Gość alutka Napisano 14 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwiec 2010 Cześć Ile może - tak orientacyjnie - trwać budowa domu jednorodzinnego o powierzchni użytkowej ok. 100 m2 Cytuj
Gość kazio Napisano 21 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Napisano 21 Czerwiec 2010 Normalnie to nawet kilka lat Ale mi postawili domek w 3 miesiące - serio - z prefabrykatów, jak chcesz mieć szybko domek to poczytaj o tej technice na budwesta.pl - a co do prefabrykatów to domy z nich budowane są tańsze niż te klasyczne, jak sie szykujesz do budowania to pomyśl nad technologią z praktyki wiem, że warto to sto razy przemyśleć, posprawdzać, popytać Cytuj
Gość Kaya Napisano 28 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Napisano 28 Wrzesień 2010 W dniu 14.06.2010 o 11:31, 'alutka' napisał: Cześć Ile może - tak orientacyjnie - trwać budowa domu jednorodzinnego o powierzchni użytkowej ok. 100 m2 Wybudowanie domu do stanu surowego zamkniętego( z oknami,roletami, elewacją) to ok 3 miesięcy, jeśli oczywiście mówimy o samym postawieniu domu a nie załatwianiu formalności tj. pozwoleń Cytuj
Gość Ewa Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Napisano 4 Luty 2011 W dniu 21.06.2010 o 13:39, 'kazio' napisał: Normalnie to nawet kilka lat Ale mi postawili domek w 3 miesiące - serio - z prefabrykatów, jak chcesz mieć szybko domek to poczytaj o tej technice na budwesta.pl - a co do prefabrykatów to domy z nich budowane są tańsze niż te klasyczne, jak sie szykujesz do budowania to pomyśl nad technologią z praktyki wiem, że warto to sto razy przemyśleć, posprawdzać, popytać WItam, Planujemy z mężem budowę domów ze względu na czas bardzo poważnie rozważamy budowę z prefabrykatów. Czy mógłby pan podzielić się informacjami na temat wybranego przez pana prefabrykatu. Przeglądając strony z budową domów z prefabrykatów dokładnie z keramzytu to koszt był w granicy 20%-30% procent wyższy w porównaniu do metody tradycyjnej no chyba że chodzi o domy z drewna - kanadyjskie. Bardzo byłabym wdzięczna o podzielenie się swoimi doświadczeniami w zakresie takiej budowy. Mój mail ew301@wp.pl. Z góry dziękuję Cytuj
Gość Ewa Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Napisano 4 Luty 2011 W dniu 4.02.2011 o 09:47, 'Ewa' napisał: WItam, Planujemy z mężem budowę domów ze względu na czas bardzo poważnie rozważamy budowę z prefabrykatów. Czy mógłby pan podzielić się informacjami na temat wybranego przez pana prefabrykatu. Przeglądając strony z budową domów z prefabrykatów dokładnie z keramzytu to koszt był w granicy 20%-30% procent wyższy w porównaniu do metody tradycyjnej no chyba że chodzi o domy z drewna - kanadyjskie. Bardzo byłabym wdzięczna o podzielenie się swoimi doświadczeniami w zakresie takiej budowy. Mój mail ew301@wp.pl. Z góry dziękuję Oczywiście wystarczy nam jeden dom:)Przejęzyczenie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi