olkas Napisano 30 Maj 2010 Zgłoszenie Napisano 30 Maj 2010 Cześć czy ktoś ma dom budowany z prefabrykatów? czytałam o nich na budwesta.pl i bardzo mi się podobają - zastanawiam się tylko jak się w nich mieszka? Cytuj
Gość Marcin Napisano 31 Maj 2010 Zgłoszenie Napisano 31 Maj 2010 witam, a czy myslal ktos o domach z drewna w konstrukcji szkieletowej tzw. kanadyjskiej ? czytalem cos na designproviders.eu i tez zastanawiam sie czy dobrze sie w takich domach mieszka? podobno sa bardzo energooszczedne i szybko sie je stawia 1 Cytuj
Gwiazda2000 Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwiec 2010 Nie ma co ukrywać, taki dom jest znacznie tańszy. Stan surowy zamknięty domu z poddaszem ok. sto czterdzieści kilka metrów kosztuje ok. 100 tys. plus doliczyć należy fundament. I tak taniej niż taki tutaj murowany. Na szczęście można projekt murowany przerobić na szkieletowy i nikt z wyglądu się nie pozna. Ja myślę o tym bardzo poważnie, choć boję się korników (nie ma gwarancji, że obiecane dobre zabezpieczenie jest dobre a nie spartaczone) i wilgoci. W zasadzie wilgoć zależy od jakości fundamentów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi