Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marek
Napisano

Pani Moniko za tydzień tj.26-28.05.17 jestem w Ostródzie i chętnie o ile możliwe obejrzałbym dom na żywo . Podaję maila betko@interia.pl  lub tel 510678420.Może jakiś zdjęcia?

• Odpowiedzi 693
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość deano@seznam.cz
Napisano

Witam, bardzo podoba mi się ten dom i myślimy o tym... ktoś ma zdjęcie domu i poza nią? Jestem z Czech, więc jest to daleko, aby to sprawdzić. Dziękuję

Gość Ania
Napisano

Witam, My też budujemy Nele jesteśmy na etapie dachu, strop zmieniliśmy na terrive z tym, że na salonie i kuchni mamy terrive 2 , na pozostałej części domu terrive 1

Witam

a gzie Państwo sie wybudowaliście - pytam bo chciałabym podjerchac i podpatrzeć co nie co ?

Pozdrawiam

Gość Ania
Napisano

tak ja wybudowałem taki dom, wniosłem tylko kilka poprawek

witam

a można wiedzieć w jakiej miejsowości możan podjechać i obejrzeć kontakt Ania 502034340

Gość Ania
Napisano

Witam

Buduję dom w woj.Pomorskim jestem na etapie dachu, poniżej podaję koszta.

Fundamenty - wykop, łąwy (beton b25+ stal), ocieplenie (hudropian + folia kubełkowa), posadzka zero - 30 000

Ściany zew Ytong, strop (cały monolityczny), Stal,kominy, nadproża - 44 000

Dach- Konstrukcja, blacha z blachotrapezu - 50 000 na blachę się zdecydowaliśmy ze względy na właściwie nie użytkowe poddasze - pomieszczenie jest tak małe i niskie że raczej [przebywać tam nie będziemy

'Łącznie 124 tyś zł + około 15 tyś sprawy papierkowe :)

Witam

a gdzie dokładnie w pomorskim?

Pozdrawiam

Ania  z Olsztyna

Gość Ania Z Olsztyna
Napisano

Witam,jestem na etapie stropu. Buduje w Elblągu i koszty jakie poniosła wraz z robocizna na etapie fundamentów i prac murowych bez stropu to już 100 tys. Metoda oczywiście gospodarczą. Koszt budowy dachu to 80 tysięcy w blachodachówka. Koszt domu w stanie surowym otwartym to około 200 tys. Jest to bardzo drogi dom ale może warto było.

Witam

a można by było podjechac i zobaczyć domek na żywo.

Pozdrawiam

Ania z Olsztyna

Gość zet90
Napisano

Witam,jestem na etapie stropu. Buduje w Elblągu i koszty jakie poniosła wraz z robocizna na etapie fundamentów i prac murowych bez stropu to już 100 tys. Metoda oczywiście gospodarczą. Koszt budowy dachu to 80 tysięcy w blachodachówka. Koszt domu w stanie surowym otwartym to około 200 tys. Jest to bardzo drogi dom ale może warto było.
Witam a można by było podjechac i zobaczyć domek na żywo. Pozdrawiam Ania z Olsztyna

80 tys za blachodachówkę to cena z kosmosu. Dostałem wycenę na ok 42 tys za kompletny dach z robocizną. Nie którzy naprawdę dają się naciągnąć.

• 2 weeks later...
Gość Łukasz
Napisano

Również proszę o przesłanie szczegółów kosztorysu, wymiary pomieszczeń i tarasu, zdjęcia aranżacyjne. Z góry dziękuję. E-mail: ukonezka@gmail.com

Napisano

Witam

my zaczęliśmy budowę Neli w marcu tego roku :) z racji tego, że sami nie mogliśmy doprosić się żadnego kontaktu, zdjęć i możliwości spotkania założyliśmy stronę z naszą budową https://www.facebook.com/MartaLukaszM/ obecnie jesteśmy na etapie wylanego stropu - w lipcu kładziemy więźbę - zapewne s kali tygodnia na stronie pojawią się zdjęcia aż do tego momentu :) zapraszamy do kontaktu i odwiedzin :)

Napisano

Witam

my zaczęliśmy budowę Neli w marcu tego roku :) z racji tego, że sami nie mogliśmy doprosić się żadnego kontaktu, zdjęć i możliwości spotkania założyliśmy stronę z naszą budową https://www.facebook.com/MartaLukaszM/ obecnie jesteśmy na etapie wylanego stropu - w lipcu kładziemy więźbę - zapewne s kali tygodnia na stronie pojawią się zdjęcia aż do tego momentu :) zapraszamy do kontaktu i odwiedzin :)

Witam

Zachęcamy do umieszczenia zdjęć również u nas na forum.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Witam wszystkich

Dawno tutaj nie zaglądałem, widzę że teraz jest duże zainteresowanie tym projektem. Kiedy my zaczynaliśmy projekt był jeszcze świeży. Z budową ruszyliśmy w lipcu 2014 roku. Do końca 2014 roku udało się wykonać pokrycie dachowe, a w grudniu 2015 już zamieszkać. Dom jest bardzo funkcjonalny i wygodny w użytkowaniu. Zmiany jaki dokonaliśmy w projekcie to jedynie likwidacja pralni kosztem powiększenia pomieszczenia gospodarczego, likwidacja wejścia z garażu, likwidacja spiżarni kosztem powiększenia kuchni i likwidacja jednego okna w salonie.

W ramach możliwości mogę nieco podpowiedzieć

Gość Pawel
Napisano

Witam , proszę o przesłanie wymiarów ścian parteru i ścian fundamentowych wraz z przekrojami pawel.ko.75@tlen.pl . Z góry dziękuję

Napisano

Witam wszystkich   Dawno tutaj nie zaglądałem, widzę że teraz jest duże zainteresowanie tym projektem. Kiedy my zaczynaliśmy projekt był jeszcze świeży. Z budową ruszyliśmy w lipcu 2014 roku. Do końca 2014 roku udało się wykonać pokrycie dachowe, a w grudniu 2015 już zamieszkać. Dom jest bardzo funkcjonalny i wygodny w użytkowaniu. Zmiany jaki dokonaliśmy w projekcie to jedynie likwidacja pralni kosztem powiększenia pomieszczenia gospodarczego, likwidacja wejścia z garażu, likwidacja spiżarni kosztem powiększenia kuchni i likwidacja jednego okna w salonie.   W ramach możliwości mogę nieco podpowiedzieć

Ile wyniosła rzeczywiście budowa tego domu i wykończenie?

• 2 weeks later...
Gość Monika
Napisano

Witam .

Ja też proszę o przesłanie na  e-mail dokładnych wymiarów pomieszczeń oraz zadaszenia tarasu , wszystkich dostępnych darmowych materiałów na temat projektu Nela na adres m.bielecka@op.pl  

Napisano

Witam .

Ja też proszę o przesłanie na  e-mail dokładnych wymiarów pomieszczeń oraz zadaszenia tarasu , wszystkich dostępnych darmowych materiałów na temat projektu Nela na adres m.bielecka@op.pl  

Witam
Materiały prześlemy w poniedziałek.

Pozdrawiam
Napisano

Proszę o przesłanie rysunków szczegółowych i innych bezpłatnych materiałów. Pozdrawiam

canooo@wp.pl

Napisano

Witam wszystkich   Dawno tutaj nie zaglądałem, widzę że teraz jest duże zainteresowanie tym projektem. Kiedy my zaczynaliśmy projekt był jeszcze świeży. Z budową ruszyliśmy w lipcu 2014 roku. Do końca 2014 roku udało się wykonać pokrycie dachowe, a w grudniu 2015 już zamieszkać. Dom jest bardzo funkcjonalny i wygodny w użytkowaniu. Zmiany jaki dokonaliśmy w projekcie to jedynie likwidacja pralni kosztem powiększenia pomieszczenia gospodarczego, likwidacja wejścia z garażu, likwidacja spiżarni kosztem powiększenia kuchni i likwidacja jednego okna w salonie.   W ramach możliwości mogę nieco podpowiedzieć
Ile wyniosła rzeczywiście budowa tego domu i wykończenie?

Witam, podpinam się pod pytanie:)

Napisano

Witam

poprosze o przeslanie szczegolowego kosztorysu oraz dokladnych wymiarow pomieszczen i tarasu na adres tuarekko@gmail.com. 

Z gory dziekuje