciensza sciana pomieszczen ocieplona chyba welną.Do zmian bede miec tylko podniesienie scianki kolankowej o 1 pustak i wydluzenie krokwii o 30cm i mój projektant zastanawia sie co z ta scianka zrobic.Jaka jest wysoka scianka kolankowa?Projektant powiedzial mi ze 50cm,ale która ma tyle?Pozdrawiam, Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 13 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Dałam dzis projekt do adaptacji i okazało sie ze w projekcie sa dwie scianki kolankowe.?Jest sciana własciwa,poł metra pustki i kolejna ciensza sciana pomieszczen ocieplona chyba welną.Do zmian bede miec tylko podniesienie scianki kolankowej o 1 pustak i wydluzenie krokwii o 30cm i mój projektant zastanawia sie co z ta scianka zrobic.Jaka jest wysoka scianka kolankowa?Projektant powiedzial mi ze 50cm,ale która ma tyle?Pozdrawiam, Ewelina Witam, Wysokość ścianki kolankowej w projekcie Ariadna I wynosi około 66-69cm. Nie zastosowaliśmy dodatkowych ścianek, a skos połaci dachowej dochodzi do zewnętrznej ściany. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości bardzo proszę o kontakt na adres mailowy: info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina Napisano 14 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2010 Witam, Wysokość ścianki kolankowej w projekcie Ariadna I wynosi około 66-69cm. Nie zastosowaliśmy dodatkowych ścianek, a skos połaci dachowej dochodzi do zewnętrznej ściany. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości bardzo proszę o kontakt na adres mailowy: info@dobredomy.pl Pozdrawiam Mój projektant ma do Państwa dzwonic w tej sprawie.Pozdrawiam, Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kuba Napisano 15 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Witam Interesuje mnie również wersja projektu bez garażu.Kiedy można się go spodziewać w waszej ofercie.Czy nastąpią zmiany w rozmieszczeniu pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wiola Napisano 20 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Witam! Ja nadal czekam na wersje bez garażu kiedy będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 20 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Witam, Mam dla Państwa wiadomość, że prezentacja projektu Ariadna III pojawi się na naszej stronie najpóźniej do przyszłego piątku. Wszystkich zainteresowanych bardzo proszę o cierpliwość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RLUK Napisano 4 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2010 MY już mamy ściany na parterze, w czwartek przychodzi zbrojarz i może jeszcze w tym tygodniu zdążymy pierwszy strop wybetonować. Każdy nas chwali że przerobiliśmy garaż na kotłownię. Planujemy też zrobić drugi strop. Zostaje nam mało czasu, ale mamy ambitny plan, żeby przykryć nasza Ariadnę przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sabrina1888 Napisano 5 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2010 cześc życze by udało się wam zrealizowanie waszych planów myślę że pochwalicie się fotkami z realizacji życze :Dpowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina Napisano 5 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2010 To chyba bedzie pierwsza wybudowana Ariadna:)Czekamy na fotki.Nasza ma powstac wiosna.Na razie czekamy na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 6 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2010 Witam Mam pytanie RULK, można wiedzieć gdzie budujecie tą Ariadnę i czy można zobaczyć na żywo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 8 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 Budujemy w bliskiej okolicy Tarnowa (woj. małopolskie) Dziś zalaliśmy pierwszy strom i zapowiada mi się pierwszy wolny weekend od myślenia o budowie i poświęcony rodzinie Pawle, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 8 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 właśnie dodałem kilka zdjęć w zakładce "Umieść zdjęcia Swojego Domu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 10 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2010 Witam Chętnie zobaczę ja jestem z Sandomierza więc to niedaleko. Podaję swojego maila i proszę o kontakt p.blajszczak@op.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina Napisano 10 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2010 właśnie dodałem kilka zdjęć w zakładce "Umieść zdjęcia Swojego Domu" Witam,Nie moge za bardzo znalezc tych zdjec.W zakładce zdjecia z realizacji nic nie ma.Mogłabym prosic o pare fotek na maila: ewbo21@wp.pl. Z góry dziekuje.My budujemy Ariadne na wiosne.POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość olek Napisano 10 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2010 https://www.dobredomy.pl/forum/index.php?/topic/305-ariadna-i/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 11 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2010 Witam Chętnie zobaczę ja jestem z Sandomierza więc to niedaleko. Podaję swojego maila i proszę o kontakt p.blajszczak@op.pl Pozdrawiam Witam Zapraszam na zwiedzanie, ale proponowałbym za jakieś 2 tyg. W środę murarze maja rozpocząć kolejny etap budowy i nasza Ariadna dopiero zacznie mieć wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek_c Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Jest już w sprzedaży Ariadna II z garażem dwustanowiskowym. Kupiliśmy ten projekt w tym tygodniu i już jest u architekta celem adaptacji. Planujemy skrócić garaż i zaadaptować go na pomieszczenie gospodarcze. Przeniesiemy piece CO w kąt przy tylnym wyjściu z garażu oraz dostawimy tam komin, a z pomieszczenia gospodarczego zrobimy prysznic. Reszta projektu bez zmian - im więcej zmian tym większe koszty budowy. Czekamy na pozwolenie i ruszamy Witam, też jesteśmy zainteresowani tym projektem (z dwoma garażami) ale przed zakupem chcielibyśmy go zobaczyć "na żywo" gdziekolwiek w Polsce . Będziemy budować na śląsku. Jeżeli byłaby możliwość zobaczenia realizacji w jakim kolwiek etapie budowy to byłoby super (moje namiary to roadking@interia.eu). Pozdrawiam, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek_c Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Witam Zapraszam na zwiedzanie, ale proponowałbym za jakieś 2 tyg. W środę murarze maja rozpocząć kolejny etap budowy i nasza Ariadna dopiero zacznie mieć wygląd Witam, też jesteśmy zainteresowani tym projektem ale przed zakupem chcielibyśmy go zobaczyć "na żywo" gdziekolwiek w Polsce . Będziemy budować na śląsku. Jeżeli byłaby możliwość zobaczenia realizacji to byłoby super (moje namiary to roadking@interia.eu). Pozdrawiam, Darek PS. bywam służbowo w okolicach Tarnowa średnio 2 razy w miesiącu i chętnie bym zobaczył Wasze "dzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 Mam już gotowe kolejne zdjęcia z pierwszym stropem, ale przez to tempo budowy nie mam kiedy ich zgrać z telefonu. Zainteresowanych proszę o kontakt za ok. miesiąc, teraz jesteśmy na etapie budowy poddasza z ściankami kolankowymi i dopiero jak zalejemy II strop (kolejna cenna zmiana), budynek będzie miał wygląd i będzie można coś zobaczyć. Trochę nie opłaca się komuś przyjeżdżać z Polski po to, aby zobaczył np. połowę domu My jesteśmy otwarci i chętnie podzielimy się swoimi uwagami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobre Domy Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 Mam już gotowe kolejne zdjęcia z pierwszym stropem, ale przez to tempo budowy nie mam kiedy ich zgrać z telefonu. Zainteresowanych proszę o kontakt za ok. miesiąc, teraz jesteśmy na etapie budowy poddasza z ściankami kolankowymi i dopiero jak zalejemy II strop (kolejna cenna zmiana), budynek będzie miał wygląd i będzie można coś zobaczyć. Trochę nie opłaca się komuś przyjeżdżać z Polski po to, aby zobaczył np. połowę domu My jesteśmy otwarci i chętnie podzielimy się swoimi uwagami Witam, Zachęcam do umieszczania zdjęć z budowy domu Ariadna I na naszym forum internetowym oraz do nadesłania ich do naszej pracowni w celu wzięcia udziału w konkursie fotograficznym. Szczegóły na stronie https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny-bezpieczne-dobre-domy-2010 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ewelina Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 Mam już gotowe kolejne zdjęcia z pierwszym stropem, ale przez to tempo budowy nie mam kiedy ich zgrać z telefonu. Zainteresowanych proszę o kontakt za ok. miesiąc, teraz jesteśmy na etapie budowy poddasza z ściankami kolankowymi i dopiero jak zalejemy II strop (kolejna cenna zmiana), budynek będzie miał wygląd i będzie można coś zobaczyć. Trochę nie opłaca się komuś przyjeżdżać z Polski po to, aby zobaczył np. połowę domu My jesteśmy otwarci i chętnie podzielimy się swoimi uwagami A na czym polega zalewanie I i II stropu?Nie słyszałam jeszcze o czyms takim.Słyszałam o dodatkowym ocieplaniu stropu i nad tym sie zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 15 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2010 właśnie zamieściłem kolejne zdjęcie z ściankami na poddaszu. Chcąc umieszczać kolejne zdjęcia będę musiał usuwać wcześniejsze, gdyż przekraczam limit betonowanie stropu nazwałem "zalewanie stropu" będziemy robić drugi strop i dopiero dach. Koszty są większe, ale będziemy spokojniej spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
administrator Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 właśnie zamieściłem kolejne zdjęcie z ściankami na poddaszu. Chcąc umieszczać kolejne zdjęcia będę musiał usuwać wcześniejsze, gdyż przekraczam limit betonowanie stropu nazwałem "zalewanie stropu" będziemy robić drugi strop i dopiero dach. Koszty są większe, ale będziemy spokojniej spać Witam, Proszę spróbować jeszcze raz umieścić zdjęcia, wprowadziliśmy zmianę w ustawieniach i powinno być już poprawnie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomasz (lubuskie) Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 Wraz z żona po wielu przemyśleniach zmieniliśmy na Adrianne III z Prymusa Mini z uwagi że tam był garaż którego bardzo nie chcieliśmy i duże koszty w związku z adaptacją. Po adaptacji domek miał wyglądac bardzo podobnie do Adrianny. Zmiany jakie chcemy zrobic : 1.przenieśc okno kuchenne na sąsiednią ścianę - tutaj z uwagi ze jest pod podcieniem - ilośc światła 2.pomieszczenie - spizarka - likwiduje i wstawiam lodowke zaraz za blatem 3.w miejscy duzej lodowki - robie spizarke 4.do lazienki na dole - wyrzucam szafe z przedpokoju , powiekszajac lazienke i wstawiam prysznic 5.likwiduje kominek na tarasie 6.likwiduje lukarne nad schodami - doswietlam oknem dachowym - kwestia finansowa 7.prawdopodobnie wyrzuce tez jedna lukarne .... czekam na info od was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLUK Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 Wczoraj zawisły kolorowe kwiatuszki nad naszym domkiem (załączam kolejne zdjęcie). Mamy już wymurowane poddasze i zostało nam zrobić drugi strop oraz dach. Spieszymy się przed zimą Ściankę kolankową zrobiliśmy na ok 150cm, dzięki temu pokoje na poddaszu są duże i piękne. Kolejne zmiany będziemy na bieżąco wdrażać, gdyż w inaczej niektóre rzeczy wyglądają w projekcie, a inaczej w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi